SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#45676 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

priča bi imala smisla da na mjesečnom nivou imamo bar desetak ovakvih situacija. pa da su službe na rubu pucanja.

a nisu.

opet kažem, pored svih silnih zloupotreba, ako ćemo ovdje trenirati strogoću, onda nas jebi.
STARx

#45677 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by STARx »

Nije to treniranje strogoce, nego normalno funkcionisanje drzave.
drag_gost

#45678 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drag_gost »

gdesi bre wrote: 01/05/2021 00:10
drag_gost wrote: 01/05/2021 00:08
gdesi bre wrote: 01/05/2021 00:00

Da prestanes pisat gluposti,eto to :lol:
Ako moze ikako,spasit ces i sebe i planetu :D
:lol: :lol: :lol:

Kaze osoba cije bivstvovanje se svodi na primitivizam i glupost. Drago mi je sto te je mali djecak razocarao i sto je dobro, sigurno si bio dobro oznojio dlanove, ali propade slavlje.
Evo cetvrti put pises lose na konto malca,gdje ti je moral?Zar ti nije drago sto je sve proslo ok?
Ma cim si napisao da je to suplja da je spavao, odmah sam znao da je u pitanju sagovornik bez morala. Drago mi je sto te je malac razocarao, hvala Bogu da je tako nesto bezasleno bilo. Pogotovo jer si se nadao da ce biti nesto drugo. Cuj suplja da je spavao, Boze sacuvaj.
Last edited by drag_gost on 01/05/2021 00:30, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#45679 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

Image

:mrgreen:

Dajte ba ljudi, ne znam gdje mi je mačka pa me uhvati panika, sad zamislite kad je dijete u pitanju. Desi se i bizarnijih stvari od ovog.
last mohicans

#45680 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

drug_profi wrote: 01/05/2021 00:06
last mohicans wrote: 30/04/2021 23:14
drug_profi wrote: 30/04/2021 22:50 Treba da se racun ispostavi za dizanje GSS i policije.
Ne mora se naplatiti, ali nek stoji kao dug.
Samo radi drugih slucajeva.
Najbolje ih u zatvor poslati. Zar policija nije tu radi građana, njima na usluzi, isto tako i ta GSS. Ne ispostavljaju račune wanna be surviverima koji landaraju po planinama po svakavim vremenskim uslovima, pa se diže GSS, a da roditeljima za ovo ispostave račun. Taman se svaki dan ovo dešava pa se satrali trazeci ga. Bas sam prosao pored Pennya i vidio sam jednu patrolu sa rotacijama. Naravno, autom su tražili dijete. Par minuta mi je dijete nestalo na plaži, kad me srčani nije strefio. Nema goreg šoka i nevjerice.
Nisam rekao da ne treba svakom ko digne GSS opravdano ili neopravdano, obracunati troskove. Idu na budzet ako je opravdano. Ako nije idu na dug.
PA dokle ce ljudi volonteri skakat po livadama i šumama trazeci jebivjetre? U ovom slucaju djecu roditelja jebivjetara?
I meni se dijete izgubilo, otislo 1997. da seta sa drugaricom. 2 godine svaka. Iz dvorista otsetali.
Pa nisam digao paniku. Znam da su djecija posla i po sebi samom. Ja i zena, stari moj i sestra, i stari od druge curice, u strelce. Nasli ih u dvoristu obdanista.
jeste da ih nismo nasli za 15-20 minuta zvali bi policiju, ali bi to sve bilo iskljucivo nasom krivicom. I trebalo bi da smo odgovarali za to. Sam stres nam je bio pouka. I ovim ce roditeljima biti, ali sama cinjenica da im je dijete bilo pod nosom a da su digli po grada, zasluzuje dodatnu sankciju.
Nisi upravu, dovoljan im je stres i šok koji su proživjeli. Kakve crne sankcije. Policiji je posao da bude u službi građana, nisu se jednom bez velikog povoda odazvali. Svakako se u vrijeme iftara i post iftara sklanjaju u stanice. A i policijski koji je na snazi više od pola godine im ide na ruku, da se ne bave onim čime bi trebali da se bave. Baš mi ih je žao, mogli su koju kaznu napisati umjesto sto su tražili potencijalno izgubljeno dijete.
last mohicans

#45681 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Ma daj ba, pričajmo malo o Efendicu, manimo se dijeteta. Spomenu li ga iko danas? Priznao krivicu, godina uslovno. A desetine drugih sa istim ishodom završi u zatvoru. Onda pričamo o neki fakturama i sistemu, a sistem truho od vrha ka dnu, ali za ljigavce kao rumenko je odličan, bas skrojen po njihovoj mjeri.
smijesni_ste

#45682 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by smijesni_ste »

Šta se ima pričati o Efendiću?

