Devisen - Euro - Dogecoin
https://www.finanzen.net/devisen/euro-dogecoin-kurs
Za 6 mjeseci euro je pao sa 755 cuka na samo 1,78
Moderator: anex
ne mozes kupovati na binance dikretno nasim karticama.Aang wrote: ↑05/05/2021 08:56 Pozdrav ljudi!
Želim i ja ući malo u svijet kripta, pokušavam na binance kupiti malo coina ali mi javlja sljedeću poruku:
Risk Account Detected
Sorry, you are not able to purchase crypto because you didn’t meet Binance security Terms of Use and Internal Policy.
Nešto nisam još verificirao ili?
postoji li neka na kojoj mogu?_Reds_ wrote: ↑05/05/2021 09:31ne mozes kupovati na binance dikretno nasim karticama.Aang wrote: ↑05/05/2021 08:56 Pozdrav ljudi!
Želim i ja ući malo u svijet kripta, pokušavam na binance kupiti malo coina ali mi javlja sljedeću poruku:
Risk Account Detected
Sorry, you are not able to purchase crypto because you didn’t meet Binance security Terms of Use and Internal Policy.
HB_BHF wrote: ↑05/05/2021 11:08 Ima onaj neki fazon u Njemačkoj sa holdanjem kriptovaluta godinu dana i nakon toga je tax free?
Jel se to misli npr. kupim BTC u 1.1.2021. za 10 000€ i prodam 1.1.2022. za 20 000 € i onda na to se ne plaća porez? Ili ako držim tu vrijednost BTC-a koju sam uzeo godinu dana?
Konkretno u Njemačkoj je ovo poprilično konfuzno. Ja kad sam prijavljivao porez ove godine i pitam čovjeka koji radi s tim (ima firmu za obračun poreza) kakva je situacija sa kriptovalutama.. na koji način se oporezuje.. čovjek pojma nema. Na kraju sam ostao s njim sat vremena objašnjavati mu kako da on kupi kripto.
Jel ovo ima ikakve veze sa ovim što cikotić reče da nema saglasnosti da usvoje novi zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja ter.aktivnosti, centralni registar itd..._Reds_ wrote: ↑05/05/2021 09:31ne mozes kupovati na binance dikretno nasim karticama.Aang wrote: ↑05/05/2021 08:56 Pozdrav ljudi!
Risk Account Detected
Na tvoj primjer gore nećeš morati plaćati porez, ako ga prodaš 31.12 onda plaćašHB_BHF wrote: ↑05/05/2021 11:08 Ima onaj neki fazon u Njemačkoj sa holdanjem kriptovaluta godinu dana i nakon toga je tax free?
Jel se to misli npr. kupim BTC u 1.1.2021. za 10 000€ i prodam 1.1.2022. za 20 000 € i onda na to se ne plaća porez? Ili ako držim tu vrijednost BTC-a koju sam uzeo godinu dana?
Konkretno u Njemačkoj je ovo poprilično konfuzno. Ja kad sam prijavljivao porez ove godine i pitam čovjeka koji radi s tim (ima firmu za obračun poreza) kakva je situacija sa kriptovalutama.. na koji način se oporezuje.. čovjek pojma nema. Na kraju sam ostao s njim sat vremena objašnjavati mu kako da on kupi kripto.
Ja kupujem preko Binance uredno, Unicredit MC kartica a cuo sam da ljudi sa Intesinom kupuju. Raiffeisen navodno odbija.
Kroz Emrit je dosao... prije mozda 2mj narucen dosao prosle sedmice... stajao je doduse i na carini kod nas neko vrijeme dok su skontali sta jeenrique83 wrote: ↑04/05/2021 21:01ja sam vidio jednog, u mostaru ih ima bruka...kako si uspio nabavit obzirom da tek primaju narudzbe, a salju za pola godineazdralovic wrote: ↑04/05/2021 13:14 Stigao mi danas ovaj Helium router/miner... ima li ga jos neko mozda u Sarajevu? da podijeli neka iskustva... na mapi ne vidim nikoga![]()
Kraken i coinmama izvrsis verifikaciju licnih podataka i kupovina karticom ti je omogucena.Aang wrote: ↑05/05/2021 08:56 Pozdrav ljudi!
