Nema na cemu, dobri moj. Ako se cujem ili vidim s njim - javnem ti
Izrael je opet pocinio zlocin!
- salik79
#18926 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-
Palmalma
#18927 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
:
Jer....
Židovima je od strane zapadnog svijeta poslije II svjetskog obećana država Izrael. Država u kojoj će raditi, sve ovo što rade. Kršćani su se ekspresno, zahvaljujući zapadnim vladama, odrekli Palestine. I iselili, ponajviše tad u Čile.
Muslimani nisu napustili niti se odrekli Palestine. Danas demografski opet preuzimaju većinu na tom području, a to nije bilo tako planirano.
Kao sto ti rekoh, rečeno je:”Stari će pomrijeti, mladi odseliti”.
Ne može ovdje biti mira!aerodinamika wrote: ↑15/05/2021 14:14 mogli bi svi zivjjet zajedno ako bi bilo volje,
razoruzanje-lijekovi za smirenje-medjunarodne snage-psiholozi-mstvaranje mjesanih ne gra<dova vec naselja
ili podjela na dvije drzave, ali to opet dovodi do sukoba
previse i jedni i drugi se ponasaju nekako tesko je oposati ali ne primjereno,
treba se okrenuti svjetlijim stvarima
Jer....
Židovima je od strane zapadnog svijeta poslije II svjetskog obećana država Izrael. Država u kojoj će raditi, sve ovo što rade. Kršćani su se ekspresno, zahvaljujući zapadnim vladama, odrekli Palestine. I iselili, ponajviše tad u Čile.
Muslimani nisu napustili niti se odrekli Palestine. Danas demografski opet preuzimaju većinu na tom području, a to nije bilo tako planirano.
Kao sto ti rekoh, rečeno je:”Stari će pomrijeti, mladi odseliti”.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
- salik79
#18929 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ono, kao da nisu imali razloga i posumnjati da ce ih ovi maltretirati, otimati imovinu, ubijati,... I tako to?
-
meridiyan
-
Škobo Habu
-
aerodinamika
#18932 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
trebaju se okrenuti saradnji, ali i medunarodna zajednica treba ili podjelu izvrsiti ili da odlucno kazePalmalma wrote: ↑15/05/2021 14:11Da, to što sam napisala je glavni problem Izraela.aerodinamika wrote: ↑15/05/2021 14:07neznam da li ima toliko jednih ili drugih, ali mi djeluju malo brzopleti i zivcani i jedni i druzgi, najbolje bi bilo da se ili stvore dvije drzave ili da se stvori neka kao drzava u kojoj bi svi zivili izmjesano ali da radi psiholozi na kolektzivnoj terapiji i necem sto se zove kontroliranje bijesa jer gledam i jedni i drugi trce po ulicama, dernjaju se, jevreji se krevelje pred palestinskim penziponerima djeluje nimalo rafinirano,Palmalma wrote: ↑15/05/2021 14:01 Izrael je u problemu, ne ide sve po Židovskoj zamisli “stari Palestinci će pomrijeti, mladi će odseliti”. Danas na tom području Izrael-Palestina živi 8 miliona Židova, 8 miliona Palestinaca. S’ tim sto je među Palestincima 70% stanovništva mlađe od 25 godina starosti. Židova mladih od 25 godina ima oko 27%.
Palestinske porodice, bez obzira na religiju, u prosjeku imaju 4,7 djece - Židovske 1,3.
Demografski, Palestinci ih pojedoše, a Židovi su sav resurs doseljavanja svojih iz bilo kojeg kraja svijeta iscrpili.
ima dosta psihologa i naravno ako bi bila jedn drzava totalno razoruzanje, mozda i upotreba nekih hemijskih supstanci sto ce dovesti do smanjenja agresije koja se ispoljava plus psiholozi, ovo sve previse opterecuje i jedne i druge i cijeli svijet
Izrael nekada nije pristajao na dvije države, a danas i sutra i demografski gubi i Izrael.
