Znaci ne mozes mi navesti ni par lokacija (imena,gradovi, sela, naselja)??prof. wrote: ↑15/05/2021 09:55Pa da li ti pratiš i čitaš upise na ovoj temi ili samo pišeš? Na zadnjih 10 stranica postavljeno koliko hoćeš video snimaka gdje razulareni hebrejski fanatici ulaze silom u kuće palestinaca i izbacuju im stvari na ulicu a ti se praviš lud i tražiš da ti ja googlam i postavljam linkovejeza u ledja wrote: ↑15/05/2021 05:30Hvala. To je upravo odgovor koji sam i trazio. Ali evo cekam da prof. odgovori, mozda on zna nesto sto ne znamo.exliberal-ex wrote: ↑15/05/2021 05:01
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... ctions.pdf
ovdje imas lokacije o kojim govoris, podatci su iz 2020![]()
Pismen si valjda, troši svoje vrijeme pa se informiši i obrazuj, ionako si po cijele dana non stop po forumu
Evo ti mapa pa sam oduzmu i saberi gdje su ta Jevrejska naselja
Izrael je opet pocinio zlocin!
- jeza u ledja
#18951 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- salik79
#18952 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Znaci, apsolutno ovako izgledaju masmedijski izvjestaji. Kralj!
-
Piaty
#18953 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Meni su smijesni likovi iz Visegradske grupe koji podrzavaju Izrael, jer su njihovi fanovi skoro 100% na strani Palestine. Gledas komentare na twitter objave Visegrad 24 i mislis da tu komentiraju ljudi koji su opozicija prema Visegrad 24, a zapravo su njihovi pratitelji i ideoloski sljedbenici (ili su dosad mislili da su to).
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#18954 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Tako je u svim post-tranzicijskim "demokratijama". Sentiment ljudi na jednu stranu a političke elite na drugu.Piaty wrote: ↑15/05/2021 15:35 Meni su smijesni likovi iz Visegradske grupe koji podrzavaju Izrael, jer su njihovi fanovi skoro 100% na strani Palestine. Gledas komentare na twitter objave Visegrad 24 i mislis da tu komentiraju ljudi koji su opozicija prema Visegrad 24, a zapravo su njihovi pratitelji i ideoloski sljedbenici (ili su dosad mislili da su to).
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#18955 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ako javim banci unaprijed da ću je opljačati neću u zatvor ili?
- Porodice Foht
#18956 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Fakat, je li u pitanju fuseraj u gradnji zgrada u Gazi pa su lahak cilj ili je u pitanju tako mocno raketno oruzje IDF koje potkopa i vise solitere i zgrade i sruse ih kao da su neka manja nastamba. Meni je ovo nevidjeno. Zna li neko o cemu se radi?
-
Falling Skies
#18957 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma koga je to briga nek podržava ko koga hoće nikoga nije briga samo se bošnjo uspuho.Challenger_ wrote: ↑15/05/2021 15:30Ima li info iz Hrvatske? Da li su i oni okačili zastavu Izraela na institucije kao Austrijanci, Slovenci i M. Duduk?Falling Skies wrote: ↑15/05/2021 15:24 https://www.klix.ba/magazin/senidah-ost ... /210515038
Senidah krizira ko azemov orao ibro.
Sigurno su 90 tih palestinci i ujguri protestovali protiv srba i hrvata i vješali ljiljane po zgradama.
Disney je na oklopu ninja kornjača ljepio zastavu bih a učo splinter imo šlape sa grbom želje i sarajeva.
-
lifi
#18958 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
[youtube]https://youtu.be/rP48FZJyBis[/youtube]
- salik79
#18959 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I jedno i drugo. Cement i celik su na listi strogo zabranjenih stvari za ulazak u pojas Gaze.Porodice Foht wrote: ↑15/05/2021 15:41 Fakat, je li u pitanju fuseraj u gradnji zgrada u Gazi pa su lahak cilj ili je u pitanju tako mocno raketno oruzje IDF koje potkopa i vise solitere i zgrade i sruse ih kao da su neka manja nastamba. Meni je ovo nevidjeno. Zna li neko o cemu se radi?
