Pa čuj ako ćemo gledat namjeru onda i arape treba optužiti za namjeru činjenja genocida nad židovima, jer ih oni mrze do zla boga. To što ne mogu izvršit genocid nad njima je nebitno oni imaju namjeru. Zašto se Srbi ne mogu opravdat zbog Srebrenice zato što su imali namjeru i tu namjeru su sproveli masovnim ubijanjem nesrba većinom Bošnjaka. Mogu palamudit do sutra strašan zločin ovo ono, svijet je sve vidio i čuo i osudio ih za genocid. Ovo s palestincima nema veze sa genocidom ali ima sa etničkim čišćenjem, aprthejdom i drugim stvarim. opet ponavljam palestinci su robovi hamasa i fataha.Palmalma wrote: ↑19/05/2021 13:18Zar nije u kvalifikaciji genocida najbitnija namjera, a ne broj žrtava?Project Ashe wrote: ↑19/05/2021 13:14Ne branim ja Izrael, ja samo odgovorno tvrdim da vi što govorite da je Genocid, niste u pravu, jer palestince ne ubijaju masovno. Kad hamas ili fatah ne bi bacili ni jednu raketu niti izazvali niti jedan incident a Izrael i dalje koristio silu mogli bi čak pričati o nekoj agresiji, ovako kako stvari stoje Izrael se brani od terorista i to ti je to. Za divnog čuda ni hamas ni fatah se nazivaju palestinskim nazivom, znači nisu im ni bitni palestinci, njih koriste samo za ciljeve svojih gospodara, ko god oni bili. meni je žao palestinaca ali oni sami moraju odjebat i hamas i fatah da bi nešto postigli, ovako kako stvari stoje samo se ukopavaju još dublje.salik79 wrote: ↑19/05/2021 13:07
Mislis, da se "brane" kao sto se Irgun "branio"?!
Terorizam na prostoru Palestine su donijeli doseljenici, ciji su najistaknutiji clanovi bili pripadnici Irgun I Haganah teroristickih organizacija iz kojih je i nastala teroristicka tvorevina Izrael, a ciji su pripadnici bili i prvi njeni politicki predstavnici, a Menachem Begin je za svoje zlocine i terorizam cak nagradjen Nobelovom nagradom za mir.![]()
Izrael je opet pocinio zlocin!
- Project Ashe
#20151 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- Satrap_Darije
#20152 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nije.Palmalma wrote: ↑19/05/2021 13:18Zar nije u kvalifikaciji genocida najbitnija namjera, a ne broj žrtava?Project Ashe wrote: ↑19/05/2021 13:14Ne branim ja Izrael, ja samo odgovorno tvrdim da vi što govorite da je Genocid, niste u pravu, jer palestince ne ubijaju masovno. Kad hamas ili fatah ne bi bacili ni jednu raketu niti izazvali niti jedan incident a Izrael i dalje koristio silu mogli bi čak pričati o nekoj agresiji, ovako kako stvari stoje Izrael se brani od terorista i to ti je to. Za divnog čuda ni hamas ni fatah se nazivaju palestinskim nazivom, znači nisu im ni bitni palestinci, njih koriste samo za ciljeve svojih gospodara, ko god oni bili. meni je žao palestinaca ali oni sami moraju odjebat i hamas i fatah da bi nešto postigli, ovako kako stvari stoje samo se ukopavaju još dublje.salik79 wrote: ↑19/05/2021 13:07
Terorizam na prostoru Palestine su donijeli doseljenici, ciji su najistaknutiji clanovi bili pripadnici Irgun I Haganah teroristickih organizacija iz kojih je i nastala teroristicka tvorevina Izrael, a ciji su pripadnici bili i prvi njeni politicki predstavnici, a Menachem Begin je za svoje zlocine i terorizam cak nagradjen Nobelovom nagradom za mir.![]()
To je kao da kažeš da je za kvalifikaciju zločina ubojstva nije bitno je li čovjek mrtav ili živ nego samo je li postojala namjera da se ubije.
Ako ja imam namjeru da te ubijem, a promašim ili ti pobjegneš, jesam li ja počinio ubojstvo?
