Sebija All about

Post Reply
sandzokan

#12801 Re: Sebija All about

Post by sandzokan »

aerodinamika wrote: 21/05/2021 23:04
obavila je hiljade i hiljade poroda, pricali su o tome i ljudi cije zene je porodila
Jarane, žena se lažno predstavlja kao doktor, specijalista. Falsifikovala je diplomu med. fakulteta i na osnovu takve diplome parazitira godinama na kliničkom.

To što je porodila neke žene je dokaz za šta? Žene su hiljadama godina porađale priučene osobe, a neke su se porodile i same, pa opet ne možeš ih nazvati ginekolozima.
Tesla Edison

#12802 Re: Sebija All about

Post by Tesla Edison »

sandzokan wrote: 21/05/2021 23:10
obavila je hiljade i hiljade poroda, pricali su o tome i ljudi cije zene je porodila
Jarane, žena se lažno predstavlja kao doktor, specijalista. Falsifikovala je diplomu med. fakulteta i na osnovu takve diplome parazitira godinama na kliničkom.

To što je porodila neke žene je dokaz za šta? Žene su hiljadama godina porađale priučene osobe, a neke su se porodile i same, pa opet ne možeš ih nazvati ginekolozima.
A rukovanje spekulumom, korištenje transvaginalnog ultrazvuka, uzimanje brisa, čitanje nalaza, MVA abortusi, uspostavljanje ispravne dijagnoze?

Haj ovo nekoliko prvih radnji bi mogao i ja, MVA možda kad bih vidio na YT, al ovo zadnje je već teško. Jedino na sreću da potrefim.
Billy The Pljuc

#12803 Re: Sebija All about

Post by Billy The Pljuc »

Nije prvi put da Kurjak ovo govori, potezalo se isto na ovoj temi u više navrata, ono što jeste sasvim sigurno novo je da se neko konačno usudio da provjerava navode Sebije Izetbegović a to nisu zvanične institucije, na našu žalost.

Razumljivo mi je da je dotična mogla sve "završavati" u Sarajevu, pogotovo u ratu, s obzirom na prezime koje nosi. Žešći avanturizam je eventualno falsifikovanje studentske isprave oliti indeksa koji je koliko sam skontao njoj poslužio kao dokaz o položenim ispitima. Naravno da nije nemoguće isto uraditi, čak ni sakupiti potpise i ispečatirati sve "regularnim" putem za tri sedmice koliko se spomenu večeras da je uopšte boravila u ZG. S obzirom na veze rahmetli joj svekra sa zvaničnicima u ZG u tom periodu, postoji i ta mogućnost. Kako god da okreneš u arhivima moraju postojati dokazi o sve i jednom položenom ispitu kao i o upisu i trajanju nečijeg školovanja/specijalizacije, to se da provjeriti i bilo kom novinaru to ne bi trebalo biti problem provjeriti.

Kurjak sam ističe da je radi sebe izvršio provjere i da nigdje ne postoji trag o njoj kao specijalizantu.

Ono što znam iz sopstvenog iskustva je, jer sam prekinuo školovanje upravo zbog izbijanja rata, da bi mi se priznali ispiti ovdje u Sarajevu morao sam donijeti potvrde iz Beograda o sve i jednom položenom ispitu za koji sam tražio da mi se prizna. Indeks kao indeks nije uopšte imao "težinu" nekakvog dokaza o položenim ispitima.

Sve u svemu čitavo njeno školovanje ne da smrdi nego neopisivo zaudara, i ne samo školovanje. Ne tako davno sam baš na ovoj temi postavio pitanje forumašima da li znaju bilo koga da ga je Sebija imala za pacijenta, za malo više od dvije decenije svog života u Sarajevu ja lično nisam upoznao nikoga.
dembele

#12804 Re: Sebija All about

Post by dembele »

A vidiš da ovaj gore tvrdi da je Sebija porodila pola Bosne.
spinel_

#12805 Re: Sebija All about

Post by spinel_ »

Cuj ovog sda bota aerodinamika obavila hiljadu poroda :lol:
I babice obavljaju porode pa ih to ne cini strucnjacima i specijalistima.
sandzokan

#12806 Re: Sebija All about

Post by sandzokan »

Tesla Edison wrote: 21/05/2021 23:17
A rukovanje spekulumom, korištenje transvaginalnog ultrazvuka, uzimanje brisa, čitanje nalaza, MVA abortusi, uspostavljanje ispravne dijagnoze?

