Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
MorningStar

#18101 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MorningStar »

Ne zna se ko vise pomaze palestincima :lol: trenutno Iran i Turska vode u svadji , hezbollah mudro suti :lol:
Last edited by MorningStar on 12/05/2021 10:55, edited 1 time in total.
aerodinamika

#18102 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aerodinamika »

MorningStar wrote: 12/05/2021 10:47

Sta cekaju :zoka:
vjerovastno procjena obavjestajnih sluzbi da palestinci uz logisticku podrsku mogu izaci na kraj sa izraelom, a proglasavanje rata u ovoj fazi bi bilo osudjeno od medunarodne zajednice, zato se okrenulo podrsci putem logistiucke podrske-direktna doprema oruzja i savjetnika-nesto slicno kao u Azerbejdzanu, s tim sto je tu bilo na nivou drzava-drzava
tiha voda brijege roni :thumbup: imaju ljudi koji se ovim bave, nase je samo da nagadamo
salik79

#18103 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

JohnnyS wrote: 12/05/2021 10:48
salik79 wrote: 12/05/2021 10:45
JohnnyS wrote: 12/05/2021 10:41

Ispričavam se, onda sam ja stekao pogrešan dojam.
Isprika prihvacena. Usput, dokumentarac sa HRT-a za tebe, o licemjerju o kojem govorim:

Ma ne sumnjam da je licemjerje u pitanju, ali stvarno ja nemam želudac za gledanje takvog surovog zločina čak i u formi dokumentarca, kad sam slučajno vidio one snimke škorpiona kako strijeljaju ljude muka mi je godinu dana bila, evo sad bih mogao povratiti kad se sjetim. Tratinčica sam ja...
Nema takvih sekvenci u ovom dokumentarcu, nego samo razgolicavanje licemjerja o kojem govorim. Slobodno pogledaj, bema scena o kojima govoris.
Last edited by salik79 on 12/05/2021 10:56, edited 1 time in total.
Humljanin

#18104 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Humljanin »

spreca wrote: 12/05/2021 10:43
sandzokan wrote: 12/05/2021 10:35
Humljanin wrote: 12/05/2021 09:31 Samo otvori čovjek temu Nagorno Karabaha i ovu. Pa usporediš upise.
Skoro isti ljudi koji ovdje vapiju za svjetskom pravdom, tamo su ne samo navijali, nego orgazmično uživali na slike mrtvih Armenaca.

I onda se to poziva na Boga na moral na ovo na ono...

A kakve mi veze imamo i sa jednima i sa drugima?
Azerska akcija u NK je legitimna isto kao sto je legitimno bilo hrvatsko rjesavanje tzv. RSK. A ti sada nastavi da bacas suplju o dvolicnim Bosnjacima.
Njegova mrznja prema Bosnjacima mu onemugucava da razumno rasudjuje, izmjeni nick ali stil pisanja i razmisljanja nemoze da izmjeni.Oluja je za njega bila legitimna,ali Azerbejdzan nema pravo na oslobadjanje svojih teritorija,nista novo od njega,znamo vec godinama
Jah.... Ajde opet malo o UZP-u, ustašama, Coviću, izbornom zakonu...

Dosadan si, nađi život.
MorningStar

#18105 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MorningStar »

aerodinamika wrote: 12/05/2021 10:55

vjerovastno procjena obavjestajnih sluzbi da palestinci uz logisticku podrsku mogu izaci na kraj sa izraelom, a proglasavanje rata u ovoj fazi bi bilo osudjeno od medunarodne zajednice, zato se okrenulo podrsci putem logistiucke podrske-direktna doprema oruzja i savjetnika-nesto slicno kao u Azerbejdzanu, s tim sto je tu bilo na nivou drzava-drzava
tiha voda brijege roni :thumbup: imaju ljudi koji se ovim bave, nase je samo da nagadamo
Dobra im je procjena moram priznati :lol:

Ajd sa srecom , insalah bit ce to dobro. :D
Humljanin

#18106 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Humljanin »