Risk Account Detected
Šta u slučaju da dokupiš tu istu valutu? Jel se onda to refrešuje?mO k3 wrote: ↑05/05/2021 11:35Na tvoj primjer gore nećeš morati plaćati porez, ako ga prodaš 31.12 onda plaćašHB_BHF wrote: ↑05/05/2021 11:08 Ima onaj neki fazon u Njemačkoj sa holdanjem kriptovaluta godinu dana i nakon toga je tax free?
Stopa poreza na dobit zavisi od stope poreza koju ti licno plaćaš , kod mene nije 30% , nego vise sve zavisi koliko zaradiš
Pitanje je kad si kupio, ja sam davno preko kartice na binance, a kasnije je bilo da ne podržava BiH.. tako da je vrlo važno navesti kad si zadnji put nešto kupio karticom, jer BiH stalno neke restrikcije nameću pa povlačeArkec Zgotiva wrote: ↑05/05/2021 12:40Ja kupujem preko Binance uredno, Unicredit MC kartica a cuo sam da ljudi sa Intesinom kupuju. Raiffeisen navodno odbija.
Nisam imao nikakvih problema sa manjim kolicinama, samo sam na Binance morao uraditi verifikaciju (preporucujem raditi preko njihovog mobile appa). Jedini problem kad je banka odbila je kad sam htio kupiti preko $1500, tada sam ih nazvao i rekao da odobre, i odobrili u roku od 5 minuta.
Kartica funkcionise iz Njemačke, bar kod mene.sve_ovo_ja wrote: ↑05/05/2021 13:17 I iz Njemacke ne može Binance direktno karticom, pa sam prvo P2P uzimao USDT (prebacim EUR preko Revoluta, a meni releasaju USDT), a onda kupovao druge kripto sa USDT.
Ako sam dobro skontao to se isto računa za porez kao prodaja jer nisam čuvao USDT duže od godinu, iako sam ih koristio samo da bih uzeo drugu valutu?![]()
Dobra se svota moze zaraditi, ali trebas imati 2 najmanje u razmaku od 300 metara...azdralovic wrote: ↑05/05/2021 12:55Kroz Emrit je dosao... prije mozda 2mj narucen dosao prosle sedmice... stajao je doduse i na carini kod nas neko vrijeme dok su skontali sta jeenrique83 wrote: ↑04/05/2021 21:01ja sam vidio jednog, u mostaru ih ima bruka...kako si uspio nabavit obzirom da tek primaju narudzbe, a salju za pola godineazdralovic wrote: ↑04/05/2021 13:14 Stigao mi danas ovaj Helium router/miner... ima li ga jos neko mozda u Sarajevu? da podijeli neka iskustva... na mapi ne vidim nikoga![]()

Ne sjećam se tačno je li Njemačka vozačka ili dozvola bila, nije naš pasoš bio...Latte wrote: ↑05/05/2021 13:33Kartica funkcionise iz Njemačke, bar kod mene.sve_ovo_ja wrote: ↑05/05/2021 13:17 I iz Njemacke ne može Binance direktno karticom, pa sam prvo P2P uzimao USDT (prebacim EUR preko Revoluta, a meni releasaju USDT), a onda kupovao druge kripto sa USDT.
Ako sam dobro skontao to se isto računa za porez kao prodaja jer nisam čuvao USDT duže od godinu, iako sam ih koristio samo da bih uzeo drugu valutu?![]()
Maloprije visom dokupio coinova.
Zavisi kako si se verifikovao na binance.
Ako si sa BH pasosem onda neće moći, ako si sa njemačkom boravisnom dozvolom onda može![]()
Tu ide Fifo first in first outshiljak wrote: ↑05/05/2021 13:15Pitanje je kad si kupio, ja sam davno preko kartice na binance, a kasnije je bilo da ne podržava BiH.. tako da je vrlo važno navesti kad si zadnji put nešto kupio karticom, jer BiH stalno neke restrikcije nameću pa povlačeArkec Zgotiva wrote: ↑05/05/2021 12:40Ja kupujem preko Binance uredno, Unicredit MC kartica a cuo sam da ljudi sa Intesinom kupuju. Raiffeisen navodno odbija.
Nisam imao nikakvih problema sa manjim kolicinama, samo sam na Binance morao uraditi verifikaciju (preporucujem raditi preko njihovog mobile appa). Jedini problem kad je banka odbila je kad sam htio kupiti preko $1500, tada sam ih nazvao i rekao da odobre, i odobrili u roku od 5 minuta.