Haj ovo nekoliko prvih radnji bi mogao i ja, MVA možda kad bih vidio na YT, al ovo zadnje je već teško. Jedino na sreću da potrefim.
Nisam medicinski radnik, nemam pojma o ginekologiji ali jasno mi je da to što je gospođa Direktorica porodila neke žene je ne čini ginekologom.
armin071

#12807 Re: Sebija All about

Post by armin071 »

aerodinamika wrote: 21/05/2021 22:53
izvrsni direktor wrote: 21/05/2021 21:59
muha_sa wrote: 21/05/2021 21:56 Znam u kakvoj vukojebini živim--al :-) ovo je STRAŠNOOOOOOOOOOOOOO :(
Ne mogu da vjerujem da postoji neko da ovo sve od prije nije znao?! Tek se sad cudite
govorio je kurjak o tome i ranije, ali zasto i sa kojim ciljem nije mi jasno, Sebija se dokazala u praksi u ovih posljednjih 30ak godina
To je taj SDA kod. Nekad stvarno nemam riječi za nebuloze pojedinaca. Žena radi kao doktorica koja to nije i on kaže šta ima veze dokazala se :run:
sandzokan

#12808 Re: Sebija All about

Post by sandzokan »

daj Bože da u procesu dokazivanja neku pacijenticu ili bebu nije koštala života. Ali ko će to istražiti...
spinel_

#12809 Re: Sebija All about

Post by spinel_ »

armin071 wrote: 21/05/2021 23:24
aerodinamika wrote: 21/05/2021 22:53
izvrsni direktor wrote: 21/05/2021 21:59

Ne mogu da vjerujem da postoji neko da ovo sve od prije nije znao?! Tek se sad cudite
govorio je kurjak o tome i ranije, ali zasto i sa kojim ciljem nije mi jasno, Sebija se dokazala u praksi u ovih posljednjih 30ak godina
To je taj SDA kod. Nekad stvarno nemam riječi za nebuloze pojedinaca. Žena radi kao doktorica koja to nije i on kaže šta ima veze dokazala se :run:
Sutra ce to Bakir tako reci. Kao sto je rekao za Osmicu da iako nema skole to nema veze, mlatio se 2014 ko Brus Vilis, vukao store po Predsjednistvu. Zasto ne bi bio na celu OSA-e. Strasno...
Bloo
Globalna šefica

#12810 Re: Sebija All about

Post by Bloo »

sandzokan wrote: 21/05/2021 23:10

Mogao.bi al u kurcu.

Ne bulazni svegati da ti ne svezem trajni.
Tesla Edison

#12811 Re: Sebija All about

Post by Tesla Edison »

sandzokan wrote: 21/05/2021 23:23

Nisam medicinski radnik, nemam pojma o ginekologiji ali jasno mi je da to što je gospođa Direktorica porodila neke žene je ne čini ginekologom.
Ni ja nisam ginekolog, al mogu pogledati, nije problem :-) :mrgreen: :lol:
deogest

#12812 Re: Sebija All about

Post by deogest »

Pa normalno da ne cini, pa 40ih, 50ih godina su se zene u kuci poradjale uz uzi krug porodice, cesto i bez doktora, ko je zivio bas u zabiti negdje, na selu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#12813 Re: Sebija All about

Post by pici »

Osim_13 wrote: 21/05/2021 23:05
hadzinicasa wrote: 21/05/2021 22:56
Osim_13 wrote: 21/05/2021 22:53

Biće na YouTube kanalu FACE-a ubrzo.
Ok hvala
dovoljno je samo 11 godina studiranja i zavrseno sa 7,2 prosjekom... takvi nebi trebali prici zivotinji, nosanje tuta je njezin domet a ne direktora... sdO je ovo izrodila a i nasH mentalitet podanicki.
Bloo
Globalna šefica

#12814 Re: Sebija All about

Post by Bloo »

Ne prosipajte se. Ginekolozi ne rade samo porodaje, da.imate vaginu.i da ste ikad bili.kod.istog.znali bi.

