Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Sefket007

#17526 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Sefket007 »

Hakiz wrote: 11/05/2021 01:43
salik79 wrote: 11/05/2021 01:33
salik79 wrote: 11/05/2021 01:26

I dan danas je tako, samo sto su te teroristicke organizacije razbucali. Pa, recimo, u irskom parlamentu je izglasan bojkot izraelskih proizvoda. Konstantno se drze govori podrske Palestini, da ne nabrajam dalje. Mnoge jevrejske organizacije, kao i pojedinci, podrzavaju Palestinu, a osudjuju Izrael, a kamoli sta dalje.
Podrzavao, podrzava, podrzavat ce dok je ziv.

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/roge ... /210510160
To mi je uvijek bilo interesantno.

Naime, Floydi su grupa čije bih albume ponio na pusto ostrvo da mi kažu samo jednu grupu da odaberem, ali mi nikada nije palo na pamet da pratim kakve imaju političke stavove. Niti bilo koga drugog. Svako ima pravo na svoje stavove, naravno, ali mene kod muzičara interesuje njihova muzika, kod sporstista njhove sportske izvedbe itd. Znam da je muzika, knjiga itd pod uticajem života, pa i političkog stava njihovih autora, ali to ne mijenja na stvari. Kao što neću kupiti neki proizvod zato što ga reklamira neka poznata ličnost, tako neću kupiti ni politički stav. Ako su nam stavovi slični, super, ako nisu, nema veze. Neću svoj mijenjati zbog toga što je suprotan Watersovom ili Alijevom ili Hemingwayevom...
Vecina ljudi nije takva i svoj stav gradi na osnovu tudjih dozivljaja, stavova, tvtrdnji, izlaganja itd...

Na kraju krajeva stavovi se mogu mjenjati jer nije ni tvoj ni moj (svaki) stav zasnovan na tacnim informacijama i cesto bude pogresan.

Veliki i ispjesni ljudi koji uticu na ljude, koji imaju znanje, energiju koja privlaci ljude imaju i ljudsku obavezu u agresijama podržati pravu stranu i istinu.

Hvala svim veliki muzickim zvjezdama i drugima koji su u ratu podizali svijest o nekoj tamo BOSNI!!! Velika je to stvar.
Hakiz

#17527 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hakiz »

salik79 wrote: 11/05/2021 01:39
Hakiz wrote: 11/05/2021 01:35
salik79 wrote: 11/05/2021 01:28

Postavio sam i transkript, pa procitaj. A, onda, ponovi razmisljanje na glas.
Pa i neću. Nekako me nije briga. Razumijem ja tebe, ali ja nemam emotivan odnos prema Iranu. Onako se malo dopisujemo.
Ma da, kao sto sam i pretpostavio, sada ne zelis ni citati, a orije toga nisi bio u stanju pogledati :roll:

Bas iznenadjujuce :oops:
Pa, ja nisam toliko emotivno vezan za Iran da bih se preduboko u njegove probleme uvlačio. Svi imamo svoja interesovanja. Trenutno ubijam nesanicu i to je sve. Ni tebe ne interesuje enologija, ali ja te zbog toga neću osuđivati.

Na ovoj temi sam više zbog čuđenja premo forumašima, da neko toliko voli Palestinu ili osuđuje Izrael, ali nikada u toj mjeri da napusti stolicu i ekran i ode pomoći toj Palestini, "pa makar u toj borbi položio i svoj život" kako su nekada govorili naši stari.
salik79

#17528 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

Hakiz wrote: 11/05/2021 01:55
Hakiz wrote: 11/05/2021 01:35

Pa i neću. Nekako me nije briga. Razumijem ja tebe, ali ja nemam emotivan odnos prema Iranu. Onako se malo dopisujemo.
Ma da, kao sto sam i pretpostavio, sada ne zelis ni citati, a orije toga nisi bio u stanju pogledati :roll:

Pa, ja nisam toliko emotivno vezan za Iran da bih se preduboko u njegove probleme uvlačio. Svi imamo svoja interesovanja. Trenutno ubijam nesanicu i to je sve. Ni tebe ne interesuje enologija, ali ja te zbog toga neću osuđivati.