- salik79
#20153 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Dusa draga, kako si mi obazriv... Bas i one Zelene beretke, teritorijalci, manevarske jedinice su samo bile povod cetnickoj masineriji da izvrsi pokolj sirom BiH. Da se nisu oruzano suprostavili Bosnjaci su danas mogli imati normalnu drzavu... A jos niko od njih nije imao bosanski nazivProject Ashe wrote: ↑19/05/2021 13:14Ne branim ja Izrael, ja samo odgovorno tvrdim da vi što govorite da je Genocid, niste u pravu, jer palestince ne ubijaju masovno. Kad hamas ili fatah ne bi bacili ni jednu raketu niti izazvali niti jedan incident a Izrael i dalje koristio silu mogli bi čak pričati o nekoj agresiji, ovako kako stvari stoje Izrael se brani od terorista i to ti je to. Za divnog čuda ni hamas ni fatah se nazivaju palestinskim nazivom, znači nisu im ni bitni palestinci, njih koriste samo za ciljeve svojih gospodara, ko god oni bili. meni je žao palestinaca ali oni sami moraju odjebat i hamas i fatah da bi nešto postigli, ovako kako stvari stoje samo se ukopavaju još dublje.salik79 wrote: ↑19/05/2021 13:07Mislis, da se "brane" kao sto se Irgun "branio"?!Project Ashe wrote: ↑19/05/2021 12:56
Nema sve ne ubijaju ih masovno, to što mi bošnje volimo ignorisati činjenicu da hamas i fatah koriste terorističke metode za ostvarivanje svojih ciljeva je drugi par opanaka. Tj izrael je prinuđen da se brani na način kako se brani, naravno i nevini tu stradaju ali u bilo kakvom sukobu uvijek će nevini stradati ali još nisam vidio da je izrel osnovao koncetracione logore ili nešto slično gdje neselektivno ubija sve arape muslimane u gasnim komorama, ili nekom sličnom ubilačkom mašinerijom. Tako da ne serite vi propagatori genocida nad palestincima nije to to. Znam ja arape vrlo dobro i sve te istočnjačke narode, to je zadrto do bola, ja sam bio svjedok kad je lik jednom pred nama priznao da je u njegovom selu običaj da momci kada dođu u pubertet da bi postali momci moraju jebat kozu i on sam je jebavao kozu i to je rekao pred a mnom koji sam ostao zabezeknut. WTF. Hoću da kažem dosta je neobrazovanog i zadrtog svijeta među arapima, takvi vidimo šta rade ovdje po Bosni rat izazvaše, poklasmo se međusobno radi takvih maloumnika e takvih je u arapskom svijetu mnoooogooo, pogotovo u palestini gdje haman ni fatah ne dozvoljavaju da se palestinci obrazuju kako treba.
Ko vas ne zna....
- salik79
#20154 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne vidim to na linku koji si postavioSatrap_Darije wrote: ↑19/05/2021 13:22Palestina je naziv koji je nastao poslije Bar-Kohba ustanka kada su židovi raseljeni diljem carstva.salik79 wrote: ↑19/05/2021 13:13Aha, clank je lose napisanSatrap_Darije wrote: ↑19/05/2021 13:08
Ima. Al dobro.
Ovo što se na karti naziva Hierosolyma je rimski naziv za Jeruzalem.
Članak je loše napisan, samo sam ga prenio da ne misliš da se radi o ustaškoj zavjeri.![]()
Neko im podnetnuo ovu nesretnu Palestinu u clanak, plus im miljama udaljio Jerusalem![]()
Balijska posla![]()
Naziv je dan prema narodu Filistejci koji su prema Tori bili zakleti neprijatelji Židova i živjeli su u gradovima Gat(Gaza), Aškelon i Ašdod a koje su Izraelci valjda pokorili i uništili u drevnim vremenima.