LBVIEW wrote: 12/05/2021 10:52
Humljanin wrote: 12/05/2021 09:57
Benjo34 wrote: 12/05/2021 09:49

Bio sam na temi tamo, nemoguce je povuci paralelu između Palestine i Karabaha, bar ne u smislu u kojem pokušavaš. Složit ćemo se da na Karabahu nisu civili ni blizu stradali kao što Palestinci stradaju od Izraela u zadnjih xy godina? Armenci su okupirali dio Karabaha, protjerali Azere, i izgubili su fer na bojnom polju. Vojnik kao vojnik uvijek strada u ratu. Sa druge strane, Izrael je formiran uz pomoc Britsa, naselili su Jevreje iz svih dijelova svijeta na taj prostor i od tad počinje stradanje Palestinaca. Karabah nikad nije priznat kao država ili dio Armenije, za razliku od Izraela koji su holokaustom dobili sve šta žele, pa i to da čine genocid nad onim koji im nisu krivi.

Mi nemamo nikakve veze, pokušavam biti objektivan. Kako biti objektivan i podržavati u prvom slučaju okupaciju druge zemlje, i u drugom slučaju decenijsko iživljavanje nad ljudima, od ubijanja, raseljavanja, izgladnjivanja ( https://www.theguardian.com/world/2012/ ... limit-gaza). Isto tako ako sam negdje napisao nešto što poziva na genocid, istrebljenje prema nekom narodu, slobodno mi quote ili posalji u dm

Gledaj, nije ovaj forum West Point da se izučava doktrina ratovanja niti je medunarodni sud da se izučava međunarodno pravo.
I na jednoj i na drugoj temi se navija. To je i više nego jasno.

Što se tiče rata, u svakom, ali bas u svakom ratu ginu i civili i vojnici.
Na onoj temi se nije samo slavilo vojne pohodne nego su se lijepile slike napada i mrtvih vojnima uz neljudske komentare.
Sada ovdje skoro isti komntatori plaču i pozivaju se na ljudskost.

Ja sam samo želio ukazati na licemjerje i ostrašćenost.

A što se tiče N.Karabaha, u pravu si. Nije priznat kao država, ali onda imaš problem isto i sa Palestinom.

Ja se ne svrstavam ni na jednu stranu. I svjestan sam da se ta dva sukoba ne mogu potpuno izjednačiti.
Ali je poanta mog upisa bila kako se tamo na osvajačke pohode Azerbejdžanaca i smrt Armenaca orgazmicno slavilo, lijepili se bolesni komentari i slike, opravdavalo se agresiju, nazivalo se Armence štakorima...itd

A ovdje potpuno druga priča iz usta istih ljudi. Sada se poziva na humanost , vapije se svijetu za pravdu, za mir...itd

Bolesno licemjerje.
Koje, bolan osvajacke pohode, ljudi oslobadjali svoju teritoriju, sve legalno i u skladu sa MP.
S druge srane Izrael krsi par desetina rezolucija UN, osnovna ljudska prava otimajuci ljudima privatne posjede i napadajuci ih
dok vrse vjerski obred. :oops:
Nego, jeste li vi isli u osvajacki pohod na RSK, i sta mislis o ucescu HV u agresiji na BiH?
Toliko o licemjerstvu. :izet:
Znam da sa ograničenim osobama ne treba ulaziti u raspravu jer se moraš spustiti na njihov nivo, ali samo jedno pitanje.

