Izrael je opet pocinio zlocin!
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#20926 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma..supporter treba pisati
,neš se za*ebat.
- salik79
#20927 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Aha, sada si ti "izmislio" i to je ok i treba biti opceprihvaceno... Ono, za izraz "sjargao", kojeg nisam ja izmislio, si me neki dan proglasio ruralnom seljacinom, jer tebi nije bio poznat ali, kada ti "izmislis" neki izraz, onda je to urbano i cool! Tako reci, da svi znamo
Last edited by salik79 on 22/05/2021 00:51, edited 1 time in total.
- salik79
-
Tempo
- ZeModerator
#20930 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ne treba biti opsteprihvaceno. to je za moje potrebe ruganja tebi i tebi slicnim.salik79 wrote: ↑22/05/2021 00:50Aha, sada si ti "izmislio" i to je ok i treba biti opceprihvaceno... Ono, za izraz "sjargao", kojeg nisam ja izmislio, si me neki dan proglasio ruralnom seljacinom, jer tebi nije bio poznat ali, kada ti "izmislis" neki izraz, onda je to urbano i cool! Tako reci, da svi znamo![]()
za taj tvoj provincijalizam stvarno nisam nikad cuo. uvjek mi je zanimljivo cuti neku tako ljaksofonu rijec i prava je steta sto neces da kazes iz kojeg si sela, pa da povezem rijec sa odredjenm tipom seljaka.
- salik79
#20931 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Navedoh ti primjer kolumniste iz Sarajeva koji koristi taj izraz u svojoj kolumni, koju je objvio portal "radiosarajevo.ba", ali si i njega ismijao kao nekakvu seljacinu s Hrasnog brda... Moze li Svetislav Basara i njegova kolumna u "danas.rs", ili je i on neka seljacina iz Bajine Baste?!Tempo wrote: ↑22/05/2021 00:55ne treba biti opsteprihvaceno. to je za moje potrebe ruganja tebi i tebi slicnim.salik79 wrote: ↑22/05/2021 00:50Aha, sada si ti "izmislio" i to je ok i treba biti opceprihvaceno... Ono, za izraz "sjargao", kojeg nisam ja izmislio, si me neki dan proglasio ruralnom seljacinom, jer tebi nije bio poznat ali, kada ti "izmislis" neki izraz, onda je to urbano i cool! Tako reci, da svi znamo![]()
za taj tvoj provincijalizam stvarno nisam nikad cuo. uvjek mi je zanimljivo cuti neku tako ljaksofonu rijec i prava je steta sto neces da kazes iz kojeg si sela, pa da povezem rijec sa odredjenm tipom seljaka.
https://www.danas.rs/kolumna/svetislav- ... -poklopac/Nedostaje poklopčić koji na takozvanom braniku pokriva navojnicu u koju se šrafi ona kuka koja, opet, služi da vas jaran ili šlep služba povuku ako se, daleko bilo, sjargate s puta. Spalo negde, pomislih!