Jebeni cervix ne znate sta je, a ono bi da radi Papa test.
Osim_13

#12815 Re: Sebija All about

Post by Osim_13 »

Bloo wrote: 21/05/2021 23:49 Ne prosipajte se. Ginekolozi ne rade samo porodaje, da.imate vaginu.i da ste ikad bili.kod.istog.znali bi.

Zapravo, najbolje od svega je to što ginekologija uopšte nije vezana za porode :D

Porodi su teritorija akušerstva, i u razvijenim zemljama su te oblasti dobro odvojene. Kod nas su u fuziji, zbog samih sličnosti i relativno istog područja izučavanja, a i na koncu, manjka kadra. Bar kvalitetnog :D
deogest

#12816 Re: Sebija All about

Post by deogest »

Seki na cehri vidis da je kriminalac, a uz to jos i osoba upitne inteligencije. Dusu dala za SDA.
Tempo
ZeModerator

#12817 Re: Sebija All about

Post by Tempo »

Osim_13 wrote: 21/05/2021 23:59
Bloo wrote: 21/05/2021 23:49 Ne prosipajte se. Ginekolozi ne rade samo porodaje, da.imate vaginu.i da ste ikad bili.kod.istog.znali bi.

Zapravo, najbolje od svega je to što ginekologija uopšte nije vezana za porode :D

Porodi su teritorija akušerstva, i u razvijenim zemljama su te oblasti dobro odvojene. Kod nas su u fuziji, zbog samih sličnosti i relativno istog područja izučavanja, a i na koncu, manjka kadra. Bar kvalitetnog :D
ima kod mene u kvartu ginekoloska odrinacija. i idem ti ja jednom ulicom, a ispred ordinacije stoji caddy sa natpisom "ulja i maziva", kontam, pa vrazija stvar se puni.
Billy The Pljuc

#12818 Re: Sebija All about

Iskreno ne znam sve detalje njenog školovanja i uopšteno rada negdje u nekakvoj ustanovi, pretpostavljam da je negdje morala i raditi. Evo upravo nađoh neku biografiju na netu:

"Sebija Izetbegović je rođena 1960. u glavnom gradu Crne Gore – Podgorici. U periodu od 1996. do 1974. godine pohađala je Osnovnu školu „29. novembar“ u Sarajevu. 1978. godine završila je sarajevsku III Gimnaziju, te upisala Medicinski fakultet. Od 1989. do 1990. godine radila je kao lekar pripravnik na Klinici za plastičnu i rekostruktivnu hirurgiju pri Univerzitetsko-kliničkom centru u Sarajevu. Početkom rata u Bosni i Hercegovini specijalizaciju je nastavila u Kliničkom centru „Sveti duh“ na Sveučilištu u Zagrebu. Magistrirala je i doktorirala na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.

Od 3. oktobra 1996. do 10. oktobra 1998. godine radila je kao asistent na Medicinskom fakultetu u Sarajevu. U istoj ustanovi od 11. aprila 2002. godine do 29. novembra 2007. godine radila je kao docent, da bi 29. novembra 2013. dobila zvanje vanrednog profesora. Od 23. januara 2012. godine bila je vanredni profesor i Šef katedre za ginekologiju i akušerstvo na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, a od 29. januara 2014. godine redovni je profesor u ovoj obrazovnoj ustanovi."

Pa malo izdetaljisano:

"Sebija Izetbegović je u periodu od 1. juna 1989. godine do 1. juna 1990. godine radila kao lekar pripravnik na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju na UMC Sarajevo. Od februara 1990. godine do avgusta 1994. godine radila je kao lekar opšte prakse na DOO Velefarmacija u Sarajevu. U periodu od avgusta 1994. godine do februara 1996. godine radila je kao lekar na specijalizaciji na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Od februara 1996. godine do septembra 2008. godine bila je specijalista ginekologije i akušerstva u istoj ustanovi. U februaru 2009. godine postala je direktor Discipline za ginekologiju, akušerstvo i pedijatriju na UKC Sarajevo, a u julu 2011. godine postala je i Šef klinike za ginekologiju i akušerstvo. 15. marta 2013. godine novi Upravni odbor Opšte bolnice prim. Dr. Abdulah Nakaš u Sarajevu ju je imenovao direktorkom. Na toj poziciji je nasledila doktora Bakira Nakaša koji je ovu funkciju obavljao više od 20 godina. U januaru 2016. godine Sebija Izetbegović je imenovana generalnom direktorkom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Upravni odbor je potvrdio njeno imenovanje 8. januara iste godine, s obzirom da je bila jedini kandidat za ovu poziciju."

