Pa nije ni tebi mahane sto se tice relativizacije izraelskih zlocina, ali se ne sjecam da li si i tada ucestvovao u raspravi, morao bih pretraziti... Ali se odlicno sjecam Slavjanina, alias Morningstara - koji je tvrdio da nas je Izrael medju prvima priznao.jeza u ledja wrote: ↑16/05/2021 18:06Kao npr? Navedi jednog forumasa.
Citirao si moje “fuj”. Ja nikad nisam branio tu neku izraelsku podrsku Srbiji.
Samo par ljudi je ovdje za sad prokomentarisalo Milosevica i Palestinu, pa me bas zanima na koga si mislio?
Izrael je opet pocinio zlocin!
- salik79
#19501 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-
zrakomlat
#19502 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A vrlo moguće i da nije istina to za poziv. Nisam naletio na tekst s ovih prostora o tome, tražeći na Google.salik79 wrote: ↑16/05/2021 18:15Ta informacija je dosla iz samo jednog izvora, ostali su copy paste, nikada nije potvrdjeno - jedina mogucnost je da je to bio propust u slanju poziva svim liderima vecinski pravoslavnih zemalja.Nebozemlja wrote: ↑16/05/2021 18:05Već sam pisao o pozivanju Miloševića na božićne večere i lobiranju za ukidanje priznanja Kosova.
Pročitaj post koji sam citirao, čovjek piše "Izraelu za sve isto opravdanje - Hamas djeluje odatle, bez ikakvih dokaza."
Bas, sram bilo Palestine koja, nakon sto je Kosovo, krseci sve rezolucije VS UNa i Skupstine UNa, otvorilo svoju ambasadu u Jeruzalemu, lobira za povlacenje priznanja KosovaNimalo licemjerna konstatacija, zar ne?!
Bez ikakvih dokaza da Hamas djeluje iz poslovno-stanbenih i zdravstvenih objekata, koji su sravnjeni sa zemljom. Ono, vise zapadnih novinarskih kuca smjestenih u zgradi, koje uglavnom "vuku" na izraelsku stranu, ali niko nije skontaobda Hamas djeluje iz njih, dok im IOF nije otvorio oci![]()
![]()
Last edited by zrakomlat on 16/05/2021 18:23, edited 1 time in total.
-
Nebozemlja
#19503 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Super mi je što su tvoji "izvori" koje postavljaš ovdje twitter nalozi nekih lijevih likova za koje niko ne zna ni ko su ni šta su dok od drugih tražiš akademsku preciznost, a onda još pričaš o nekoj licemjernosti.salik79 wrote: ↑16/05/2021 18:15Ta informacija je dosla iz samo jednog izvora, ostali su copy paste, nikada nije potvrdjeno - jedina mogucnost je da je to bio propust u slanju poziva svim liderima vecinski pravoslavnih zemalja.Nebozemlja wrote: ↑16/05/2021 18:05Već sam pisao o pozivanju Miloševića na božićne večere i lobiranju za ukidanje priznanja Kosova.
Pročitaj post koji sam citirao, čovjek piše "Izraelu za sve isto opravdanje - Hamas djeluje odatle, bez ikakvih dokaza."
Bas, sram bilo Palestine koja, nakon sto je Kosovo, krseci sve rezolucije VS UNa i Skupstine UNa, otvorilo svoju ambasadu u Jeruzalemu, lobira za povlacenje priznanja KosovaNimalo licemjerna konstatacija, zar ne?!
Bez ikakvih dokaza da Hamas djeluje iz poslovno-stanbenih i zdravstvenih objekata, koji su sravnjeni sa zemljom. Ono, vise zapadnih novinarskih kuca smjestenih u zgradi, koje uglavnom "vuku" na izraelsku stranu, ali niko nije skontaobda Hamas djeluje iz njih, dok im IOF nije otvorio oci![]()
![]()
O drugom dijelu posta ne bih puno pisao jer ni sam ne podržavam Izraelsko granatiranje civilnih objekata.
- salik79
#19504 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Opet Socijalisticka Federativna Republika Njemacka?!pici wrote: ↑16/05/2021 18:16a milion muslimana migrira u SFRnJemačku... sto li?Hoti je na Fejsbuku citirao biografa nemačke kancelarke Merkel.
