Sebija All about
- Billy The Pljuc
#12826 Re: Sebija All about
Ne znam prate li forum ovi iz trojke, mada je malo vjerovatno da nešto od ovoga nisu znali, traže mogućnost za njenu "skidanje" i evo, elemenata za ne samo smjenu nego i krivično gonjenje ove doktorice opšte prakse ima na pretek.
Hoće li se usuditi bilo ko krenuti na nedodirljivu kojoj su rahmetli svekar, muž, stranka, obezbjedili diplome, imenovanja tj. funkcije?
Od svega bi joj se moglo eventualno neosporavati ovo sticanje zvanja doktor opšte medEcine, nije ni prva ni posljednja koja je studirala deceniju i više i na kraju završila kako-tako fakultet.
Sve ostalo je mimo pravila i zakona, specijalizaciju dotična očito nije završila u zakonskim okvirima i važećim propisima, kako stvari stoje vrlo vjerovatno da je nije završila nikako. Imenovanja proizašla iz svega toga su blago rekući kriminal najgore vrste, uspon na medicinskom fakultetu takođe, niti u najluđim snovima ona nije mogla postati asistentom što je opet imalo za rezultat da danas ima zvanje redovnog profesora.
I kad mi neko napiše da se moram ophoditi prema liku i djelu dobrog dede Alje s poštovanjem, eto kao on nije znao za ovo i nije aminovao i urgirao da se ovo njoj omogući, u kući mu bila i nije znao k'o fol.
Naravno drugova iz SDA koji obitavaju po forumu neće biti na ovoj temi da nam objasne da su ovo objede i u stvari politička borba da se Seka smijeni, unatoč fantastičnim rezultatima postignutim u proteklim decenijama ili možda da nam predstave ovo kao udar na Bosnu i bošnjake a ne na Seku.
Bio je neki slabašni pokušaj sinoć, više neuspio izlet ja bih rekao, ovog aerodinamike i nesta čovjek.
Hoće li se usuditi bilo ko krenuti na nedodirljivu kojoj su rahmetli svekar, muž, stranka, obezbjedili diplome, imenovanja tj. funkcije?
Od svega bi joj se moglo eventualno neosporavati ovo sticanje zvanja doktor opšte medEcine, nije ni prva ni posljednja koja je studirala deceniju i više i na kraju završila kako-tako fakultet.
Sve ostalo je mimo pravila i zakona, specijalizaciju dotična očito nije završila u zakonskim okvirima i važećim propisima, kako stvari stoje vrlo vjerovatno da je nije završila nikako. Imenovanja proizašla iz svega toga su blago rekući kriminal najgore vrste, uspon na medicinskom fakultetu takođe, niti u najluđim snovima ona nije mogla postati asistentom što je opet imalo za rezultat da danas ima zvanje redovnog profesora.
I kad mi neko napiše da se moram ophoditi prema liku i djelu dobrog dede Alje s poštovanjem, eto kao on nije znao za ovo i nije aminovao i urgirao da se ovo njoj omogući, u kući mu bila i nije znao k'o fol.
Naravno drugova iz SDA koji obitavaju po forumu neće biti na ovoj temi da nam objasne da su ovo objede i u stvari politička borba da se Seka smijeni, unatoč fantastičnim rezultatima postignutim u proteklim decenijama ili možda da nam predstave ovo kao udar na Bosnu i bošnjake a ne na Seku.
Bio je neki slabašni pokušaj sinoć, više neuspio izlet ja bih rekao, ovog aerodinamike i nesta čovjek.
- dustaban
#12827 Re: Sebija All about
Akademik Kurjak:
Sebija Izetbegović bila tri sedmice na medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kao posmatrač!
Senad: Imamo dokumente, njen zahtjev da polaže razliku ispita iz Zagreba u Sarajevu i tvrdnju da je položila 10 od 14 specijalističkih ispita.
Akademik Kurjak: Znao bih da je bila na postdiplomskom ili na specijalizaciji u Zagrebu!... .Ja sam bio voditelj i potpisivao sam indekse svim studentima! Nikada nije bila registrovana na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu! Kod nas je bila tri, četiri sedmice! Za to vrijeme je bila „gost posmatrač“! To se ne može računati kao školovanje! Nakon tog boravka je otišla u Tursku
- nosara
#12828 Re: Sebija All about
Ovo je normalno u demokratiji. Svako malo citas neko ukrao doktorat, kupio diplomu, lazirao magisterij...
Prilagodite se, ovo se vise ne moze ispraviti, bice samo gore. Uvijek u steku koji dinar, za diplomu.
A imate i internet, pretisnes puljku i sve saznas.
Prilagodite se, ovo se vise ne moze ispraviti, bice samo gore. Uvijek u steku koji dinar, za diplomu.
A imate i internet, pretisnes puljku i sve saznas.