-
llull
#20155 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Znas li da su nakon Deir Yassin masakra nad 106 Arapa koji su napravili pripadnici teroristickog Irguna pripadnici Hagane i IDF uhapsili zlocince i vecinu cak i stijeljali. Sam taj masakr je bio okidac za mnostvo Arapskih osvetnickih napada nad Zidovima.salik79 wrote: ↑19/05/2021 13:07Mislis, da se "brane" kao sto se Irgun "branio"?!Project Ashe wrote: ↑19/05/2021 12:56Nema sve ne ubijaju ih masovno, to što mi bošnje volimo ignorisati činjenicu da hamas i fatah koriste terorističke metode za ostvarivanje svojih ciljeva je drugi par opanaka. Tj izrael je prinuđen da se brani na način kako se brani, naravno i nevini tu stradaju ali u bilo kakvom sukobu uvijek će nevini stradati ali još nisam vidio da je izrel osnovao koncetracione logore ili nešto slično gdje neselektivno ubija sve arape muslimane u gasnim komorama, ili nekom sličnom ubilačkom mašinerijom. Tako da ne serite vi propagatori genocida nad palestincima nije to to. Znam ja arape vrlo dobro i sve te istočnjačke narode, to je zadrto do bola, ja sam bio svjedok kad je lik jednom pred nama priznao da je u njegovom selu običaj da momci kada dođu u pubertet da bi postali momci moraju jebat kozu i on sam je jebavao kozu i to je rekao pred a mnom koji sam ostao zabezeknut. WTF. Hoću da kažem dosta je neobrazovanog i zadrtog svijeta među arapima, takvi vidimo šta rade ovdje po Bosni rat izazvaše, poklasmo se međusobno radi takvih maloumnika e takvih je u arapskom svijetu mnoooogooo, pogotovo u palestini gdje haman ni fatah ne dozvoljavaju da se palestinci obrazuju kako treba.Benjo34 wrote: ↑19/05/2021 12:42
Sve odlike Genocida ima, pisao sam post prije toga koji su mnogi ignorisali, ali to je fakt. Izrael baš zbog toga sve više i više gubi podršku na zapadu. Kad tad će Izrael odgovarati za to. Od naroda koji je pretrpio strahote Varšavskog geta, napravili su geto. Gdje ljude ubijaju neselektivno, zatvaraju sve uzraste i polove, izgladnjuju, raseljavaju. Od žrtve genocida do izvršioca genocida u 70 godina.
Terorizam na prostoru Palestine su donijeli doseljenici, koji su bili pripadnici Irgun I Haganah teroristickih organizacija iz kojih je i nastala teroristicka tvorevina Izrael, a ciji najiistaknutiji pripadnici su bili i prvi njeni politicki predstavnici, a Menachem Begin je za svoje zlocine i terorizam cak nagradjen Nobelovom nagradom za mir.![]()
Irgun je nakon toga skroz zabranjen i ugusen. Ako si bas toliko zainteresova za taj konflikt, procitaj knjigu " O Jerusalem - Larry Collins, Dominique Lapierre " ... Veoma dobro hronoloski opisan razvoj dogadjaja 1947-48.
Sjajno opisan Abd al-Qadir al-Husayni, vjerujem da ce ti biti zanimljiva.
-
Benjo34
#20156 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mrze ih, vidimo i zbog čega, ali ne čine, za razliku od Izraela koji to čini sistematski od 48 godine. Namjera + Izvršenje.Project Ashe wrote: ↑19/05/2021 13:23Pa čuj ako ćemo gledat namjeru onda i arape treba optužiti za namjeru činjenja genocida nad židovima, jer ih oni mrze do zla boga. To što ne mogu izvršit genocid nad njima je nebitno oni imaju namjeru. Zašto se Srbi ne mogu opravdat zbog Srebrenice zato što su imali namjeru i tu namjeru su sproveli masovnim ubijanjem nesrba većinom Bošnjaka. Mogu palamudit do sutra strašan zločin ovo ono, svijet je sve vidio i čuo i osudio ih za genocid. Ovo s palestincima nema veze sa genocidom ali ima sa etničkim čišćenjem, aprthejdom i drugim stvarim. opet ponavljam palestinci su robovi hamasa i fataha.Palmalma wrote: ↑19/05/2021 13:18Zar nije u kvalifikaciji genocida najbitnija namjera, a ne broj žrtava?Project Ashe wrote: ↑19/05/2021 13:14
Ne branim ja Izrael, ja samo odgovorno tvrdim da vi što govorite da je Genocid, niste u pravu, jer palestince ne ubijaju masovno. Kad hamas ili fatah ne bi bacili ni jednu raketu niti izazvali niti jedan incident a Izrael i dalje koristio silu mogli bi čak pričati o nekoj agresiji, ovako kako stvari stoje Izrael se brani od terorista i to ti je to. Za divnog čuda ni hamas ni fatah se nazivaju palestinskim nazivom, znači nisu im ni bitni palestinci, njih koriste samo za ciljeve svojih gospodara, ko god oni bili. meni je žao palestinaca ali oni sami moraju odjebat i hamas i fatah da bi nešto postigli, ovako kako stvari stoje samo se ukopavaju još dublje.
