Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
the_stick

#20151 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by the_stick »

Hakiz wrote: 15/05/2021 16:36
the_stick wrote: 14/05/2021 23:20
Hakiz wrote: 14/05/2021 22:49

Kako zamišljaš da ih se ne poredi? Kako ćemo zaključiti da nisu kao SDA ako ih ne uporedimo? Ili da jesu..
Recimo da se po meni podrazumijeva da nisu kao sda... sda je standard postavila toliko nisko da se, po meni, uspjeh ne treba mjeriti time jesi li bolji od njih.

Da li ti treba poredjenje izmedju... Zelje i Bajerna da zakljucis da je... Zeljo bolji... :D salu na stranu, i Zeljo i Bajern igraju lopte, ali neces ih porediti. Ne zelim da kazem da je razlika izmedju trojke i sda bas toliko ocigledna kao razlika izmedju Bajerna i Zelje, ali u najmanju ruku kao izmedju Bajerna i... sta znam Stuttgarta.

Sta sad trebamo slaviti kao uspijeh ako ne kradu i ako zene i djecu nisu pozaposljavali u javne firme? Mozda je nekome dovoljno. Meni nije. I zato kritikujem i kritikovat cu ih za svaku glupost i sitnicu koju zaseru. I necu to relativizirati pricom ‘sda je bila gora’ pa je valjda ovima sve unaprijed oprosteno.
Ne bi znao da je Bayern bolji ako ih ne uporediš. Zamisli da cijeli život gledaš kako Željo igra. I nikad u životu nisi čuo za Bayern. Kako ćeš znati da je Bayern bolji?

Mi se nadamo da će nam sa trojkom biti bolje. Ali, tek kada dođu na poziciju da upravljaju vidjećemo. Nije da već nisu imali neke afere ili barem "sumnjivo ponašanje". Ja se još sjećam Opšte bolnice, Baroša i veze sa jednom od stranaka sadašnje trojke.

Postoji ponašanje koje je zakonito ali je loše. Branković i otkup stana, primjer SDA. Ja od trojke očekujem da radi ispravne stvari. Da nešto neće napraviti ako je moralno upitno, čak i kada je zakonito. To bi bila promjena paradigme, možemo se ovako ponašati ali nećemo jer iako nije protiv zakona, nije ispravno. Idemo mijenjati ponašanje u društvenim, političkim, ekonomskim odnosima. Recimo, zakonito je radniku davati minimalac platu, ali je nemoralno. Ako trojka bude "davala minimalac", neće baš opravdati moja očekivanja. Neće im to puno naštetiti, to što ću ja od glasača za njih vratiti se u status apstinenta, ali ja ću mirniji biti.
Vidi... slijedom ove analogije, hajmo to postaviti ovako. Ja zelim od ove Vlade rezultate Bajerna. Dakle, redovan osvajac Bundeslige i bitan faktor u Ligi Prvaka. Ako se mjerim prema Stuttgartu onda bih i sa 7. mjestom u Bundesligi trebao biti zadovoljan, ali nisam. Ok, mogu se porediti pa ako Bajern zavrsi 7. zakljucit cemo da je bolji od Stuttgarta. Ali ne znaci da su ispunili moja ocekivanja i ne znaci da sam zadovoljan njihovim radom. Ja zelim standard koji ocekujem od Bajerna. To ne znaci da cu se okrenuti Stuttgartu, ali ako ne ispune ono sto ocekujem, jasno da cu se zaliti i kritikovati.

Neko je ovdje napisao - pa nisu oni vanzemaljci da mogu odjednom sve promijeniti. Tacno i validno. Ali ako je sda zakopala 150m I trnsverzale, necu se zadovoljiti time ako ce trojka zakopati 300. Obecali su da im je ona prioritet i da je mogu zavrsiti za 5 godina. Ako ja za godinu vidim da oni nisu mrdnuli sa realizacijom, naravno da cu ih kritikovati. To ne znaci, kao sto neki ovdje vole da vjeruju, da prizivam nazad sda. To znaci da pozivam trojku da razmotri uspjesnost svojih kadrova pa ako nisu uspjesni da ih mijenja (bio to premijer, ministar ili direktor jp). A ne kao sda da zivotom brane svoje kadrove samo zato sto su njihovi.
Hakiz

#20152 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

the_stick wrote: 15/05/2021 19:21

Recimo da se po meni podrazumijeva da nisu kao sda... sda je standard postavila toliko nisko da se, po meni, uspjeh ne treba mjeriti time jesi li bolji od njih.