- salik79
#20932 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Svaka im cast
- salik79
#20933 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Iz danasnjeg obracanja Abu Hamze, komandanta Palestinskog islamskog dzihada iz Gaze, izdvojio bih sljedece:
- HarTar
- salik79
- HarTar
#20937 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Čuj kako? Pa, i Palestinci su priznali ko im je najviše pomogao
-
Tempo
- ZeModerator
#20938 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Odmori bolan malo, nisam ti ja uciteljica, ja te samo zajebavam. I basara isto radi, posebno kad hoce da uvodjenjem provincijalizama doda dozu arhaicnosti u tekst. To je obavezno i bez izuzetka svjesna namjera, a ne njegov govorni jezik.salik79 wrote: ↑22/05/2021 01:08Navedoh ti primjer kolumniste iz Sarajeva koji koristi taj izraz u svojoj kolumni, koju je objvio portal "radiosarajevo.ba", ali si i njega ismijao kao nekakvu seljacinu s Hrasnog brda... Moze li Svetislav Basara i njegova kolumna u "danas.rs", ili je i on neka seljacina iz Bajine Baste?!Tempo wrote: ↑22/05/2021 00:55ne treba biti opsteprihvaceno. to je za moje potrebe ruganja tebi i tebi slicnim.salik79 wrote: ↑22/05/2021 00:50
Aha, sada si ti "izmislio" i to je ok i treba biti opceprihvaceno... Ono, za izraz "sjargao", kojeg nisam ja izmislio, si me neki dan proglasio ruralnom seljacinom, jer tebi nije bio poznat ali, kada ti "izmislis" neki izraz, onda je to urbano i cool! Tako reci, da svi znamo![]()
https://www.danas.rs/kolumna/svetislav- ... -poklopac/Nedostaje poklopčić koji na takozvanom braniku pokriva navojnicu u koju se šrafi ona kuka koja, opet, služi da vas jaran ili šlep služba povuku ako se, daleko bilo, sjargate s puta. Spalo negde, pomislih!
Haj sad, iš. Idi viči zivio palestinski izrael ili sta vec
- salik79
- salik79
#20940 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Basara ga koristi u istom kontekstu u kojem sam ga i ja koristio (govorio sam o ilegalnim doseljenicima koji su se sjargali s ko'ca i konopca u Palestinu) ... I Basara zna taj izraz, za razliku od tebe koji nista ne znas sto sam ne izmislis.Tempo wrote: ↑22/05/2021 01:51Odmori bolan malo, nisam ti ja uciteljica, ja te samo zajebavam. I basara isto radi, posebno kad hoce da uvodjenjem provincijalizama doda dozu arhaicnosti u tekst. To je obavezno i bez izuzetka svjesna namjera, a ne njegov govorni jezik.salik79 wrote: ↑22/05/2021 01:08Navedoh ti primjer kolumniste iz Sarajeva koji koristi taj izraz u svojoj kolumni, koju je objvio portal "radiosarajevo.ba", ali si i njega ismijao kao nekakvu seljacinu s Hrasnog brda... Moze li Svetislav Basara i njegova kolumna u "danas.rs", ili je i on neka seljacina iz Bajine Baste?!Tempo wrote: ↑22/05/2021 00:55
ne treba biti opsteprihvaceno. to je za moje potrebe ruganja tebi i tebi slicnim.
Haj sad, iš. Idi viči zivio palestinski izrael ili sta vec
Iskaj ukucane i kokosi kako si i navikao, a mene, ubuduce, zaobidji.
- salik79
-
Juliuscezar
- jeza u ledja
#20943 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Svasta mogu da razumijem, ali da se ishod ovih zadnjih dogadjaja slavi kao pobjeda Hamasa mi stvarno nikako ne ide u glavu. Ako je ovo pobjeda, na sta bi onda licio poraz?
Neko treba biti bas dobro dobro zaglupljen ili zadrt da 200 i nesto mrtvih ljudi, od cega su mnogi civili ili djeca, proglasava pobjedom.
Fakat nevjerovatno.
Neko treba biti bas dobro dobro zaglupljen ili zadrt da 200 i nesto mrtvih ljudi, od cega su mnogi civili ili djeca, proglasava pobjedom.
Fakat nevjerovatno.
- HarTar
#20944 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Podanički mentalitet te spriječava u tome...jeza u ledja wrote: ↑22/05/2021 02:14 Svasta mogu da razumijem, ali da se ishod ovih zadnjih dogadjaja slavi kao pobjeda Hamasa mi stvarno nikako ne ide u glavu. Ako je ovo pobjeda, na sta bi onda licio poraz?![]()
Neko treba biti bas dobro dobro zaglupljen ili zadrt da 200 i nesto mrtvih ljudi, od cega su mnogi civili ili djeca, proglasava pobjedom.![]()
Fakat nevjerovatno.
