Kakve tenisice nose forumasi :)
Moderator: anex
-
channel10
- hopi
#6827 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
pa eto izgleda nimsa jediniLajavikrelac wrote: ↑30/04/2021 16:28Nisi jedini koji se na ovo žali.
Prije par dana kupio patike za trening u Sport Vizionu, Reebok br 46, i njihove modele kupujem za rekreaciju već skoro sedam godina jer mi njihov kalup najbolje paše. Reebok 46 mi je čak za pola broja i veći što po pravilu i treba da bude kada su u pitanju patike za trenin i trčanje iz već poznatih razloga. Ali...
Probam ih, pašu, kupim i odem u teretanu sa njima. Na po treninga mi oguliše prste, ne traci za trčanje ubijaju koliko su tijesne, nokti na palčevima mi pomodriliNove jesu, tek obučene, ali WTF
Dođem kući uporedim ih sa starim u kojima sam trenirao, razlika u dužini čitav cm
Oba modela broj 46 i dužina 30,5 cm na deklaraciji, sve isto a patika za čitav broj manja
![]()
Odem u SV i sa vrata resnem sa njima na pult i velim ovo nije Reebok br 46! Ona radnica meni nešto lafo objašnjava, kao znate gosodine od modela do modela ima razlike u veličini![]()
Velim ja njoj vidi draga moja, ja sam starji od tebe bar 10 godina i poderao sam patika koliko ih ti na rafe nisi složila, ja znam da se modeli jednog proizvođača razlikuju po širini, dubini gazišta, visini risa stopala, obliku vrha obuće, ali od tebe prvi put čujem da se razlikuju u dužini isti brojevi
Centimetri su međunarodna mjera koja bi trebala svugdje ista, ali kod vas u Sport Vizionu su neka druga pravila izgleda...
Vele šalju na vještačenje, inspekciju u SA pa će za 8-10 dana javiti šta je odlučeno...uopšte me ne zanima kada idući put dođem hoću pare nazad ne zanimaju me vaši fuš modeli obuće. Pare ili će biti dreke i vriskePrema srbijanskim forumima masa raje se žali na obuću iz Sport Vizona od raznih felera pa do kidanja i raspadanja patika u roku od mjesec dana hodanja po gradu. Isti vlasnici drže i SV, Sport Reality, Nike, Adidas, Under Armour i Buzz. Original modeli su u Buzzu i ovim ovlaštenim prodavicama po ludačkim cijenama
Kako se sad ne može putovati vani dobro im došlo pa muljaju šta stignu u nižem segmentu, a sve što čemu valja od aktuelnih modela su gurnuli u Buzz gdje nema kundura ispod 200 KM.
Govna prevarantska![]()
i baš to, mene na prstima-pogotvo palcu onako sa strane pritišće, ostatak je ok.
pazi ovo, imao jedne gazele broj 46 kupio ima nekoliko godina, sit se nanosao odlične tene, naručim online iste gazele, u potpunosti isti model samo druga boja, broj isti-46. Obučem pritišće. Izmjerim stare, recimo 31cm izmjerim nove one 30,5 cm, tačno tih 0,5cm mi je smetalo. kako šta ne znam ali je tako bilo.
Tako da možda nije do SV(nije da ih branim) kao prodavnice, možda je do proizvođača, mada je glupost da smanjuju tene a brojevi ostaju isti.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#6828 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Kod nas se prodaju patike, originalne kao i te "američke" samo što su radjene za neka druga trzišta, uglavnom azijska. Pa tako, kalupi se razlikuju za američko i azijsko trzište, ali ne mozes reci da to nije original...
- skafiskafsnjak
#6829 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Zena je na Otto gledala nedavno... U njih je origi 100%.
Otvorila je neke tene .. dole ispod pise, narucite pola broja vise
Otvorila je neke tene .. dole ispod pise, narucite pola broja vise
- konektovan
#6830 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Nije ovo juga, pa da bude po jus-u..
Obuca dolazi sa svih strana, kod nas najviše iz Azije,..logično, tako da treba uvijek gledati broj više...kod nekih modela, meni je trebalo skoro i dva broja..