- p206
#18961 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
zabrana uvoza skoro svega pa i gradjevinskog materijalaPorodice Foht wrote: ↑15/05/2021 15:41 Fakat, je li u pitanju fuseraj u gradnji zgrada u Gazi pa su lahak cilj ili je u pitanju tako mocno raketno oruzje IDF koje potkopa i vise solitere i zgrade i sruse ih kao da su neka manja nastamba. Meni je ovo nevidjeno. Zna li neko o cemu se radi?
ne daju im ni ribu da love ko ljudi
znam da je neviđeno.. nigdje većeg fašizma nema u svijetu
-
meridiyan
#18962 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pariz. Ako je zabranjeno onda je zabranjeno i iza toga stoji drzava.
Ne postujes zakone i naredbe drzava i onda kada dobijes po picki "kuku lele"...
Ne postujes zakone i naredbe drzava i onda kada dobijes po picki "kuku lele"...
- Porodice Foht
#18963 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa cekaj onda, znam za zabrane, ali valjda oni dopuste ako su ciljano obnova nekih zgrada?salik79 wrote: ↑15/05/2021 15:48I jedno i drugo. Cement i celik su na listi strogo zabranjenih stvari za ulazak u pojas Gaze.Porodice Foht wrote: ↑15/05/2021 15:41 Fakat, je li u pitanju fuseraj u gradnji zgrada u Gazi pa su lahak cilj ili je u pitanju tako mocno raketno oruzje IDF koje potkopa i vise solitere i zgrade i sruse ih kao da su neka manja nastamba. Meni je ovo nevidjeno. Zna li neko o cemu se radi?
- p206
-
Falling Skies
#18965 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Hamas je na listama terorističkih organizacija pa ove budale daju istima podršku
Neće nijedan narod i država ljagu na sebe
Nek dođu u sarajevo hamas je na vlasti i nije zabranjena podrška.
-
aerodinamika
- salik79
#18967 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nema dovoljno gradjevinskog materijala, tako da se sve u knap racuna, da zadovolji minimalne staticke zahtjeve.Porodice Foht wrote: ↑15/05/2021 15:52Pa cekaj onda, znam za zabrane, ali valjda oni dopuste ako su ciljano obnova nekih zgrada?salik79 wrote: ↑15/05/2021 15:48I jedno i drugo. Cement i celik su na listi strogo zabranjenih stvari za ulazak u pojas Gaze.Porodice Foht wrote: ↑15/05/2021 15:41 Fakat, je li u pitanju fuseraj u gradnji zgrada u Gazi pa su lahak cilj ili je u pitanju tako mocno raketno oruzje IDF koje potkopa i vise solitere i zgrade i sruse ih kao da su neka manja nastamba. Meni je ovo nevidjeno. Zna li neko o cemu se radi?Od cega ove prave onda? Nisu cerpicare, fino izgledaju na snimcima.
- jeza u ledja
#18968 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Hvala.meridiyan wrote: ↑15/05/2021 12:04jeza u ledja wrote: ↑15/05/2021 05:28Porediti nas rat sa sukobima Izrael-Palestina je vise nego degutantno. Opet pokazuje fundamentalno nepoznavanje situacije i historije zadnjih 75 godina dole. I generalno kao i dosta ljudi na ovoj temi pokazuje nevjerovatnu dozu subjektivnosti o jednoj specificnoj regiji, a od bezbroj kronicno konfliktnih situacija u svijetu.Lopez1981 wrote: ↑14/05/2021 21:05
Ne kazem da im ne mogu im nista, nego ne mogu im doci sa bagerom i srusiti kucu, ne mogu im usetati u kucu i maltretiragi porodicu kad god pozele. U gazi im jedino mogu srusiti kucu da pocine ratni zlocin, nista lakse baciti bombu i srusit. Ne mislim ni da se bolje zivi u Gazi, ali kad bih morao birati gdje da zivim uvijek bih prije izabrao Gazu gdje ne gazi cionisticka cizma. Evo ti jedan moj licni primjer, kad je pocela agresija na nasu zemlju zivo sam na teritoriji danasnjeg manjeg entiteta, jos dok se nije zapucalo taj osjecaj kad ti oni naoruzani do zuba hodaju selom a tebi cijela familija u kuci ne zelim nikad nikom da dozivi. Mi kad smo u zbijegu dosli u Mostar nama je svanulo, i sav onaj pakao kakav je bio u Mostaru sa zapadnim agresorom, opsada, granatiranja, glad i veoma tesko stanje za mene je bilo neuporedivo lakse podnijeti nego ono 1992 dok se jos i nije ni zapucalo da valja. Znas da si sa svojim narodom, sta bude drugima to ce i tebi, poginuti od granate, hvala je Bogu, ali gledati zlotvora da ti hoda pored majke i djece ne dao Bog nikome. Kazem, tako bih bez ikakve dileme da moram da biram izabrao da sam u Gazi nego negdje gdje svakog trenutka ocekujes da ce ti doci, strpati te u neki zatvor bez razloga, srusiti kucu, isprepadati porodicu...