Gdje je HV izvršila agresiju na BiH? U Bihaću?
seln

#18107 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

MorningStar wrote: 12/05/2021 10:42
seln wrote: 12/05/2021 10:37
MorningStar wrote: 12/05/2021 10:31

Izrael nema potrebe da krije pogibiju vojnika, to im samo oslobodi ruke da jace mlatnu po palestincima.. Nije to objektivnost zbog dobrote nego im odgovara.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Otvori prozor da malo izadje lafina.
Ovaj

Pa nisu Izraelci arapi , zalutao si bolan. Oni malo mlate ustima al zato mlate toljagom , arapi vole da galame. Mislis da ne moguce u izraelu sakriti da su poginuli vojnici ? Ono porodice sute i to ? Eno imas sad izvjestaj iz bolnice dje su odvezeni povredjeni civili koje su strefili ;-)
Ovaj MalomorgenStar "ervahi" francuska sobarica...
bog ti karakter dao, svrha IDF lazi nisu vojnici (Netanjahu bi dozvolio novi holokaust, samo da se spasi optuzbi), vec Hamas.
Uostalom, vec su te demantirali, zar nisi citao?
mirsek

#18108 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mirsek »

Humljanin wrote: 12/05/2021 10:58

Gledaj, nije ovaj forum West Point da se izučava doktrina ratovanja niti je medunarodni sud da se izučava međunarodno pravo.

Na onoj temi se nije samo slavilo vojne pohodne nego su se lijepile slike napada i mrtvih vojnima uz neljudske komentare.

A što se tiče N.Karabaha, u pravu si. Nije priznat kao država, ali onda imaš problem isto i sa Palestinom.

Ja se ne svrstavam ni na jednu stranu. I svjestan sam da se ta dva sukoba ne mogu potpuno izjednačiti.
Ali je poanta mog upisa bila kako se tamo na osvajačke pohode Azerbejdžanaca i smrt Armenaca orgazmicno slavilo, lijepili se bolesni komentari i slike, opravdavalo se agresiju, nazivalo se Armence štakorima...itd

A ovdje potpuno druga priča iz usta istih ljudi. Sada se poziva na humanost , vapije se svijetu za pravdu, za mir...itd

Bolesno licemjerje.
Koje, bolan osvajacke pohode, ljudi oslobadjali svoju teritoriju, sve legalno i u skladu sa MP.
S druge srane Izrael krsi par desetina rezolucija UN, osnovna ljudska prava otimajuci ljudima privatne posjede i napadajuci ih
Nego, jeste li vi isli u osvajacki pohod na RSK, i sta mislis o ucescu HV u agresiji na BiH?
Znam da sa ograničenim osobama ne treba ulaziti u raspravu jer se moraš spustiti na njihov nivo, ali samo jedno pitanje.

Gdje god nije bila pozvana ili imala dozvolu od zvanicnih organa BIH.
mirsek

#18109 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mirsek »

Apsi teroriste wrote: 12/05/2021 11:00 Apsit i streljat teroriste na lice mjesta
Bušììiiiiii ahahhhhaaa bušìiii
A zasto apsit, zar to nije nekako dupli posao ako ce ih streljati na licu mjesta, nako pitam.
LBVIEW

#18110 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by LBVIEW »

Bolesno licemjerje.
Koje, bolan osvajacke pohode, ljudi oslobadjali svoju teritoriju, sve legitimno i u skladu sa MP.

Ograniceni su ti ukucani, uljudbenice. :izet:
Gdje pitas, pa od Gornjeg Vakufa do Mostara. :oops: Formiranje paradrzave HB u UZP iza kojeg je stajala matica, sve dokazano i presudjeno
gdje treba, treba li jos? :izet:
Nego, sto bi s dobro poznatom uljudbenickom principijelnoscu,"Oluja" nije bila osvajacki pohod? :D
MorningStar

#18111 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MorningStar »

seln wrote: 12/05/2021 11:01
seln wrote: 12/05/2021 10:37

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Otvori prozor da malo izadje lafina.
Ovaj

Pa nisu Izraelci arapi , zalutao si bolan. Oni malo mlate ustima al zato mlate toljagom , arapi vole da galame. Mislis da ne moguce u izraelu sakriti da su poginuli vojnici ? Ono porodice sute i to ? Eno imas sad izvjestaj iz bolnice dje su odvezeni povredjeni civili koje su strefili ;-)
bog ti karakter dao, svrha IDF lazi nisu vojnici (Netanjahu bi dozvolio novi holokaust, samo da se spasi optuzbi), vec Hamas.
Nemam afinitete ka saginjanju strancima - to je rezervisano za osvjestene bosnjake kad ugledaju turcina :D

Koja svrha sta ?

