Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
meridiyan

#18876 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by meridiyan »

jeza u ledja wrote: 15/05/2021 05:28
Lopez1981 wrote: 14/05/2021 21:05
jeza u ledja wrote: 14/05/2021 20:36

Gazu svako malo ravnaju kuce ti kazes ne mogu im nista cionisti. :-)
Jel to ozbiljno mislis da se u Gazi zivi bolje nego na Zapadnoj Obali?

O jacanju snage otpora....ona je sve slabija i slabija, a evo proslo je vec 3/4 vijeka. Koliko to jos Palestinci trebaju cekati dok ih pola svijeta huska protiv Izraela?
Ono, izdrzite jos malo, imate nasu podrsku i to?
Ne kazem da im ne mogu im nista, nego ne mogu im doci sa bagerom i srusiti kucu, ne mogu im usetati u kucu i maltretiragi porodicu kad god pozele. U gazi im jedino mogu srusiti kucu da pocine ratni zlocin, nista lakse baciti bombu i srusit. Ne mislim ni da se bolje zivi u Gazi, ali kad bih morao birati gdje da zivim uvijek bih prije izabrao Gazu gdje ne gazi cionisticka cizma. Evo ti jedan moj licni primjer, kad je pocela agresija na nasu zemlju zivo sam na teritoriji danasnjeg manjeg entiteta, jos dok se nije zapucalo taj osjecaj kad ti oni naoruzani do zuba hodaju selom a tebi cijela familija u kuci ne zelim nikad nikom da dozivi. Mi kad smo u zbijegu dosli u Mostar nama je svanulo, i sav onaj pakao kakav je bio u Mostaru sa zapadnim agresorom, opsada, granatiranja, glad i veoma tesko stanje za mene je bilo neuporedivo lakse podnijeti nego ono 1992 dok se jos i nije ni zapucalo da valja. Znas da si sa svojim narodom, sta bude drugima to ce i tebi, poginuti od granate, hvala je Bogu, ali gledati zlotvora da ti hoda pored majke i djece ne dao Bog nikome. Kazem, tako bih bez ikakve dileme da moram da biram izabrao da sam u Gazi nego negdje gdje svakog trenutka ocekujes da ce ti doci, strpati te u neki zatvor bez razloga, srusiti kucu, isprepadati porodicu...

Jacaju naravno, prije je bilo nezamislivo da za 2-3 dana ispale 2000 raketa iz Gaze, kakve god one bile.
Porediti nas rat sa sukobima Izrael-Palestina je vise nego degutantno. Opet pokazuje fundamentalno nepoznavanje situacije i historije zadnjih 75 godina dole. I generalno kao i dosta ljudi na ovoj temi pokazuje nevjerovatnu dozu subjektivnosti o jednoj specificnoj regiji, a od bezbroj kronicno konfliktnih situacija u svijetu.

Ti si pobjegao jer ti je porodica znala da se radi o zivotu i smrti, bukvalno. Ti smatras da zivot svakog Palestinca na okupiranoj teritoriji visi o koncu? Ono, dijete iz Hebrona recimo strepi hoce li mu roditelji zavrsiti u konc logoru tipa Omarska?
Hajmo ovako - koliko je Palestinaca smrtno stradalo od strane Izraelaca, sto vojnika sto civila, u zadnjih 20, 30, 50 godina? Ima li neka brojka, nadji najvecu sto mozes.

Onda molim te nadji brojku koliko su cetnici ubili ljudi u 3 i po godine rata.