Jacaju naravno, prije je bilo nezamislivo da za 2-3 dana ispale 2000 raketa iz Gaze, kakve god one bile.
Ti si pobjegao jer ti je porodica znala da se radi o zivotu i smrti, bukvalno. Ti smatras da zivot svakog Palestinca na okupiranoj teritoriji visi o koncu? Ono, dijete iz Hebrona recimo strepi hoce li mu roditelji zavrsiti u konc logoru tipa Omarska?
Hajmo ovako - koliko je Palestinaca smrtno stradalo od strane Izraelaca, sto vojnika sto civila, u zadnjih 20, 30, 50 godina? Ima li neka brojka, nadji najvecu sto mozes.
Onda molim te nadji brojku koliko su cetnici ubili ljudi u 3 i po godine rata.
U Gazi sam mnogo puta gledao rusenje buldozerima. I juce su im prijetili uci sa tenkovima. Naravno da im mogu doci i srusiti kucu ili zgradu. Cetnici to nisu mogli.
Ispaljivane su i prikje rakete iz Gaze, ne znam od kad ti pratis desavanja ali to se desava bar 20 godina.
U Gazi je humanitarna katastrofa, ljudi zive u najgoroj mogucoj bijedi dok ih Izraelci ravnaju svako malo. Na Zapadnoj Obali im po malo smanjuju teritorij. U I. Jerusalemu kao sto vidimo istjeruju iz kuca. Palestinska teritorija nikad manja, a njihovo uticaj u svijetu nikad beznacajniji. Nekad se pricalo o tom sukobu kao da se radi o jednako jakim snagama. PLO zario i palio u cijeloj regiji ne samo u Palestini. Bruka zemalja je vojno bila spremna da napadne Izrael.
A danas, totalna prcija, enklava, i ti se pitas o nekom jacanju otpora?
Zbog ovoga su Palestinci tu gdje i jesu. Svi ih nesto kao podrzavaju da izdrze u svojim nastojanjima. Strasno kako se manipulise tim ljudima.
A sto je najzalosnije, to najvise odgovara upravo Izraelu.![]()
Znaci Palestinaca poginulo u 12 godina duplo manje nego u 3,5 godine opsade Sarajeva.
Btw, u Palestini zivi 4.5mio dusa, u Sarajevu 10 puta manje.
-
meridiyan
#18969 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
[quote=p206 post_id=17344314 time=1621087232 user_id=190977
a zašto je zabranjeno?
[/quote]
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/zbog ... /210513117
a zašto je zabranjeno?
[/quote]
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/zbog ... /210513117
-
aerodinamika
#18970 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
prvo ne kopaju temelje zgrada, svi ovi neboderi nemaju agekvatne temelje, drugo, sama struktura, gradevinskog materijala, ovo su one nekakve ploce, koje se slazu, izuzetno tanki zidovi,Porodice Foht wrote: ↑15/05/2021 15:41 Fakat, je li u pitanju fuseraj u gradnji zgrada u Gazi pa su lahak cilj ili je u pitanju tako mocno raketno oruzje IDF koje potkopa i vise solitere i zgrade i sruse ih kao da su neka manja nastamba. Meni je ovo nevidjeno. Zna li neko o cemu se radi?