A da , evo procitah - nego jel sad IDF kredibilan izvor ?
spreca

#18112 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by spreca »

Humljanin wrote: 12/05/2021 10:56
spreca wrote: 12/05/2021 10:43
sandzokan wrote: 12/05/2021 10:35

Azerska akcija u NK je legitimna isto kao sto je legitimno bilo hrvatsko rjesavanje tzv. RSK. A ti sada nastavi da bacas suplju o dvolicnim Bosnjacima.
Njegova mrznja prema Bosnjacima mu onemugucava da razumno rasudjuje, izmjeni nick ali stil pisanja i razmisljanja nemoze da izmjeni.Oluja je za njega bila legitimna,ali Azerbejdzan nema pravo na oslobadjanje svojih teritorija,nista novo od njega,znamo vec godinama
Jah.... Ajde opet malo o UZP-u, ustašama, Coviću, izbornom zakonu...

Dosadan si, nađi život.
Kako je Doktore :mrgreen: kako pjevaca mozemo prepoznati po glasu,tako i covjeka mozes prepoznati po stilu razmisljanja i pisanja
Humljanin

#18113 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Humljanin »

mirsek wrote: 12/05/2021 11:01

Je li pozvan bio Dudaković da pređe hrvatsku granicu u zajedničkoj vojnoj akciji kada mu je rečeno da se odmah vrati na granicu? Je li ti to čin agresije?
Je li čin agresije to što se sa teritorije BIH godinama raketirala Hrvatska i sto se vršila opskrba pobunjenih Srba?

Pa nećemo tako selektivno...
LBVIEW

#18114 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by LBVIEW »

MorningStar wrote: 12/05/2021 11:04

Ovaj

Nemam afinitete ka saginjanju strancima - to je rezervisano za osvjestene bosnjake kad ugledaju turcina :D

Koja svrha sta ?

Khm, ko se ono saginje Svabama dok piva "Danke Deutchland"? :D
aerodinamika

#18115 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aerodinamika »

salik79 wrote: 12/05/2021 10:53
Netacno. Iran je po tom pitanju neprikosnoven i to potvrdjuju svi lideri palestinskog pokreta otpora. Cuj "nego sve druge islamske drzave zajedno" :-) :-)

Ah, umalo da zaboravim, ti Iran ne smatras islamskom zemljom. :skoljka:
ne znam tacno ko drugi pomaze, ima izjava neki dan da islmasik dzihad kaze da su dobili sve iz irana, ali iz hamasa muk?
hamas je ipak najaca organizacija u gazi, ako i oni kazu nesto slicno ne znaci da ne pomaze onaj koga ne spominju, turska je odradila posao od sirije, libije, rade u cadu, sudanu, somaliji, jemenu, zavrsili su nagorno itd, i logicno je da podrzaju palestinu, protesti u turskoj, imaju snimke su impresivni, narod na ulicama, bijes gradana je 0oroman
MorningStar wrote: 12/05/2021 10:56

bice, kazuem imaju ljuudi koji se ntim bave i rade na tome, mi smo niko i nista u odnosu na mozgove koji rade na tome, gledamo rezultate i komentarisemo ono na cemu rade hiljade ljudi koji su desetine hiljada puta pametniji od skoro svakog koji ovo prati
https://www.dailysabah.com/politics/dip ... or-erdogan
Turkey will mobilize the whole world, especially the Islamic world, in order to stop “Israel’s terror and occupation,” Turkish President Recep Tayyip Erdoğan stated in separate phone calls with Palestinian President Mahmoud Abbas and Hamas chief Ismail Haniyeh on Monday.

Speaking on the Israeli violence targeting peaceful Palestinians in Jerusalem, Erdoğan reiterated Ankara’s support for the Palestinian cause and pledged to stand with Palestinians.