Na ovoj temi sam više zbog čuđenja premo forumašima, da neko toliko voli Palestinu ili osuđuje Izrael, ali nikada u toj mjeri da napusti stolicu i ekran i ode pomoći toj Palestini, "pa makar u toj borbi položio i svoj život" kako su nekada govorili naši stari.
Pa sta onda, koji klinac, ulazis u onakvu raspravu, sa nebuloznim tvrdnjama, koje ti pobijem izjavom jevreja, univerzitetskog profesora, kojemu je to struka!? A, onda pocnes sa nigdje veze spinom i kako to tebe ne zanima...
salik79

#17529 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

salik79

#17530 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

Pazi, ovo je onaj isti koji oci iskapa za Ujgurima :roll:
Hakiz

#17531 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hakiz »

Sefket007 wrote: 11/05/2021 01:54
salik79 wrote: 11/05/2021 01:33

Podrzavao, podrzava, podrzavat ce dok je ziv.

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/roge ... /210510160

Naime, Floydi su grupa čije bih albume ponio na pusto ostrvo da mi kažu samo jednu grupu da odaberem, ali mi nikada nije palo na pamet da pratim kakve imaju političke stavove. Niti bilo koga drugog. Svako ima pravo na svoje stavove, naravno, ali mene kod muzičara interesuje njihova muzika, kod sporstista njhove sportske izvedbe itd. Znam da je muzika, knjiga itd pod uticajem života, pa i političkog stava njihovih autora, ali to ne mijenja na stvari. Kao što neću kupiti neki proizvod zato što ga reklamira neka poznata ličnost, tako neću kupiti ni politički stav. Ako su nam stavovi slični, super, ako nisu, nema veze. Neću svoj mijenjati zbog toga što je suprotan Watersovom ili Alijevom ili Hemingwayevom...
Vecina ljudi nije takva i svoj stav gradi na osnovu tudjih dozivljaja, stavova, tvtrdnji, izlaganja itd...

Na kraju krajeva stavovi se mogu mjenjati jer nije ni tvoj ni moj (svaki) stav zasnovan na tacnim informacijama i cesto bude pogresan.

Veliki i ispjesni ljudi koji uticu na ljude, koji imaju znanje, energiju koja privlaci ljude imaju i ljudsku obavezu u agresijama podržati pravu stranu i istinu.

Hvala svim veliki muzickim zvjezdama i drugima koji su u ratu podizali svijest o nekoj tamo BOSNI!!! Velika je to stvar.
Uvijek postoji opasnost da neka zvijezda i nema baš ispravan stav. Eno, juče bi Handke. Nobelovac. Gdje ćeš veće priznanje od Nobelove. Dakle, neko u koga bi se trebalo ugledati. Ali...
Hakiz

#17532 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hakiz »

salik79 wrote: 11/05/2021 01:58

Pa sta onda, koji klinac, ulazis u onakvu raspravu, sa nebuloznim tvrdnjama, koje ti pobijem izjavom jevreja, univerzitetskog profesora, kojemu je to struka!? A, onda pocnes sa nigdje veze spinom i kako to tebe ne zanima...
Ne znam šta da ti kažem, ja mislim šta mislim, a to koga si pronašao da podebljaš sa njim ono šta ti misliš, to je već tvoja stvar. Vjerujem da kada bih se zadao po bespućima interneta da bih i ja pronašao nekoga s kime bih podebljao svoje, ali ne da mi se. Možda i ne bih, ali nije ni važno.
Sefket007

#17533 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Sefket007 »