1. Totalno razoruzanje
2. Lijekovi-nauka je daleko otisla ima lijekova na nanotehnologiji ili hemijskim susptancama za smirenje itd
3. razmjestaj stanovnistva-palestinac-izraelac-palestinac-izraelac,mozda malo pogurati brakove, vjerujem i da sad ima mjesanih brakova
4. moze se tu jos stvari dodati
moze ta zemlja prosperitarati, ako svi budu radili i manje se svadali
Turska je vec p0redlozila medunarodne mirovne snage
rjesenje je to ili podjela
djeluje impresivno video, nisam znao da nesto rade po tom pitanju, vise ima informacija iz Turske sto je i jasno jer smo blize,a i Nagorno je svjez, iran mi je nekako blize Kini, Japanu i Indiji.salik79 wrote: ↑15/05/2021 14:19
Ako govorimo o ljudskim i slamskim principima Iran je postupio ispravno. Dunjalucki gledano je to uradila Turska. Sto se dronova tice, vjerovatno nisi upratio sta sve Iran ima.
[yt]https://m.youtube.com/watch?v=7DdRjpO3X ... e=youtu.be[/yt]
I obuka palestinskih inzinjera se obavlja u Iranu. Pomazu ih maksimalno koliko je to moguce u uvjetima totalne izolacije.
ne znam ko pomaze, ali ako je tako, hvala svakom
nevezano za to, jedan komandant nosi masku, drugi ne, a korona je harala i Iranom, trebalo bi se nositi maska cak i ako je vakcinisan, iako sad neki govore da ne treba, cak mi djeluje i starij od ovog sto nosi masku...trebalo bi se na takve stvari pripaziti, stoje preblizu jedan drugom
-
meridiyan
#18933 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kao što je najavio Izrael, kula Al-Jalaa, u kojoj se nalazi AlJazeera, uništena je nakon nekoliko napada.
-
Palmalma
#18934 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Upitna je uloga PLO-a, znaš valjda i sam.Škobo Habu wrote: ↑15/05/2021 14:27![]()
Hrpa gluposti koju naučiš čitajući SDA glasila.
PLO su osnovali arapski kršćani.
Za svoju mirnodopsku politiku, kao nagradu od Izraela dobili su aparthejd, zid od desetak metara visine i kontrolne rampe na svim prelazima.
Doduše, i to je vidim nekome uspjeh!
- dječak sa šibicama
#18935 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ovi napadi su najavljeni, cemu svjedoce i spremne kamere i mobiteli, samo ne vidim u tome nista posebno humano kad ljudima leti imovina u zrak zbog kancelarija Al Lazire.
Hamas je medju civilima a opet ne znam ni gdje ce drugo, Gaza je ko kosnica. Dugorocno ovo nije rjesenje, svakih par godina imamo bombardovanje Gaze i rakete Hamasa na Izrael. Dogovora nema jer su radikali na obje strane, jedni smatraju da Izrael treba unistiti drugi smatraju da Palestince treba protjerati.
Hamas je medju civilima a opet ne znam ni gdje ce drugo, Gaza je ko kosnica. Dugorocno ovo nije rjesenje, svakih par godina imamo bombardovanje Gaze i rakete Hamasa na Izrael. Dogovora nema jer su radikali na obje strane, jedni smatraju da Izrael treba unistiti drugi smatraju da Palestince treba protjerati.
-
Guadalajara
#18936 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Koliko su im do sada zgrada uništili? 
- JohnnyS
#18937 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne to. Nego mi je bezvezna priča da su ovi kao napali jer su Židovi provocirali u ramazanu. Oni su u ratu, nije da treba neki poseban povod i onda je nepotrebno tražiti izgovore. Meni žao ljudi što nastradaše, i tko zna koliko će ih još nastradati, tu jednostavno rješenja nema.
-
Falling Skies
#18938 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa dao im legitimitet izjavom da su se po godine spremali ubijat izraelce.JohnnyS wrote: ↑15/05/2021 14:56Ne to. Nego mi je bezvezna priča da su ovi kao napali jer su Židovi provocirali u ramazanu. Oni su u ratu, nije da treba neki poseban povod i onda je nepotrebno tražiti izgovore. Meni žao ljudi što nastradaše, i tko zna koliko će ih još nastradati, tu jednostavno rješenja nema.
Hamas ko sda ista govna.
- Point.
#18939 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Za dogovor je potreban kompromis, a izgleda da ga nema ni na jednoj strani.dječak sa šibicama wrote: ↑15/05/2021 14:47 Ovi napadi su najavljeni, cemu svjedoce i spremne kamere i mobiteli, samo ne vidim u tome nista posebno humano kad ljudima leti imovina u zrak zbog kancelarija Al Lazire.