- Satrap_Darije
#20157 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
100 nadalje - Rimska provincija Iudeasalik79 wrote: ↑19/05/2021 13:26Ne vidim to na linku koji si postavioSatrap_Darije wrote: ↑19/05/2021 13:22Palestina je naziv koji je nastao poslije Bar-Kohba ustanka kada su židovi raseljeni diljem carstva.
Naziv je dan prema narodu Filistejci koji su prema Tori bili zakleti neprijatelji Židova i živjeli su u gradovima Gat(Gaza), Aškelon i Ašdod a koje su Izraelci valjda pokorili i uništili u drevnim vremenima.![]()
115-117 - Kitoski rat
132-135 - Ustanak Bar Kohbe
135 - Judeja dobije ime Syria Palaestina od strane cara Hadrijana
Eto iz članka kojeg sam postavio.
-
carobnjak_N
#20158 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jesu robovi da, i žrtve militantnih politika koje svoju ideologiju baziraju na vjeri.Project Ashe wrote: ↑19/05/2021 13:23Pa čuj ako ćemo gledat namjeru onda i arape treba optužiti za namjeru činjenja genocida nad židovima, jer ih oni mrze do zla boga. To što ne mogu izvršit genocid nad njima je nebitno oni imaju namjeru. Zašto se Srbi ne mogu opravdat zbog Srebrenice zato što su imali namjeru i tu namjeru su sproveli masovnim ubijanjem nesrba većinom Bošnjaka. Mogu palamudit do sutra strašan zločin ovo ono, svijet je sve vidio i čuo i osudio ih za genocid. Ovo s palestincima nema veze sa genocidom ali ima sa etničkim čišćenjem, aprthejdom i drugim stvarim. opet ponavljam palestinci su robovi hamasa i fataha.Palmalma wrote: ↑19/05/2021 13:18Zar nije u kvalifikaciji genocida najbitnija namjera, a ne broj žrtava?Project Ashe wrote: ↑19/05/2021 13:14
Ne branim ja Izrael, ja samo odgovorno tvrdim da vi što govorite da je Genocid, niste u pravu, jer palestince ne ubijaju masovno. Kad hamas ili fatah ne bi bacili ni jednu raketu niti izazvali niti jedan incident a Izrael i dalje koristio silu mogli bi čak pričati o nekoj agresiji, ovako kako stvari stoje Izrael se brani od terorista i to ti je to. Za divnog čuda ni hamas ni fatah se nazivaju palestinskim nazivom, znači nisu im ni bitni palestinci, njih koriste samo za ciljeve svojih gospodara, ko god oni bili. meni je žao palestinaca ali oni sami moraju odjebat i hamas i fatah da bi nešto postigli, ovako kako stvari stoje samo se ukopavaju još dublje.
Međutim, odgovornost Izraela je veća zbog toga što njima u strategiji trebaju radikalne skupine kod Palestinaca, tako da mogu reći
evo vidite mi bi možda razgovarli s njima ali nemamo s kim, to su radikali.