U Gazi sam mnogo puta gledao rusenje buldozerima. I juce su im prijetili uci sa tenkovima. Naravno da im mogu doci i srusiti kucu ili zgradu. Cetnici to nisu mogli.
Ispaljivane su i prikje rakete iz Gaze, ne znam od kad ti pratis desavanja ali to se desava bar 20 godina.
U Gazi je humanitarna katastrofa, ljudi zive u najgoroj mogucoj bijedi dok ih Izraelci ravnaju svako malo. Na Zapadnoj Obali im po malo smanjuju teritorij. U I. Jerusalemu kao sto vidimo istjeruju iz kuca. Palestinska teritorija nikad manja, a njihovo uticaj u svijetu nikad beznacajniji. Nekad se pricalo o tom sukobu kao da se radi o jednako jakim snagama. PLO zario i palio u cijeloj regiji ne samo u Palestini. Bruka zemalja je vojno bila spremna da napadne Izrael.
A danas, totalna prcija, enklava, i ti se pitas o nekom jacanju otpora?

Zbog ovoga su Palestinci tu gdje i jesu. Svi ih nesto kao podrzavaju da izdrze u svojim nastojanjima. Strasno kako se manipulise tim ljudima.
A sto je najzalosnije, to najvise odgovara upravo Izraelu.
Image
DinoTK

#18877 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by DinoTK »

salik79 wrote: 15/05/2021 11:48
DinoTK wrote: 15/05/2021 11:22
salik79 wrote: 15/05/2021 11:01

Jeste, tako i u Sarajevu ubismo svata i poce rat :oops:

Kako nam je bilo krivo kada su isto ovako govorili da ni mi nismo bili nevinscad.
tvoja percepcija stvari
i zamjena teza
što nema niđe veze s onim o čemu ja pričam

čuj ubijanje svata i raketiranje on stavlja u isti koš
Ne brini, prije bi Iran preorao kompletan Izrael uzduz i poprijeko, nego bi Izrael uspio te Iranske gradove. Da bi to shvatio moras znati red velicina.
s ovom nebulozom sam te diskvalifikovo kao potpuno nekompetentnog sagovornika
hajd što si pristran, pa i nekako, svako na svoj mlin navodi
al sto pojma nemaš
nit je Iran nuklearna sila nit ima spomena vrijednu protivzračnu odbranu
jesu li to oni sto greskom skinuše civilni avion nedavno, ne razlikuju civilni avion od rakete sunci ti j....

podsjetio si me na slično onanisanje na Irak i Sadama prije sukoba sa US
kao oni ovo, oni ono.....

razbucaše ih Ameri da nisu znali đe im je dupe a đe glava
Nisi dovljno kapacitiran da skontas da ako zelis nekoga okriviti i isprovocirati za rat da ces naci povod...

Ja se diskvalifikovao?! Da ti navedem koje su sve drzave i vojske, pa cak i za vrijeme vojnih vjezbi, srusile putnicke avione?

Iran, koji je intaktno prizemljio, ksnije i potpuno desifrovao RQ-170, koji je oborio za vecinu radara nevidljivi Globalhawk, a prije toga upozorio vojni avion sa posadom i vojskom da se povuce, na cemu im se i Trump zahvalio. Onaj Iran koji je, kao jedina drzava na svijetu, od kraja 2. Svj. rata, izraketirao najvecu americku vojnu bazu u nekoj drzavi i pored otvorenih prijetnji da ce biti unisten ako se drzne samo i petardu baciti? Je li na taj Iran mislis? A o preciznosti i razornosti raketa imas video snimke koje su Ameri objavili, kao i svjedocenja prezivjelih vojnika i oficira.
što bi narod reko
zglajzo si ti previše jarane u islamsko iranski ekstremizam
US ih mogu sjebat kad hoće
samo je pitanje da li im se isplati uvlačit u jos jedan rat, pogotovo ako nema nekog bitnog povoda
salik79

#18878 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

DinoTK wrote: 15/05/2021 12:05
DinoTK wrote: 15/05/2021 11:22
tvoja percepcija stvari
i zamjena teza
što nema niđe veze s onim o čemu ja pričam

čuj ubijanje svata i raketiranje on stavlja u isti koš

s ovom nebulozom sam te diskvalifikovo kao potpuno nekompetentnog sagovornika
hajd što si pristran, pa i nekako, svako na svoj mlin navodi
al sto pojma nemaš
nit je Iran nuklearna sila nit ima spomena vrijednu protivzračnu odbranu
jesu li to oni sto greskom skinuše civilni avion nedavno, ne razlikuju civilni avion od rakete sunci ti j....

podsjetio si me na slično onanisanje na Irak i Sadama prije sukoba sa US
kao oni ovo, oni ono.....

razbucaše ih Ameri da nisu znali đe im je dupe a đe glava
Nisi dovljno kapacitiran da skontas da ako zelis nekoga okriviti i isprovocirati za rat da ces naci povod...