- salik79
#18940 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
To bi, mozda, imalo smisla da ih nisu upozorili i dali ultimatum da obustave zlocine i provokacije, najavljujuci raketne napade kao odgovor.JohnnyS wrote: ↑15/05/2021 14:56Ne to. Nego mi je bezvezna priča da su ovi kao napali jer su Židovi provocirali u ramazanu. Oni su u ratu, nije da treba neki poseban povod i onda je nepotrebno tražiti izgovore. Meni žao ljudi što nastradaše, i tko zna koliko će ih još nastradati, tu jednostavno rješenja nema.
- salik79
#18941 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nosenje maski na otvorenom je debilizam. Eventualno da ima nekakvog efekta ako se jedan drugom galameci unose direktno u facu.aerodinamika wrote: ↑15/05/2021 14:27
nevezano za to, jedan komandant nosi masku, drugi ne, a korona je harala i Iranom, trebalo bi se nositi maska cak i ako je vakcinisan, iako sad neki govore da ne treba, cak mi djeluje i starij od ovog sto nosi masku...trebalo bi se na takve stvari pripaziti, stoje preblizu jedan drugom
- Ludzak
#18942 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nema tu mira, niti mirovnih pregovora. I da se dogovore, to je kratkog daha. Oni ratuju vec 80 godina. Nije taj rat krenuo ni jucer ni prije mjesec. Tako da je taj mirovni dogovor samo šuplja prica.
- p206
- mO k3
#18944 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Prije 4 godine u bangkoku sam sreo jedno jevreja moji mi je doslovice rekao da populacija izraela raste i da ce se izrael siriti i preko danasnjih granica
- salik79
#18945 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Odlicna analogija koju svakodnevno gledamo na licemjernim masmedijskim izvjestavanjima:
-
Falling Skies
- salik79
#18948 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Samo da istaknem da je nas dragi Denijal Jegic, i pored toga sto je njemacki drzavljanin, odavno izabrao Liban kao svoju drugu domovinu. Mislim da je s time najmjerodavniji i najrelevantniji po pitanju izvjestavanja sa tog podrucja. 
Last edited by salik79 on 15/05/2021 15:29, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#18949 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ziv bio ja uopste ne kontam jesi ti uopste procitao moj prvobitni post ili sta?Tempo wrote: ↑15/05/2021 10:14Trebas shvatiti da sve sto pise nije istina i da nije dobro siriti neprovjerene glasine. Nadalje, o tome sto procitas trebas razmisliti, vidjeti ima li to logike, koji su motivi toga koji to pise, kakav je medij koji je to objavio i slicno, a ne uzimati stvar zdravo za gotovo samo zato sto ti text godi, podilazi, potvrdjuje tvoje predrasude ili jednostavno nemas pojma o cemu se radi.
Ono sto sam ja prenio je u istom tonu kao i ti, tj. manje-vise govori site stvari, i kao sto vidim i tvoj post je o necemu sto si ti procitao. I ti meni napises “jes, ti znas”. Mislim, wtf
Ono sto sam ja prenio je od strane neke organizacije koja se bori za mirno rjesenje i izrazito su kriticni prema ponasanju Netanjahua.
Tempo wrote: ↑14/05/2021 19:18jes, ti znas.jeza u ledja wrote: ↑14/05/2021 19:11Neki dan citam kako se generalno Palestinci koji zive van i ovi koji su gradjani Izraela bas i ne vole puno. Medjutim, kako Izrael sve vise prodire i u Istocni Jerusalim i na Zapadnu Obalu ta barijera izmedju dvije palestinske grupe se sve vise brise, a ovo protjerivanje Palestinaca i lincevi po Izraelu ove grupe zblizavaju. Poenta je da Netanjahu svojom politikom radikalizuje Palestince unutar Izraela, praveci problem unutar same zemlje.Tempo wrote: ↑14/05/2021 18:58
20% stanovnika izraela su palestinci. ljudi zive normalno. prije petnestak godina je u dva broja slobodne bosne bila reportaza o tome. sjecam se da sam procitao da ti ljudi imaju samo jedan strah, a to je da ce ih zbog budala iz hamasa i drugih hank palduma poceti gledati drugacije.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#18950 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ima li info iz Hrvatske? Da li su i oni okačili zastavu Izraela na institucije kao Austrijanci, Slovenci i M. Duduk?Falling Skies wrote: ↑15/05/2021 15:24 https://www.klix.ba/magazin/senidah-ost ... /210515038
Senidah krizira ko azemov orao ibro.