Ama. Sjeverna Koreja gore provocira od Irana pa je ne napadaju. Čak i lansiraju neke rakete. I niko je ne napada. Nikome se ne troše novci, vrijeme, trud, pa na kraju zdravlje i žiot vojnika ako baš ne mora. Mislim, nikome pametnom.salik79 wrote: ↑11/05/2021 00:49A, kako ti to znas? I, zasto ne uskoristise priliku koja im se ko na pladnju ponudila? Niti jedna drzava, od 2. Svj. rata nije uradila to sto je Iran uradio tog momenta.Hakiz wrote: ↑11/05/2021 00:47Pa, Buš nije bio toliko nadmen kao Tramp pa je pazio da ne govori šta mu padne na pamet nego samo ono šta je odlučeno. Zato su njegove riječi pratila djela, dok je Tramp pričao i stvari koje su postojale samo u njegovoj mašti.salik79 wrote: ↑11/05/2021 00:43
Naravno, ne odlucuje on, nego oligarhija iznad njega. On je samo lutka u njihovim rukama. Nije ni Bus odlucio da napadne Irak i Afganistan, nego oni iznad njega. Samo sto su iza njegovih orijetnji uslijedila djela, dok je ovdje uslijedio muk. I jauk.
Pogledati emisiju 60 minutes.
Mislim, ako je Iran tako slab, a oni tako jaki, 'dje zapelo?!
A, akko sada stvari stoje, nije ni trebalo reagovati. Ništa ti ne brini, ni Ameri ni Izraelci nisu glupi, imaju i prethodno iskustvo, pa znaju kada, šta i kako treba uraditi. Neće sigurno raditi kada ti ili ja pomislimo da treba, nego kada oni to odluče. Do sada im nije išlo loše. Desi se ponekad nešto, ne postoji 100 % sigurnost, ali i to ako nisu mogli zaustaviti, onda se osvete prije ili poslije.