Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Osmi Socrates

#20426 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Osmi Socrates »

vatrogasac wrote: 20/05/2021 01:40
Osmi Socrates wrote: 20/05/2021 01:14 Dakle, Jevrejima je cionizam bio pitanje opstanka.
Ne znam. Zašto od tolike planete izabraše za državu teritorij gusto naseljenim muslimanima i to u dijelu koji je žila kucavica muslimanskog svijeta oko 1400 godina? Zašto ih ne privukoše prostranstva i zelenilo Latinske Amerike? Ni kolonijalizam ni cioniam nemaju nikakvog opravdanja u tom dijelu svijeta koliko kod se natezala motka kao argument. Šta su to Jevreji hajrovali ovih 70 godina boravka u toj pustinji ako se ukalkuliše uloženo dobijeno? Uložene su ogromne pare da dobiju državu u kojoj i žene moraju služiti vojni rok i eto tako 7 decenija svakodnevne borbe i nesigurnosti.
Pa valjda su se prvo razmatrale istorijske činjenice, odakle potiče narod. Znam da sam negdje pročitao da se neobavezno pričalo i o nekoj teritoriji u Africi (?) za iseljavanje Jevreja, ali su istorijski razlozi prevagnuli.

Kolonijalizam nije ni trebao opravdanje. Samo razvoj koji omogućava osvajanje i eksploataciju. To je važilo i za islamske osvajače.
Last edited by Osmi Socrates on 20/05/2021 01:55, edited 1 time in total.
vatrogasac

#20427 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by vatrogasac »

Osmi Socrates wrote: 20/05/2021 01:48
Osmi Socrates wrote: 20/05/2021 01:14 Dakle, Jevrejima je cionizam bio pitanje opstanka.
Ne znam. Zašto od tolike planete izabraše za državu teritorij gusto naseljenim muslimanima i to u dijelu koji je žila kucavica muslimanskog svijeta oko 1400 godina? Zašto ih ne privukoše prostranstva i zelenilo Latinske Amerike? Ni kolonijalizam ni cioniam nemaju nikakvog opravdanja u tom dijelu svijeta koliko kod se natezala motka kao argument. Šta su to Jevreji hajrovali ovih 70 godina boravka u toj pustinji ako se ukalkuliše uloženo dobijeno? Uložene su ogromne pare da dobiju državu u kojoj i žene moraju služiti vojni rok i eto tako 7 decenija svakodnevne borbe i nesigurnosti.
Pa valjda su se prvo razmatrale istorijske činjenice, odakle potiče narod. Znam da sam negdje pročitao da se neobavezno pričalo i o nekoj teritoriji u Africi (?) za iseljavanje Jevreja, ali su istorijski razlozi prevagnulo.
To bi ti bilo kao kada bi Italijani rekli da je njihov Cezar vladao u Singidunumu, današnjem Beogradu i da Srbija treba da im ga vrati. Historijski razlozi. Kažem, natezanje logike kao motke.
Osmi Socrates

#20428 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Osmi Socrates »

vatrogasac wrote: 20/05/2021 01:51
Osmi Socrates wrote: 20/05/2021 01:48

Pa valjda su se prvo razmatrale istorijske činjenice, odakle potiče narod. Znam da sam negdje pročitao da se neobavezno pričalo i o nekoj teritoriji u Africi (?) za iseljavanje Jevreja, ali su istorijski razlozi prevagnulo.
To bi ti bilo kao kada bi Italijani rekli da je njihov Cezar vladao u Singidunumu, današnjem Beogradu i da Srbija treba da im ga vrati. Historijski razlozi. Kažem, natezanje logike kao motke.
Italijani nisu bili raseljeni širom svijeta i nisu bili narod bez države. Niko ih nije proganjao sistematski.
vatrogasac

#20429 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by vatrogasac »

Osmi Socrates wrote: 20/05/2021 01:57 Italijani nisu bili raseljeni širom svijeta i nisu bili narod bez države. Niko ih nije proganjao sistematski.
Vjeruješ li ti u ovaj argument posebno ako tu svoju državu grade na apartheidu uništavajući drugi narod koji im nikada ništa nije skrivio nego im još u vrijeme abasidske dinastije davao visoke položaje u tom hilafetu, a nije im bilo loše ni u umajadskoj Španiji? Pogledati u knjizi Historija Arapa od Filipa Hittija.