"Merkel uvek misli isto. Nemačka nikada ne sme da vodi politiku protiv Evropske unije, protiv Izraela i protiv Sjedinjenih Američkih Država“, napisao je Hoti.
Vec sam te jednom pitao u vezi ove skracenice
- rajv0sa
-
Anquilla
#19506 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Hamas nema odakle drugo da djeluje, naravno da je u Gazi.Nebozemlja wrote: ↑16/05/2021 17:57Naravno da jeste i razumijem pozive na prekid nasilja. Ono što ne razumijem je skoro pa fanatična podrška narodu koje boli uho za Bosnom i koji su u mnogo boljim odnosima sa Srbijom. A to da Hamas djeluje iz Gaze ne spore ni Palestinci, tolko je vajda očigledno.Anquilla wrote: ↑16/05/2021 17:02Pa ljudski je biti uz slabije, koji već decenijama trpe, bar kad pričamo o osjećajima običnog naroda.Nebozemlja wrote: ↑16/05/2021 16:34 Ne znam što ste tolko zapeli za Palestinu. Bosna je nestabilna državica okružena zlonamjernim komšijama i kao takva bi morala mnogo mudrije birati saveznike i strateške partnere. Palestina, koja je poslije rata zvala Miloševića na božićne večere, a danas lobira kod islamskih zemalja povlačenje priznanja Kosova definitivno ne bi trebala biti jedan od njih.
Kako podržavati tolike napade Izraela na već napaćeni narod u Gazi?
Izraelu za sve isto opravdanje - Hamas djeluje odatle, bez ikakvih dokaza.
Zato su se već tri puta oglasili o rušenju onog tornja gdje su bile medijske kuće, valjda nisu baš očekivali tako negativne reakcije.
E kad uporedim ovu opasnost sa onim što preživljavaju u Gazi, nije se teško suosjećati sa Palestincima
Ali svaki cilj Izraelci pravdavaju time da upravo odatle djeluje Hamas, pretvarajući tako komplet Gazu u vojni cilj, a ne nudeći dokaze.
Srušili zgradu gdje su medijske kuće pod tim izgovorom, bombardovali izbjeglički kamp...
Što se mene lično tiče, Palestince trenutno i treba da boli uho za komplet svijet, baš im niko ne pomaže.
Narod i političari nije isto, evo ti primjer kako nas Netanyahu stavi da podržavamo Izrael, eto koliko se običan narod pita za postupke vlade.
Nije to fanatična podrška Palestincima, to je samo zauzimanje strane
- salik79
#19507 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
O cemu ti?! Sta ti nije jasno u vezi relacije Kosovo-Palestina?!Nebozemlja wrote: ↑16/05/2021 18:22Super mi je što su tvoji "izvori" koje postavljaš ovdje twitter nalozi nekih lijevih likova za koje niko ne zna ni ko su ni šta su dok od drugih tražiš akademsku preciznost, a onda još pričaš o nekoj licemjernosti.salik79 wrote: ↑16/05/2021 18:15Ta informacija je dosla iz samo jednog izvora, ostali su copy paste, nikada nije potvrdjeno - jedina mogucnost je da je to bio propust u slanju poziva svim liderima vecinski pravoslavnih zemalja.Nebozemlja wrote: ↑16/05/2021 18:05
Već sam pisao o pozivanju Miloševića na božićne večere i lobiranju za ukidanje priznanja Kosova.
![]()
O drugom dijelu posta ne bih puno pisao jer ni sam ne podržavam Izraelsko granatiranje civilnih objekata.
Za koga ne znas ni ko je ni sta je? A ko su i sta su tvoji izvori?
IOF raketira, ne granatira, iskljucivo civilne ciljeve. Imaju cak i zvanicni naziv za to - Dahiya doktrina. Jesi li znao za to?
-
Nebozemlja
#19508 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Dovoljno je prelistati nekoliko stranica unazad i vidjeti kakvu si sve propagandu postavljao ovdje.salik79 wrote: ↑16/05/2021 18:26O cemu ti?! Sta ti nije jasno u vezi relacije Kosovo-Palestina?!Nebozemlja wrote: ↑16/05/2021 18:22Super mi je što su tvoji "izvori" koje postavljaš ovdje twitter nalozi nekih lijevih likova za koje niko ne zna ni ko su ni šta su dok od drugih tražiš akademsku preciznost, a onda još pričaš o nekoj licemjernosti.salik79 wrote: ↑16/05/2021 18:15
Ta informacija je dosla iz samo jednog izvora, ostali su copy paste, nikada nije potvrdjeno - jedina mogucnost je da je to bio propust u slanju poziva svim liderima vecinski pravoslavnih zemalja.
![]()
Za koga ne znas ni ko je ni sta je? A ko du i sta su tvoji izvori?
IOF raketira, ne granatira, iskljucivo civilne ciljeve. Imaju cak i zvanicni naziv za to - Dahiya doktrina. Jesi li znao za to?
- jeza u ledja
#19509 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa jel on spomenuo Milosevica i Palestinu?salik79 wrote: ↑16/05/2021 18:18Pa nije ni tebi mahane sto se tice relativizacije izraelskih zlocina, ali se ne sjecam da li si i tada ucestvovao u raspravi, morao bih pretraziti... Ali se odlicno sjecam Slavjanina, alias Morningstara - koji je tvrdio da nas je Izrael medju prvima priznao.jeza u ledja wrote: ↑16/05/2021 18:06Kao npr? Navedi jednog forumasa.
Samo par ljudi je ovdje za sad prokomentarisalo Milosevica i Palestinu, pa me bas zanima na koga si mislio?
- salik79
#19510 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Znaci, nemas odgovor, pa idemo malo spinovati?!Nebozemlja wrote: ↑16/05/2021 18:29Dovoljno je prelistati nekoliko stranica unazad i vidjeti kakvu si sve propagandu postavljao ovdje.salik79 wrote: ↑16/05/2021 18:26O cemu ti?! Sta ti nije jasno u vezi relacije Kosovo-Palestina?!Nebozemlja wrote: ↑16/05/2021 18:22
Super mi je što su tvoji "izvori" koje postavljaš ovdje twitter nalozi nekih lijevih likova za koje niko ne zna ni ko su ni šta su dok od drugih tražiš akademsku preciznost, a onda još pričaš o nekoj licemjernosti.
Za koga ne znas ni ko je ni sta je? A ko du i sta su tvoji izvori?
De, bas me zanima, koja oropaganda je u pitanju. Navedi bar to (jedan primjer), ako vec nemas odgovor na konkretna pitanja!?
Last edited by salik79 on 16/05/2021 18:36, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#19511 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Celtic je najveci irski fudbalski klub. Sjedi, jedan.Falling Skies wrote: ↑16/05/2021 18:07 @Piaty
Celtic je iz škotske a ne iz irske
Malo obnovi akšam šule
- salik79
#19512 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I tada se je provlacio taj mit o Milosevicu i Palestini, ali ne mogu tvrditi da je bas on prvi to postavljao, kao sto mogu tvrditi da je napisao da je nas Izrael medju prvima priznao.jeza u ledja wrote: ↑16/05/2021 18:31Pa jel on spomenuo Milosevica i Palestinu?salik79 wrote: ↑16/05/2021 18:18Pa nije ni tebi mahane sto se tice relativizacije izraelskih zlocina, ali se ne sjecam da li si i tada ucestvovao u raspravi, morao bih pretraziti... Ali se odlicno sjecam Slavjanina, alias Morningstara - koji je tvrdio da nas je Izrael medju prvima priznao.jeza u ledja wrote: ↑16/05/2021 18:06
Kao npr? Navedi jednog forumasa.
-
Nebozemlja
#19513 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Hajde što dijeliš neprovjerene, propagandističke objave nego još očekuješ da ti se odgovara na retorička pitanja.salik79 wrote: ↑16/05/2021 18:32Znaci, nemas odgovor, pa idemo malo spinovati?!Nebozemlja wrote: ↑16/05/2021 18:29Dovoljno je prelistati nekoliko stranica unazad i vidjeti kakvu si sve propagandu postavljao ovdje.
De, bas me zanima, koja oropaganda je u pitanju. Navedi bar to (jedan primjer), ako vec nemas odgovor na konkretna pitanja!?
Smiješan si.
- ruud
#19514 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
jeza u ledja wrote: ↑16/05/2021 18:34Celtic je najveci irski fudbalski klub. Sjedi, jedan.Falling Skies wrote: ↑16/05/2021 18:07 @Piaty
Malo obnovi akšam šule
- salik79
#19515 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sad pogledah nick... Pa, ti si jedan od mnogobrojnih troll-nickova. Zdra'o!Nebozemlja wrote: ↑16/05/2021 18:40Hajde što dijeliš neprovjerene, propagandističke objave nego još očekuješ da ti se odgovara na retorička pitanja.salik79 wrote: ↑16/05/2021 18:32Znaci, nemas odgovor, pa idemo malo spinovati?!Nebozemlja wrote: ↑16/05/2021 18:29
Dovoljno je prelistati nekoliko stranica unazad i vidjeti kakvu si sve propagandu postavljao ovdje.
Smiješan si.
- Satrap_Darije
#19516 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Od 1948 do 1967 Egipat i Jordan su držali zapadnu obalu, istočni Jeruzalem i pojas Gaze.
Zašto tada nisu napravili samostalnu palestinsku arapsku državu?
Ne samo to, nego su nasilno ugušili pokrete koji su bili za takvu državu.
Lako je za sve krivit Izrael i Ameriku.
Zašto tada nisu napravili samostalnu palestinsku arapsku državu?
Ne samo to, nego su nasilno ugušili pokrete koji su bili za takvu državu.
Lako je za sve krivit Izrael i Ameriku.
-
Falling Skies
#19517 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Bravo samo opet u školujeza u ledja wrote: ↑16/05/2021 18:34Celtic je najveci irski fudbalski klub. Sjedi, jedan.Falling Skies wrote: ↑16/05/2021 18:07 @Piaty
Malo obnovi akšam šule
- jeza u ledja
#19518 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa znaci sasvim drugi ljudi su u pitanju od rasprave ovdje ali si ti po obicaju slagao.salik79 wrote: ↑16/05/2021 18:35I tada se je provlacio taj mit o Milosevicu i Palestini, ali ne mogu tvrditi da je bas on prvi to postavljao, kao sto mogu tvrditi da je napisao da je nas Izrael medju prvima priznao.
Inace vidim da je ovo za Milosevica totalna glupist. Nit se on tamo pojavio uopste.
To su vjerovatno stare relacije Jugoslavija - Bliski Istok. Mada, imaju i sad jako dobre odnose ali ipak nije to isto sto.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#19519 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
U periodu najžešće izolacije SR Jugoslavije, samo nekoliko mjeseci nakon NATO napada na Srbiju, Palestinska uprava uputila je pozivnicu predsjedniku Slobodanu Miloševiću u decembru 1999. godine, da se pridruži proslavi pravoslavnog Božića u Betlehemu u januaru.
Kako je tadašnji predsjednik SR Jugoslavije bio optužen za ratne zločine od strane Haškog tribunala, izraelske vlasti su odbacile mogućnost da se Milošević pojavi u Betlehemu.
“Ako pristane da se pojavi ovdje, bit će uhapšen. Mislim da bi to bilo slučaj u većini zemalja svijeta”, saopćio je tada Aviv Širon, portparol izraelskog Ministarstva spoljnih poslova. “Mislim da je ovo diplomatska greška. Ona govori za sebe.”
Predstavnici Haškog tribunala također nisu bili zadovoljni ovim pozivom koji su Palestinske vlasti uputile predsjedniku SRJ.
Jedan od haških istražitelja saopćio je: “Rekao bih da će gospodin Arafat imati veliki problem na rukama ako se to desi. Svaka zemlja koja pomaže i podržava ratnog zločinca, ne bi naišla na razumijevanje od ostatka svijeta.”
Milošević na kraju ipak nije otputovao u Palestinu, a pozivnici Jasera Arafata odazvao se tadašnji ruski predsjednik Boris Jeljcin.
-
WRecker
#19520 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mi da smo imalo pametni stali bi uz Izrael(najveci saveznik SAD-a) ili bar bili neutralni i pozovali na mir a ne palamuditi nesto o Palestini a yebemo majke migrantima kad ih vidimo.Prvo ne pitamo se nista drugo samo stati uz SAD pa cak i Izrael koji ima jak lobi a ne neku Palestinu i dokazujuci da smo selefijska zemlja i slicno(tako nas gledaju u EU)Anquilla wrote: ↑16/05/2021 18:24Hamas nema odakle drugo da djeluje, naravno da je u Gazi.Nebozemlja wrote: ↑16/05/2021 17:57Naravno da jeste i razumijem pozive na prekid nasilja. Ono što ne razumijem je skoro pa fanatična podrška narodu koje boli uho za Bosnom i koji su u mnogo boljim odnosima sa Srbijom. A to da Hamas djeluje iz Gaze ne spore ni Palestinci, tolko je vajda očigledno.Anquilla wrote: ↑16/05/2021 17:02
Pa ljudski je biti uz slabije, koji već decenijama trpe, bar kad pričamo o osjećajima običnog naroda.
Kako podržavati tolike napade Izraela na već napaćeni narod u Gazi?
Izraelu za sve isto opravdanje - Hamas djeluje odatle, bez ikakvih dokaza.
Zato su se već tri puta oglasili o rušenju onog tornja gdje su bile medijske kuće, valjda nisu baš očekivali tako negativne reakcije.
E kad uporedim ovu opasnost sa onim što preživljavaju u Gazi, nije se teško suosjećati sa Palestincima
Ali svaki cilj Izraelci pravdavaju time da upravo odatle djeluje Hamas, pretvarajući tako komplet Gazu u vojni cilj, a ne nudeći dokaze.
Srušili zgradu gdje su medijske kuće pod tim izgovorom, bombardovali izbjeglički kamp...
Što se mene lično tiče, Palestince trenutno i treba da boli uho za komplet svijet, baš im niko ne pomaže.
Narod i političari nije isto, evo ti primjer kako nas Netanyahu stavi da podržavamo Izrael, eto koliko se običan narod pita za postupke vlade.
Nije to fanatična podrška Palestincima, to je samo zauzimanje strane![]()
-
meridiyan
#19521 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Izrael ne misli odustati . Sad je pitanje koliko se moze Hamas uspjesno skrivati.?
Izraelski predsednik Vlade Benjamin Netanjahu izjavio je danas da se operacija nastavlja punom snagom i dodao da će biti potrebno vrijeme da Izrael postigne svoje ciljeve vojnom kampanjom.
Last edited by meridiyan on 16/05/2021 19:08, edited 1 time in total.
-
Piaty
#19522 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne moras ti mene savjetovati nista. Znam ja dobro (kao i ti, ali se pravis lud) sta je Celtic. Znas i ti ko ga je osnovao i koliko fanova ima u Irskoj!Falling Skies wrote: ↑16/05/2021 18:07 @Piaty
Malo obnovi akšam šule
Jasno je da je u Skotakoj, ko o tome prica.
Pogledaj nekad navijanje Celtica na utakmici vezano za Palestinu pa cea vidjeti kako je to samo grupica. Naravno ti to vec znas.
-
Falling Skies
#19523 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Majko draga
-
Piaty
#19524 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne procitah ti to gore iznad likovanje (a zajebo si se)...i kontam, a mozda i nisi znao. Hajd nema veze.
Meni je krivo kada se izmislja nesto ovdje. Lupis obako i nikom nista.
Meni je krivo kada se izmislja nesto ovdje. Lupis obako i nikom nista.
-
Falling Skies
#19525 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Samo jako protiv terorista iz hamasa.meridiyan wrote: ↑16/05/2021 19:06 Izrael ne misli odustati . Sad je pitanje koliko se moze Hamas uspjesno skrivati.?
Izraelski predsednik Vlade Benjamin Netanjahu izjavio je danas da se operacija nastavlja punom snagom i dodao da će biti potrebno vrijeme da Izrael postigne svoje ciljeve vojnom kampanjom.