- Billy The Pljuc
#12829 Re: Sebija All about

MULABEGOVIĆ, Nedžad
Rektor Sarajevskog Univerziteta, redovni profesor Medicinskog fakulteta.
Rođen 1948. god. u Doboju. Doktor je medicinskih nauka. Bio je šef Katedre i Zavoda za farmakologiju Medicinskog fakulteta u Banjaluci; od 1988. do 1992. prodekan, a potom i dekan Medicinskog fakulteta u Sarajevu, aktualni je rektor Sarajevskog Univerziteta (drugi mandat).
Objavio je niz naučnih i stručnih radova, te sudjelovao u realiziranju naučno-istrazivačkih projekata, u radu naučnih kongresa i simpozija. Među objavljenim radovima su mu: "Neuronalna i neoruefektorna transmisija u ontogenezi" 1980., "Razvoj receptora i transmitora na izoliranim inerviranim organima" 1986., "Metodologija kliničkog znanstveno-istrazivačkog rada" 1996.
Član je Svjetskog udruzenja farmakologa (LUPHAR), predsjednik Društva farmakologa BiH, član Predsjedništva sabora ljekara BiH, član Odbora za lijekove ANU BiH, član Glavnog odbora SDA, član Parlamenta Federacije BiH. Nosilac Plakete medicinskog fakulteta 1986., Povelje BOHEMSA 1997. Živi i radi u Sarajevu.
Sha kae Kirba na sve ovo, sve po propisima i zakonu.
-
Patton44
-
aratet
-
Ilili
#12832 Re: Sebija All about
Previse mi citat sve ovo
, ali me zanima, pise li negdje koje su joj bile teme magistarskog i doktorskog rada i moze li se igdje procitat?
- hadzinicasa
-
costacurta
#12834 Re: Sebija All about
I kaze nije dozvoljeno državnim službama za istrage i zaštitu provesti provjeru i validnost diploma zaposlenih u državnim institucijama zbog zaštite privatnosti......... moš mislit'Billy The Pljuc wrote: ↑22/05/2021 11:44
MULABEGOVIĆ, Nedžad
Rektor Sarajevskog Univerziteta, redovni profesor Medicinskog fakulteta.
Rođen 1948. god. u Doboju. Doktor je medicinskih nauka. Bio je šef Katedre i Zavoda za farmakologiju Medicinskog fakulteta u Banjaluci; od 1988. do 1992. prodekan, a potom i dekan Medicinskog fakulteta u Sarajevu, aktualni je rektor Sarajevskog Univerziteta (drugi mandat).
Objavio je niz naučnih i stručnih radova, te sudjelovao u realiziranju naučno-istrazivačkih projekata, u radu naučnih kongresa i simpozija. Među objavljenim radovima su mu: "Neuronalna i neoruefektorna transmisija u ontogenezi" 1980., "Razvoj receptora i transmitora na izoliranim inerviranim organima" 1986., "Metodologija kliničkog znanstveno-istrazivačkog rada" 1996.
Član je Svjetskog udruzenja farmakologa (LUPHAR), predsjednik Društva farmakologa BiH, član Predsjedništva sabora ljekara BiH, član Odbora za lijekove ANU BiH, član Glavnog odbora SDA, član Parlamenta Federacije BiH. Nosilac Plakete medicinskog fakulteta 1986., Povelje BOHEMSA 1997. Živi i radi u Sarajevu.
Sha kae Kirba na sve ovo, sve po propisima i zakonu.
Bitno je proteste organizovat za Palestinu
- van Basten
#12835 Re: Sebija All about
Ima li na youtube nastavak Kurjakovog gostovanja? Onaj klip sa prosle stranice zavrsi poslije priloga o 3 ekskluzivna dokumenta
-
Ilili
#12836 Re: Sebija All about
Pitam zato sto kad se gugla "magistarski rad sebija izetbegovic" ispadaju samo clanci o tome kako je ukrala i magistarski i doktorski i znanstvene radove 2000.godine.
Zar ne bi na stranici fakulteta trebala biti njezina biografija i popis radova? Bar je na mom fakutletu i na svakom drugom za koji znam tako uvijek bilo.
- hadzinicasa
#12837 Re: Sebija All about
To je bilo prije digitalizacije jbg. Ja neki dan nasla svoj maturski, pisan rukomIlili wrote: ↑22/05/2021 13:57Pitam zato sto kad se gugla "magistarski rad sebija izetbegovic" ispadaju samo clanci o tome kako je ukrala i magistarski i doktorski i znanstvene radove 2000.godine.
Zar ne bi na stranici fakulteta trebala biti njezina biografija i popis radova? Bar je na mom fakutletu i na svakom drugom za koji znam tako uvijek bilo.
-
suspect_zero
#12838 Re: Sebija All about
Ilili wrote: ↑22/05/2021 13:57Pitam zato sto kad se gugla "magistarski rad sebija izetbegovic" ispadaju samo clanci o tome kako je ukrala i magistarski i doktorski i znanstvene radove 2000.godine.