Kada su arapska plemena Ken'anaca i Jebusita doselila na prostore Palestine?
Osmi Socrates

#20430 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Osmi Socrates »

vatrogasac wrote: 20/05/2021 02:07
Osmi Socrates wrote: 20/05/2021 01:57 Italijani nisu bili raseljeni širom svijeta i nisu bili narod bez države. Niko ih nije proganjao sistematski.
Vjeruješ li ti u ovaj argument posebno ako tu svoju državu grade na apartheidu uništavajući drugi narod koji im nikada ništa nije skrivio nego im još u vrijeme abasidske dinastije davao visoke položaje u tom hilafetu, a nije im bilo loše ni u umajadskoj Španiji? Pogledati u knjizi Historija Arapa od Filipa Hittija.
Ja nisam tvrdio da Jevrejima nikad nije bilo dobro nigdje. Naravno da je bilo perioda na određenim teritorijama kada su smatrani ravnopravnim i kada su mogli živjeti normalno. Svejedno, istorija nas takođe uči da to nikad nije bilo dugotrajno. Holocaust je bio tragični vrhunac toga, kada su svi evropski Jevreji određeni za istrijebljenje. Zapravo, nema nijedne evropske države koja je bila protiv tog istrijebljenja evropskih Jevreja.

Dakle, nakon Drugog Svjetskog Rata, koja je bila opcija? I Jevrejima, a i svjetskim silama koje su uređivale svijet? Gdje ćeš sa narodom koji niko ne želi na svojoj teritoriji?
vatrogasac

#20431 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by vatrogasac »

Osmi Socrates wrote: 20/05/2021 02:17
Dakle, nakon Drugog Svjetskog Rata, koja je bila opcija? I Jevrejima, a i svjetskim silama koje su uređivale svijet? Gdje ćeš sa narodom koji niko ne želi na svojoj teritoriji?
I sada iz ove perspektive jesu li velike sile napravile dobar izbor i u konačnici usrećile Jevreje?
Osmi Socrates

#20432 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Osmi Socrates »

vatrogasac wrote: 20/05/2021 02:23
Osmi Socrates wrote: 20/05/2021 02:17
I sada iz ove perspektive jesu li velike sile napravile dobar izbor i u konačnici usrećile Jevreje?
Pa koji je drugi izbor bio? Istrijebljenje Jevreja?

Mislim, lako se šutati sa pojmovima kao što je istrijebljenje ovog ili onog naroda, ali, barem nakon Drugog Svjetskog Rata, takve opcije nisu bile u igri. Evropa je (stara) kurva, koja je to tako riješila, ali, ne vidim da su imali humanijih opcija.

Tada se još Amerika nije pretjerano zanimala za jevrejski problem, jer jevrejski lobiji u Americi i nisu bili tako jaki. Sve to oko stvaranja Izraela je bila mješavina evropske grižnje savjesti nakon Holokausta i pragmatičnog rješenja jevrejskog problema u Evropi (uključujući SSSR), za koji su znali da će opet izbiti.
vatrogasac

#20433 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by vatrogasac »

Osmi Socrates wrote: 20/05/2021 02:32 Mislim, lako se šutati sa pojmovima kao što je istrijebljenje ovog ili onog naroda, ali, barem nakon Drugog Svjetskog Rata, takve opcije nisu bile u igri.
Nigdje ja to nisam rekao. Eto veliki su im obezbijedili da žive ispod 'želejznog štita' i pitaju se gdje će noćas biti probušen. Vrlo su sretni zato što su im njihove vlasti otključale skloništa. To se dešava juče, danas, sutra. O Palestincima još neću ni da počinjem. :mrgreen:

Kliziš od poente.
Osmi Socrates

#20434 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Osmi Socrates »

vatrogasac wrote: 20/05/2021 02:41
Osmi Socrates wrote: 20/05/2021 02:32 Mislim, lako se šutati sa pojmovima kao što je istrijebljenje ovog ili onog naroda, ali, barem nakon Drugog Svjetskog Rata, takve opcije nisu bile u igri.
Nigdje ja to nisam rekao. Eto veliki su im obezbijedili da žive ispod 'želejznog štita' i pitaju se gdje će noćas biti probušen. Vrlo su sretni zato što su im njihove vlasti otključale skloništa. To se dešava juče, danas, sutra. O Palestincima još neću ni da počinjem. :mrgreen:

Kliziš od poente.
Pa kako je bilo ko znao kako će završiti sve? Imali su svi 1948 šansu da zapečate mir, sa dvije države. Ostale arapske države nisu ni pomišljale tada da Palestincima odobre nezavisnost. Ali su ih gurnuli u vječiti sukob sa Jevrejima. Zato sam te arapske režime i nazvao licemjernim. Sve gori od goreg. Ne tretiraju ni danas Palestince dobro u svojim državama.
vatrogasac

#20435 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by vatrogasac »

Osmi Socrates wrote: 20/05/2021 02:49 Pa kako je bilo ko znao kako će završiti sve?
Misliš da nisu učili o krstaškim ratovima i Salahudinu i njihovim borbama oko Palestine? U Palestini 70 godina niko nije sretan od kako su cionisti počeli da se doseljavaju. Ideja o Izraelu nije nastala kao rezulatat holokausta nego je rođena mnogo prije u Švicarskoj 1897. godine. I vagajući između Argentine i Palestine odluče se za Palestinu. Jevreji stalnim useljavanjem u Palestinu rastu u ukupnom broju stanovnika sa 11 % 1922. godine na 30% 1942. godine. Znači, prije holokausta. Rothschild je to malo pogurao finansijski da ne sjede u pijesku pod šatorima. A danas....pored toliko uloženog novca udišu svi dim baruta i suzavca.

Image
jeza u ledja

#20436 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Jest eto tesko im je pravo.

Evo glave da im Evropejci opet ne bi bili s vilama pred kucom da su ostali u Evropi.

Ideja o povratku u Palestinu postoji odavno, ali nisu ni izbliza svi jevreji bili za to, cak ni nakon sto ih je Hitler poceo tamaniti. Pa bila je cijela frakcija koja je aktivno sprjecavala jevreje da se dosele dole, jer su time pridonosili ciscenju iz Evrope.
I Englezi su pravili blokade izbjeglickim brodovima, u vrijeme kad su ih jevrejske teroristicke grupe dizale u zrak.

Cekamo jos da po stoti put cujemo o planskom holokaustu i dogovoru cionista i nacista. Nismo dugo. :oops:
Osmi Socrates

#20437 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Osmi Socrates »

vatrogasac wrote: 20/05/2021 03:18
Osmi Socrates wrote: 20/05/2021 02:49 Pa kako je bilo ko znao kako će završiti sve?
Misliš da nisu učili o krstaškim ratovima i Salahudinu i njihovim borbama oko Palestine? U Palestini 70 godina niko nije sretan od kako su cionisti počeli da se doseljavaju. Ideja o Izraelu nije nastala kao rezulatat holokausta nego je rođena mnogo prije u Švicarskoj 1897. godine. I vagajući između Argentine i Palestine odluče se za Palestinu. Jevreji stalnim useljavanjem u Palestinu rastu u ukupnom broju stanovnika sa 11 % 1922. godine na 30% 1942. godine. Znači, prije holokausta. Rothschild je to malo pogurao finansijski da ne sjede u pijesku pod šatorima. A danas....pored toliko uloženog novca udišu svi dim baruta i suzavca.

Image
Nije meni baš jasno zašto spominješ krstaške ratove. Jevreji su takođe bili žrtve u krstaškim ratovima. I po Evropi, a i kada su rame uz rame sa muslimanima branili Jerusalem od krstaša. Čak su i kršćani Jerusalema učestvovali u odbrani.