Istovremeno kad neko od izraelskih lidera to zaista i učini, dakle krene razgovarati sa Palestincima, onda ga Izraelci ubiju. Pa da
- salik79
#20159 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne znam. A znas li da je terorista Begin za svoje zlocine nagradjen Nobelovom nagradom, a prije toga premijerskom pozicijom?llull wrote: ↑19/05/2021 13:28Znas li da su nakon Deir Yassin masakra nad 106 Arapa koji su napravili pripadnici teroristickog Irguna pripadnici Hagane i IDF uhapsili zlocince i vecinu cak i stijeljali. Sam taj masakr je bio okidac za mnostvo Arapskih osvetnickih napada nad Zidovima.salik79 wrote: ↑19/05/2021 13:07Mislis, da se "brane" kao sto se Irgun "branio"?!Project Ashe wrote: ↑19/05/2021 12:56
Nema sve ne ubijaju ih masovno, to što mi bošnje volimo ignorisati činjenicu da hamas i fatah koriste terorističke metode za ostvarivanje svojih ciljeva je drugi par opanaka. Tj izrael je prinuđen da se brani na način kako se brani, naravno i nevini tu stradaju ali u bilo kakvom sukobu uvijek će nevini stradati ali još nisam vidio da je izrel osnovao koncetracione logore ili nešto slično gdje neselektivno ubija sve arape muslimane u gasnim komorama, ili nekom sličnom ubilačkom mašinerijom. Tako da ne serite vi propagatori genocida nad palestincima nije to to. Znam ja arape vrlo dobro i sve te istočnjačke narode, to je zadrto do bola, ja sam bio svjedok kad je lik jednom pred nama priznao da je u njegovom selu običaj da momci kada dođu u pubertet da bi postali momci moraju jebat kozu i on sam je jebavao kozu i to je rekao pred a mnom koji sam ostao zabezeknut. WTF. Hoću da kažem dosta je neobrazovanog i zadrtog svijeta među arapima, takvi vidimo šta rade ovdje po Bosni rat izazvaše, poklasmo se međusobno radi takvih maloumnika e takvih je u arapskom svijetu mnoooogooo, pogotovo u palestini gdje haman ni fatah ne dozvoljavaju da se palestinci obrazuju kako treba.
Terorizam na prostoru Palestine su donijeli doseljenici, koji su bili pripadnici Irgun I Haganah teroristickih organizacija iz kojih je i nastala teroristicka tvorevina Izrael, a ciji najiistaknutiji pripadnici su bili i prvi njeni politicki predstavnici, a Menachem Begin je za svoje zlocine i terorizam cak nagradjen Nobelovom nagradom za mir.![]()
Irgun je nakon toga skroz zabranjen i ugusen. Ako si bas toliko zainteresova za taj konflikt, procitaj knjigu " O Jerusalem - Larry Collins, Dominique Lapierre " ... Veoma dobro hronoloski opisan razvoj dogadjaja 1947-48.
- salik79
#20160 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Znam da su pripadnici "Skorpiona" uhapseni, procesuirani i osudjeni u Srbiji...Zakljucak, Srbija nije imala veze sa tom teroristickom formacijom. 
-
Palmalma
#20161 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne, ne... ne banalizuj stvari.Satrap_Darije wrote: ↑19/05/2021 13:23Nije.Palmalma wrote: ↑19/05/2021 13:18Zar nije u kvalifikaciji genocida najbitnija namjera, a ne broj žrtava?Project Ashe wrote: ↑19/05/2021 13:14
To je kao da kažeš da je za kvalifikaciju zločina ubojstva nije bitno je li čovjek mrtav ili živ nego samo je li postojala namjera da se ubije.
Ako ja imam namjeru da te ubijem, a promašim ili ti pobjegneš, jesam li ja počinio ubojstvo?
Ubistvo je kazneno djelo, ali ubistvo sa predumišljajem (čitaj; namjerom) je teže kazneno djelo.
Karakteristika takvog vrsta ubistva jest u dugoročnom planiranju i pripremanju čina ubistva, odnosno poduzimanju mjera sa ciljem da se izbjegne otkrivanje počinioca. Gotovo sva kaznena zakonodavstva modernih država za njega predviđaju najstrože kazne kao što su dugotrajni ili doživotni zatvor, odnosno pogubljenje.
-
llull
#20162 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
salik79 wrote: ↑19/05/2021 13:36Ne znam. A znas li da je terorista Begin za svoje zlocine nagradjen Nobelovom nagradom, a prije toga premijerskom pozicijom?llull wrote: ↑19/05/2021 13:28Znas li da su nakon Deir Yassin masakra nad 106 Arapa koji su napravili pripadnici teroristickog Irguna pripadnici Hagane i IDF uhapsili zlocince i vecinu cak i stijeljali. Sam taj masakr je bio okidac za mnostvo Arapskih osvetnickih napada nad Zidovima.salik79 wrote: ↑19/05/2021 13:07
To sam procitao relativno skoro, nisam znao a iskren da budem sokiran sam jer sam citao i ranije koliko je sam taj Irgun a i Lohi bio desnicarski nastrojen. I da kao sto si ranije spomenuo prve bombaske napade su upravo Zidovi imali mahom protiv Britanaca.
Begin je cak licno organizovao napad na hotel Kralj David na Britanski stab u kome je stradala 91 osoba.