Biće, kad ga napiše
- hadzinicasa
#12839 Re: Sebija All about
Sad ce se to negdje po kratkom postupku pojaviti. Hitno.suspect_zero wrote: ↑22/05/2021 14:35Ilili wrote: ↑22/05/2021 13:57Pitam zato sto kad se gugla "magistarski rad sebija izetbegovic" ispadaju samo clanci o tome kako je ukrala i magistarski i doktorski i znanstvene radove 2000.godine.
Biće, kad ga napiše![]()
-
Ilili
#12840 Re: Sebija All about
Pa vecina mojih profesora su zavrsili prije digitalizacije pa svejedno pise online koja je tema i kad je napisanohadzinicasa wrote: ↑22/05/2021 14:25To je bilo prije digitalizacije jbg. Ja neki dan nasla svoj maturski, pisan rukomIlili wrote: ↑22/05/2021 13:57Pitam zato sto kad se gugla "magistarski rad sebija izetbegovic" ispadaju samo clanci o tome kako je ukrala i magistarski i doktorski i znanstvene radove 2000.godine.
Zar ne bi na stranici fakulteta trebala biti njezina biografija i popis radova? Bar je na mom fakutletu i na svakom drugom za koji znam tako uvijek bilo.![]()
-
Ilili
#12841 Re: Sebija All about
Da nije zalosno, bilo bi smijesnosuspect_zero wrote: ↑22/05/2021 14:35Ilili wrote: ↑22/05/2021 13:57Pitam zato sto kad se gugla "magistarski rad sebija izetbegovic" ispadaju samo clanci o tome kako je ukrala i magistarski i doktorski i znanstvene radove 2000.godine.
Biće, kad ga napiše![]()
-
baglama
#12842 Re: Sebija All about
Jes Jes u sred GINE (Generalne Inspekcije Narodne Armije) sa VA ispred, da ne lanem nesto...
mislim ranjavana a za borbu znaju u Istambulu a nesto malo i u Zabregu
-
Iker C
#12843 Re: Sebija All about
Uvazena profesorica Izetbegovic je specijalizaciju zavrsila za 18 mjeseci, dok ostalim prosjecnim doktorima za specijalizaciju treba 4 godine.
Dakle uvazena profesorica je za vrijeme specijalizacije pokazala izvanredne rezultate i bla je vec na nivou svojih mentora. Mnogi zaboravljaju da je uvazena profesorica sama krema na svjetskom nivou ginekologije i akuserstva.
Dakle uvazena profesorica je za vrijeme specijalizacije pokazala izvanredne rezultate i bla je vec na nivou svojih mentora. Mnogi zaboravljaju da je uvazena profesorica sama krema na svjetskom nivou ginekologije i akuserstva.
Last edited by Iker C on 22/05/2021 18:08, edited 1 time in total.
- Edin H.
#12844 Re: Sebija All about
Proglasiti Kurjaka senilnim penzionerom i završeno 
- hadzinicasa
#12846 Re: Sebija All about
To da, ali sam rad tesko.Ilili wrote: ↑22/05/2021 14:41Pa vecina mojih profesora su zavrsili prije digitalizacije pa svejedno pise online koja je tema i kad je napisanohadzinicasa wrote: ↑22/05/2021 14:25To je bilo prije digitalizacije jbg. Ja neki dan nasla svoj maturski, pisan rukomIlili wrote: ↑22/05/2021 13:57
Pitam zato sto kad se gugla "magistarski rad sebija izetbegovic" ispadaju samo clanci o tome kako je ukrala i magistarski i doktorski i znanstvene radove 2000.godine.
Zar ne bi na stranici fakulteta trebala biti njezina biografija i popis radova? Bar je na mom fakutletu i na svakom drugom za koji znam tako uvijek bilo.![]()
![]()
Ali sad ce oni to retroaktivno caskom
- Porodice Foht
- hadzinicasa
#12848 Re: Sebija All about
Ne odmara ona. Pisu se radovi i friziraju registri da sve bude gotovo i zavedeno do ponedjeljkaPorodice Foht wrote: ↑22/05/2021 15:21Samo to i dolazi u obzir. Danas odmara pa ce to ona u ponedjeljak naloziti informativnoj sluzbi KCUS.
![]()
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#12849 Re: Sebija All about
Da je država kao što nije, tužilaštvo bi u ponedeljak preuzelo slučaj, a njih oboje bi otišli u politički i društveni zaborav. Sasvim jasno, zašto sudstvo nije neovisno ili je u najmanju ruku inertno i lijeno. Koliko bi lažnih diploma isplivalo?
-
meridiyan
#12850 Re: Sebija All about
od 01:22:00van Basten wrote: ↑22/05/2021 13:34 Ima li na youtube nastavak Kurjakovog gostovanja? Onaj klip sa prosle stranice zavrsi poslije priloga o 3 ekskluzivna dokumenta