Ja sam i napisao da je Holocaust vrhunac jevrejske tragedije u Evropi. Kao što sam i napisao da je i prije toga uvijek bilo pokolja Jevreja, stotinama godina. Holocaust je bio potpuno predvidljiv. Naravno da su razmišljali o tome kako da pobjegnu od takvog scenarija i prije.
Last edited by Osmi Socrates on 20/05/2021 07:22, edited 1 time in total.
Palmalma

#20438 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Palmalma »

vatrogasac wrote: 20/05/2021 03:18

Image

Prvu ideju da naseli Jevreje na toj teritoriji imao je Napoleon. Ali su ga Palestinci pobijedili u tadašnjem okršaju i otjerali iz tadašnje Palestine (bitka kod Akre).
Kikibombona

#20439 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kikibombona »

Jedina drzava kojoj je istinski stalo do Palestinaca je Egipat. Nekad ne urade pravu stvar ali uvijek imaju dobru namjeru, za razliku od većine drugih islamskih drzava koje koriste palestinsko pitanje za regionalno pozicioniranje.
"Napori arapskih zemalja predvođeni Egiptom koji su uključili zainteresovane strane krunisani su uspehom u formi nacrta sporazuma o primirju koje bi moglo da stupi na snagu u roku od 24 sata", rekao je Džibril Radžub,u intervjuu za saudijski tv kanal Ašark.

"Očekujemo da će sadašnje borbe prestati u narednih nekoliko sati", rekao je Radžub, dodajući da je aktuelna eskalacija stvorila novu realnost i da situacija na Bliskom istoku više neće biti kao što je bila pre deset dana, izvestila je agencija Tass.
Humljanin

#20440 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Humljanin »

Bossona wrote: 20/05/2021 00:54
Humljanin wrote: 20/05/2021 00:11 Nije ništa novo da se mrze. Ali je loše kada se svjesno prikazuje samo jedna strana. To se onda zove propaganda.

Ne znam jesi li ikada vidio ovu Palestinsku curu:

A što se tiče otvorenosti miješanim brakovima imaš ovaj dobar kanal:
Profesor je šupčina koji je plaćen i njenim novcem da odgovri na njeno pitanje, njegova arogancija prema palestinki koja je protjerana iz Palestine od onih koje on podržava i još smrad palestinski šal kao dio nacionalnog obilježja Palestinaca naziva terorističkim. Hamas je teroristička organizacija a za njega nije cionistički režim koji terorizira i ubija Palestince novcem i američkih poreskih obveznika pa i ove djevojke i njenih roditelja koja je protjerana iz svoje države. Ovaj drugi video je lična stvar i pravo da svako izabere koga će uzeti za bračnog partnera. Ako ti smeta što neko ne želi uzeti za bračnog druga nekog ko nije njegove vjere ili rase govori o tebi jer ti se ne sviđa pravo na lični izbor, šta bi ti nametao drugima i od kuda ti pravo da zbog toga stvaraš sliku zbog nečije slobode izbora na svoj privatni izbor?. Što se mene tiče neka svako bira koga će uzeti za bračnog druga uključujući i isti pol ako želi. To je sloboda izbora samo nemoj da drugima namećeš i prigovarš po tom pitanju jer je to primitivizam i disrespekt ličnog izbora i stava ma kakav on bio.

Što se tiče diskriminacije u Izraelu ne treba stvari gledati jednostrano i navijački, već se držati činjenica i dokaza sa terena onih koji su upućeniji i nisi pristrani https://humanrights.fhi.duke.edu/israel ... pproaches/
Jesi li pogledao video?
Sve si komentirao ali ono najvažnije nisi.
Profesor može biti i ovakav i onakav, ali nema nikakva dokaza da priželjkuje smrt studentice i cijelog njezinog naroda....za razliku od studentice..