- musicman80
#20163 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
pici wrote: ↑19/05/2021 13:03e sad zamisli da je dado bio general prvog korpusa...Challenger_ wrote: ↑19/05/2021 13:00 Zamisli sarajevskog međuratnog tinejdžera koga raja zove Dado, jer mu je ime mu je David. "Dado, donesi tati kafu". Iseli za Palestinu a kroz 25 godina kao general izraelske vojske zauzme Golansku visoravan.
General Dado Elazar.
(Sarajevo 1925, Jerusalim 1976)
https://www.jewishvirtuallibrary.org/da ... uot-elazar
-
meridiyan
#20164 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Njemačka: Racije u udrugama koje su povezane s Hezbollahom
Njemačko ministarstvo unutarnjih poslova zabranilo je rad tri udruge zbog slanja novca Hezbollahu, izvještava DW. Naime, Hezbollah je u Njemačkoj od prošle godine službeno proglašen terorističkom organizacijom. Rano jutros policija je izvršila racije u podružnicama i sjedištima udruga u sedam saveznih pokrajina.
Udruge su skupljale sredstva za “obitelji mučenika” (obitelji umrlih) u Libanonu. Naime, šehid (mučenik ili žrtva) ima poseban značaj u islamskoj teologiji, a tako se naziva osoba koja je umrla zbog islama.
Njemačka policija zaključila je da je takvo prikupljanje donacija baš u periodu trenutnog sukoba, zapravo protu-izraelski potez. Osim toga, doniranje novca obiteljima ubijenih, potaknuti će druge, često mlade Arape da se priključe sukobu jer se takva odluka prikazuje poželjnom i plemenitom.
“Oni koji podržavaju terorizam neće biti sigurni u Njemačkoj, neovisno iza koje maske se skrivaju.”- rekao je glasnogovornik ministarstva komentirajući odluku.
Hezbollah djeluje u Libanonu, a osnovan je 1982. inicijativom iz Irana kao protuteža izraelskim težnjama.
- salik79
#20165 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
To je to!meridiyan wrote: ↑19/05/2021 13:44Njemačka: Racije u udrugama koje su povezane s Hezbollahom
Njemačko ministarstvo unutarnjih poslova zabranilo je rad tri udruge zbog slanja novca Hezbollahu, izvještava DW. Naime, Hezbollah je u Njemačkoj od prošle godine službeno proglašen terorističkom organizacijom. Rano jutros policija je izvršila racije u podružnicama i sjedištima udruga u sedam saveznih pokrajina.
Udruge su skupljale sredstva za “obitelji mučenika” (obitelji umrlih) u Libanonu. Naime, šehid (mučenik ili žrtva) ima poseban značaj u islamskoj teologiji, a tako se naziva osoba koja je umrla zbog islama.
Njemačka policija zaključila je da je takvo prikupljanje donacija baš u periodu trenutnog sukoba, zapravo protu-izraelski potez. Osim toga, doniranje novca obiteljima ubijenih, potaknuti će druge, često mlade Arape da se priključe sukobu jer se takva odluka prikazuje poželjnom i plemenitom.
“Oni koji podržavaju terorizam neće biti sigurni u Njemačkoj, neovisno iza koje maske se skrivaju.”- rekao je glasnogovornik ministarstva komentirajući odluku.
Hezbollah djeluje u Libanonu, a osnovan je 1982. inicijativom iz Irana kao protuteža izraelskim težnjama.
- Satrap_Darije
#20166 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nisi me shvatio ili nisi htio.Palmalma wrote: ↑19/05/2021 13:40Ne, ne... ne banalizuj stvari.Satrap_Darije wrote: ↑19/05/2021 13:23Nije.
Ubistvo je kazneno djelo, ali ubistvo sa predumišljajem (čitaj; namjerom) je teže kazneno djelo.
Karakteristika takvog vrsta ubistva jest u dugoročnom planiranju i pripremanju čina ubistva, odnosno poduzimanju mjera sa ciljem da se izbjegne otkrivanje počinioca. Gotovo sva kaznena zakonodavstva modernih država za njega predviđaju najstrože kazne kao što su dugotrajni ili doživotni zatvor, odnosno pogubljenje.
