Vecina ljudi nije takva i svoj stav gradi na osnovu tudjih dozivljaja, stavova, tvtrdnji, izlaganja itd...Hakiz wrote: ↑11/05/2021 01:43To mi je uvijek bilo interesantno.salik79 wrote: ↑11/05/2021 01:33Podrzavao, podrzava, podrzavat ce dok je ziv.salik79 wrote: ↑11/05/2021 01:26
I dan danas je tako, samo sto su te teroristicke organizacije razbucali. Pa, recimo, u irskom parlamentu je izglasan bojkot izraelskih proizvoda. Konstantno se drze govori podrske Palestini, da ne nabrajam dalje. Mnoge jevrejske organizacije, kao i pojedinci, podrzavaju Palestinu, a osudjuju Izrael, a kamoli sta dalje.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/roge ... /210510160
Naime, Floydi su grupa čije bih albume ponio na pusto ostrvo da mi kažu samo jednu grupu da odaberem, ali mi nikada nije palo na pamet da pratim kakve imaju političke stavove. Niti bilo koga drugog. Svako ima pravo na svoje stavove, naravno, ali mene kod muzičara interesuje njihova muzika, kod sporstista njhove sportske izvedbe itd. Znam da je muzika, knjiga itd pod uticajem života, pa i političkog stava njihovih autora, ali to ne mijenja na stvari. Kao što neću kupiti neki proizvod zato što ga reklamira neka poznata ličnost, tako neću kupiti ni politički stav. Ako su nam stavovi slični, super, ako nisu, nema veze. Neću svoj mijenjati zbog toga što je suprotan Watersovom ili Alijevom ili Hemingwayevom...
Na kraju krajeva stavovi se mogu mjenjati jer nije ni tvoj ni moj (svaki) stav zasnovan na tacnim informacijama i cesto bude pogresan.
Veliki i ispjesni ljudi koji uticu na ljude, koji imaju znanje, energiju koja privlaci ljude imaju i ljudsku obavezu u agresijama podržati pravu stranu i istinu.
Hvala svim veliki muzickim zvjezdama i drugima koji su u ratu podizali svijest o nekoj tamo BOSNI!!! Velika je to stvar.