ma dzaba kad smo takvi volimo se pokazivati al niko ne gleda sve strane te medaljemirsek wrote: ↑03/05/2021 10:57Da da. Auto je relativno lako kupiti al kad krene odrzavanje.. Tu cak i imucniji posustaju sa foliranjem.foxlife wrote: ↑03/05/2021 10:46to oko odrzavanja je posebna pricamirsek wrote: ↑03/05/2021 10:39
A tek dvojke za koje i sad traze 2000 KM i vise. Mislim da je to zato jer kad dodjes to cjenovnog ranga od oko 5000 KM tada se manje gleda godiste i klasa auta a puno vise troskovi odrzavanja, pozdanost registracija i potrosnja.
A golf je jeftiniji za odrzavanje od audija.
to kad bi se gledalo 90% auta bi bilo polo i ta klasa
pa nisam jednom vidio da covjek kupi auto da 20000 i ciganci na osnovnim stvarima kocnice i sl
trazi polovne stvari a u pitanju njegova sigurnost a sve to jer mu je skupo
i zato kad mene pitaju sto ti ne vozas neko skuplje auto kazem im
evo sutra kupim panameru x5 q7 ili sta ja znam cak i novu i sta dalje
lako je skupiti meni do 100000 te kredit te ustedjevina itd al sta dalje kad treba gume treba ti 1000 minimalno
mali servis treba ti 500 i vise itd
znaci imas rate kredita imas servise koji su u visini onoga sto ti ostane od plate i mogu jesti kifle poslije toga
ovako vozis auto koji ti se svidja koji mozes odrzavati putujes provodis se boli te briga
al to je nekima neshvatljivo
ima takvih cak i na forumu![]()
Zato je dosta nasih luskuznih novih auta sto gledamo na cesti na lizingu i koje se vozi dok ga garancija pokriva a onda vracanje lizing kuci i uzimanje drugog za pokazivanje. Pa se drot kad te zaustavi radi kontrole zacudi kad vidi da je takav nov i luksuzan auto vlasnistvo vozaca.
jos posebno sto se kod nas raja isprsi i da kupi to auto
kaze imam 15000 i trazim auto od 15000 al eto mogao bih jos nategnuti do 17000
pa ti si kratak i sa ovih 17000 ako kupujes od 15000
registracija je u prosjeku 500 maraka ako ces bilo sta da sredis od sitnica kao sto je mali servis i sl to izadje sa registracijom oko 1000
da ne pricam ako moras kupiti gume mjenjati kocnice i sl
i onda ti kupis to auto i smijes mi se kako ja vozim pezoa a ti bmw ili sta vec
sutra idemo na pice ja platim svoje ti se jadas nemas
ajmo na izlet ma ne mogu
ja na hobi potrosim neku vecu cifru a ostali se cude kako je to moguce i otkud na gluposti da dajem tolike pare
pa dajem zato jer nisam kupio bmw od 60000 na kredit i da nemam sta jesti a kamoli sta ostalo
uzeo sam auto od 18000 koje je duplo jeftinije odrzavati od tog bmw-a al zato ga odrzavam po propisu sve novo a imam i potrositi na drugim stranama
al opet kazem to mnogi nece da shvate ne mogu da shvate ili zbog ljubomore nece da prihvate tu cinjenicu