Ja se diskvalifikovao?! Da ti navedem koje su sve drzave i vojske, pa cak i za vrijeme vojnih vjezbi, srusile putnicke avione?

Iran, koji je intaktno prizemljio, ksnije i potpuno desifrovao RQ-170, koji je oborio za vecinu radara nevidljivi Globalhawk, a prije toga upozorio vojni avion sa posadom i vojskom da se povuce, na cemu im se i Trump zahvalio. Onaj Iran koji je, kao jedina drzava na svijetu, od kraja 2. Svj. rata, izraketirao najvecu americku vojnu bazu u nekoj drzavi i pored otvorenih prijetnji da ce biti unisten ako se drzne samo i petardu baciti? Je li na taj Iran mislis? A o preciznosti i razornosti raketa imas video snimke koje su Ameri objavili, kao i svjedocenja prezivjelih vojnika i oficira.
što bi narod reko
samo je pitanje da li im se isplati uvlačit u jos jedan rat, pogotovo ako nema nekog bitnog povoda
Pa, sto ne sjebu?! Irak sjebase, Libiju sjebase, shebani Afganistan dodatno sjebase, bez da se pocesase, a Iranu prijete i osim drzavnog terorizma i sankcija (ucjenjivnje zemalja koje bi rado suradjivale s Iranom, SWIFT monopol), nikada se ne usudise bilo sta vojno poduzeti... Kako to? A najveci su im trn u oku vec 42 godine...
Last edited by salik79 on 15/05/2021 12:15, edited 1 time in total.
smijesni_ste

#18879 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by smijesni_ste »

Zanimljivo je da na topicu nema boraca za ljudska prava, tj. prava migranata i onih što vole druge optuživati za rasizam i ksenofobiju.

Bit će da nemaju koristi od Palestinaca jer oni ne mogu mrdnuti nigdje :|
DinoTK

#18880 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by DinoTK »

salik79 wrote: 15/05/2021 12:12

što bi narod reko
Pa, sto ne sjebu?! Irak sjebase, Libiju sjebase, shebani Afganistan dodatno sjebase, bez da se pocesase, a Iranu prijete i osim drzavnog terorizma i sankcija (ucjenjivnje zemalja koje bi rado suradjivale s Iranom), nikada se ne usudise bilo sta vojno poduzeti... Kako to? A najveci su im trn u oku vec 42 godine...
nemaju interesa

elem, ne bi ja tebe dalje zadržavo

zna se ko je "baba" u svijetu
ko ima drugačiju percepciju, nije bas dobar

ako ni po čemu drugom ono po izdvajanju za vojsku se može vidjet odnos snaga

pa vidi gdje ti je tu Iran ??

Image
salik79

#18881 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

DinoTK wrote: 15/05/2021 12:17

što bi narod reko
Pa, sto ne sjebu?! Irak sjebase, Libiju sjebase, shebani Afganistan dodatno sjebase, bez da se pocesase, a Iranu prijete i osim drzavnog terorizma i sankcija (ucjenjivnje zemalja koje bi rado suradjivale s Iranom), nikada se ne usudise bilo sta vojno poduzeti... Kako to? A najveci su im trn u oku vec 42 godine...
nemaju interesa

Image
Cekaj, kako to da nemaju interesa, a imali interesa, pronasli ga iz nicega, kada su Afganistan, Irak i Libija bili u pitanju?! Ako nemaju interesa, cemu onda ovo sve? Cemu stalne prijetnje, sankcije, terorizam i to?!

