Znači, pokušao da iskoristi rupu u zakonu a kad je neko drugi prekršio zakon ne više nego on, onda djevojku napada kao da je jedina kriva. A došpao joj je iz mrtvog ugla.jelleMania wrote: ↑17/05/2021 07:46Kako serete , a da i ne pogledate do kraja klip ... nije je preticao jer je ostao u svojoj traci sto je u srbiji dozvoljeno .... e sad njegova greska je sto obilazio kolonu auta ..jel po zakonu mora jedno po jedno auto tj, zaobidje jedno auto pa stane iza drugog pa opet sve isto ... i reko je lik da je kriv i da bi vjerovatno bila obostrana krivica ...Laplace wrote: ↑16/05/2021 20:24Čekaj, lik pretiče preko pune linije i onda napada djevojku? Druže, ti si kriv u najmanju ruku koliko i ona.
Pita "znaš li ti čemu služi retrovizor" a ne pita se ne zna li čemu služi puna linija.
I još u nastavku hoće da kod ljudi podignu svijest o motoristima... Tragikomično, obzirom da isti smatraju da ZOBS za njih ne vrijedi.
Edit: YouTube kanal Petrolheadsa? Da sam to odmah vidio, ne bih džabe očekivao neku logiku i nešto pametno, još manje neku objektivnu alanlizu.
Prometna nesreća kod skretanja u lijevo
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Laplace
#51 Re: Prometna nesreća kod skretanja u lijevo
- Laplace
#52 Re: Prometna nesreća kod skretanja u lijevo
To i govorim. Lik koristi rupu u zakonu a juri na par centimetara od kolone kako bi bilo da ne pretiče jer nije kao prešao punu liniju. Kukaju kako su nezaštićeni a voze tako da svi moraju da paze na njih. O tome da ne mare za ograničenja brzine da ne pričamo.JavierBosnia wrote: ↑17/05/2021 01:04Nisam slusao sve jer me nervieaju ovakvi tipovi, ali u jednom dijelu kaze da nije prelazio punu liniju i da mu je unutar trake dozvoljeno prelaziti kolonu? Tako nestoLaplace wrote: ↑16/05/2021 20:24
Čekaj, lik pretiče preko pune linije i onda napada djevojku? Druže, ti si kriv u najmanju ruku koliko i ona.
Pita "znaš li ti čemu služi retrovizor" a ne pita se ne zna li čemu služi puna linija.
I još u nastavku hoće da kod ljudi podignu svijest o motoristima... Tragikomično, obzirom da isti smatraju da ZOBS za njih ne vrijedi.
Edit: YouTube kanal Petrolheadsa? Da sam to odmah vidio, ne bih džabe očekivao neku logiku i nešto pametno, još manje neku objektivnu alanlizu.
Pa nailazi velikom brzinom, krivi su i on i ona nema sta, ali pobogu on je taj na motoru i umjesto da pripazi prvo na sebe pa i na druge, ponasa se tako da svi trebaju paziti vise na njega nego on sam na sebe
-
jelleMania
#53 Re: Prometna nesreća kod skretanja u lijevo
Nidje veze ,... kakvog mrtvog ugla jbt
A kivi su obadvoje kao sto je lik i rekao...i da je trebao drugacije i postupiti ...al normalno kad izbjegnes nesrecu za sekundu da ces ovako reagovati u prvi mah ... a ona je presmjesna ...kaze prelazis me s lijeve strane ...hudnica ne zna ni s koje strane se kola obilaze/prestizu
A kivi su obadvoje kao sto je lik i rekao...i da je trebao drugacije i postupiti ...al normalno kad izbjegnes nesrecu za sekundu da ces ovako reagovati u prvi mah ... a ona je presmjesna ...kaze prelazis me s lijeve strane ...hudnica ne zna ni s koje strane se kola obilaze/prestizu
- Laplace
#54 Re: Prometna nesreća kod skretanja u lijevo
Ako je vozilo zauzelo takav položaj i dalo signal tako da je jasno da namjerava skrenuti lijevo, tada se ono obilazi sa desne strane.jelleMania wrote: ↑17/05/2021 12:33 Nidje veze ,... kakvog mrtvog ugla jbt![]()
A kivi su obadvoje kao sto je lik i rekao...i da je trebao drugacije i postupiti ...al normalno kad izbjegnes nesrecu za sekundu da ces ovako reagovati u prvi mah ... a ona je presmjesna ...kaze prelazis me s lijeve strane ...hudnica ne zna ni s koje strane se kola obilaze/prestizu![]()
Druga stvar, na dvije teme se već par mjeseci opravdava lik koji pretiče preko pune, a sad kad neko skreće preko pune niko se nje sjeti da nađe neko opradvanje (ja prvi ne opravdavam, ali nisam opravdavao likove koji pretiču na punoj).