Erdoğan stated that Israel’s acts were “terror” and strongly condemned the attacks on the Palestinian people.
turska radi na zajednickom odgovoru mislimaskog svijeta i medunarodne zajednice,
radi se na svim poljima, neprestano
Humljanin

#18116 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Humljanin »

LBVIEW wrote: 12/05/2021 11:04
Koje, bolan osvajacke pohode, ljudi oslobadjali svoju teritoriju, sve legitimno i u skladu sa MP.

Ograniceni su ti ukucani, uljudbenice. :izet:
Gdje pitas, pa od Gornjeg Vakufa do Mostara. :oops: Formiranje paradrzave HB u UZP iza kojeg je stajala matica, sve dokazano i presudjeno
gdje treba, treba li jos? :izet:
Nego, sto bi s dobro poznatom uljudbenickom principijelnoscu,"Oluja" nije bila osvajacki pohod? :D
Raspravljaj u kuci sa svojima. Za mene si zavrsio.
MorningStar

#18117 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MorningStar »

LBVIEW wrote: 12/05/2021 11:07
MorningStar wrote: 12/05/2021 11:04

Koja svrha sta ?

Khm, ko se ono saginje Svabama dok piva "Danke Deutchland"? :D
Hrvati :D
mirsek

#18118 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mirsek »

Humljanin wrote: 12/05/2021 11:06

Je li pozvan bio Dudaković da pređe hrvatsku granicu u zajedničkoj vojnoj akciji kada mu je rečeno da se odmah vrati na granicu? Je li ti to čin agresije?
Je li čin agresije to što se sa teritorije BIH godinama raketirala Hrvatska i sto se vršila opskrba pobunjenih Srba?

Bihac je OK, sve legalno, Dudakovic je akciju koordinirao sa HV i slusao njihove zahtjeve. Hercegovina i srednja bosna 92-94 nisu legalni, agresija,
Last edited by mirsek on 12/05/2021 11:11, edited 1 time in total.
MorningStar

#18119 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MorningStar »

aerodinamika wrote: 12/05/2021 11:07
salik79 wrote: 12/05/2021 10:53
Netacno. Iran je po tom pitanju neprikosnoven i to potvrdjuju svi lideri palestinskog pokreta otpora. Cuj "nego sve druge islamske drzave zajedno" :-) :-)

Ah, umalo da zaboravim, ti Iran ne smatras islamskom zemljom. :skoljka:
ne znam tacno ko drugi pomaze, ima izjava neki dan da islmasik dzihad kaze da su dobili sve iz irana, ali iz hamasa muk?
hamas je ipak najaca organizacija u gazi, ako i oni kazu nesto slicno ne znaci da ne pomaze onaj koga ne spominju, turska je odradila posao od sirije, libije, rade u cadu, sudanu, somaliji, jemenu, zavrsili su nagorno itd, i logicno je da podrzaju palestinu, protesti u turskoj, imaju snimke su impresivni, narod na ulicama, bijes gradana je 0oroman
MorningStar wrote: 12/05/2021 10:56

bice, kazuem imaju ljuudi koji se ntim bave i rade na tome, mi smo niko i nista u odnosu na mozgove koji rade na tome, gledamo rezultate i komentarisemo ono na cemu rade hiljade ljudi koji su desetine hiljada puta pametniji od skoro svakog koji ovo prati
https://www.dailysabah.com/politics/dip ... or-erdogan
Turkey will mobilize the whole world, especially the Islamic world, in order to stop “Israel’s terror and occupation,” Turkish President Recep Tayyip Erdoğan stated in separate phone calls with Palestinian President Mahmoud Abbas and Hamas chief Ismail Haniyeh on Monday.

Speaking on the Israeli violence targeting peaceful Palestinians in Jerusalem, Erdoğan reiterated Ankara’s support for the Palestinian cause and pledged to stand with Palestinians.

