https://www.snb.ch/en/mmr/reference/ins ... tes.en.pdf
P.S.
Ja danas razmjenio u banci u Sarajevu.
Moderator: anex
Ne, već u KM.
Samo da se zahvalim tebi sto si pokrenuo ovaj topic. Da nisi napisao ovo za danasnji deadline, ne bi otisao do banke da zamjenim novac i Bog zna kako bi onda rijesio problem
10CHF? Ili deset hiljada? Ako je deset hiljada:akcija007 wrote: ↑08/05/2021 08:39 Bez drame samo, zamjenit ce te .
Ja sam imao 10 CHF te serije ostalo mi za uspomenu iz Svice i jucer 07 05 sam obilazio banke i prestale su otkupljivati tu seriju novcanica. Djevojka danas putuje u Hrvatsku i tamo se neko njen raspitao po bankama u Privresnoj banci zagreb se otkupljuju do daljnjeg ove novcanice pa ce mi tamo promjeniti .
Ja sam u utorak isao da provjerim. U svojoj bbi banci mi nisu htjeli. Kazu da su do ponedjeljka mijenjali i vise ne. Kao u Sparkase mijenjaju. Odem u sparkase tamo mi zastitar objasnio situaciju. Oni mijenjaju samo svojim klijentima to rade. Ali ti uzmu 30% na ime troskova slanja novca u svicarsku. I vrate ti u KM-ovima a ne francima. Govori zastitar moraju ti u tvojoj banci zamijeniti, da insistiras. Al ko ce se natezati.
insaneinthebrain wrote: ↑16/05/2021 07:41Ja sam u utorak isao da provjerim. U svojoj bbi banci mi nisu htjeli. Kazu da su do ponedjeljka mijenjali i vise ne. Kao u Sparkase mijenjaju. Odem u sparkase tamo mi zastitar objasnio situaciju. Oni mijenjaju samo svojim klijentima to rade. Ali ti uzmu 30% na ime troskova slanja novca u svicarsku. I vrate ti u KM-ovima a ne francima. Govori zastitar moraju ti u tvojoj banci zamijeniti, da insistiras. Al ko ce se natezati.
Isto govori zastitar ako je veci iznos pravac Tuzla i avionom za Basel. Ako ima let. Tamo odradis zamjenu i vratis se. Koliko je isplativo ne znam. Jos je opcija ako imas nekog u Svici da mu posaljes postom ili da ti donese u BiH 9tu seriju novcanica.
Uglavnom komplikovana situacija. Svicarci usrali totalno s ovim.
Mama je provjeravala u Unicredit. Isto i oni ne rade zamjenu. Rekli joj Kao ima neka mjenjacnica na Bascarsiji koja to radi al je pitanje uz koliku proviziju. Treba otici sutra i vidjeti
Korektno.Sparkasse Banka nudi uslugu zamjene nevažećih novčanica švicarskog franka