Moderator: anex

Koga lazete, fakat vi kontate narod ovca, a mi nemamo raju koja radi u tim firmama i ne pitamo ih koje su im platekonektovan wrote: ↑15/05/2021 09:22Nije tacno da su plate vece u konzumu i cm-u...provjereno, vec sam pisao, posebno za konzum.kiligonzales wrote: ↑15/05/2021 00:42Ne brani ih u DM BiH i CM su plate i vece od tih. U Konzumu su vece nego u Bingu. Kad udje Lidl, tek ces vidjeti sta je plata u trgovini.
Nego navikli balijanderi od gazda na racun radnika da sire guzove. Bolje u kojekakve svadbe uloziti brda para, nego u radnike. Njima da se moze i dusa se treba uzeti.
Ko Hifa, svako malo prica kako rastu, a radnicima plata sica.
pa ja
DinoTK wrote: ↑15/05/2021 22:08 pa sektor trgovine i jeste potpuno u privatnoj svojini, ne znam čemu spominjanje javnog sektora u iintekstu ove priče i teme
a koga da uzmem za poređenje nego Njemačku, da neću Tanzaniju
hajmo jos jednom, sporo ulazi, ali...
prosječna bruto plata Njemačke je 3.099 eura
plata kasirke je 2.214 eura
dakle... po stoti put to je 70 % prosječne plate Njemačke
kao što plaća i Bingo, 70% prosječne plate BH
imal šta nejasno![]()
Ti praviš ova poređenja, čak si i u ove Njemačke plate uvrstio plate učitelja i profesora.super, nek i tebe zaposli
u bhtelekomu imaju svi prosječno 1700 KM
u elektroprivredi 1800
u TE Tuzla 2000 KM (kurconalčelnik garda Tizle Džasmin Imamović kćerku uvalio u TE Tuzla na 3 milje plate, naravno fakultetlija)
i šta ćemo sad?
Prije korone radnice premijera su dobro zarađivale. Imam par poznanica, sve su preko 1000 išle. Banka cca 600, ostalo koverta, tako da baš i nije istina da daju najmanje plate.pa ja
nisu problem kladionice koje daju najmanje plate a najveće profite ostvaruju
Ako je prometna poslovnica i/ili radnica finaBlack swan wrote: ↑15/05/2021 22:41 A baksis?
Sta sam gledao kakve sume ostavljaju tetama...da se zamanta...
Kakva je bingo firma jednostavan odgovor
Poataviti anketu bil volio raditi u bingu
Da ne
Pa cea vidjeti da su brojevi samo brojevi
Jadna li je zemlja ta gdje je ovo najjaca kompanija.Black swan wrote: ↑15/05/2021 22:41 A baksis?
Da ne
costacurta wrote: ↑15/05/2021 22:38DinoTK wrote: ↑15/05/2021 22:08 pa sektor trgovine i jeste potpuno u privatnoj svojini, ne znam čemu spominjanje javnog sektora u iintekstu ove priče i teme
a koga da uzmem za poređenje nego Njemačku, da neću Tanzaniju
hajmo jos jednom, sporo ulazi, ali...
prosječna bruto plata Njemačke je 3.099 eura
plata kasirke je 2.214 eura
dakle... po stoti put to je 70 % prosječne plate Njemačke
kao što plaća i Bingo, 70% prosječne plate BH
imal šta nejasno![]()
![]()
Čuj kakve veze ima javni sektor,
Ovo si ti prekjučer napisao
Ti praviš ova poređenja, čak si i u ove Njemačke plate uvrstio plate učitelja i profesora.super, nek i tebe zaposli
u bhtelekomu imaju svi prosječno 1700 KM
u elektroprivredi 1800
u TE Tuzla 2000 KM (kurconalčelnik garda Tizle Džasmin Imamović kćerku uvalio u TE Tuzla na 3 milje plate, naravno fakultetlija)
i šta ćemo sad?![]()
Pusti ba forumske palamudane, tu se ne gleda stanje u drustvu.Black swan wrote: ↑15/05/2021 22:41 A baksis?
Da ne