to je na osnovu onog sto vidim na snimcima
fauci je rekao da bi mozda moglo i bez maski, ali mislim da je preuranjeno skidati maske dok se covid ne pobjedi, ja je nosim, ne smeta, nece mi kruna sa glave pasti, radi sebe i drugih, ako mogu stavit kacketz, ili obuci jaknu, mogu i masku, ok ako nece da nose neka ne nose, ali nema potrebe da stoje rame uz rame, neznam ko je kriv, barem je jedan stavio masku, treba se pripaziti, covid nije salasalik79 wrote: ↑15/05/2021 15:03Nosenje maski na otvorenom je debilizam. Eventualno da ima nekakvog efekta ako se jedan drugom galameci unose direktno u facu.aerodinamika wrote: ↑15/05/2021 14:27
nevezano za to, jedan komandant nosi masku, drugi ne, a korona je harala i Iranom, trebalo bi se nositi maska cak i ako je vakcinisan, iako sad neki govore da ne treba, cak mi djeluje i starij od ovog sto nosi masku...trebalo bi se na takve stvari pripaziti, stoje preblizu jedan drugom
sto je vezano za temu-Gaza-covid-medicinari bez granica:
https://www.doctorswithoutborders.org/w ... es-further
povecan broj oboljelih i mrtvih, zdravstveni sistem gaze i iscrpljen na rubu pucanja+blokada i evo juce danas pregledao sam vjerujem vise od 20 klipova na tviteru u Gazi maske ne nosi niko, a imaju najveci broj zarazenih i oboljelih bas sad u Maju mjesecu...Gaza is currently facing a worrying increase in the number of people with COVID-19. Between March and April, COVID-19 infections have risen at an extraordinary rate—driven by the more severe B.1.1.7 variant—from less than a thousand reported cases per week to more than a thousand reported each day. There has been an alarming increase in infections among health care workers in particular. Gaza’s second wave has already surpassed its first in severity and in the number of people infected, and hospitals are struggling to cope.
granatira se ljudi ginu, a istovremeno jos toliko i vise ljudi umire jer se ne postuju mjere, jedino ovi iz hamasa kad se pojave skroz naskroz zamaskirani imaju prekrivena lica, bar sa nekim platnom, pa hajd, na ulicama stotine ljudi, jedino medicinari nose maske, a oni i najvise umiru-nemaju adekvatnih maski, ustvari niko i nezna koliko ljudi umire u Gazi
- salik79
#18971 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Fauci je ublehas samo takav...aerodinamika wrote: ↑15/05/2021 16:07prvo ne kopaju temelje zgrada, svi ovi neboderi nemaju agekvatne temelje, drugo, sama struktura, gradevinskog materijala, ovo su one nekakve ploce, koje se slazu, izuzetno tanki zidovi,Porodice Foht wrote: ↑15/05/2021 15:41 Fakat, je li u pitanju fuseraj u gradnji zgrada u Gazi pa su lahak cilj ili je u pitanju tako mocno raketno oruzje IDF koje potkopa i vise solitere i zgrade i sruse ih kao da su neka manja nastamba. Meni je ovo nevidjeno. Zna li neko o cemu se radi?
to je na osnovu onog sto vidim na snimcima
fauci je rekao da bi mozda moglo i bez maski, ali mislim da je preuranjeno skidati maske dok se covid ne pobjedi, ja je nosim, ne smeta, nece mi kruna sa glave pasti, radi sebe i drugih, ako mogu stavit kacketz, ili obuci jaknu, mogu i masku, ok ako nece da nose neka ne nose, ali nema potrebe da stoje rame uz rame, neznam ko je kriv, barem je jedan stavio masku, treba se pripaziti, covid nije salasalik79 wrote: ↑15/05/2021 15:03Nosenje maski na otvorenom je debilizam. Eventualno da ima nekakvog efekta ako se jedan drugom galameci unose direktno u facu.aerodinamika wrote: ↑15/05/2021 14:27
nevezano za to, jedan komandant nosi masku, drugi ne, a korona je harala i Iranom, trebalo bi se nositi maska cak i ako je vakcinisan, iako sad neki govore da ne treba, cak mi djeluje i starij od ovog sto nosi masku...trebalo bi se na takve stvari pripaziti, stoje preblizu jedan drugom
sto je vezano za temu-Gaza-covid-medicinari bez granica:
https://www.doctorswithoutborders.org/w ... es-furtherpovecan broj oboljelih i mrtvih, zdravstveni sistem gaze i iscrpljen na rubu pucanja+blokada i evo juce danas pregledao sam vjerujem vise od 20 klipova na tviteru u Gazi maske ne nosi niko, a imaju najveci broj zarazenih i oboljelih bas sad u Maju mjesecu...Gaza is currently facing a worrying increase in the number of people with COVID-19. Between March and April, COVID-19 infections have risen at an extraordinary rate—driven by the more severe B.1.1.7 variant—from less than a thousand reported cases per week to more than a thousand reported each day. There has been an alarming increase in infections among health care workers in particular. Gaza’s second wave has already surpassed its first in severity and in the number of people infected, and hospitals are struggling to cope.