Hakiz wrote: 11/05/2021 02:01

Uvijek postoji opasnost da neka zvijezda i nema baš ispravan stav. Eno, juče bi Handke. Nobelovac. Gdje ćeš veće priznanje od Nobelove. Dakle, neko u koga bi se trebalo ugledati. Ali...
Da ima rizika, ali takvi i nisu neke zvijezde, to su placenici i oportunisti ili jednostavno sadisti i bolesni ljidi i kao takvi nisu posebno omiljeni kod normamnog svijeta... Ako te grli i ljubi neko ko slavi genocid i drzi sliku Ratka u kuci onda realno kao covijek dotako si dno...
Hakiz

#17534 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hakiz »

Sefket007 wrote: 11/05/2021 02:06
Hakiz wrote: 11/05/2021 02:01

Da ima rizika, ali takvi i nisu neke zvijezde, to su placenici i oportunisti ili jednostavno sadisti i bolesni ljidi i kao takvi nisu posebno omiljeni kod normamnog svijeta... Ako te grli i ljubi neko ko slavi genocid i drzi sliku Ratka u kuci onda realno kao covijek dotako si dno...
Ne znam šta bih ti rekao. Kao što meni Salik79 reče da je postavio video univerzitetskog profesora, čovjeka koje mje profesja t oo čemu govori i da bih trebao uvažiti i prihvatiti šta taj profesor kaž,e tao su i oi koji dodjeljuju Nobelovu nagradu profesionalci i školovani i treba njihovu odluku uvažiti. E sada imamo problem. Pa, ako je Nobelov komitet pogriješio, šta da kažem za tog profesora :lol:

Pa, eto, da li prihvatiti odluke profesionalaca ili ipak imati svoje mišljenje o stvarima? Ili prihvatiti one profesionalce čiji stavovi su na tragu onoga šta mi već mislimo, a oni koji imaju suprotne stavove to nisu profesionalci, koliko god diploma imali.

Ne znam, nisam ja pametan toliko da odgovaram na takva filozofska pitanja.

U svakom slučaju, na kraju balade, izraelska vojska i policija su u džamiji, tuku, a na svaku Hamasovu vrate 100 puta više i to je tako. Šta god mi forumali o tome.
bogoljub

#17535 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

Cionisti misle da će pokazati neku silu što ulaze u dzamiju i pocaju po ljudima , a ne znaju da tome samo slabost svoju pokazuju.
Svaki zločin njihov će doći na naplatu kad tad. To je zakon kreacije koji neće moći izbjeći.
Hakiz

#17536 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hakiz »

bogoljub wrote: 11/05/2021 02:21 Cionisti misle da će pokazati neku silu što ulaze u dzamiju i pocaju po ljudima , a ne znaju da tome samo slabost svoju pokazuju.
Svaki zločin njihov će doći na naplatu kad tad. To je zakon kreacije koji neće moći izbjeći.
Dobro si. Za jedno 4-5 milijardi godina, kada se dođe bogu na istinu, platiće oni za sve.
HarTar

#17537 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HarTar »

Majka koja je izgubila svoje četvero djece u večerašnjim napadima cionista na Gazu. :(
Image
Last edited by HarTar on 11/05/2021 04:04, edited 1 time in total.
bogoljub

#17538 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

Hakiz wrote: 11/05/2021 02:24
bogoljub wrote: 11/05/2021 02:21 Cionisti misle da će pokazati neku silu što ulaze u dzamiju i pocaju po ljudima , a ne znaju da tome samo slabost svoju pokazuju.
Dobro si. Za jedno 4-5 milijardi godina, kada se dođe bogu na istinu, platiće oni za sve.
zato ti budi strpljiv ne jadikujući.
Oni misle da se dogoditi neće,( vide to dalekIm)
a Mi znamo da sigurno hoće, ( mi to vidimo veoma bliskim)
Sura Mearidz
Hakiz

#17539 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hakiz »

HarTar wrote: 11/05/2021 02:34 Majka koja je izgubila svoje četvero djece u večerašnjim napadima na cionista na Gazu. :(
Image
Tuga. Sa druge strane, Hamas je trebao misliti o tome kada je krenuo ispaljivati. Status žrtve im ne pomaže puno, tako da trebaju razmisliti isplati li se. Na jednu njihovu raketu koja možda i rani ili ubije jednog Izraelca, Izrael će vratiti 100 raketa koje će ubiti desetak ili više Palestinaca. A svijet se zadržava samo na osudama, i ne reaguje. Tako da je stvarno ozbiljno pitanje isplati li se tako gubiti živote. A posebno djecu.