Sta zelis dokazati ovim grafikonom?! :roll:
Tempo
ZeModerator

#18882 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tempo »

DinoTK wrote: 15/05/2021 10:57 ako ništa drugo hamas ih isrpljuje finansijski

dok njihova "Kasim" raketa košta pisljivih 500 dolara
dotle izraelska iz štita košta 50.000 dolara

Image
Pa nije izrael unsko-sanski kanton.
WRecker

#18883 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by WRecker »

što bi narod reko
nemaju interesa

Image
https://youtu.be/i-yG_sOdbYY
DinoTK

#18884 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by DinoTK »

nemaju interesa da se uvlače u jos jedan Afganistan ili Irak
košta para, nisu više budale, a nista ne dobijaju i da sjebu Iran

drugo pitanje je je vrlo glupo tako da ne zaslužuje odgovor
čuj sta znači koliko izdvaja koja država za vojsku
DinoTK

#18885 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by DinoTK »

WRecker wrote: 15/05/2021 12:22

nemaju interesa

Image
https://youtu.be/i-yG_sOdbYY
:lol: :lol: :lol:
rus priča
dobro je da nisi naso srbina :lol:
salik79

#18886 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

DinoTK wrote: 15/05/2021 12:23 nemaju interesa da se uvlače u jos jedan Afganistan ili Irak
košta para, nisu više budale, a nista ne dobijaju i da sjebu Iran

drugo pitanje je je vrlo glupo tako da ne zaslužuje odgovor
čuj sta znači koliko izdvaja koja država za vojsku
Pa, zar je veci interes bio Irak, Afganistan i Libija?! Zasto?

Sto ne zasluzuje odgovor?! Znas li ti kolika su izdvajanja za place americkih, a kolika za plaxe iranskih vojnika?! Znas li koliko kosta porcija sladoleda za amsrickog, a kolijo za iranskog vojnika. Znas li koliko kosta proizvodnja bilo kakve vojne opreme u Americi, a koliko u Iranu?! Da ne nabrajam dalje... Ovo kao da si postavio BDP zemalja i da zelis pricati o standardu stanovnistva u tim zemljama.
aerodinamika

#18887 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aerodinamika »

Kikibombona wrote: 15/05/2021 10:57
aerodinamika wrote: 15/05/2021 02:59jedino rjesenje je formiranje jedne drzave za svaki narod,trebalo bi da se posalju muslimanske mirovne snage i istocni dio jerusalema, zapadnu obalu, gazu, da se hamas razoruza, i da se okrene ekonomiji i igzgradnjii blagosztanja
Izrael nece pustiti nikakve muslimanske snage, jedino mozda medjunarodne snage sa dominantnom ulogom Amerike.

Cijeli Jeruzalem je izraelski i to se ne moze promijeniti. Maksimum koji Palestinci mogu dobiti je specijalni status za al-Aksu.
juce- ostro saopstenje turskog predsjednika-koji je rekao da ce Turska bez zadrske, sa istim zarom podrzati Palestini kao sti je podrzala Azerbejdzan, , mislim ima na twiteru a postavio sam i sliku da je razgovarao sa 14 ili cak 19 svjetskih celnika, jednostavno ako ne prihvate nece se dobro provest
danas vcec spominje se prekid vatre
juce izjava (palestina=azerbejdzan)+danas (prekid vatre)=2+2
salik79

#18888 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

aerodinamika wrote: 15/05/2021 12:40
aerodinamika wrote: 15/05/2021 02:59jedino rjesenje je formiranje jedne drzave za svaki narod,trebalo bi da se posalju muslimanske mirovne snage i istocni dio jerusalema, zapadnu obalu, gazu, da se hamas razoruza, i da se okrene ekonomiji i igzgradnjii blagosztanja
Izrael nece pustiti nikakve muslimanske snage, jedino mozda medjunarodne snage sa dominantnom ulogom Amerike.