Znači što @pici veli 11 godina studirala, pa onda godina pripravničkog, pa 4 godine kao ljekar opšte prakse u DOO Velefarmacija??????, pa onda specijalizacija na KCUS dvije godine?????? Naravno Zagreba nigdje u ovom detaljisanju, kako može raditi u ovoj Velefarmaciji a biti specijalizant u Zagrebu od 93-e???????

I onda redom asistent, docent, vanredni profesor pa šef katedre i redovni profesor na Fakultetu a paralelno specijalista, direktor, pa šef klinike, direktorica Opšte bolnice i generalna direktorica KCUS-a.

Nemoguće fakat da nema forumaša koji ne zna nekoga da ga je Sebija porodila što bi rek'o ovaj bot ili vodila kao pacijenta, sve neke pozicije da ne napišem menadžerske.

Jbte pa mi smo fakat sretan narod kad jedan ovakav veleum i stručnjak daruje decenijama svoj život i znanje nama sitnoj buraniji.
i agree

#12819 Re: Sebija All about

Post by i agree »

Cuj u Podgorici a ja cuo da je rođena u nekoj zabiti u Crnoj Gori.Golubovci kod Podgorice,znaci neka selendra-zabit :D
Billy The Pljuc

#12820 Re: Sebija All about

Evo još jedan osvrt:

"Obrazovanje

Sebija Izetbegović studirala je dugo, čak deset godina i to u periodu 1978 -1988. Godina diplomiranja: 1989. Prosjek ocjena: 7,38. U njenoj službenoj biografiji, navedeno je da je od 3. oktobra 1996. godine do 10. oktobra 1998. godine obavljala poslove asistenta na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.

U istoj biografiji navedeno je da je gospođa Izetbegović specijalizirala ginekologiju i akušerstvo. Specijalizacija je, prema biografiji, trajala od 18. 8. 1994. godine do 7. 2. 1996. godine. Osamnaest mjeseci trebalo je gospođi Izetbegović sa postane specijalista ginekologije i akušerstva.

Prema tada važećim propisima, specijalizacija u oblasti ginekologije i akušerstva mogla je trajati najmanje četiri godine. Prema važećim aktima Federalnog ministarstva zdravstva, za specijalizaciju u oblasti ginekologije potebno je najmanje 5 godina. Nakon rata Sebija Izetbegović je magistrirala i doktorirala, a 2005. godine dobila je i zvanje profesora. Na mjesto šefice Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra imenovana je u vrijeme kada je mjesto direktora Kliničkog centra obnašao Faris Gavrankapetanović.

Karijera

Od 1989. do 1990. radi kao liječnica pripravnica na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju pri Sveučilišnom kliničkom centru, dok se početkom rata seli u Zagreb te na Svetom Duhu nastavlja specijalizaciju.

Povratkom u Sarajevo radi kao asistentica na Medicinskom fakultetu, a 2014. dobiva zvanje redovnog profesora ginekologije na istom fakultetu. Pored toga, imenovana je u Upravni odbor Opće bolnice dr. Abdulah Nakaš, a vrlo brzo postaje ravnateljicom iste ustanove zamijenivši Bakira Nakaša, koji je na toj funkciji bio 20 godina.

Njezin izbor izazvao je negodovanje dijela javnosti pa čak 10.000 Sarajlija izlazi na ulice kako bi podržali ostanak bivšeg ravnatelja. Prosvjednici su, naime, bili uvjereni kako je njezino imenovanje povezano s politikom te kako je na poziciju došla upravo zahvaljujući suprugovoj političkoj poziciji i moći.

Supruga člana Predsjedništva nedugo nakon prosvjeda ponovno dolazi na naslovnice zato što je dio bolnice iznajmila privatnoj zdravstvenoj ustanovi, što je bio presedan jer dotad niti jedna javna ustanova nije iznajmila vlastiti prostor privatnoj ustanovi koja se bavi istom djelatnošću. Velik dio liječnika zatim prelazi u privatnu kliniku, a javna ustanova ostaje bez stručnog kadra.