Erdoğan stated that Israel’s acts were “terror” and strongly condemned the attacks on the Palestinian people.
turska radi na zajednickom odgovoru mislimaskog svijeta i medunarodne zajednice,
radi se na svim poljima, neprestano
Ajd bitno je da rade , bit ce to dobro insalah , selami sultan iz stambola :D
Project Ashe

#18120 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Project Ashe »

sandzokan wrote: 12/05/2021 10:40
Project Ashe wrote: 12/05/2021 08:12
sandzokan wrote: 11/05/2021 23:11

Ne zajebavaj.

Image
Pa naravno svi su željeli da jevreja više nema, pa tako i amerikanci, u čemu je problem?
Pa problem je sto si ti izvukao ovoga lika kao nekakav pokusaj opravdanja izraelskih zlocina nad Palestincima.
nikakve zločine ja ne opravdavam, naprotiv, samo konstatujem da istorija nije crno bijela kako velika većina voli o istoj razmišljati
Humljanin

#18121 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Humljanin »

mirsek wrote: 12/05/2021 11:08

Bihac je OK, sve legalno. Hercegovina i srednja bosna nisu legalni, agresija.
Pozvan bio Dufaković da vršlja po plitvicama? Okej ako ti tako kažeš.
I legalno i sasvim normalno za tebe što se sa teritorija BIH godinama opskrbljivalo RSK i što se granatiralo RH.
A za splitski sporazum očito nikad čuo nisi.

Haj dobro u zdravlji bio. Nemamo sta vise pricati. Da ne spamamo temu više oftopikom.
Ionako me navuku ovi ostrašćeni sa pričama o RSK i UZP...
MorningStar

#18122 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MorningStar »

Hocel se sjetiti koji moderator da banuje ovog budalu ?
mirsek

#18123 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mirsek »

:run:
Humljanin wrote: 12/05/2021 11:11
mirsek wrote: 12/05/2021 11:08

Bihac je OK, sve legalno. Hercegovina i srednja bosna nisu legalni, agresija.
Pozvan bio Dufaković da vršlja po plitvicama? Okej ako ti tako kažeš.
I legalno i sasvim normalno za tebe što se sa teritorija BIH godinama opskrbljivalo RSK i što se granatiralo RH.
A za splitski sporazum očito nikad čuo nisi.

Haj dobro u zdravlji bio. Nemamo sta vise pricati. Da ne spamamo temu više oftopikom.
Ionako me navuku ovi ostrašćeni sa pričama o RSK i UZP...
Naravno da nije normalno, zato se zajednicki djeluje i koordiniraju akcije umjesto da se vrsi agresija po hercegovini i srednoj bosni..
Pa postojao je i presudjen UZP, treba prihvatit necasnu ulogu i ne slaviti presudjene zlocince u tom pohodu, to je ocekivano, civilizacijski i ljudski. Cak je Ante Jelavic pokusao nelegalni nasilni puc poslije rata, sreca razjebase ga iz ovi iz IFOR-a.
Last edited by mirsek on 12/05/2021 11:19, edited 2 times in total.
Milenkov buraz

#18124 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Milenkov buraz »

@MorningStar

Naravno da je bitno da rade, problem koji datira koliko...70 godina se ne može riješiti za jednu sedmicu. Možda i može ali upitnim metodama i žrtvama.

Meni nikako ne ide u glavu da se protjerivanje i nasilno iseljavanje Palestinaca naziva pravo Izraela na odbranu. Jasno mi je da dole nema logike od početka konflikta ali neki minimum prava bi trebao biti. Što više razmišljam to mi sve više i više nema nikakve logige i opravdanja za Izrael. Naravno nije ni Hamasovo maslo za Ramazana, jasno mi je to, ali valjda taj odgovor treba biti kontrolisan i srazmjeran. Ovako isto kao da za jednog Jevreja pobiju 10 Palestinaca, poznata metoda? :roll:
Humljanin

#18125 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Humljanin »

MorningStar wrote: 12/05/2021 11:15 Hocel se sjetiti koji moderator da banuje ovog budalu ?
Vjerojatno čekaju da dobro zagovna ovaj , pa da se ljudi navuku i svašta počnu pisati pa da onda sve živo kartoniraju i ključaju temu...
Locked