Ovaj drugi video (kao i prvi uostalom) su stavljeni kao reakcija na anketu Al-Džazire gdje su isključivo Jevreji prikazani kao monstrumi koji mrze od malih nogu.
Naravno da svi Jevreji ne razmišljaju isto, ali je Al-Lažira pronašla najektremnije i njih prikazala. Sa.druge strane ne prikazuje isto tako silnu mržnju Palestinaca prema Židovima.
To je propaganda.

Zato sam i stavio da netko tko bi naivno povjerovao u tu jednostranu anketu Al-Lažire da vidi kako i druga strana razmišlja.

Inače je dobar taj kanal koju sam postavio, dobra pitanja postavlja i Židovima i Palestiincima (muslimani/krscani).
Palmalma

#20441 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Palmalma »

Brenijak wrote: 20/05/2021 07:53
Kikibombona wrote: 20/05/2021 07:49 Jedina drzava kojoj je istinski stalo do Palestinaca je Egipat. Nekad ne urade pravu stvar ali uvijek imaju dobru namjeru, za razliku od većine drugih islamskih drzava koje koriste palestinsko pitanje za regionalno pozicioniranje.
"Napori arapskih zemalja predvođeni Egiptom koji su uključili zainteresovane strane krunisani su uspehom u formi nacrta sporazuma o primirju koje bi moglo da stupi na snagu u roku od 24 sata", rekao je Džibril Radžub,u intervjuu za saudijski tv kanal Ašark.

"Očekujemo da će sadašnje borbe prestati u narednih nekoliko sati", rekao je Radžub, dodajući da je aktuelna eskalacija stvorila novu realnost i da situacija na Bliskom istoku više neće biti kao što je bila pre deset dana, izvestila je agencija Tass.
sad će braća turci slat ikar konzerve i tokat i izmir cigare braći palestincima
Jaka je turska diplomatija, nije to za podsmijavanje. Turska je kroz vrijeme hladnog rata bila najbliži saveznik Izraela u muslimanskom svijetu, a neke arapske zemlje (posebno Sirija, koja ima zajedničke granice s Turskom i sa Izraelom) bile su podložne Turskoj, sa svojom muslimanskom većinskom populacijom.
Palmalma

#20442 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Palmalma »

Brenijak wrote: 20/05/2021 08:21
Palmalma wrote: 20/05/2021 08:17
Brenijak wrote: 20/05/2021 07:53

sad će braća turci slat ikar konzerve i tokat i izmir cigare braći palestincima
Jaka je turska diplomatija, nije to za podsmijavanje. Turska je kroz vrijeme hladnog rata bila najbliži saveznik Izraela u muslimanskom svijetu, a neke arapske zemlje (posebno Sirija, koja ima zajedničke granice s Turskom i sa Izraelom) bile su podložne Turskoj, sa svojom muslimanskom većinskom populacijom.
aha sad će počet bacat sihire i kletve pa dovit za braću po istambulu i ankari

čut će se glas i braće iz sandžaka ako im džaferović išareti ako ne onda ništa.
Ok. Nije.
Tako je kako kažeš.
llull

#20443 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by llull »

Čisto malo o Arapima u Izraelu, ne bih ja rekao da je toliko strašno.

U Izraelu živi oko 1.9 miliona Arapa, što će reći da je 20% izraelskih državljana arapskog porijekla. Oni u njemu uživaju apsolutno sva prava koja i Jevreji. Tačnije, Arapi u Izraelu uživaju građanska prava i lične slobode manje više kakve ne postoje nigdje u ostalom arapskom svijetu. Drugim riječima, najslobodniji Arapi žive u Izraelu.
Izraelski Arapi mogu da glasaju, budu birani u parlament, drže imovinu i vode biznis bez ikakvih ograničenja. Sudija koji je bivšeg izraelskog predsednika Moše Kacava poslao u zatvor zbog silovanja bio je Arapin (palestinski hrišćanin) dok se u mnogim arapskim zemljama za silovanje kažnjava žrtva a ne počinilac a često žrtvu zbog „ukaljane časti“ ubije neko od bliže porodice. Najmlađi izraelski ambasador u istoriji je Reda Mansur (druz po veroispovesti, jedan oblik islama sa elementima gnostičkih i neoplatonskih filozofija). Mis Izraela za 1999. godinu bila je Palestinka Rana Raslan. Gde u arapskom svijetu žena može da slobodno prošeta u kupaćem kostimu ispred sevajućih bliceva? (Odgovarajući na optužbe islamista za širenje nemorala, sebe je opisala kao „sekularnu muslimanku“). Kapiten fudbalske reprezentacije Izraela je Bibras Natkho koji je inače Čerkez i musliman.
Arapi u Izraelu čine 30% ljekara i čak 35% farmaceuta iako ih ima samo 20% u populaciji Izraela.