Nedugo nakon toga privatna klinika preuzima odjel patohistologije, a Sebija Izetbegović potpisuje vrijedan ugovor s privatnom klinikom, prema kojom bi državna bolnica ubuduće koristila usluge privatne klinike.

U januaru 2016. Sebija Izetbegović imenovana je generalnom ravnateljicom Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu kao jedini kandidat. Potom počinju mjere štednje, točnije otpuštanja, za koje ravnateljica tvrdi da se radilo o samovoljnim otkazima. Tada je pokušala pripojiti Opću bolnicu dr. Abdulah Nakaš, ali su se pobunili liječnici i ostalo osoblje.

Dolaskom novog menadžmenta na čelu sa direktoricom prof. dr. Sebijom Izetbegović, bolnica se ne razvija u skladu sa razvojnim programom koji je prezentiran od strane kandidata tokom provođenja izbora na poziciju direktora bolnice. Kontinuirano se smanjuje broj laboratorijskih i drugih analiza, gasi se odjel za patologiju i analize se povjeravaju privatnoj ustanovi u okviru bolnice, mijenjaju se ugovori o radu, zabranjuje se prijem “teških” bolesnika, do tada uobičajena saradnja u procesu dijagnostike i liječenja sa Kliničkim centrom se ne podržava, a procenat iskorištenosti posteljnog fonda sa 70% u 2011. godini pada na 50%.

Na ovaj način, politikom onemogućavanja normalnog rada otvoreno je pitanje rentabilnosti rada ove ustanove. Bez kvalitetne analize i konsultovanja struke krajem 2015. godine formirana je radna grupa sa jedinim zadatkom da provede gašenje i ukidanje Opće bolnice pod krinkom racionalizacije i objedinjavanja svih bolničkih kapaciteta u Kantonu Sarajevo unutar Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo.

Na žalost, provođenje ovog netransparentnog procesa na način na koji se provodi, dodatno otežava i onako lošu situaciju u zdravstvu KS i unosi nemir i zabrinutost među građane Sarajeva koji su korisnici usluga ove zdrvstvene ustanove. Vjerovati je da će razum ipak prevladati i da simbol grada, Opća bolnica koja pripada svim građanima grada Sarajeva i BiH, neće šaptom pasti.

Sebija Izetbegović i nadalje ostaje na svojoj funkciji, a pored toga biva imenovana članicom Vijeća za znanost i umjetnost sarajevskog Sveučilišta, zbog čega SDP BiH traži njezino razrješenje. Prijedlog je odbijen jer nije dobio dovoljan broj glasova u Predstavničkom domu Parlamenta BiH. Protiv njezine smjene bili su zastupnici SDA i HDZ-a tvrdeći kako je upravo ona stala na kraj posvemašnjoj korupciji u zdravstvu.

Prije dvije godine u javnosti se pojavio snimak na kojem Sebija Izetbegović u svojstvu ravnateljice bolnice eprijeti svojem podređenom te mu ponavlja da više nikad ne spominje njezino ime, a u tom razdoblju nekoliko je zaposlenika ekspresno dobilo otkaz."
Billy The Pljuc

#12821 Re: Sebija All about

I Avdo Avdić onomad:

"STRELOVITA KARIJERA PROFESORICE IZETBEGOVIĆ: Asistentica sa sedmicom, specijalista po kratkom postupku.

Profesorica Sebija Izetbegović postala je asistentica iako je imala ocjenu nižu od osam, a specijalizaciju je završila za osamnaest mjeseci iako po zakonu ona traje najmanje četiri godine.

Period studiranja: 1978 -1988. Godina diplomiranja: 1989. Prosjek ocjena: 7,38.

Image

Ovo su studentske ocjene Sebije izetbegović, prve dame u Bošnjaka, kako je tituliraju vjerni SDA kadrovi, koja se u to vrijeme izjašnjavala kao Jugoslovenka. U nedavnom govoru pred članicama SDA hvalila se da 35 godina s ponosom nosi prezime Izetbegović. I kad joj je svekar bio u zatvoru kao mladomusliman, ona je, kaže, s ponosom nosila prezime Izetbegović...

„Moje prezime je 35 godina Izetbegović. Nije za to prezime vezano sve što je ugodno. Ali ga ja s ponosom nosim“, kazala je gospođa Izetbegović, zaboravljajući da istakne koje je sve privilegije dobila zahvaljujući prezimenu koje nosi.