Čovjek je dobio koliko već glasova uprkos onome što se desilo i što se znalo da će ga ovako 'kazniti', prema tome...narod je rekao svoje :thumbup:
Last edited by smijesni_ste on 01/05/2021 00:43, edited 1 time in total.
zigson

#45683 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zigson »

Kakva vam je to logika, cuj ispostavljati fakture ljudima, pa ne desava se svaki dan ovo, ili nestali planinari, i sl., nego jednom u 2 godine. Pa za sta ce nam onda gss i policija. Hajmo sve rasformirati i privatne agencije osnovati i naplacivati ljudima da im macku skinemo sa drveta.
Svi pametni
tamaricaaa

#45684 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tamaricaaa »

gdesi bre wrote: 01/05/2021 01:08
zigson wrote: 01/05/2021 00:59 Kakva vam je to logika, cuj ispostavljati fakture ljudima, pa ne desava se svaki dan ovo, ili nestali planinari, i sl., nego jednom u 2 godine. Pa za sta ce nam onda gss i policija. Hajmo sve rasformirati i privatne agencije osnovati i naplacivati ljudima da im macku skinemo sa drveta.
Svi pametni
vjerovatno da ce se dodatno ispitat ti roditelji ko su i sta su,jesu li skloni necemu,ako se to dokaze onda bi moglo biti problema,ako je sve ok onda ide ova prica,sto si rekao,ne desava se svaki dan,svi sretni.

Prica je upravo onakva kao sto je u medijima objavljeno. Dijete zaspalo na spratu, pod krevetom. Roditelji nisu skontali i sta sad. Roditelji su rega, znam licno. Nek je sve dobro zavrsilo. Bolje da je pod krevetom zaspao nego da je neki los ishod. Policiji i jeste posao da traze dijete ako je prijavljen nestanak, za to su placeni.
Hakiz

#45685 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

Ti nikada kao dijete nisi pustila maštu da "divlja" pa zamišljala da si u nekoj avanturi, pa si se zavukla ispod kreveta da istražuješ, skloniš se od snijega jer zamišljaš da si neki istraživač koji je upao u nevrijeme itd. I onda, dok čekaš da se "vrijeme popravi" zaspiš jer si se cijeli dan igrala i umorila se?

Situacija 1:

Kada smo mlađi brat i ja bili mali, nismo imali ni 10 godina, brat se nešto naljutio na mene, mislim da je bila neka ljubomora zbog igračaka, isplakao se i zaključao u stanu. I nakon nekog vremena zvonim mu ja da otključa ne javlja se, lupam na vrata, zvonim, ništa, Uplašio se mu da se nije nešto desilo, pozovem komšiju koji provali vrata (tada nisu postojala ova protivprovalna vrata :)), mama bila na poslu, uđemo u stan, a brat od plača čvrsto zaspao i nije čuo lupu i zvono.

Situacija 2:

Otišli kod rodbine u drugi grad, ja izašao u dvorište da se igram i dvorište, ulica itd i izgubio se. Frka, policija, komšiluk traži i nađu me sa druge strane kuće. Ni 5 metara od kuće.

Tako da kada su djeca u pitanju ne mora nikakvo nasilje, nema disfunkcionalne porodice, nikakvi porodični problemi. To su normalne stvari sa djecom, dešavale su se i dešavaće se uvijek.

Majke mi, ova nova vremena samo neki strah, panika, sve neke zavjere, otmice, trgovine ljudima, organima itd. Kada sam ja bio dijete, kada se dijete izgubi svi pomisle dijete se zaigralo i izgubilo. I u 99 % slučajeva tako i bude, nađu ga na manje od 50 metara od kuće. Ako je baš avantursita, možda 500 metara. Niko nije pomišljao na neke otmice i slično.

Fakat su ovaj internet i sloboda da svako piše šta hoće, da svako bude "novinar", "stručnjak" itd doveli do toga da se plašimo i sopstvene sjene i u svemu gledamo babaroge i zlo.

Sa druge strane niko, ni bog ko u njega vjeruje, ne garantuju 100 % sigurnost. Sranja se dešavaju. Neko naprosto nema sreće. Ali kada se podvuče crta, takvi su u ogromnoj manjini i nisu razlog za ovoliki strah koji imamo.

Treba nam, fakat, neki reset, ode ovo dovraga.
moonca

#45686 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moonca »

Hakiz wrote: 01/05/2021 02:05 Situacija 1:

Kada smo mlađi brat i ja bili mali, nismo imali ni 10 godina, brat se nešto naljutio na mene, mislim da je bila neka ljubomora zbog igračaka, isplakao se i zaključao u stanu. I nakon nekog vremena zvonim mu ja da otključa ne javlja se, lupam na vrata, zvonim, ništa, Uplašio se mu da se nije nešto desilo, pozovem komšiju koji provali vrata (tada nisu postojala ova protivprovalna vrata :)), mama bila na poslu, uđemo u stan, a brat od plača čvrsto zaspao i nije čuo lupu i zvono.

Ipak je bio razlog.... naljutio se....
Naravno da se desava, svasta.. kao i da djeca iz nekog razloga- 'testiraju roditelje'.. njihova masta je, nepredvidiva... ali opet.. dobro je da je ok
... no, posto je policija pozvana. mislim da po proceduri , treba da se obavijeti i socijalna sluzba. da ispita-- atmosferu u kuci...