Obuca dolazi sa svih strana, kod nas najviše iz Azije,..logično, tako da treba uvijek gledati broj više...kod nekih modela, meni je trebalo skoro i dva broja..
-
channel10
#6831 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Ne ide brate tokonektovan wrote: ↑30/04/2021 20:49 Nije ovo juga, pa da bude po jus-u..![]()
Obuca dolazi sa svih strana, kod nas najviše iz Azije,..logično, tako da treba uvijek gledati broj više...kod nekih modela, meni je trebalo skoro i dva broja..![]()
Moze se i u USA desiti da narucis 46, a da ti prsti udaraju u vrh patike, a isto tako i da ima "lufta" naprijed, a isti broj.
Sve zavisi od kalupa patike odnosno onog "dzepa". Ali da ti seta broj patika za dva broja, tu nesto ne stima.
- konektovan
#6832 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Ja ti ovo pricam iz iskustva. Kupio md runner, prije 2 godine 45.5 broj u intersportu, imao prije 5 godina isti model 44 broj, identicne na nozi...istih ukupnih dimenzija...channel10 wrote: ↑30/04/2021 20:59Ne ide brate tokonektovan wrote: ↑30/04/2021 20:49 Nije ovo juga, pa da bude po jus-u..![]()
Obuca dolazi sa svih strana, kod nas najviše iz Azije,..logično, tako da treba uvijek gledati broj više...kod nekih modela, meni je trebalo skoro i dva broja..![]()
... I u Aziji je 1cm=1cm.
Moze se i u USA desiti da narucis 46, a da ti prsti udaraju u vrh patike, a isto tako i da ima "lufta" naprijed, a isti broj.
Sve zavisi od kalupa patike odnosno onog "dzepa". Ali da ti seta broj patika za dva broja, tu nesto ne stima.
-
avijon
#6833 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Ja sam na jedne air max naišao, znaci one na pijaci od 30km su vise orginalnije izgledale i sa manje gresaka.Lajavikrelac wrote: ↑30/04/2021 16:28Nisi jedini koji se na ovo žali.
Prije par dana kupio patike za trening u Sport Vizionu, Reebok br 46, i njihove modele kupujem za rekreaciju već skoro sedam godina jer mi njihov kalup najbolje paše. Reebok 46 mi je čak za pola broja i veći što po pravilu i treba da bude kada su u pitanju patike za trenin i trčanje iz već poznatih razloga. Ali...
Probam ih, pašu, kupim i odem u teretanu sa njima. Na po treninga mi oguliše prste, ne traci za trčanje ubijaju koliko su tijesne, nokti na palčevima mi pomodriliNove jesu, tek obučene, ali WTF
Dođem kući uporedim ih sa starim u kojima sam trenirao, razlika u dužini čitav cm
Oba modela broj 46 i dužina 30,5 cm na deklaraciji, sve isto a patika za čitav broj manja
![]()
Odem u SV i sa vrata resnem sa njima na pult i velim ovo nije Reebok br 46! Ona radnica meni nešto lafo objašnjava, kao znate gosodine od modela do modela ima razlike u veličini![]()
Velim ja njoj vidi draga moja, ja sam starji od tebe bar 10 godina i poderao sam patika koliko ih ti na rafe nisi složila, ja znam da se modeli jednog proizvođača razlikuju po širini, dubini gazišta, visini risa stopala, obliku vrha obuće, ali od tebe prvi put čujem da se razlikuju u dužini isti brojevi
Centimetri su međunarodna mjera koja bi trebala svugdje ista, ali kod vas u Sport Vizionu su neka druga pravila izgleda...