„Ja sam doktorica. Profesor sam redovni na Medicinskom fakultetu“, hvali se tri decenije poslije „prof. dr. med. sci. gen. dir. KCUS-a“ Sebija Izetbegović.

Naučna karijera ponosne gospođe Izetbegović očit je dokaz društvene privilegije koju je imala u demokratskoj BiH.
U njenoj službenoj biografiji, navedeno je da je od 3. oktobra 1996. godine do 10. oktobra 1998. godine obavljala poslove asistenta na Medicinskom fakultetu u Sarajevu. Prema članu 238 tada važećeg Statuta Medicinskog fakulteta, za asistenta je „mogao biti izabran kandidat koji ima odgovarajuću školsku spremu sa prosječnom ocjenom najmanje 8 /osam/ iz cijelog studija".

Image

U dokumentu, čiji je faksimil objavljen u časopisu Doktor koji izdaje Ljekarska komora Kantona Sarajevu, navedeno je da je prosječna ocjena Sebije Izetbegović tokom studija bila 7,38. Sebija Izetbegović, dakle, nije ispunjavala osnovne uslove, propisane i tadašnjim ali i današnjim aktima Univerziteta u Sarajevu, da bi postala asistent na Medicinskom fakultetu u Sarajevu. Što je, u suštini, početak njene akademske karijere tokom koje je „dogurala“ do „redovnog profesora“.

Međutim, nije samo njeno asistentsko zvanje sporno. U istoj biografiji navedeno je da je gospođa Izetbegović specijalizirala ginekologiju i akušerstvo. Specijalizacija je, prema biografiji, trajala od 18. 8. 1994. godine do 7. 2. 1996. godine. Osamnaest mjeseci trebalo je gospođi Izetbegović sa postane specijalista ginekologije i akušerstva.

Prema tada važećim propisima, specijalizacija u oblasti ginekologije i akušerstva mogla je trajati najmanje četiri godine. Prema važećim aktima Federalnog ministarstva zdravstva, za specijalizaciju u oblasti ginekologije potebno je najmanje 5 godina. Kako saznaje Žurnal, ponosna gospođa Izetbegović tvrdi da je specijalizaciju započela u Zagrebu 1992. godine.

Međutim, sve i da je na vrijeme počela specijalizaciju, mnogo je nejasnoća. U stavu 1, člana16. Pravilnika o specijalizacijama i subspecijalizacijama koji je objavljen na web stranici Federalnog minitarsta zdravstva navedeno da „specijalizant, odnosno subspecijalizant provodi program specijalizacije, u pravilu, bez prekida“.

Ukoliko je direktorica Izerbegović započela specijalizaciju na vrijeme, to bi značilo da je sa specijalističkim programom morala započeti najkasnije u januaru 1992. godine. S obzirom na to da je, prema biografiji, tek u septembru 1992. godine odselila u Zagreb, specijalizaciju je morala započeti u Sarajevu. No, ukoliko je specijalizaciju započela u Sarajevu, onda joj dvije godine u Zagrebu nisu mogle biti uračunate u specijalistički staž, jer je i u tadašnjim pravilnicima postojala odredba identična današnjoj – „specijalistički program provodi se bez prekida“.

Image

No, unatoč svim nelogičnostima, gospođa Izetbegović je danas specijalista ginekologije i akušerstva, te redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Sarajevu. Pritome je najmoćnija osoba u, kako kaže, „stožernoj stranci BiH i Bošnjaka“. A da ne nosi teret prezimena Izetbegović, te da se u odnosu na nju provode propisi koji važe za sve – Sebija Izetbegović bi danas bila ljekar opće prakse."
dembele

#12822 Re: Sebija All about

Post by dembele »

Pa ima li iko u SDA a da je regularno završio fakultet?
mayab

#12823 Re: Sebija All about

Post by mayab »

dembele wrote: 21/05/2021 22:58 Sad će Bakir reći da nije važno što Sebija nema fakultet, jer ima bogato iskustvo, a to je znate važnije od završenog fakulteta.
Image

Uz to, jel bila ranjavana, jel se borila :oops:

Šalu na stranu, "zaledih" se sinoć kad sam čuo :run:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#12824 Re: Sebija All about

Post by pici »

da joj nebi svekra i stramke unjega, doticna bi po svojoj struKi i skoli, nosHala tute i na kartoteki prosnjiravala svoje preko štele... izetbegovici fEmilijarno nemaju itelektualni nivo a kamoli da vode ozbiljno i stručno neku ustanovu pa i drzavu... fEmilijarno su jedna podkapacitarna fEmilija kojima je rat donio bogatstvo i beneficije... nekom rat nekom brat.
Bossona

#12825 Re: Sebija All about

Post by Bossona »

mayab wrote: 22/05/2021 09:03
dembele wrote: 21/05/2021 22:58 Sad će Bakir reći da nije važno što Sebija nema fakultet, jer ima bogato iskustvo, a to je znate važnije od završenog fakulteta.
Image

Uz to, jel bila ranjavana, jel se borila :oops:

Šalu na stranu, "zaledih" se sinoć kad sam čuo :run:
Image

Sa ovom SANU podvalom je došlo najveće zlo za Bosnu i Bošnjake a sin i snaha su samo njegova ostavština kao i njihova privatizirana krimomafijaška i veleizdajnička SDA sekta.

FRAGMENTI IZ KNJIGE MUSTAFE ČENGIĆA

Ko je bio Alija Izetbegović?

- ... Izetbegović se ne uklapa u potpunosti u ambijent ove obrazovane, konzervativne islamske gradske sredine. Prije bi se moglo reći da je po načinu života, životnom standardu, profesionalnom uspjehu i drugim statusnim znacima više pripadao modernom i povlaštenom socijalističkom miljeu. Nakon što je izašao iz zatvora, mlad, zdrav i dobro uhranjen, on ekspresno (za dvije godine) završava fakultet, dobija posao i stan u strogom centru Sarajeva, rukovodeće radno mjesto (!?) itd. On živi životom dobro situiranog, srednje rangiranog partijskog aparatčika.

Jedan dan govorio jedno, drugi - drugo

- Prevrtljivost i nedorečenost stvorili su veliku nesigurnost i nepovjerenje. Jedan dan se govori jedno, drugo dan drugo. Nema jasne i otvorene politike. Kada razgovara sa Srbima onda ima jednu priču. Kada razgovara s Hrvatima sasvim drugu. Kolebljivost je očigledna. Izetbegovićeve retoričke dileme su pokazivale koliko je taj čovjek nesiguran i nedorastao da bude državnik, koliko je daleko od stvarnog stanja, koliko ga malo razumije. To je uticalo i na potpunu konfuziju u muslimanskom narodu koji je pasiviziran lažnim dilemama i pogrešnim procjenama svog lidera. To je Muslimane dočekalo nespremne i debelo koštalo. Naknadna veličanja priprema za otpor, bistrine i svijesti sa kojom se to činilo, organizacijskih uspjeha i napora, ne mogu otkloniti sumnju da je moralo i trebalo biti drugačije.

Suluda reakcija na sastanak u Karađorđevu

- Savezni premijer Ante Marković , u restoranu "Osmice", na Trebeviću, upoznaje Izetbegovića sa svim relevantnim informacijama sa kojima raspolaže, prije svega o namjerama Miloševića i Tuđmana o podjeli Bosne i Hercegovine. Predsjednik Predsjedništva Bosne i Hercegovine očiglednu pripremu državnog udara sakriva od svoje i svjetske javnosti, a za sastanak Tuđmana i Miloševića u Karađorđevu na kome su dogovorili podjelu Bosne i Hercegovine kaže "da u to ne vjeruje dok ne vidi pisani dokument".

Strah od suparnika, obrazovanijih i pametnijih

- Dr. Maid Hadžiomeragić navodi da je u stranci dominirao zahtjev slušanja i pokoravanja, pa su to bili osnovni kriteriji za izbor odbornika. On kaže da Alija Izetbegović nije podnosio od sebe obrazovanije, pametnije i "jake ličnosti" kojih se brzo oslobađao jer se bojao suparnika. Po njegovom zapažanju od Stranke je odbijeno oko petnaest vrlo sposobnih intelektualaca. Kod Izetbegovića se pokazala "pohlepa za položaj i ličnu vlast". Rukovodio se pravilom "do vlasti i položaja pa i preko najbližeg prijatelja", naglašava dr Hadžiomeragić
Post Reply