U svakom slučaju, civili su već odavno u svim sukobima najveće žrtve.

To više nije ni stvar moralne ispravnosti. Kada moralno neispravna strana ubije desetine ljudi i ne bude sankcionisana, formalna, samo na papiru, moralna ispravnost da li ima smisla?

Treba naći druge metode borbe, ovako... Ne znam.
Hakiz

#17540 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hakiz »

bogoljub wrote: 11/05/2021 02:41
Hakiz wrote: 11/05/2021 02:24
zato ti budi strpljiv ne jadikujući.
Oni misle da se dogoditi neće,( vide to dalekIm)
a Mi znamo da sigurno hoće, ( mi to vidimo veoma bliskim)
Sura Mearidz
Dobro je kada neko nađe tako utjehu. Ja sam ateist, pa mi to ne bi pomoglo kada bi mi trebala utjeha zbog nedostatka pravde na ovoj planeti u ovom trenutku.
salik79

#17541 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

Hakiz wrote: 11/05/2021 03:11
HarTar wrote: 11/05/2021 02:34 Majka koja je izgubila svoje četvero djece u večerašnjim napadima na cionista na Gazu. :(
Image
Tuga. Sa druge strane, Hamas je trebao misliti o tome kada je krenuo ispaljivati. Status žrtve im ne pomaže puno, tako da trebaju razmisliti isplati li se. Na jednu njihovu raketu koja možda i rani ili ubije jednog Izraelca, Izrael će vratiti 100 raketa koje će ubiti desetak ili više Palestinaca. A svijet se zadržava samo na osudama, i ne reaguje. Tako da je stvarno ozbiljno pitanje isplati li se tako gubiti živote. A posebno djecu.

To više nije ni stvar moralne ispravnosti. Kada moralno neispravna strana ubije desetine ljudi i ne bude sankcionisana, formalna, samo na papiru, moralna ispravnost da li ima smisla?

I za tebe:

Ko god je pognuo glavu pred cetnicima, bio je zaklan. Ko god je se digao i oruzio otpor imao je sansu za opstanak.
salik79

#17542 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

Hakiz wrote: 11/05/2021 02:04
salik79 wrote: 11/05/2021 01:58

Ne znam šta da ti kažem, ja mislim šta mislim, a to koga si pronašao da podebljaš sa njim ono šta ti misliš, to je već tvoja stvar. Vjerujem da kada bih se zadao po bespućima interneta da bih i ja pronašao nekoga s kime bih podebljao svoje, ali ne da mi se. Možda i ne bih, ali nije ni važno.
Covjek je iznio cinjenice koje nicim ne mozes osporiti.
Hakiz

#17543 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hakiz »

salik79 wrote: 11/05/2021 03:34
Image

I za tebe:

Ko god je pognuo glavu pred cetnicima, bio je zaklan. Ko god je se digao i oruzio otpor imao je sansu za opstanak.
Kažem ti, ne vidim te tweetove. Ne kontam to za četnike i pognute glave, ja sam bio u ARBiH i RVI sam, tako da to saginjanje glave možeš nekome drugom, možda sebi uputiti. Ne znam čemu to uopšte, posebno naglašavanje da je meni upućeno, ali hajde, prenijelo te.
dema225

#17544 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dema225 »

Image
salik79

#17545 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

Hakiz wrote: 11/05/2021 03:49
salik79 wrote: 11/05/2021 03:34

I za tebe:

Kažem ti, ne vidim te tweetove. Ne kontam to za četnike i pognute glave, ja sam bio u ARBiH i RVI sam, tako da to saginjanje glave možeš nekome drugom, možda sebi uputiti. Ne znam čemu to uopšte, posebno naglašavanje da je meni upućeno, ali hajde, prenijelo te.
Zanimljivo je kako moje tweetove ne vidis, dok neke druge, na drugim temama, vidis... A, onda, kada ti prekopiram sadrzaj tweeta, ne zelis ga citati :roll:

Evo, ne bi mi mrsko i ovaj put, samo za tebe, u nadi da ces skontati poentu:

Image
Gusar-from-Riga

#17546 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Gusar-from-Riga »

salik79 wrote: 11/05/2021 01:27
Sierra club wrote: 11/05/2021 01:25
salik79 wrote: 11/05/2021 01:22 Nisu bas bili "satori", postavljao sam prilog "60 minutes" sa svim svhedocenjima i video prilozima. Nikada se nisu tako utrtali kao tada. Prema njihovim, vlastitim svhedocenjima, prezivjelih. A preciznost i razornost je bila enormna.
Pa čovječ to je bio strašan napad. kažu da su američki vojnici 2 dana pili anadole.

reci ti meni što se bojiš da Iran napravi nuklearke?

Ne bojim se. Oni ako odluce, odnosno, ako se ukine fetva po tom pitanju, napravit ce je u rekordnom roku.

Jos jednom, pogledaj prilog "60 minutesa". Pistavljao sam ga i na ovom PDFu.
Imaju i fetvu da ne prave? :lol: Treba vidjeti sa njima da ukinu te fetvu, cim prije to bolje.. Nemos vjerovati :-)
HarTar

#17547 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HarTar »

Prokletnici... :( :( :(
Image
HarTar

#17548 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HarTar »

Gusar-from-Riga wrote: 11/05/2021 04:08
Sierra club wrote: 11/05/2021 01:25

Pa čovječ to je bio strašan napad. kažu da su američki vojnici 2 dana pili anadole.

reci ti meni što se bojiš da Iran napravi nuklearke?

Ne bojim se. Oni ako odluce, odnosno, ako se ukine fetva po tom pitanju, napravit ce je u rekordnom roku.

Imaju i fetvu da ne prave? :lol: Treba vidjeti sa njima da ukinu te fetvu, cim prije to bolje.. Nemos vjerovati :-)
Ne ubijaju Iranci Palestince, tako da mislim da ta polemika nije na mjestu u ovim okolnostima...
Gusar-from-Riga

#17549 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Gusar-from-Riga »

HarTar wrote: 11/05/2021 04:10
Gusar-from-Riga wrote: 11/05/2021 04:08

Ne ubijaju Iranci Palestince, tako da mislim da ta polemika nije na mjestu u ovim okolnostima...
Ma reha Izrael ovo radi godinama nego ramazan sad, srca su smeksana pa ljudima teze pada.
Ne mogu ove propagande djecije, a narod nas lahko prihvata. Ubijaju Iranci muslimane itekako, vec eto to je upakovano, prvi su na braniku odbrane Izraela vazda bili.
Last edited by Gusar-from-Riga on 11/05/2021 04:18, edited 1 time in total.
HarTar

#17550 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HarTar »

Gusar-from-Riga wrote: 11/05/2021 04:16
HarTar wrote: 11/05/2021 04:10
Gusar-from-Riga wrote: 11/05/2021 04:08 Imaju i fetvu da ne prave? :lol: Treba vidjeti sa njima da ukinu te fetvu, cim prije to bolje.. Nemos vjerovati :-)
Ma reha Izrael ovo radi godinama nego ramazan sad, srca su smeksana pa ljudima teze pada.
Ne mogu ove propagande djecije, a narod nas lahko prihvata. Ubijaju Iranci muslimane itekako, vec eto to je upakovano.
Ubijaju, ali ne Palestince o kojima se ovdje radi...
Locked