Da li ti treba poredjenje izmedju... Zelje i Bajerna da zakljucis da je... Zeljo bolji... :D salu na stranu, i Zeljo i Bajern igraju lopte, ali neces ih porediti. Ne zelim da kazem da je razlika izmedju trojke i sda bas toliko ocigledna kao razlika izmedju Bajerna i Zelje, ali u najmanju ruku kao izmedju Bajerna i... sta znam Stuttgarta.

Sta sad trebamo slaviti kao uspijeh ako ne kradu i ako zene i djecu nisu pozaposljavali u javne firme? Mozda je nekome dovoljno. Meni nije. I zato kritikujem i kritikovat cu ih za svaku glupost i sitnicu koju zaseru. I necu to relativizirati pricom ‘sda je bila gora’ pa je valjda ovima sve unaprijed oprosteno.
Ne bi znao da je Bayern bolji ako ih ne uporediš. Zamisli da cijeli život gledaš kako Željo igra. I nikad u životu nisi čuo za Bayern. Kako ćeš znati da je Bayern bolji?

Mi se nadamo da će nam sa trojkom biti bolje. Ali, tek kada dođu na poziciju da upravljaju vidjećemo. Nije da već nisu imali neke afere ili barem "sumnjivo ponašanje". Ja se još sjećam Opšte bolnice, Baroša i veze sa jednom od stranaka sadašnje trojke.

Postoji ponašanje koje je zakonito ali je loše. Branković i otkup stana, primjer SDA. Ja od trojke očekujem da radi ispravne stvari. Da nešto neće napraviti ako je moralno upitno, čak i kada je zakonito. To bi bila promjena paradigme, možemo se ovako ponašati ali nećemo jer iako nije protiv zakona, nije ispravno. Idemo mijenjati ponašanje u društvenim, političkim, ekonomskim odnosima. Recimo, zakonito je radniku davati minimalac platu, ali je nemoralno. Ako trojka bude "davala minimalac", neće baš opravdati moja očekivanja. Neće im to puno naštetiti, to što ću ja od glasača za njih vratiti se u status apstinenta, ali ja ću mirniji biti.
Vidi... slijedom ove analogije, hajmo to postaviti ovako. Ja zelim od ove Vlade rezultate Bajerna. Dakle, redovan osvajac Bundeslige i bitan faktor u Ligi Prvaka. Ako se mjerim prema Stuttgartu onda bih i sa 7. mjestom u Bundesligi trebao biti zadovoljan, ali nisam. Ok, mogu se porediti pa ako Bajern zavrsi 7. zakljucit cemo da je bolji od Stuttgarta. Ali ne znaci da su ispunili moja ocekivanja i ne znaci da sam zadovoljan njihovim radom. Ja zelim standard koji ocekujem od Bajerna. To ne znaci da cu se okrenuti Stuttgartu, ali ako ne ispune ono sto ocekujem, jasno da cu se zaliti i kritikovati.

Neko je ovdje napisao - pa nisu oni vanzemaljci da mogu odjednom sve promijeniti. Tacno i validno. Ali ako je sda zakopala 150m I trnsverzale, necu se zadovoljiti time ako ce trojka zakopati 300. Obecali su da im je ona prioritet i da je mogu zavrsiti za 5 godina. Ako ja za godinu vidim da oni nisu mrdnuli sa realizacijom, naravno da cu ih kritikovati. To ne znaci, kao sto neki ovdje vole da vjeruju, da prizivam nazad sda. To znaci da pozivam trojku da razmotri uspjesnost svojih kadrova pa ako nisu uspjesni da ih mijenja (bio to premijer, ministar ili direktor jp). A ne kao sda da zivotom brane svoje kadrove samo zato sto su njihovi.
Ja rekoh, tek ćemo vidjeti kako će se ponašati. Kada si opozicija možeš svašta pričati. Ali, kada dođeš na vlast, dolaze iskušenja. Vidjećemo koliko će trebati da neki budući ministar iz trojke kupi auto od 300.000 i koristi ga u privatne svrhe, na tenderu posao dobije firma njegovog jarana ili člana uže ili šire porodice itd. Nije pitanje da li će se to dogoditi nego kada.
foxlife