- jeza u ledja
#20945 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
De bogati dijete ne lupetaj.HarTar wrote: ↑22/05/2021 02:18Podanički mentalitet te spriječava u tome...jeza u ledja wrote: ↑22/05/2021 02:14 Svasta mogu da razumijem, ali da se ishod ovih zadnjih dogadjaja slavi kao pobjeda Hamasa mi stvarno nikako ne ide u glavu. Ako je ovo pobjeda, na sta bi onda licio poraz?![]()
Neko treba biti bas dobro dobro zaglupljen ili zadrt da 200 i nesto mrtvih ljudi, od cega su mnogi civili ili djeca, proglasava pobjedom.![]()
Fakat nevjerovatno.
- HarTar
#20946 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
jeza u ledja wrote: ↑22/05/2021 02:22De bogati dijete ne lupetaj.HarTar wrote: ↑22/05/2021 02:18Podanički mentalitet te spriječava u tome...jeza u ledja wrote: ↑22/05/2021 02:14 Svasta mogu da razumijem, ali da se ishod ovih zadnjih dogadjaja slavi kao pobjeda Hamasa mi stvarno nikako ne ide u glavu. Ako je ovo pobjeda, na sta bi onda licio poraz?![]()
Fakat nevjerovatno.
-
e__
#20947 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Citam Vase postove jako cesto (posebno na ovoj temi) i morao bih samo reci da bih se neki postovi koje pisete na ovoj temi (a i slicnim) mogli interpretirati kao velicanje terorizma, ili podsticanje na vjersku ili nacionalnu mrznju, te netrpeljivost.
Ne znam ni ko ste, ni sta ste sve prosli kroz zivot, ili kroz sta prolazite trenutno. Ali, naravno, morate biti svjesni da sve sto pisete na Internetu moze biti koristeno protiv Vas.
Rijetko koji korisnik cije postove ovdje pratim pise o svojim misljenjima otvoreno koliko Vi pisete.
Sjecam se jednog od Vasih postova od prije nekoliko dana. I ako se dobro sjecam, izjednacavali ste situaciju tokom agresije na RBiH, te ste stavili ARBiH u isti kos sa Hamas-om.
Bitno je napomenuti da je ARBiH bila legitimna, te sto se citavog svijeta tice, de jure i de facto: Hamas je oznacen kao teroristicka grupa, te otvoreno poziva na napade protiv Jevrejskih vojnika, a i civila.
Palestinian Islamic Jihad / Al-Quds Brigades je takodjer oznacena kao teroristicka grupa, te se nikada ne bi smjela porediti sa onim koji se brane zato sto moraju (doslovice, jer su problemi pravne prirode nesto sasvim drugo)
Postoji jako velika razlika izmedju ratovanja (i branjenja svoje zemlje) i napadanja civila, i poziva na nasumicne napade na iste.
Ne mrzim Vas, i ne zelim Vam zlo, samo trebate znati da se neki od Vasih postova mogu interpretirati jako negativno.
Ne znam jeste li mislili nekoga uvrijediti sa takvim postovima, ili ako ne mislite da su neka od Vasih misljenja jako uvrijedljiva, tako da necu grijesiti dusu i reci da su bili maliciozne prirode, ali gledajuci po svemu, i nadam se da sam neke od Vasih postova pogresno interpretirao, jer ispada da ste veoma ekstremno nastrojeni jer pokazujete odredjenu naklonost grupama koje su oznacene kao teroristicke, i koje su pozivale (ili i dalje pozivaju) na nasumicne napade na pripadnike druge vjere, ili nacije.
U svakom slucaju, tema je jako teska, i situacija koju oni prozivljavaju tamo je neuporediva, i nadam se da ce pronaci zajednicki govor, makar onoliko da se okrenu ka bliskoj buducnosti, a ne snovima.