https://www.youtube.com/watch?v=VbKpYNY ... EWSEnglish
ruud

#20444 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ruud »

O trenutnim sukobima izraelske vojske i Hamasa, napadima na Palestince u Jerusalemu, rastu desnice u Izraelu, izgradnji jevrejskih naselja i mogućnosti, odnosno nemogućnosti, osnivanja nezavisne palestinske države – gost emisije Recite Al Jazeeri je Gideon Levy, jedan od najpoznatijih izraelskih novinara i dugogodišnji kolumnista izraelskog lista Haaretz.
putokaz1

#20445 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by putokaz1 »

Brenijak wrote: 20/05/2021 09:01 ko i kompletan islamski svijet brkica je jak samo na riječima

što se djela tiče udri na slabe i bespomoćne satari dronovima i bagerima i pravi nove genocide na ove jače se malo izderi i kletvama, sihirima i dovama ih uništi.

prokinjem kaže erdogan proklinjem

https://www.bljesak.info/vijesti/svijet ... elj/348267
Šta će drugO, ako pošalje jedan Dron to je udar na AMERIKU
Palmalma

#20446 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Palmalma »

llull wrote: 20/05/2021 08:44 Čisto malo o Arapima u Izraelu, ne bih ja rekao da je toliko strašno.

U Izraelu živi oko 1.9 miliona Arapa, što će reći da je 20% izraelskih državljana arapskog porijekla. Oni u njemu uživaju apsolutno sva prava koja i Jevreji. Tačnije, Arapi u Izraelu uživaju građanska prava i lične slobode manje više kakve ne postoje nigdje u ostalom arapskom svijetu. Drugim riječima, najslobodniji Arapi žive u Izraelu.
Izraelski Arapi mogu da glasaju, budu birani u parlament, drže imovinu i vode biznis bez ikakvih ograničenja. Sudija koji je bivšeg izraelskog predsednika Moše Kacava poslao u zatvor zbog silovanja bio je Arapin (palestinski hrišćanin) dok se u mnogim arapskim zemljama za silovanje kažnjava žrtva a ne počinilac a često žrtvu zbog „ukaljane časti“ ubije neko od bliže porodice. Najmlađi izraelski ambasador u istoriji je Reda Mansur (druz po veroispovesti, jedan oblik islama sa elementima gnostičkih i neoplatonskih filozofija). Mis Izraela za 1999. godinu bila je Palestinka Rana Raslan. Gde u arapskom svijetu žena može da slobodno prošeta u kupaćem kostimu ispred sevajućih bliceva? (Odgovarajući na optužbe islamista za širenje nemorala, sebe je opisala kao „sekularnu muslimanku“). Kapiten fudbalske reprezentacije Izraela je Bibras Natkho koji je inače Čerkez i musliman.
Arapi u Izraelu čine 30% ljekara i čak 35% farmaceuta iako ih ima samo 20% u populaciji Izraela.

Netacno.

Presudom iz 2000. izraelski Vrhovni sud priznao je da je arapska manjina žrtva diskriminacije, posebice na tržištu rada.

Imaju pravo glasa na izborima i stranacko politicko udruzivanje, ali za 70-et godina Izraela nikada nijedna arapska stranka nije bila dio vlasti.