Da bi ubojstvo bili ubojstvo, ono MORA biti počinjeno. Dakle subjekt mora biti mrtav.
-
Palmalma
#20167 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne mora, postoji krivično djelo - pokušaj ubistva.Satrap_Darije wrote: ↑19/05/2021 13:50Nisi me shvatio ili nisi htio.Palmalma wrote: ↑19/05/2021 13:40Ne, ne... ne banalizuj stvari.Satrap_Darije wrote: ↑19/05/2021 13:23
Nije.
Da bi ubojstvo bili ubojstvo, ono MORA biti počinjeno. Dakle subjekt mora biti mrtav.
Krivično djelo čiji je počinitelj umišljajno pokušao, ali nije uspio prouzročiti smrt neke osobe se u mnogim zakonodavstvima tretira kao ubistvo u pokušaju ili pokušaj ubistva.
-
Škobo Habu
#20168 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ovo dokazuje šta?llull wrote: ↑19/05/2021 13:28
Znas li da su nakon Deir Yassin masakra nad 106 Arapa koji su napravili pripadnici teroristickog Irguna pripadnici Hagane i IDF uhapsili zlocince i vecinu cak i stijeljali. Sam taj masakr je bio okidac za mnostvo Arapskih osvetnickih napada nad Zidovima.
To je postalo ustaljena praksa?
Recimo u Sabri i Šatili su se pripadnici IDF ponašali poput nacističkih vojnika u Ukrajini i Latviji. Sadistički su uživali u zločinima koje su činile hrišćanske falange.
- GandalfSivi
#20169 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Znaci, lik koji zivi od postavljanja tweetova ovdje, odjednom trazi sudske presude. Pa ako je do sudova majstore, onda tesko da je i Izrael ucinio ikakav zlocin, mozda da malo mijenjamo naziv teme?salik79 wrote: ↑19/05/2021 11:38Ne znam, ima li ijedan sudski postupak koji dokazuje da su ruski fobrovoljci ucestvovali u genocidu? Ako ima - onda jesu. Da, Rusi ne zeli priznati isti.GandalfSivi wrote: ↑19/05/2021 11:30
Jesu li ruski dobrovoljci ucestvovali u genocidu i da li je ruska zvanicna politika da negira isti?
![]()
Evo ti malo obrazuj se o ulozi tih dobrovoljaca. https://www.google.com/amp/s/balkans.al ... rata-u-bih
Sto se tice nepriznavanja genocida, malo sam procistio tvoj spin, i ostavio onaj dio gdje si odgovorio na pitanje. Inace, pitam za prijatelja (gluho bilo)
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#20170 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- Šef izraelske policije razgnjevio desničare na vlastiDisclaimer: “RT does not equal an endorsement.”, odnosno vijest i glasnik nisu isto
Šef izraelske policije izazvao gnjevne reakcije vladajućih desničara rekavši kako su za nasilje krivi "teroristi s obje strane"
Stanje je i dalje nemirno diljem Izraela, a komentar izraelskog šefa policije, Kobija Shabtaija, izazvao je vrlo oštre reakcije. Naime, Shabtai je rekao kako su za nasilje krivi "teroristi s obje strane". Osuđujući svaki ekstremizam poručio je: "Iz moje perspektive, svatko tko je bio uključen u izgredima u gradovima s miješanom populacijom je terorist.
Gaza strikes rage on as Israeli police chief draws ire for suggesting 'terrorists from both sides' to blame for Jewish-Arab unrest
-
llull
#20171 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Izvolite ? Nesto zelite reci ?Škobo Habu wrote: ↑19/05/2021 13:57Ovo dokazuje šta?llull wrote: ↑19/05/2021 13:28
Znas li da su nakon Deir Yassin masakra nad 106 Arapa koji su napravili pripadnici teroristickog Irguna pripadnici Hagane i IDF uhapsili zlocince i vecinu cak i stijeljali. Sam taj masakr je bio okidac za mnostvo Arapskih osvetnickih napada nad Zidovima.
To je postalo ustaljena praksa?
Recimo u Sabri i Šatili su se pripadnici IDF ponašali poput nacističkih vojnika u Ukrajini i Latviji. Sadistički su uživali u zločinima koje su činile hrišćanske falange.
Govori li vam nesto ime Elie Hobeika bas u vezi sa zlocinima u Sabri i Satili ?