granatira se ljudi ginu, a istovremeno jos toliko i vise ljudi umire jer se ne postuju mjere, jedino ovi iz hamasa kad se pojave skroz naskroz zamaskirani imaju prekrivena lica, bar sa nekim platnom, pa hajd, na ulicama stotine ljudi, jedino medicinari nose maske, a oni i najvise umiru-nemaju adekvatnih maski, ustvari niko i nezna koliko ljudi umire u Gazi
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2268450
https://www.klix.ba/vijesti/regija/lauc ... /210401004
- salik79
#18972 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A da nam je ono stanje potrajalo nekoliko decenija?jeza u ledja wrote: ↑15/05/2021 16:06Hvala.meridiyan wrote: ↑15/05/2021 12:04jeza u ledja wrote: ↑15/05/2021 05:28
Porediti nas rat sa sukobima Izrael-Palestina je vise nego degutantno. Opet pokazuje fundamentalno nepoznavanje situacije i historije zadnjih 75 godina dole. I generalno kao i dosta ljudi na ovoj temi pokazuje nevjerovatnu dozu subjektivnosti o jednoj specificnoj regiji, a od bezbroj kronicno konfliktnih situacija u svijetu.
Ti si pobjegao jer ti je porodica znala da se radi o zivotu i smrti, bukvalno. Ti smatras da zivot svakog Palestinca na okupiranoj teritoriji visi o koncu? Ono, dijete iz Hebrona recimo strepi hoce li mu roditelji zavrsiti u konc logoru tipa Omarska?
Hajmo ovako - koliko je Palestinaca smrtno stradalo od strane Izraelaca, sto vojnika sto civila, u zadnjih 20, 30, 50 godina? Ima li neka brojka, nadji najvecu sto mozes.
Onda molim te nadji brojku koliko su cetnici ubili ljudi u 3 i po godine rata.
U Gazi sam mnogo puta gledao rusenje buldozerima. I juce su im prijetili uci sa tenkovima. Naravno da im mogu doci i srusiti kucu ili zgradu. Cetnici to nisu mogli.
Ispaljivane su i prikje rakete iz Gaze, ne znam od kad ti pratis desavanja ali to se desava bar 20 godina.
U Gazi je humanitarna katastrofa, ljudi zive u najgoroj mogucoj bijedi dok ih Izraelci ravnaju svako malo. Na Zapadnoj Obali im po malo smanjuju teritorij. U I. Jerusalemu kao sto vidimo istjeruju iz kuca. Palestinska teritorija nikad manja, a njihovo uticaj u svijetu nikad beznacajniji. Nekad se pricalo o tom sukobu kao da se radi o jednako jakim snagama. PLO zario i palio u cijeloj regiji ne samo u Palestini. Bruka zemalja je vojno bila spremna da napadne Izrael.
A danas, totalna prcija, enklava, i ti se pitas o nekom jacanju otpora?
Zbog ovoga su Palestinci tu gdje i jesu. Svi ih nesto kao podrzavaju da izdrze u svojim nastojanjima. Strasno kako se manipulise tim ljudima.
A sto je najzalosnije, to najvise odgovara upravo Izraelu.![]()
Znaci Palestinaca poginulo u 12 godina duplo manje nego u 3,5 godine opsade Sarajeva.
Btw, u Palestini zivi 4.5mio dusa, u Sarajevu 10 puta manje.
-
smijesni_ste
- salik79
#18974 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Eh, da imaju razlog isticati cionisticku zastavu:
Ocekujemo po jednu i na slovenacku i cesku ambasadu, te na predstavnistvo PCa.
Ocekujemo po jednu i na slovenacku i cesku ambasadu, te na predstavnistvo PCa.
- cyprus