Cijeli Jeruzalem je izraelski i to se ne moze promijeniti. Maksimum koji Palestinci mogu dobiti je specijalni status za al-Aksu.
juce- ostro saopstenje turskog predsjednika-koji je rekao da ce Turska bez zadrske, sa istim zarom podrzati Palestini kao sti je podrzala Azerbejdzan, , mislim ima na twiteru a postavio sam i sliku da je razgovarao sa 14 ili cak 19 svjetskih celnika, jednostavno ako ne prihvate nece se dobro provest
Neka za pocetak prekine sve diplomatske i ekonomske veze sa izraelskim fasistima. Za to mu je dovoljan samo potpis. Dok se to ne desi, sva ta prica me podsjeca na ovo:

Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#18889 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger_ »

DinoTK wrote: 15/05/2021 12:25

:lol: :lol: :lol:
rus priča
dobro je da nisi naso srbina :lol:

Kad neuk komentariše. Nije Rus nego je Jevrej, Jakov Kedmi. A i da je Rus kao što nije, a ko je od Rusa kvalifikovaniji u vojnim stvarima?

Niko.
AleksoMKD

#18890 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by AleksoMKD »

DinoTK wrote: 15/05/2021 10:57 ako ništa drugo hamas ih isrpljuje finansijski

dok njihova "Kasim" raketa košta pisljivih 500 dolara
dotle izraelska iz štita košta 50.000 dolara
Vise znace tih 500 dolara Hamasu nego Izraelu 50.000.

Ionako ce razliku pokriti USA.
Challenger_

#18891 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger_ »

salik79 wrote: 15/05/2021 12:45Neka za pocetak prekine sve diplomatske i ekonomske veze sa izraelskim fasistima. Za to mu je dovoljan samo potpis. Dok se to ne desi, sva ta prica me podsjeca na ovo:

:lol:

Haman taman. Turska i Katar, 1/1.

:lol: :lol:
aerodinamika

#18892 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aerodinamika »

salik79 wrote: 15/05/2021 12:45

Neka za pocetak prekine sve diplomatske i ekonomske veze sa izraelskim fasistima. Za to mu je dovoljan samo potpis. Dok se to ne desi, sva ta prica me podsjeca na ovo:

zabavan video-iako se ne bih slozio sa indikacijom koju navodi ali zabavno, ako znas koji je film u pitanju? glumac francuz i ovaj sa brkovima je poznat
sto se tice toga mislim da sam proticitao negdje da turska nema amabasadora u izraelu
prekid potpuni odnosa moza bi i bio dobar za skupljanje populistickih poena, ali u pojedinim momentima politika ima i zna nesto sto mi ne znamo, ima tu mnogo stvari koje se moraju uvozit ali istovremeno i izvozit, turska je jedan od najvecih poljeoprivrednih proizvodaca, npr i mi uvozimo mnogo voca povrca iz turske, istovremeno izrael je veliki producent vjestackih dzubriva npr ako cemo banalizovati ali ima tu i visoke tehnologije koja je neophodna, u neku ruku to bi nas kao krajnje potrosace proizvoda koje uvozimo pogodilo, nije sve crno bijelo, nemozemo mi znati sve sta se i zasto donosi ili ne donosi odluke,
ovo je ono o cemu se govorilo
Drawing attention to the attacks which had been continuing for years in the Palestinian lands and Al-Quds in particular, President Erdoğan said:

: “We are both worried and furious in the face of the oppressions of the terror state Israel, which can exercise his power over only innocent infants, helpless women and the wronged trying to protect their homes and properties. Turkey’s stance on this issue is completely a matter of principle. With whatever enthusiasm we yesterday supported the struggle Azerbaijan put up to save Nagorno-Karabakh and its lands under occupation, we are today taking action with the same feelings against the oppression going on in Al-Quds and the Palestinian cities. Just as we did not allow the terror corridor sought to be formed along our Syrian border yesterday, we are objecting with the same determination to the hands intruding on the privacy of the al-Aqsa Mosque today. Just as we did not allow the partition of Libya only last year, turn a blind eye to the abandonment of Somalia, on which everyone turned their backs, to its fate, consent to the annexation of Crimea and just as we raised our voice against the atrocity committed in Bosnia in the past, we will not tolerate Israel’s oppression today even though the whole world ignores it.”