IDF je pruzao logisticku pomoc falangistima, a to ne umanjuje njihovo ucesce u strasnom zlocinu nad zenama i djecom.
Last edited by llull on 19/05/2021 14:13, edited 3 times in total.
- salik79
#20172 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nisam ja trazio presude, nego pokrenute sudske procese, zato, majstore, prije nego pocnes preciscavati nesto, prvo procitaj s razumijevanjem.GandalfSivi wrote: ↑19/05/2021 14:03Znaci, lik koji zivi od postavljanja tweetova ovdje, odjednom trazi sudske presude. Pa ako je do sudova majstore, onda tesko da je i Izrael ucinio ikakav zlocin, mozda da malo mijenjamo naziv teme?salik79 wrote: ↑19/05/2021 11:38Ne znam, ima li ijedan sudski postupak koji dokazuje da su ruski fobrovoljci ucestvovali u genocidu? Ako ima - onda jesu. Da, Rusi ne zeli priznati isti.GandalfSivi wrote: ↑19/05/2021 11:30
Jesu li ruski dobrovoljci ucestvovali u genocidu i da li je ruska zvanicna politika da negira isti?
![]()
Evo ti malo obrazuj se o ulozi tih dobrovoljaca. https://www.google.com/amp/s/balkans.al ... rata-u-bih
Sto se tice nepriznavanja genocida, malo sam procistio tvoj spin, i ostavio onaj dio gdje si odgovorio na pitanje. Inace, pitam za prijatelja (gluho bilo)![]()
- Project Ashe
#20173 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jest a Bošnjaci nisu organizovali paravajone formacije koje su se suprostavile agresoru već su organizovali legitimnu vojnu formaciju koja se zavla Armija BiH, Čak ni TOBIH, koja je bila na početku samih sukoba nije bila paravojna organizacija u smislu fataha ili hamasa. Ogromna razlika.salik79 wrote: ↑19/05/2021 13:23Dusa draga, kako si mi obazriv... Bas i one Zelene beretke, teritorijalci, manevarske jedinice su samo bile povod cetnickoj masineriji da izvrsi pokolj sirom BiH. Da se nisu oruzano suprostavili Bosnjaci su danas mogli imati normalnu drzavu... A jos niko od njih nije imao bosanski nazivProject Ashe wrote: ↑19/05/2021 13:14Ne branim ja Izrael, ja samo odgovorno tvrdim da vi što govorite da je Genocid, niste u pravu, jer palestince ne ubijaju masovno. Kad hamas ili fatah ne bi bacili ni jednu raketu niti izazvali niti jedan incident a Izrael i dalje koristio silu mogli bi čak pričati o nekoj agresiji, ovako kako stvari stoje Izrael se brani od terorista i to ti je to. Za divnog čuda ni hamas ni fatah se nazivaju palestinskim nazivom, znači nisu im ni bitni palestinci, njih koriste samo za ciljeve svojih gospodara, ko god oni bili. meni je žao palestinaca ali oni sami moraju odjebat i hamas i fatah da bi nešto postigli, ovako kako stvari stoje samo se ukopavaju još dublje.salik79 wrote: ↑19/05/2021 13:07
![]()
![]()
Ko vas ne zna....
- GandalfSivi
#20174 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pada ti bolan svo kukanje za Palestinom u vodu na jadnoj politizaciji i trazenju interesa i na ovakvim temamasalik79 wrote: ↑19/05/2021 14:10Nisam ja trazio presude, nego pokrenute sudske procese, zato, majstore, prije nego pocnes preciscavati nesto, prvo procitaj s razumijevanjem.GandalfSivi wrote: ↑19/05/2021 14:03Znaci, lik koji zivi od postavljanja tweetova ovdje, odjednom trazi sudske presude. Pa ako je do sudova majstore, onda tesko da je i Izrael ucinio ikakav zlocin, mozda da malo mijenjamo naziv teme?
Sto se tice nepriznavanja genocida, malo sam procistio tvoj spin, i ostavio onaj dio gdje si odgovorio na pitanje. Inace, pitam za prijatelja (gluho bilo)![]()
Tuzno je to, da ne mozes dati cist odgovor ni na tako ocitim pitanjima, a ovdje ti se lafo srce slama nad narodom Palestine.
Suze narucene, nista tuznije nema...
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije