Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Tempo
ZeModerator

#19451 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tempo »

medo-medo wrote: 16/05/2021 16:23 ja imam osjećaj da Židovi nešto znaju što mi ne znamo..
oni su u talu sa nekim vanzemaljcima, jer ko bi normalan toliko trčao za parama i gomilao bogastvo, ko da će ih ponjet sa sobom nakon smrti.
ja sumnjam da oni ne gomilaju pare bez razloga
provalio si ih. ne mogu oni tebe prejebat.
hamos

#19452 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hamos »

medo-medo wrote: 16/05/2021 16:23 ja imam osjećaj da Židovi nešto znaju što mi ne znamo..
oni su u talu sa nekim vanzemaljcima, jer ko bi normalan toliko trčao za parama i gomilao bogastvo, ko da će ih ponjet sa sobom nakon smrti.
Allah ih i pored njhovih velikih mana voli

jer u Kur´anu kaze da ih je uzdigao nad ostalim narodom,mozda je to razlog??
zenit dozic

#19453 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zenit dozic »

Tempo wrote: 16/05/2021 16:24
zenit dozic wrote: 16/05/2021 16:22
meridiyan wrote: 16/05/2021 14:32 :D

Image
Facebook, twiter, instagram nista :)
windows nista
Stavljen je, pogledan bolje
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#19454 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger_ »

Ludzak wrote: 16/05/2021 15:41Nije on ni britanski, ni americki, ni izraelski. On jednostavno baca kontru bošnjačkim liderima.
I oni su vanjske marionete od glave do pete.

Ama, Dodik je došao na vlast uz pomoć zapadnih aktera, kao prozapadni igrač, a onda kada su ga potrošili tražio je pomoć od Rusa. Iako, uvijek je bio proizraelski nastrojen, to nikada nije mijenjao. Jednostavno, šibicar u potrazi za svojim političkim opstankom.

Ama... Nebitni ljudi nebitne zemlje.

Toliko.
Nebozemlja

#19455 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Nebozemlja »

Ne znam što ste tolko zapeli za Palestinu. Bosna je nestabilna državica okružena zlonamjernim komšijama i kao takva bi morala mnogo mudrije birati saveznike i strateške partnere. Palestina, koja je poslije rata zvala Miloševića na božićne večere, a danas lobira kod islamskih zemalja povlačenje priznanja Kosova definitivno ne bi trebala biti jedan od njih.
freelancerusk

#19456 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by freelancerusk »

Dok Palestinac "tik tokuje" i palamudi "Free Palestine", Jevreji se drže svoga, kupuju u svojoj trgovnini... Po Zapadu skupovi "Free Palestine" i to je to, isto kao ovdje, maksimum je neki bojkot kobejagi jevrejskih proizvoda.

Zbog toga će Izraela biti, a Palestine neće.

I nemojte zaboraviti, 1999. dok je malo ko imao želju da ugosti Miloševića, braća Palestinci su to uradili, a država Izrael je rekla da će Miloševića odmah isporučiti u Hag, ako pređe na njihovu teritoriju... a mi kačimo po Bosni palestinske zastave, Srbi Izraelske, a Izrael priznao Kosovo...

Ah, gdje Bosna počinje...
Falling Skies

#19457 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Falling Skies »

Nebozemlja wrote: 16/05/2021 16:34 Ne znam što ste tolko zapeli za Palestinu. Bosna je nestabilna državica okružena zlonamjernim komšijama i kao takva bi morala mnogo mudrije birati saveznike i strateške partnere. Palestina, koja je poslije rata zvala Miloševića na božićne večere, a danas lobira kod islamskih zemalja povlačenje prinanje kosova definitivno ne bi trebala biti jedan od njih.
Jedini zlonamjeran je SDA i IZ

Eto zlonamjerni vas vakcinisali i opet zovu.
JohnnyS

#19458 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JohnnyS »

Nebozemlja wrote: 16/05/2021 16:34 Ne znam što ste tolko zapeli za Palestinu. Bosna je nestabilna državica okružena zlonamjernim komšijama i kao takva bi morala mnogo mudrije birati saveznike i strateške partnere. Palestina, koja je poslije rata zvala Miloševića na božićne večere, a danas lobira kod islamskih zemalja povlačenje priznanja Kosova definitivno ne bi trebala biti jedan od njih.

Da ljudi u ovoj državi misle na sebe i svoju državu, ne bi ove birali godinama na vlast. Sreća je za Palestince samo što ne mogu i njima vlast birati, Hamas je bolji.
Nebozemlja

#19459 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Nebozemlja »

Falling Skies wrote: 16/05/2021 16:36
Nebozemlja wrote: 16/05/2021 16:34 Ne znam što ste tolko zapeli za Palestinu. Bosna je nestabilna državica okružena zlonamjernim komšijama i kao takva bi morala mnogo mudrije birati saveznike i strateške partnere. Palestina, koja je poslije rata zvala Miloševića na božićne večere, a danas lobira kod islamskih zemalja povlačenje prinanje kosova definitivno ne bi trebala biti jedan od njih.
Jedini zlonamjeran je SDA i IZ

Eto zlonamjerni vas vakcinisali i opet zovu.
I Mladić je dijelio slatkiše prije pokolja, a za SDA i IZ se svakako slažem.
General War

#19460 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

Nebozemlja wrote: 16/05/2021 16:34 Ne znam što ste tolko zapeli za Palestinu. Bosna je nestabilna državica okružena zlonamjernim komšijama i kao takva bi morala mnogo mudrije birati saveznike i strateške partnere. Palestina, koja je poslije rata zvala Miloševića na božićne večere, a danas lobira kod islamskih zemalja povlačenje priznanja Kosova definitivno ne bi trebala biti jedan od njih.
Samo je jedan saveznik

Image
black

#19461 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by black »

musicman80

#19462 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by musicman80 »

Ne trce jevreji za bogatstvom, nego rade, stvaraju i obrazuju se. Novac je samo karjnji rezultat toga rada. Kada je Zucherberg napravio Facebook, to je bio obican website za umrezavanje studenata na univerzitetu na kojem je studirao. Nije isao logikom da ce da zaradi brdo para, to je doslo kao logican slijed dogadjaja. McDonalds je na pocetku bio obican kiosk za prodaju hamburgera, niko nije ni slutio da ce postati fransiza i zaraditi puno para. Kada imas ideju i kreativan si, a nalazis se u sredini koja ti to omogucava, onda je normalno da ce se trud isplatiti.
last mohicans

#19463 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by last mohicans »

medo-medo wrote: 16/05/2021 16:36
hamos wrote: 16/05/2021 16:27

nisam vjernik, tako da ne bih znao reći.
čisto onako logično razmišljam, što Jevreji toliko vole pare... Ista tako svi žive po 90-100 godina.... što je također čudno, jer je prosjek oko 75-80.
To sad zalazi u teoloska pitanja, zavjere,motive, učenja Talmuda itd.. Istina je,to i ne kriju, da Quds žele sravniti i podici Solomonov hram za dolazeceg Mesiju, ustvari antikrista, kojeg Biblija i Kur'an spominju. Uz cionizam, se uglavnom vežu i masonske lože, novi svjetski poredak i dosta stvari. Mnogo toga je simptomatično i spada u teorije zavjere, ali vrlo zanimljiva tematika. Imate autora Muhamed Isa Davuda i njegove knjige koje mogu biti SF štivo, ali bas zanimljivo. Dovodi u vezu NLO, Bermudski trougao, Dedzala, njegovu tvrđavu itd. Ta knjiga se zove Tajna veza. Pa ako volite tu tematiku, preporučujem.
jeza u ledja

#19464 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

musicman80 wrote: 16/05/2021 16:45

Ne trce jevreji za bogatstvom, nego rade, stvaraju i obrazuju se. Novac je samo karjnji rezultat toga rada. Kada je Zucherberg napravio Facebook, to je bio obican website za umrezavanje studenata na univerzitetu na kojem je studirao. Nije isao logikom da ce da zaradi brdo para, to je doslo kao logican slijed dogadjaja. McDonalds je na pocetku bio obican kiosk za prodaju hamburgera, niko nije ni slutio da ce postati fransiza i zaraditi puno para. Kada imas ideju i kreativan si, a nalazis se u sredini koja ti to omogucava, onda je normalno da ce se trud isplatiti.
Jevreji su u talu s vanzemaljcima i stekaju pare jer svi znamo da Marsovci vole zelene. :D

Nisam znao da su McDonald’s osnovali jevreji. :-)

Nego, par ljudi spomenu Milosevica i Palestince. Jel fakat? :shock: Ima li kakav izvor za ovo?
Anquilla

#19465 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Anquilla »

Pa ljudski je biti uz slabije, koji već decenijama trpe, bar kad pričamo o osjećajima običnog naroda.

Kako podržavati tolike napade Izraela na već napaćeni narod u Gazi?
Izraelu za sve isto opravdanje - Hamas djeluje odatle, bez ikakvih dokaza.
Zato su se već tri puta oglasili o rušenju onog tornja gdje su bile medijske kuće, valjda nisu baš očekivali tako negativne reakcije.

E kad uporedim ovu opasnost sa onim što preživljavaju u Gazi, nije se teško suosjećati sa Palestincima

jeza u ledja

#19466 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

last mohicans wrote: 16/05/2021 16:59
hamos wrote: 16/05/2021 16:27

čisto onako logično razmišljam, što Jevreji toliko vole pare... Ista tako svi žive po 90-100 godina.... što je također čudno, jer je prosjek oko 75-80.
To sad zalazi u teoloska pitanja, zavjere,motive, učenja Talmuda itd.. Istina je,to i ne kriju, da Quds žele sravniti i podici Solomonov hram za dolazeceg Mesiju, ustvari antikrista, kojeg Biblija i Kur'an spominju. Uz cionizam, se uglavnom vežu i masonske lože, novi svjetski poredak i dosta stvari. Mnogo toga je simptomatično i spada u teorije zavjere, ali vrlo zanimljiva tematika. Imate autora Muhamed Isa Davuda i njegove knjige koje mogu biti SF štivo, ali bas zanimljivo. Dovodi u vezu NLO, Bermudski trougao, Dedzala, njegovu tvrđavu itd. Ta knjiga se zove Tajna veza. Pa ako volite tu tematiku, preporučujem.
Ima i ona pjesma Dugmeta “Ima neka tajna veza”. Ja mislim da bi i to moglo bit povezano.
Tempo
ZeModerator

#19467 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tempo »

medo-medo wrote: 16/05/2021 16:27
Tempo wrote: 16/05/2021 16:25
provalio si ih. ne mogu oni tebe prejebat.
:mrgreen:
samo logično razmišljam... ili je tolika ljubav prema zlatu i novcu neki genetski poremećaj, ili štekaju za neke druge dimenzije
pravo si logican. jebo pitagoru za tebe. steta sto bolujes od predrasuda i vjerovatno nacionalizma.
kiligonzales

#19468 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by kiligonzales »

Ma Benjo namazan, u Izraelu skoro pa krenulo sudjenje istom protiv korupcije, taman ga nagazili mediji, jos pomalo uravnotezena situacija izmedju vlasti i opozicije, dovela ga je pred odlican manevar da sukob sa Palestincima skrene paznju sa sebe i malo poradi na popularnosti.

Ljudi dosli da obave namaz, udri na Al Aksu. Hamas koji je imao nekih cudnih okolnosti sa cionistima, onako po defaultu oplete kojom raketom, onda ovi sateru avionima Gazu i eto nas prakticno sa par poteza u eskalaciji sukoba koju smo zaboravili od 2014. godine, ko ce se poslje sjetiti onoga sto je Benjo radio pokusavajuci da sacuva korupcijom medija svoj rezim jos na vlasti. :D
Tempo
ZeModerator

#19469 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tempo »

zenit dozic wrote: 16/05/2021 16:29
Tempo wrote: 16/05/2021 16:24
zenit dozic wrote: 16/05/2021 16:22

Facebook, twiter, instagram nista :)
windows nista
Stavljen je, pogledan bolje
ja, ja. nisam obratio paznju na pozornost. vidio sam letak i ranije, ali nisam palio memoriju sjecanja.
last mohicans

#19470 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by last mohicans »

jeza u ledja wrote: 16/05/2021 17:04
last mohicans wrote: 16/05/2021 16:59

Ima i ona pjesma Dugmeta “Ima neka tajna veza”. Ja mislim da bi i to moglo bit povezano.
Ima,ima, ali nije to ta veza.. Ali fakat je ovaj autor zanimljiv. Nema on nekog velikog uporišta u svojim tvrdnjima, on veli da je neke vatikanske spise koristio i druge izvore, te svasta nesta.
zrakomlat

#19471 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zrakomlat »

jeza u ledja wrote: 16/05/2021 17:02

Jevreji su u talu s vanzemaljcima i stekaju pare jer svi znamo da Marsovci vole zelene. :D

Nisam znao da su McDonald’s osnovali jevreji. :-)

Nego, par ljudi spomenu Milosevica i Palestince. Jel fakat? :shock: Ima li kakav izvor za ovo?
Palestinci su 1999.pozvali Miloševića na proslavu pravoslavnog božića. Zvali su valjda raju iz većinski pravoslavnih zemalja. Googlaj pojmove Milošević Palestina pa će ti izbaciti par tekstova.

Npr

https://www.baltimoresun.com/news/bs-xp ... story.html
enrique83

#19472 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by enrique83 »

Last edited by enrique83 on 16/05/2021 17:16, edited 1 time in total.
p206

#19473 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by p206 »

Kikibombona wrote: 16/05/2021 14:03
Bogati ne stavljaj ovo... i ja sam iz Lukavice bio sniman direktno za SRNA u vrijeme primirja 94. kao oni paze ženu i dijete i poštuju primirje. Kad su ugasili kameru gađali nas, dodjemo kuci, naveče vijesti kad mi na vijestima.
Propaganda klasična.
jeza u ledja

#19474 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

medo-medo wrote: 16/05/2021 17:09

Ne trce za bogastvom ? svi ljudi trce.. ali oni trce nenormalno, što će nekom bogastvo za 1000 generacija ?
Pa zato sto kad putujes svemirom hiljadama svjetlosnih godina treba ti puno generacija da bi prezivio.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#19475 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by arman1 »

musicman80 wrote: 16/05/2021 16:45 Ne trce jevreji za bogatstvom, nego rade, stvaraju i obrazuju se. Novac je samo karjnji rezultat toga rada. Kada je Zucherberg napravio Facebook, to je bio obican website za umrezavanje studenata na univerzitetu na kojem je studirao. Nije isao logikom da ce da zaradi brdo para, to je doslo kao logican slijed dogadjaja. McDonalds je na pocetku bio obican kiosk za prodaju hamburgera, niko nije ni slutio da ce postati fransiza i zaraditi puno para. Kada imas ideju i kreativan si, a nalazis se u sredini koja ti to omogucava, onda je normalno da ce se trud isplatiti.
Najpametniji post na ovoj temi. Poznajem par jevreja i radim s njima. Cijene sve ono što je muslimanima Kur'an naložio. Ali lakše je češkat jajca i reći svi su protiv nas.
Locked