#20153 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by foxlife »

the_stick wrote: 15/05/2021 19:21

Hajmo onda tom analogijom
Hoces bajern i rezultate bajerna
Imas igrace imas sve samo sto se natjeces u 7oj ligi njemacke posto je klub 25 godina ispadao iz liga

I kako ces ocekivati ligu prvaka ako si sedma liga?
Valjda prvo trebas dovesti klub do bundes lige da bi se natjecao i borio za ligu prvaka
Nesto kao rb leipzig prije 10 godina
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#20154 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by izvrsni direktor »

Sda i njihovo upravljanje javnim preduzecima:
Ovaj put malo o RAD-u:
Nabavit ćemo to vozilo i obratit ćemo se općinama da nam u tome pomognu. Neki od drugih problema su također činjenica da smo zatekli 41 neregistrovano vozilo i upravo sada se rješava pitanje dodatne mehanizacije. Gomila problema je nastala neradom prethodne uprave
high_volume

#20155 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by high_volume »

izvrsni direktor wrote: 17/05/2021 21:12 Sda i njihovo upravljanje javnim preduzecima:
Ovaj put malo o RAD-u:
Nabavit ćemo to vozilo i obratit ćemo se općinama da nam u tome pomognu. Neki od drugih problema su također činjenica da smo zatekli 41 neregistrovano vozilo i upravo sada se rješava pitanje dodatne mehanizacije. Gomila problema je nastala neradom prethodne uprave
Ko je upravljao RAD-om u vrijeme prve Fortine Vlade i ko upravlja RAD-om danas, koja stranka?
the_stick

#20156 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by the_stick »

high_volume wrote: 17/05/2021 22:38
izvrsni direktor wrote: 17/05/2021 21:12 Sda i njihovo upravljanje javnim preduzecima:
Ovaj put malo o RAD-u:
Ko je upravljao RAD-om u vrijeme prve Fortine Vlade i ko upravlja RAD-om danas, koja stranka?
Sda je skontala da gubi vecinu onog momenta kada je skupstina izglasala moratorij na zaposljavanje. Vec tada je sda pocela sa sabotazom rada javnih preduzeca, sto je itekako ukljucivalo i RAD. Sjecam se one potpuno nelogicne price o tome kako zbog moratorija ne mogu registrovati vozila i da ce se to odraziti na mogucnost odvoza smeca. I sta znas, ljudi usli i zatekli neregistrovana vozila. Kome nije mrsko, nek’ potrazi clanke na tu temu tamo negdje iz decembra prosle godine.

Sa vise od 1.300 uposlenika, od cega je preko 100 izmisljenih invalida rada, RAD je jedna super jaka baza uhljeba kojoj ni najmanje ne odgovara to sto neko (onda sestorka, sada trojka) ceprka po firmi. A kad krene da se ceprka.... sto sta se isceprka...
cimara

#20157 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by cimara »

Hoće li konačno osvanuti dan kada će najbolja vlada svih vremena shvatiti da ilegalne migracije treba suzbijati,a ne podržavati...
made_in_sarajevo

#20158 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by made_in_sarajevo »

Napravis scc, tibra, bbi, butmirove zgrade bristol i otoka, pretvoris pola grada u stambene lokacije, napravis sarajevo tower i onda pricas o koridorima, kako se ti brines za grad, kako je gradjevinska mafija udarila na sda :lol: :lol: :lol: :lol:

O nelegalnim kucama po brdima, grijanje na cumur, gumu isto ue gradjevinska mafija kriva, a ne sda koja je te iste kuce koristila za izbore, ti meni glas ja tebi papire

Crknite fasisti da taj dan slavimo ko novi rodjendan. Hvala
nosara

#20159 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nosara »

Ko je ono bio 15 godina u sda? Kako se ono vabi, nino, mino, bino?

Kontinuitet urbicida se nastavlja, sda, sda2, sda3... koga briga? Ima da bude skajlajn u kasabi ili ima da je nema! :lol:
Styling

#20160 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

made_in_sarajevo wrote: 18/05/2021 21:19 Napravis scc, tibra, bbi, butmirove zgrade bristol i otoka, pretvoris pola grada u stambene lokacije, napravis sarajevo tower i onda pricas o koridorima, kako se ti brines za grad, kako je gradjevinska mafija udarila na sda :lol: :lol: :lol: :lol:

O nelegalnim kucama po brdima, grijanje na cumur, gumu isto ue gradjevinska mafija kriva, a ne sda koja je te iste kuce koristila za izbore, ti meni glas ja tebi papire

Crknite fasisti da taj dan slavimo ko novi rodjendan. Hvala
:thumbup:
Nespin

#20161 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 13/02/2022 20:18, edited 1 time in total.
seoBIH

#20162 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by seoBIH »

nosara wrote: 19/05/2021 06:26 Ko je ono bio 15 godina u sda? Kako se ono vabi, nino, mino, bino?
Hajmo provo po redu, pa je li tako jebemu? Ne mozes skociti od prvog, na zadnjeg.
nosara

#20163 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nosara »

I to za vrijeme Trojke, koja je na sva zvona najavila akciju čišćenja smeća kao da Kanton Sarajevo u najmanju ruku šalje rover na Mjesec.

:lol:
tramvajtrojka

#20164 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by tramvajtrojka »

sad je bitan momenat za vladu kantona da odvuce gras u stecaj i na najavljenoj rekonstrukciji preduzeca da napravi zdravu osnovu za budućnost ovim neradnicima dati nove trole tramvaje ne ide pa nek idu strajkovati i ucjenjivati kanton negdje drugo
aCme

#20165 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by aCme »

dzeno123 wrote: 15/05/2021 13:35 Za sad se ne vide rezultati ni na jednom polju. Glasao sam za ns btw.
Ma vide se rezultati svaki dan. Kaže masovna vakcinacija :lol:
Image
made_in_sarajevo

#20166 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

a sta je vlada kantona kriva za vakcinaciju? mozda je i nacelnik opstine trebo nabaviti vakcine, samo nemoj da se fodil i drzava spominju. uostalom jedino crno na bijelo me moze uvjeriti da zahiragic i sda nisu napravili igranku sa vakcinama juce, da bi se dobila ova slika guzve, kako nista ne funkcionise itd. nema veze sto do juce svaki dan proces vakcinacije traje 15-20min i sto u jednoj turi 100 ljudi mogu odraditi ( ili vise nisam siguran). dogovore u 11, ovaj javi ljudima da dodju u 8. zahiragic savjetnik direktora ZZO. ma greska slucajna 100%
Styling

#20167 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

Mislim da je u pitanju opstrukcija od strane direktora ZZO kojem nisu prihvatili godisnji izvjestaj, kao ni jednoj zdravstvenoj instituciji. Pozive salju i dobnim skupinama koje nisu na redu a kao slucajno kasne vakcine iz Mostara.
made_in_sarajevo

#20168 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Ma ne treba nama vakcina. Poletila stoka mimo poziva da se vakcinise, jos pfizer znaci glavni u selu da budu. Ljudi sa pozivom dodju, cekaju ko telad i ostanu bez vakcine jer papak je dosao i ko ce to papku zabraniti da primi vakcinu, eto da papak vidi tog koji ce mu zabraniti. Gore ce ubrzo ispasti belaj bas radi papaka, a onda ce morati policiju nadici ko pisne da se kurci da mu kaznu sloze za javni red i mir.
Styling

#20169 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

made_in_sarajevo wrote: 19/05/2021 18:42 Ma ne treba nama vakcina. Poletila stoka mimo poziva da se vakcinise, jos pfizer znaci glavni u selu da budu. Ljudi sa pozivom dodju, cekaju ko telad i ostanu bez vakcine jer papak je dosao i ko ce to papku zabraniti da primi vakcinu, eto da papak vidi tog koji ce mu zabraniti. Gore ce ubrzo ispasti belaj bas radi papaka, a onda ce morati policiju nadici ko pisne da se kurci da mu kaznu sloze za javni red i mir.
Pa i treba tako. Uvesti redare koji ce provjeravati ko je pozvan a ko ne. Onim bez poziva zabraniti pristup. Treba jos da se u redu za vakcinaciju narod zarazi.
nosara

#20170 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nosara »

Tako je forto, ni ja ne mislim da je haos, samo omanja guzva. :thumbup:

Image

Image

Image
Dzematlija

#20171 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Dzematlija »

the_stick wrote: 17/05/2021 23:13
high_volume wrote: 17/05/2021 22:38
Ovaj put malo o RAD-u:
Sda je skontala da gubi vecinu onog momenta kada je skupstina izglasala moratorij na zaposljavanje. Vec tada je sda pocela sa sabotazom rada javnih preduzeca, sto je itekako ukljucivalo i RAD. Sjecam se one potpuno nelogicne price o tome kako zbog moratorija ne mogu registrovati vozila i da ce se to odraziti na mogucnost odvoza smeca. I sta znas, ljudi usli i zatekli neregistrovana vozila. Kome nije mrsko, nek’ potrazi clanke na tu temu tamo negdje iz decembra prosle godine.

Sa vise od 1.300 uposlenika, od cega je preko 100 izmisljenih invalida rada, RAD je jedna super jaka baza uhljeba kojoj ni najmanje ne odgovara to sto neko (onda sestorka, sada trojka) ceprka po firmi. A kad krene da se ceprka.... sto sta se isceprka...
:thumbup:
jefff

#20172 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by jefff »

ma niiije, to je fotomontaza
pepeljara

#20173 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pepeljara »

Pa logicno da ce biti guzva...masovna vakcinacija na jednom mjestu. Pozvani + dosta ljudi koji su bez poziva dosli, ili dosli mimo svog vremena...

Jestel bili u srbiji ?
Redovi po 500m, pa opet laganica svi sretni sto ce biti vakcinisani.

Da moze bolje ,moze, ali i ovo je super. Da hoce biti vakcina pa cekao bi u redu od 2 km.
Haris.ba

#20174 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Haris.ba »

pepeljara wrote: 20/05/2021 10:23 Pa logicno da ce biti guzva...masovna vakcinacija na jednom mjestu. Pozvani + dosta ljudi koji su bez poziva dosli, ili dosli mimo svog vremena...

Jestel bili u srbiji ?

Da moze bolje ,moze, ali i ovo je super. Da hoce biti vakcina pa cekao bi u redu od 2 km.
Nije problem sto su dosli bez poziva, vec jesu li se vakcinisali, i jesu li oni sa pozivom ostali bez vakcine.
pepeljara

#20175 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pepeljara »

Haris.ba wrote: 20/05/2021 10:29
pepeljara wrote: 20/05/2021 10:23 Pa logicno da ce biti guzva...masovna vakcinacija na jednom mjestu. Pozvani + dosta ljudi koji su bez poziva dosli, ili dosli mimo svog vremena...

Jestel bili u srbiji ?

Nije problem sto su dosli bez poziva, vec jesu li se vakcinisali, i jesu li oni sa pozivom ostali bez vakcine.
Citao sam i fakat ne znam sta da na to napisem. Sigurno tu treba odvaditi malo.
Da ne bude zabune, ja prvi mislim da se sa prve dvije ture fajzera sva elita vakcinisala preko stele, ali to ne mogu tvrditi jer od prica na forumu i rekla kazala nemam dokaza za takvo sto.

Ono sto bi volio da ukoliko ima zloupotrebe polozaja da nadlezne institucije rade svoj posao.

Jos da ponovim, drago mi je da se vakcinacija odvija, i da bi sad cekao 8h ako treba da dobijem svoj dio, samo da se ziva glava spasi.
Locked