salik79 wrote: ↑15/05/2021 12:45
aerodinamika wrote: ↑15/05/2021 12:40
Kikibombona wrote: ↑15/05/2021 10:57
Izrael nece pustiti nikakve muslimanske snage, jedino mozda medjunarodne snage sa dominantnom ulogom Amerike.
Cijeli Jeruzalem je izraelski i to se ne moze promijeniti. Maksimum koji Palestinci mogu dobiti je specijalni status za al-Aksu.
juce- ostro saopstenje turskog predsjednika-koji je rekao da ce Turska bez zadrske, sa istim zarom podrzati Palestini kao sti je podrzala Azerbejdzan, , mislim ima na twiteru a postavio sam i sliku da je razgovarao sa 14 ili cak 19 svjetskih celnika, jednostavno ako ne prihvate nece se dobro provest
danas vcec spominje se prekid vatre
juce izjava (palestina=azerbejdzan)+danas (prekid vatre)=2+2
Neka za pocetak prekine sve diplomatske i ekonomske veze sa izraelskim fasistima. Za to mu je dovoljan samo potpis. Dok se to ne desi, sva ta prica me podsjeca na ovo:
zabavan video-iako se ne bih slozio sa indikacijom koju navodi ali zabavno, ako znas koji je film u pitanju? glumac francuz i ovaj sa brkovima je poznat
sto se tice toga mislim da sam proticitao negdje da turska nema amabasadora u izraelu
prekid potpuni odnosa moza bi i bio dobar za skupljanje populistickih poena, ali u pojedinim momentima politika ima i zna nesto sto mi ne znamo, ima tu mnogo stvari koje se moraju uvozit ali istovremeno i izvozit, turska je jedan od najvecih poljeoprivrednih proizvodaca, npr i mi uvozimo mnogo voca povrca iz turske, istovremeno izrael je veliki producent vjestackih dzubriva npr ako cemo banalizovati ali ima tu i visoke tehnologije koja je neophodna, u neku ruku to bi nas kao krajnje potrosace proizvoda koje uvozimo pogodilo, nije sve crno bijelo, nemozemo mi znati sve sta se i zasto donosi ili ne donosi odluke,
ovo je ono o cemu se govorilo
Drawing attention to the attacks which had been continuing for years in the Palestinian lands and Al-Quds in particular, President Erdoğan said:
: “We are both worried and furious in the face of the oppressions of the terror state Israel, which can exercise his power over only innocent infants, helpless women and the wronged trying to protect their homes and properties. Turkey’s stance on this issue is completely a matter of principle. With whatever enthusiasm we yesterday supported the struggle Azerbaijan put up to save Nagorno-Karabakh and its lands under occupation, we are today taking action with the same feelings against the oppression going on in Al-Quds and the Palestinian cities. Just as we did not allow the terror corridor sought to be formed along our Syrian border yesterday, we are objecting with the same determination to the hands intruding on the privacy of the al-Aqsa Mosque today. Just as we did not allow the partition of Libya only last year, turn a blind eye to the abandonment of Somalia, on which everyone turned their backs, to its fate, consent to the annexation of Crimea and just as we raised our voice against the atrocity committed in Bosnia in the past, we will not tolerate Israel’s oppression today even though the whole world ignores it.”
kaze se da nisu prihvatili aneksaciju Krima, nisu napusti9li somaliju, nisu dopustili podjelu Libije, nisu dopustili razaranje sIRIJE i kao sto su podrzali azerbejdzan u pitanju Nagorna tako isto danas ce podrzati borbu protiv opresije u Jerusalimu i Palestinskim gradovima.
opet pitam odakle dronovi palestincima?
a znamo sta su turski dronovi ucinili u oslobadjanu Nagorna