kaze se da nisu prihvatili aneksaciju Krima, nisu napusti9li somaliju, nisu dopustili podjelu Libije, nisu dopustili razaranje sIRIJE i kao sto su podrzali azerbejdzan u pitanju Nagorna tako isto danas ce podrzati borbu protiv opresije u Jerusalimu i Palestinskim gradovima.
opet pitam odakle dronovi palestincima?
a znamo sta su turski dronovi ucinili u oslobadjanu Nagorna
Last edited by aerodinamika on 15/05/2021 13:09, edited 1 time in total.
aerodinamika

#18893 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aerodinamika »

Challenger_ wrote: 15/05/2021 13:04
salik79 wrote: 15/05/2021 12:45Neka za pocetak prekine sve diplomatske i ekonomske veze sa izraelskim fasistima. Za to mu je dovoljan samo potpis. Dok se to ne desi, sva ta prica me podsjeca na ovo:

:lol:

Haman taman. Turska i Katar, 1/1.

:lol: :lol:
mislio sam da je zastava bahrejna u pitanju :lol: sad guglam ne mogu da vjerujem skoro identicne zastave, imaju :-) zabavan je video, koji je film?
meridiyan

#18894 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by meridiyan »

smijesni_ste wrote: 15/05/2021 12:13 Zanimljivo je da na topicu nema boraca za ljudska prava, tj. prava migranata i onih što vole druge optuživati za rasizam i ksenofobiju.

Bit će da nemaju koristi od Palestinaca jer oni ne mogu mrdnuti nigdje :|

Al pazi ovo.
Jucer grupa afganistanaca prodelifovala krajiskim Kandaharom (Bihac) sa zastavom Afganistana a prisutni gradjani odusevljeno pozdravljali misleci da je u pitanju zastava Palestine. :-D :-D

Image
Challenger_

#18895 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger_ »

aerodinamika wrote: 15/05/2021 13:08zabavan je video, koji je film?
Veze blage neam. Pitaj @90minut, on je filmofil.
smijesni_ste

#18896 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by smijesni_ste »

meridiyan wrote: 15/05/2021 13:10

Al pazi ovo.
Jucer grupa afganistanaca prodelifovala krajiskim Kandaharom (Bihac) sa zastavom Afganistana a prisutni gradjani odusevljeno pozdravljali misleci da je u pitanju zastava Palestine. :-D :-D
Ma daj :lol: :lol:

Dobro rekoše, suncokreti smo i nema tu pomoći :(
meridiyan

#18897 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by meridiyan »

smijesni_ste wrote: 15/05/2021 13:17
meridiyan wrote: 15/05/2021 13:10

Al pazi ovo.
Ma daj :lol: :lol:

Dobro rekoše, suncokreti smo i nema tu pomoći :(
100%
salik79

#18898 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

aerodinamika wrote: 15/05/2021 13:06
salik79 wrote: 15/05/2021 12:45

zabavan video-iako se ne bih slozio sa indikacijom koju navodi ali zabavno, ako znas koji je film u pitanju? glumac francuz i ovaj sa brkovima je poznat
sto se tice toga mislim da sam proticitao negdje da turska nema amabasadora u izraelu
prekid potpuni odnosa moza bi i bio dobar za skupljanje populistickih poena, ali u pojedinim momentima politika ima i zna nesto sto mi ne znamo, ima tu mnogo stvari koje se moraju uvozit ali istovremeno i izvozit, turska je jedan od najvecih poljeoprivrednih proizvodaca, npr i mi uvozimo mnogo voca povrca iz turske, istovremeno izrael je veliki producent vjestackih dzubriva npr ako cemo banalizovati ali ima tu i visoke tehnologije koja je neophodna, u neku ruku to bi nas kao krajnje potrosace proizvoda koje uvozimo pogodilo, nije sve crno bijelo, nemozemo mi znati sve sta se i zasto donosi ili ne donosi odluke,
ovo je ono o cemu se govorilo
Drawing attention to the attacks which had been continuing for years in the Palestinian lands and Al-Quds in particular, President Erdoğan said:

: “We are both worried and furious in the face of the oppressions of the terror state Israel, which can exercise his power over only innocent infants, helpless women and the wronged trying to protect their homes and properties. Turkey’s stance on this issue is completely a matter of principle. With whatever enthusiasm we yesterday supported the struggle Azerbaijan put up to save Nagorno-Karabakh and its lands under occupation, we are today taking action with the same feelings against the oppression going on in Al-Quds and the Palestinian cities. Just as we did not allow the terror corridor sought to be formed along our Syrian border yesterday, we are objecting with the same determination to the hands intruding on the privacy of the al-Aqsa Mosque today. Just as we did not allow the partition of Libya only last year, turn a blind eye to the abandonment of Somalia, on which everyone turned their backs, to its fate, consent to the annexation of Crimea and just as we raised our voice against the atrocity committed in Bosnia in the past, we will not tolerate Israel’s oppression today even though the whole world ignores it.”

kaze se da nisu prihvatili aneksaciju Krima, nisu napusti9li somaliju, nisu dopustili podjelu Libije, nisu dopustili razaranje sIRIJE i kao sto su podrzali azerbejdzan u pitanju Nagorna tako isto danas ce podrzati borbu protiv opresije u Jerusalimu i Palestinskim gradovima.
opet pitam odakle dronovi palestincima?
a znamo sta su turski dronovi ucinili u oslobadjanu Nagorna
Iran se svega toga odrekao, a imao je, prije revolucije, najbolje veze sa Izraelom od svih zemalja regiona. Bio je, takoreci, najbitniji saceznik Izraela poslije USA. Sve ostalo je trazenje izgovora.

Pa, sami sastanci i stisci ruke, slikanja, osmijesi Erdogana sa jednim od najvecih ratnih zlocinaca Arielom Sharonom, mi je porazavajuce. Jos tada mu je, u njegovom prisustvu, Sharon pozelio dobrodoslicu u "glavnom gradu Izraela - Jeruzalemu", na cemu mu se Erdogan uredno zahvalio je za sjesti i plakati. Ti sastanci su mi bili ekvivalent sastancima sa Ratkom Mladicem, da je postao politicar. Kako bi se mi osjecali?

Sto se komedije tice - rijec je o Pink Pantheru 2, cini mi se :D

Umalo da zaboravim, sva trhnologija i vojna pomoc, pa tako i dronovi je od Irana. I, cini mi se da Turska ima Ambasadora u Turskoj.

https://www.aljazeera.com/news/2020/12/ ... ael-report

Nije ga imala tamo dvije godine. :roll:
Last edited by salik79 on 15/05/2021 13:27, edited 1 time in total.
Challenger_

#18899 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger_ »

Salik, vidi ovo. Na temi Turska sam tražio jedan Tefsijin upis i naletim na svoj, ovaj, na 21. str. teme:
Challenger__ wrote: 16/08/2015 02:30 EU je kao i SFRJ - zgrada sa miniranim temeljima. Znaju to Britanci (pa miniraju im temelje, he,he) pa će svakako napustiti EU brod, zatvoriti Lamanš, fitilj u ruke, kokice i čaj ispred sebe i uživaj.
Ispisan godinu dana prije Brexita.

:nargila:
amko761

#18900 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amko761 »

Ubi Erdogan Izraelce nogama oštrim saopštenjima i najoštrijim apelima međunarodnoj zajednici, isto kao mi Srbe :izet:
Locked