Većinski arapski gradovi u Izraelu dobivaju i znatno manje javnih sredstava za razvoj nego židovske općine.

Zabranjeno je Arapima, izraelskim drzavljanima, sluzenje izraelske vojske i zaposljavati ih u policijske i sigurnosne sluzbe.

Stopa nezaposlenosti izraelskih Arapa dvostruko je viša nego Židova, a Arapkinja triput viša nego Židovkinja.

...

Otkud to da se u muslimanskim zemljama za silovanje kaznjava zrtva a ne pocinilac? Nikad cula!
Koliko znam za silovanje, vjerskim kodeksom islama, kaznjava se smrcu silovatelja.
Sefket007

#20447 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Sefket007 »

llull wrote: 20/05/2021 08:44 Čisto malo o Arapima u Izraelu, ne bih ja rekao da je toliko strašno.

Imaju prava da napuste dom i prepuste ga nekakvim cionistickim doseljenicima. Imaju oravi da šute dok im bagerima uništavaju njive i vocnjake.

I Karadzic i ostala ekipa su govorili da je 'republika srpska' multietnicka gdje svi imaju prava i to 1994 godine pa mogao se tako navi poneki bosnjak koji je bio tu kao 'dokaz'.

Daj saberi se...
Palmalma

#20448 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Palmalma »

Brenijak wrote: 20/05/2021 09:10
Palmalma wrote: 20/05/2021 09:07
Otkud to da se u muslimanskim zemljama za silovanje kaznjava zrtva a ne pocinilac? Nikad cula!
Koliko znam za silovanje, vjerskim kodeksom islama, kaznjava se smrcu silovatelja.
ako žena prijavi silovanje kažnjava se žena a ne onaj ko je silovao istu

nije važno jel riječ o supružniku, momku, ljubavniku td arapi kazne ženu.

Rusi imaju drugu praksu, silovana žena ima pravo ubit istoga da ne odgovara na sudu.
Ne znam, prvi put za to cujem. Je li ti zakon u nekoj arapskoj zemlji ili je djelo nekoga mimo zakona.

Sve sto znam je da, islamskim kodeksom, silovatelj ima biti ubijen, modernijim vremenima je to u mnogim islamskim zemljama preinaceno u dugogodisnje zatvorske kazne. Bio je dio francuskog starog zakona u Jordanu da se kazna za silovanje moze izbjeci jedino ako silovana osoba oprosti i pristane na zakonski brak sa silovateljem. To su one aktivistkinje ukinule na Vrhovnom sudu.
Porodice Foht

#20449 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Porodice Foht »

Palmalma wrote: 20/05/2021 09:07

Netacno.

Presudom iz 2000. izraelski Vrhovni sud priznao je da je arapska manjina žrtva diskriminacije, posebice na tržištu rada.

Imaju pravo glasa na izborima i stranacko politicko udruzivanje, ali za 70-et godina Izraela nikada nijedna arapska stranka nije bila dio vlasti.

Većinski arapski gradovi u Izraelu dobivaju i znatno manje javnih sredstava za razvoj nego židovske općine.

Zabranjeno je Arapima, izraelskim drzavljanima, sluzenje izraelske vojske i zaposljavati ih u policijske i sigurnosne sluzbe.

Stopa nezaposlenosti izraelskih Arapa dvostruko je viša nego Židova, a Arapkinja triput viša nego Židovkinja.

...

Otkud ti ovo, pojasni? Ona Sarajka, Jevrejka sto prosli vikend bila kod Senada, a zivi tamo vec 30 godina, fino rece da su bas Arapi muslimani, zbog jezika, obicaja i slicnog angazirani iz policijskih struktura Izraela kod Quds dzamije da osiguravaju red u Jerusalemu.
putokaz1

#20450 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by putokaz1 »

Porediti Radovana i Benjamina je neumejsno ,vrijedjaš Radovana
Radovan je Humanista spram Benjamina
Radovan će umrijet u Zatvoru,istina Luksuznom
A Benjamin će vladat do smrti
Locked