Lik je sam kriv što je došao u takvu situaciju. Pretiče kolonu vozila prevelikom brzinom na par centimetara od njih kako bi iskoristio rupu u zakonu da ispadne kako on nije preticao, a svi vozači moraju da paze na njega.
Šta bi bilo da se neko pomjerio do pune linije a da je ne nagazi, da bi imao bolju preglednost? Opet bi ovaj naletio na njega, a taqd bi vozilo bilo u okviru zakona.
-
jelleMania
#55 Re: Prometna nesreća kod skretanja u lijevo
Sta bi bilo kad bi bilo ...i nije vozio prebrzo nego 4o po ogranicenju ...njegova greska sto nije obilazio vozilo po vozilo
A njena sto nije gledala retrovizor i prelazak preko puno ... Sreca nije bilo povreda ...jel u tom bi slucaju mnogo vise ona ispastala...
A njena sto nije gledala retrovizor i prelazak preko puno ... Sreca nije bilo povreda ...jel u tom bi slucaju mnogo vise ona ispastala...
- S4mpion
#56 Re: Prometna nesreća kod skretanja u lijevo
Možda se, po zakonu, radi o obostranoj krivici, ali ovaj udes je izazvao motorista. Jasno se vide dva vozila koja su se pomjerila na desnu ivicu, iz čega se da zaključiti da se pripremaju stvarajući prostor za polukružno okretanje, on je ovdje pogriješio i to će mu reći svako ko je makar jedan dan proveo na motoru.
Ako se kolona otegla, stvorio se zastoj na putu, sasvim je razumno pretpostaviti da će biti polukružnih preko pune, nije prilagodio brzinu situaciji na cesti.
Ako se kolona otegla, stvorio se zastoj na putu, sasvim je razumno pretpostaviti da će biti polukružnih preko pune, nije prilagodio brzinu situaciji na cesti.
- Laplace
#57 Re: Prometna nesreća kod skretanja u lijevo
Tačno. Često se u ovakvim zastojima ljudi koji poznaju put okreću polukružno kako bi iskoristili neku od obilaznica. Jeste puna, ali ako je naprijed zastoj i sa suprotne strane ne nailaze vozila, može se očekivati da zastoj dugo traje pa se isplati tražiti obilaznicu ako je ima.S4mpion wrote: ↑17/05/2021 15:24 Možda se, po zakonu, radi o obostranoj krivici, ali ovaj udes je izazvao motorista. Jasno se vide dva vozila koja su se pomjerila na desnu ivicu, iz čega se da zaključiti da se pripremaju stvarajući prostor za polukružno okretanje, on je ovdje pogriješio i to će mu reći svako ko je makar jedan dan proveo na motoru.
-
Dara750
#58 Re: Prometna nesreća kod skretanja u lijevo
Ja sada cekam vjestaka i njegovo misljenje vezano za pokrenutu temu. Osiguranje je ponudilo nekih 40ak % moje cjelokupne stete medjutim smatram da je to i dalje jako malo, odnosno smatram da uzrok nesrece nije moje skretanje u lijevo nego njegova neprilagođena brzina. Nadam se da ce misljenje vjestaka biti pozitivno.
-
mahalas505
#59 Re: Prometna nesreća kod skretanja u lijevo
Ti si ovdje 100% cist, tj. apsolutno nema tvoje krivice. Puna linija za preticanje, isplrekidana za skretanje, jos ako taj covjek sto je bio odmah iza tebe da posvjedoci da si upalio zmigavac, tome sto te udario ide vozacka sigurno na neko vrijeme. To gdje te udario uopste nije bitno u ovom slucaju.Dara750 wrote: ↑17/05/2021 21:50 Ja sada cekam vjestaka i njegovo misljenje vezano za pokrenutu temu. Osiguranje je ponudilo nekih 40ak % moje cjelokupne stete medjutim smatram da je to i dalje jako malo, odnosno smatram da uzrok nesrece nije moje skretanje u lijevo nego njegova neprilagođena brzina. Nadam se da ce misljenje vjestaka biti pozitivno.
Samo osiguranje ko osiguranje, uvijek ce ici da smanji stetu, odugovlaci isplatu do kranjeg zakonskog roka. Mislim da je najbolje uzeti advokata i predati na sud. Sud presudi na osnovu zakona(ZOBS). Imas sve clanove koji su relavantni u tvom slucaju na drugoj temi sto je zakljucana.
U medjuvremenu, ako imas sredstava, popraviti auto u ovlastenom servisu. Jer kasnije je jednostavno je lakse naplatiti te pare, kad doneses racune iz ovlastenog. Naravno, ako ne idas na to, da nesto zaradis.