BHTelecom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
dend

#1401 Re: BHTelecom

Post by dend »

bob_1921 wrote: 19/05/2021 19:26 pozz moze par pitanja vezano za ovu moja web tv ... mogu li preko preplate konkretno exstra net aktivirati pa da mi dodje na racun taj trosak,prepostavljam ustvari da mogu jer vidim nudi mi se osnovni paket 5 km pa onda onaj dodatni neki od 10 km na mjesec tj taj dodatni mogu tek aktivirati nakon osnovnog i dodje me 15 km :-D da li to ostaje aktivno i naredni mjesec ili samo se deaktivira tj. ne moram ja ako necu slijedeci mjesec da deaktiviram, jel tu dobijem gb za trosenje na gledanja pa da hotspot pravim s mobitela ili je to opcija preko bilo koje mreze? .. i kakvi su utisci jel steka :-D
5KM je mjesecna aktivacija za postpaid Moja webTV, a dokup od 100GB je 10KM ( nije navedeno trajanje ) i nije neophodan. Ovaj paket mozes koristiti samo na bhT mrezi ( wifi ili bhmobile )

Imas paket od 10KM za koristenje preko drugog operatera.
-Chesterfield-

#1402 Re: BHTelecom

Post by -Chesterfield- »

Dr_Help wrote: 18/05/2021 21:23 :sax:
dend wrote: 18/05/2021 21:10
Del_Boy1 wrote: 18/05/2021 21:05 Da li je moguće kroz postojeći alkaten provući optiku, recimo da se postojeće parice izvuku a na njihovo mjesto ubace optiku, ili se mora sve nanovo raditi?
95% da može, jedino ako je gdje oštećen alkaten pa je nagnječen.
U većini slučajeva se tako radi.ako se desi da je začepljen onda se vrši iskop na toj određenoj dužini,ako je moguće.
Da li je moguće provući bakarnu paricu kroz alkaten u dužini oko 200 metara? Tako bih skratio dužinu od centrale do mene i možda bih imao tehničke mogućnosti za vdsl? Alkaten je 2/3 od starog vodovoda i ide pravolinijski od moje kuće do glavnog voda, odnosno onog stuba koji izlazi iz zemlje, gdje su druge kuće spojene.
Nije problem da i ja nešto platim za izmjenu linije, jer mi je postojeća linija svakako dva puta popravljana. Uđe voda u spojeve gdje je prekid kabla bio.
Kome se obratiti?
febo_acm

#1403 Re: BHTelecom

Post by febo_acm »

Kako sad uvezati mobitel i mojtv da jedan account? Da ne idem svaki put odvojeno na prijavu na moj bhtelecom.
dend

#1404 Re: BHTelecom

Post by dend »

febo_acm wrote: 19/05/2021 20:37 Kako sad uvezati mobitel i mojtv da jedan account? Da ne idem svaki put odvojeno na prijavu na moj bhtelecom.
Moj Izbor
https://www.bhtelecom.ba/moj-izbor/

Ili

Jedinstveni račun
https://www.bhtelecom.ba/privatni/racuni/
febo_acm

#1405 Re: BHTelecom

Post by febo_acm »

dend wrote: 19/05/2021 20:49
febo_acm wrote: 19/05/2021 20:37 Kako sad uvezati mobitel i mojtv da jedan account? Da ne idem svaki put odvojeno na prijavu na moj bhtelecom.
Moj Izbor
https://www.bhtelecom.ba/moj-izbor/

Ili

Jedinstveni račun
https://www.bhtelecom.ba/privatni/racuni/
Podnio sam danas zahtjev da se uvezu moja tv, pospaid i prepaid. Javit ce se.
Nego kontam da ja to mogu sam rucno sve :D
dassa

#1406 Re: BHTelecom

Post by dassa »

channel10 wrote: 19/05/2021 19:14
dassa wrote: 19/05/2021 02:21 Za nekoliko dana mi ističe dvogodišnji ugovor za Extra Net paket u kojem sam imao popust na pretplatu, koja je iznosila 17,5 KM (100 minuta/100 SMS poruka/10 Gb). Vidio sam da sada više nema te akcije i da je najjeftiniji paket Extra Net uz obavezan ugovor na 24 mjeseca 23,75 KM (100 minuta/100 SMS poruka/12GB). Da li će mi nakon isteka ugovora obračunavati pretplatu po punoj cijeni paketa koji je 25 KM? Nema mi logike da placam skuplje paket koji jedino od benefita ima vise Gb saobraćaja i to dva više od trenutnog paketa.
I.meni ubrzo istice ugovor i bio sam na paketu extra M sa onim popustom i pretplata je bila 26,40. Eh sad, je li to vise nema nikakvih paketa sa tim popustom?
Nema to su bile akcijski popusti kada su tek predstavljeni Extra paketi. Extra M je sad na dvije godine 29,70 KM. Ja sam produzio Extra Net na godinu dana 23,75 KM s tim da imam 12 GB saobraćaja umjesto dosadasnjih 10. Broj minuta i poruka ostao je isti.
sasagrbic

#1407 Re: BHTelecom

Post by sasagrbic »

Poz. Ide sad Euro. Na M:tel iptv ga nemam gdje gledati. Imam i BHT broj sa ekstra net paketom. Ako uzmem ovaj paket od 5 km da li ću moći pratiti prvenstvo bez problema? Da li preko moja web tv ide samo Nova B.iH. ili ima i sport klubova?
fusion_ba

#1408 Re: BHTelecom

Post by fusion_ba »

sasagrbic wrote: 20/05/2021 11:33 Poz. Ide sad Euro. Na M:tel iptv ga nemam gdje gledati. Imam i BHT broj sa ekstra net paketom. Ako uzmem ovaj paket od 5 km da li ću moći pratiti prvenstvo bez problema? Da li preko moja web tv ide samo Nova B.iH. ili ima i sport klubova?
Na mojawebtv nema ni Nova BH ni SK.
sasagrbic

#1409 Re: BHTelecom

Post by sasagrbic »

Znači, nema ni od toga vajde.
kakaljin

#1410 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

fusion_ba wrote: 20/05/2021 11:44
sasagrbic wrote: 20/05/2021 11:33 Poz. Ide sad Euro. Na M:tel iptv ga nemam gdje gledati. Imam i BHT broj sa ekstra net paketom. Ako uzmem ovaj paket od 5 km da li ću moći pratiti prvenstvo bez problema? Da li preko moja web tv ide samo Nova B.iH. ili ima i sport klubova?
Na mojawebtv nema ni Nova BH ni SK.
Zato sto united grupa/telemach ne dozvoljava da budu na moja webtv i multiscreen aplikacijama

A nova BH nema nikako jer isto ne dozvoljavaju kanal sa nacionalnom dozvolom da bude u ponudi drugih operatera

PS: spojite riblju kost antenu na tv i gledate nova BH
Last edited by kakaljin on 20/05/2021 12:10, edited 1 time in total.
dend

#1411 Re: BHTelecom

Post by dend »

Nova akcija za MojaTV
Čini se veoma dobra

Najuzbudljivija Moja filmska avantura na Moja TV

Image

20.05.2021.

Svim novim i postojećim korisnicima Moja TV Phone, Moja TV Net i Moja TV Full pripremili smo najuzbudljiviju zabavu do sada – Moja filmska avantura na Moja TV, po promo cijeni pristupa usluzi od samo 1 KM!

Zato što ste vi tako tražili!

Sve što vaš pustolovni duh treba nalazi se u našoj novoj, SUPER akciji.

Uživajte BESPLATNO u premium filmskom i sportskom TV sadržaju i uslugama tokom cijelog trajanja ugovora, čak 24 mjeseca:

- Moja TV Net: HBO + Moja TV HD + Moja webTV + Snimalica 30
- Moja TV Full: HBO Premium + Moja TV HD + Moja webTV + Snimalica 30

Fantastične pogodnosti su poklon u vrijednosti do 417 KM.

Ponuda se odnosi na fizička lica i svi benefiti važe uz potpisivanje obaveznog ugovornog odnosa na 24 mjeseca.

PREMIUM sadržaji i usluge

Nudimo vam premium sadržaje prepune zabave i avanture. Otkrijte najnovije filmske poslastice HBO Premium paketa (HBO paket, HBO GO opcija i Cinemax paket) i maksimalno uživajte u najboljem sportskom sadržaju Arena Sport kanala u HD kvaliteti slike!

Dodatno besplatno pratite Moja TV gdje god da se nalazite, putem aplikacije Moja webTV. Sve što vam treba je internet konekcija.

Sadržaj koji želite snimiti i gledati ponovo, besplatno snimite i gledajte putem usluge Snimalica.

Napomena: Akcija nudi i mogućnost odabira sljedećih benefita:

50% popusta na naknadu za Moja TV pakete do čak 6 mjeseci + dodatni TV priključak u periodu od 24 mjeseca
ili
12 mjeseci korištenja Moja TV Net 3 po cijeni Moja TV Net 1 paketa i Moja TV Full 3 po cijeni Moja TV Full 1 paketa.

OPA korisnicima dodatno poklanjamo videoteku filmova Moja TV FliX!*

*uz potpisivanje ugovora na 24 mjeseca.

Zaplovite i vi s nama u Moju filmsku avanturu na Moja TV i otkrijte čari premium TV sadržaja!

Moja priča. BH Telecom

https://www.bhtelecom.ba/usluge-za-priv ... a-moja-tv/

Image
ruud

#1412 Re: BHTelecom

Post by ruud »

kolegama iz BHTelecoma,

benefiti koje nudite često su zbunjujući sa ovim ili ili i onda ne znam ni šta je u konačnici izvodivo.

također,
Sve što vam treba je internet konekcija.
Netačno, moja Web TV ne radi na Telemachovom internetu.
dend

#1413 Re: BHTelecom

Post by dend »

ruud wrote: 20/05/2021 14:00 kolegama iz BHTelecoma,

benefiti koje nudite često su zbunjujući sa ovim ili ili i onda ne znam ni šta je u konačnici izvodivo.

također,
Sve što vam treba je internet konekcija.
Netačno, moja Web TV ne radi na Telemachovom internetu.
Moja webTV može da radi i na ostalim operatorima. Potrebno je samo odgovarajući paket Moja webTV aktivirati.

Navedeni paket Moja webTV uključen u benefit radi samo na bhT mrezi i isti je definisan specificnim uslovima za Moja webTV preko MojaTV

Koji te benefit zbunjuje, da ti objasnim?
fusion_ba

#1414 Re: BHTelecom

Post by fusion_ba »

ruud wrote: 20/05/2021 14:00
Bukvalno, stručnjaci su da zakomplikuju u nabrajanju šta je sve u akciji :lol:
Mirzareli

#1415 Re: BHTelecom

Post by Mirzareli »

fusion_ba wrote: 20/05/2021 18:44
ruud wrote: 20/05/2021 14:00
Bukvalno, stručnjaci su da zakomplikuju u nabrajanju šta je sve u akciji :lol:
I ja ovde slabo sta kontam :zoka:
Last edited by Mirzareli on 21/05/2021 11:30, edited 2 times in total.
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#1416 Re: BHTelecom

Post by heat »

Vozdrica,

zna li neko na koji se mail moze pisati zahtjev za ponudu ?
Pravno je lice u pitanju.

Hvala :bih:
ajdamo
Grijem se na: Sunce
Vozim: Dvotočkaš

#1417 Re: BHTelecom

Post by ajdamo »

heat wrote: 21/05/2021 01:00 Vozdrica,

[email protected]
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#1418 Re: BHTelecom

Post by heat »

ajdamo wrote: 21/05/2021 02:48
heat wrote: 21/05/2021 01:00 Vozdrica,

[email protected]
Veliko hvala :thumbup:
Mirzareli

#1419 Re: BHTelecom

Post by Mirzareli »

dend wrote: 20/05/2021 13:55 Nova akcija za MojaTV
Čini se veoma dobra

Image

20.05.2021.

Svim novim i postojećim korisnicima Moja TV Phone, Moja TV Net i Moja TV Full pripremili smo najuzbudljiviju zabavu do sada – Moja filmska avantura na Moja TV, po promo cijeni pristupa usluzi od samo 1 KM!

Uživajte BESPLATNO u premium filmskom i sportskom TV sadržaju i uslugama tokom cijelog trajanja ugovora, čak 24 mjeseca:

Ponuda se odnosi na fizička lica i svi benefiti važe uz potpisivanje obaveznog ugovornog odnosa na 24 mjeseca.

Nudimo vam premium sadržaje prepune zabave i avanture. Otkrijte najnovije filmske poslastice HBO Premium paketa (HBO paket, HBO GO opcija i Cinemax paket) i maksimalno uživajte u najboljem sportskom sadržaju Arena Sport kanala u HD kvaliteti slike!

Dodatno besplatno pratite Moja TV gdje god da se nalazite, putem aplikacije Moja webTV. Sve što vam treba je internet konekcija.

Sadržaj koji želite snimiti i gledati ponovo, besplatno snimite i gledajte putem usluge Snimalica.

50% popusta na naknadu za Moja TV pakete do čak 6 mjeseci + dodatni TV priključak u periodu od 24 mjeseca
ili
12 mjeseci korištenja Moja TV Net 3 po cijeni Moja TV Net 1 paketa i Moja TV Full 3 po cijeni Moja TV Full 1 paketa.

Zaplovite i vi s nama u Moju filmsku avanturu na Moja TV i otkrijte čari premium TV sadržaja!

Moja priča. BH Telecom

Image
Ja sam se sad baš izgubio haha..22.5 mi ističe ugovor za Moja TV Full ne znam sta sad da izaberem od pogodnosti.Kontam neke stvari,ali vecinu ne, de nek mi ovo neko rastabiri malo..Ima li ko ovde iz Bht da mi objasni pogodnosti za ova dva paketa :-D Usput imam i komsinku u haustoru istekao joj ugovor prije mjesec i vise ima ovaj penzionerski paket Moja TV phone bila mi kod matere danas na kahvi i bas pita ima li neka akcija i sniženje,reko cim bude javim.Ali koliko vidim za Moja TV phone ne vidim nista da pise. :roll:
dend

#1420 Re: BHTelecom

Post by dend »

Mirzareli wrote: 21/05/2021 11:31
Čini se veoma dobra

Image

20.05.2021.

ili

Moja priča. BH Telecom

Image
Ja sam se sad baš izgubio haha..22.5 mi ističe ugovor za Moja TV Full ne znam sta sad da izaberem od pogodnosti.Kontam neke stvari,ali vecinu ne, de nek mi ovo neko rastabiri malo..Ima li ko ovde iz Bht da mi objasni pogodnosti za ova dva paketa :-D Usput imam i komsinku u haustoru istekao joj ugovor prije mjesec i vise ima ovaj penzionerski paket Moja TV phone bila mi kod matere danas na kahvi i bas pita ima li neka akcija i sniženje,reko cim bude javim.Ali koliko vidim za Moja TV phone ne vidim nista da pise. :roll:
MojaTV Full opcije:

1.
+ 24mj. HBO Premium
+ 24mj. Moja TV HD
+ 24mj. Moja webTV
+ 24mj. Snimalica 30

2.
+ 6mj. 50% popusta
+ 24mj. drugi STB besplatno

3.
+ Moja TV Full 3 po cijeni od MojaTV Full 1 ( 12mj. )

MojaTV Net opcije:

1.
+ 24mj. HBO
+ 24mj. Moja TV HD
+ 24mj. Moja webTV
+ 24mj. Snimalica 30

2.
+ 6mj. 50% popusta

3.
+ Moja TV Net 3 po cijeni od MojaTV Net 1 ( 12mj. )

MojaTV Phone:

1.
+ 6mj. 50% popusta

bolje? :D

inace nisu jos postavili specificne uslove akcije pa se detalji jos nmgu pronaci
Mirzareli

#1421 Re: BHTelecom

Post by Mirzareli »

dend wrote: 21/05/2021 12:19
Mirzareli wrote: 21/05/2021 11:31
Čini se veoma dobra

Image

20.05.2021.

ili

Moja priča. BH Telecom

Image
MojaTV Full opcije:

1.
+ 24mj. HBO Premium
+ 24mj. Moja TV HD
+ 24mj. Moja webTV
+ 24mj. Snimalica 30

2.
+ 6mj. 50% popusta

3.
+ Moja TV Full 3 po cijeni od MojaTV Full 1 ( 12mj. )

MojaTV Net opcije:

1.
+ 24mj. HBO
+ 24mj. Moja TV HD
+ 24mj. Moja webTV
+ 24mj. Snimalica 30

2.
+ 6mj. 50% popusta

3.
+ Moja TV Net 3 po cijeni od MojaTV Net 1 ( 12mj. )

MojaTV Phone:

1.
+ 6mj. 50% popusta

bolje? :D

inace nisu jos postavili specificne uslove akcije pa se detalji jos nmgu pronaci
Odlicno sad je sve kristalno jasno... :thumbup:
dend

#1422 Re: BHTelecom

Post by dend »

Besplatno plaćanje računa BH Telecoma putem e-uplatnice za klijente Intesa Sanpaolo Banke

https://www.bhtelecom.ba/usluge-za-priv ... olo-banke/
zippoo87

#1423 Re: BHTelecom

Post by zippoo87 »

Danas posaljem mail za dekodiranje telefona koji je otplacen kod BHTa i evo sta dobijem u mailu kao odgovor.
Ovo je ocito neki uhljeb teski pisao...a posebno obratite paznju za zadnju recenicu sta mi savjetuje.
Iako operater MORA da korisniku otkljuca telefon kada je otplacen,ova mene salje u najblizi servis :D
I jos da napomenem da nisam trazio nikakve licne podatke,nego sam poslao IMEI i trazio kod za dekodiranje.

Samo da napomenem,da sam imao istu situaciju sa MTEL-om prije 2 mjeseca...gdje su mi kljuc poslali nakon 2 sata od poslatih podataka.
A pogledaj ovih nasih nehljeba...dodje mi da im sve ebem.

Image
noviclan

#1424 Re: BHTelecom

Post by noviclan »

A dobro sta ces anelica ovo svima isto salje za ovakve upite, sablonska poluautomatska poruka :lol:
Del_Boy1

#1425 Re: BHTelecom

Post by Del_Boy1 »

Kada su me tek prebacili na VDSL imao sam 8b profil, a u međuvremenu se modem počeo sinhronizovat na 17a.
Čitajući komentare ovde na forumu vidio sam da bi za moju udaljenost bio bolji taj 8b.
Na moje pitanje tehničkoj podršci bh telecoma zašto sada imam 17a profil i da me prebace na 8b profil ako je moguće, dobijem ovaj odgovor.

Image

Nemam ja problema sa uslugom, ne šteka ništa.
Moje pitanje vama koji se razumijete u to je, da li oni stvarno ne znaju zašto se modem sinhronizuje na koji profil i da oni ne mogu uticati na to, i koja je ustvari razlika između tih profila, ako sve radi kako treba na oba profila?
Post Reply