..
Hakiz

#45687 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

moonca wrote: 01/05/2021 02:22
Hakiz wrote: 01/05/2021 02:05 Situacija 1:

Ipak je bio razlog.... naljutio se....
Naravno da se desava, svasta.. kao i da djeca iz nekog razloga- 'testiraju roditelje'.. njihova masta je, nepredvidiva... ali opet.. dobro je da je ok
... no, posto je policija pozvana. mislim da po proceduri , treba da se obavijeti i socijalna sluzba. da ispita-- atmosferu u kuci...

..
To možda kod vas u Ameriku. Kod nas, na brdovitom Balkanu, ne ide tako. Mi smo normalniji od vas, ne zove se država za svaku sitnicu. A i bolje da se što manje posla ima sa državom i njenim institucijama. Kakva je BiH, stvoriće probleme i tamo gdje ih nema.
gdesi bre

#45688 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by gdesi bre »

E vidi ti krave djete stavila naprijed :lol:
Sad ce ovi sto ih brane odmah ma to je samo za selfija :D
Samo malo je bezveze da sad kacite tuđe slike sa fejsa,bez pristanka.
Last edited by gdesi bre on 01/05/2021 09:10, edited 1 time in total.
thekupus

#45689 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by thekupus »

gdesi bre wrote: 01/05/2021 09:03 E vidi ti krave djete stavila naprijed :lol:
Moja djeca čim stojimo parkirani i čekamo nešto sama prelaze naprijed. Auto nije u pokretu, zašto bi to bio problem?
gdesi bre

#45690 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by gdesi bre »

thekupus wrote: 01/05/2021 09:10
gdesi bre wrote: 01/05/2021 09:03 E vidi ti krave djete stavila naprijed :lol:
Moja djeca čim stojimo parkirani i čekamo nešto sama prelaze naprijed. Auto nije u pokretu, zašto bi to bio problem?
Na slici ne znas jel vozilo u pokretu ili nije i da li je ista opalila po gasu nakon slike.To u saobracaju svakodnevno viđam da su djeca na suvozacevom mjestu.
ja71

#45691 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ja71 »

gdesi bre wrote: 01/05/2021 09:15 Na slici ne znas jel vozilo u pokretu ili nije ...
Je li moguće ovu sliku napraviti ako je auto u pokretu?

Naravno da jeste, to možemo vidjeti u filmovima
Gray

#45692 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Gray »

Od djece sto vidim u autima u saobraćaju, bar jedno 50 posto ako ne i vise nije u sjedalicama, nego stoje između sjedišta ili bezveze svede odzada bez da su za vezana.
gdesi bre

#45693 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by gdesi bre »

ja71 wrote: 01/05/2021 09:28
gdesi bre wrote: 01/05/2021 09:15 Na slici ne znas jel vozilo u pokretu ili nije ...

Ja ih viđam svaki dan i ne gledam filmove odavno.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#45694 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Gray wrote: 01/05/2021 09:29 Od djece sto vidim u autima u saobraćaju, bar jedno 50 posto ako ne i vise nije u sjedalicama, nego stoje između sjedišta ili bezveze svede odzada bez da su za vezana.
To je njihov problem
Moratr razluciti
gdesi bre

#45695 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by gdesi bre »

Gray wrote: 01/05/2021 09:29 Od djece sto vidim u autima u saobraćaju, bar jedno 50 posto ako ne i vise nije u sjedalicama, nego stoje između sjedišta ili bezveze svede odzada bez da su za vezana.
Sinoc na semaforu kod tv vidim jednu stavila djete u krilo,nema djete 5 godina i okrece volan sa mamom :lol:
Sto bosnjo moze bit debil ne moze niko.
ja71

#45696 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ja71 »

gdesi bre wrote: 01/05/2021 09:31

Vozi bez ruku a i istovremeno pravi selfie.
I to viđaš svaki dan?

Da nisi na kakvim supstancama ?
Truba

#45697 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Sto ljudi rade sa svojom djecom i imovinom nije nas problem
Fokusirat se na sebe a ne druge
gdesi bre

#45698 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by gdesi bre »

ja71 wrote: 01/05/2021 09:36
gdesi bre wrote: 01/05/2021 09:31

Vozi bez ruku a i istovremeno pravi selfie.
I to viđaš svaki dan?

Da nisi na kakvim supstancama ?
Nisam na supstancama to viđam cesto,tebi ako nije jasno i ne vjerujes znaci da se ne kreces i laprdas u prazno .
gdesi bre

#45699 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by gdesi bre »

Black swan wrote: 01/05/2021 09:37 Sto ljudi rade sa svojom djecom i imovinom nije nas problem
Fokusirat se na sebe a ne druge
:lol:
Jes jes samo okreci glavu od problema,sutra da se sta desi to bi vecina jedva cekala da osudi a dok se ne desi dobro je,suti. :D
Truba

#45700 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Ja se vezem dosta od mene
Post Reply