-
enrique83
#20948 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
e__ wrote: ↑22/05/2021 02:26Citam Vase postove jako cesto (posebno na ovoj temi) i morao bih samo reci da bih se neki postovi koje pisete na ovoj temi (a i slicnim) mogli interpretirati kao velicanje terorizma, ili podsticanje na vjersku ili nacionalnu mrznju, te netrpeljivost.
Ne znam ni ko ste, ni sta ste sve prosli kroz zivot, ili kroz sta prolazite trenutno. Ali, naravno, morate biti svjesni da sve sto pisete na Internetu moze biti koristeno protiv Vas.
Rijetko koji korisnik cije postove ovdje pratim pise o svojim misljenjima otvoreno koliko Vi pisete.
Sjecam se jednog od Vasih postova od prije nekoliko dana. I ako se dobro sjecam, izjednacavali ste situaciju tokom agresije na RBiH, te ste stavili ARBiH u isti kos sa Hamas-om.
Bitno je napomenuti da je ARBiH bila legitimna, te sto se citavog svijeta tice, de jure i de facto: Hamas je oznacen kao teroristicka grupa, te otvoreno poziva na napade protiv Jevrejskih vojnika, a i civila.
Palestinian Islamic Jihad / Al-Quds Brigades je takodjer oznacena kao teroristicka grupa, te se nikada ne bi smjela porediti sa onim koji se brane zato sto moraju (doslovice, jer su problemi pravne prirode nesto sasvim drugo)
Postoji jako velika razlika izmedju ratovanja (i branjenja svoje zemlje) i napadanja civila, i poziva na nasumicne napade na iste.
Ne mrzim Vas, i ne zelim Vam zlo, samo trebate znati da se neki od Vasih postova mogu interpretirati jako negativno.
Ne znam jeste li mislili nekoga uvrijediti sa takvim postovima, ili ako ne mislite da su neka od Vasih misljenja jako uvrijedljiva, tako da necu grijesiti dusu i reci da su bili maliciozne prirode, ali gledajuci po svemu, i nadam se da sam neke od Vasih postova pogresno interpretirao, jer ispada da ste veoma ekstremno nastrojeni jer pokazujete odredjenu naklonost grupama koje su oznacene kao teroristicke, i koje su pozivale (ili i dalje pozivaju) na nasumicne napade na pripadnike druge vjere, ili nacije.
U svakom slucaju, tema je jako teska, i situacija koju oni prozivljavaju tamo je neuporediva, i nadam se da ce pronaci zajednicki govor, makar onoliko da se okrenu ka bliskoj buducnosti, a ne snovima.
- jeza u ledja
#20949 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ovo je garant isti onaj od neki dan. Sad pokusava drugom taktikom.e__ wrote: ↑22/05/2021 02:26Citam Vase postove jako cesto (posebno na ovoj temi) i morao bih samo reci da bih se neki postovi koje pisete na ovoj temi (a i slicnim) mogli interpretirati kao velicanje terorizma, ili podsticanje na vjersku ili nacionalnu mrznju, te netrpeljivost.
salice, neko te opasno trolla.
-
e__
#20950 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Moj post je iskrene prirode, i uopste nije maliciozan, i ne mislim da sam iznad njega, ili bilo koga. Ono sto pokusavam reci je da nemam nikakvu potrebu da vrijedjam bilo ciju inteligenciju, i da pisem neke kvazi elokventne postove da uvrijedim nekoga.jeza u ledja wrote: ↑22/05/2021 02:59 Ovo je garant isti onaj od neki dan. Sad pokusava drugom taktikom.
salice, neko te opasno trolla.![]()
Jedino sto sam htio reci je da treba bit obziran, i da se treba biti svjestan onoga sto pisemo na Internetu, jer htjeli mi ili ne, neko to moze interpretirati sasvim drugacije.
Summa summarum: nije mi cilj uvrijediti, ili maltretirati bilo koga. Takodjer, stojim iza svojih rijeci. Ne bi mi bio problem verificirati identitet, ukoliko postoji neka sumnja da sam se registrovao da maltretiram nekoga.