Vele šalju na vještačenje, inspekciju u SA pa će za 8-10 dana javiti šta je odlučeno...uopšte me ne zanima kada idući put dođem hoću pare nazad ne zanimaju me vaši fuš modeli obuće. Pare ili će biti dreke i vriskePrema srbijanskim forumima masa raje se žali na obuću iz Sport Vizona od raznih felera pa do kidanja i raspadanja patika u roku od mjesec dana hodanja po gradu. Isti vlasnici drže i SV, Sport Reality, Nike, Adidas, Under Armour i Buzz. Original modeli su u Buzzu i ovim ovlaštenim prodavicama po ludačkim cijenama
Kako se sad ne može putovati vani dobro im došlo pa muljaju šta stignu u nižem segmentu, a sve što čemu valja od aktuelnih modela su gurnuli u Buzz gdje nema kundura ispod 200 KM.
Govna prevarantska![]()
Sigurno nije sve original ima tu neki mix u SV.
I slazem se sta god valja ili je u nike ili u buzzu ovo na stupu je škart
- skafiskafsnjak
#6834 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Sto bi zene rekle 2cmchannel10 wrote: ↑30/04/2021 20:59Ne ide brate tokonektovan wrote: ↑30/04/2021 20:49 Nije ovo juga, pa da bude po jus-u..![]()
-
channel10
#6835 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
I ja ti pisem iz iskustva kupovine na nike.com za US trziste. Jedne free run malo udaraju prsti, a druge free run knit malo velike. Isti broj ista stranica, a eto ispade i isti modelkonektovan wrote: ↑30/04/2021 21:24Ja ti ovo pricam iz iskustva. Kupio md runner, prije 2 godine 45.5 broj u intersportu, imao prije 5 godina isti model 44 broj, identicne na nozi...istih ukupnih dimenzija...channel10 wrote: ↑30/04/2021 20:59Ne ide brate tokonektovan wrote: ↑30/04/2021 20:49 Nije ovo juga, pa da bude po jus-u..![]()
Sve zavisi od kalupa patike odnosno onog "dzepa". Ali da ti seta broj patika za dva broja, tu nesto ne stima.Pokušao probati 44 u intersportu, nema šanse, prsti ubiše. I jedne i druge Azija, jedne Vijetnam, druge čajna.
- mc-twin
#6836 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Ja sam godinama unazad upravo narucivao iz Amerike po nizim cijenama il tene (modele) kojih nema kod nas.channel10 wrote: ↑30/04/2021 17:53
Zasto ne narucis patike iz USA? Stvarno ne znam sto se zajebavate sa ovim nasim trgovcima. Otvoris stranicu, isklikas sta ti treba i sacekas da ti pesoto dobaci i imas patiku radjenu za USA trziste, a ne kupovati ovo smece ovdje gdje kad ih navuces na stopalo osjetis da ima djona do prstiju, a dalje "nesto fali"![]()
-
channel10
#6837 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Ja sam za BF kupio patike snizene sa 100 na 42 dolaramc-twin wrote: ↑30/04/2021 22:25Ja sam godinama unazad upravo narucivao iz Amerike po nizim cijenama il tene (modele) kojih nema kod nas.channel10 wrote: ↑30/04/2021 17:53
Zasto ne narucis patike iz USA? Stvarno ne znam sto se zajebavate sa ovim nasim trgovcima. Otvoris stranicu, isklikas sta ti treba i sacekas da ti pesoto dobaci i imas patiku radjenu za USA trziste, a ne kupovati ovo smece ovdje gdje kad ih navuces na stopalo osjetis da ima djona do prstiju, a dalje "nesto fali"![]()
- N.N.
#6838 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Ovaj Superstar se nekada znao uzeti za 89 KM na snizenju, likovi ga sada tutnuli u Buzz i na 189 KM haman
Prije 10 godina ga ja gazio.
Sadasnji izbor je obicna komercijala, gdje god udjes sve isti modeli, iste cijene i jebat ga.
Buzz odudara, ali i cijenom odudara.
SV poklopio trziste i diktiraju sve.
Generalno smece, ali tako nam je, kako nam je...
Prije 10 godina ga ja gazio.
Sadasnji izbor je obicna komercijala, gdje god udjes sve isti modeli, iste cijene i jebat ga.
Buzz odudara, ali i cijenom odudara.
SV poklopio trziste i diktiraju sve.
Generalno smece, ali tako nam je, kako nam je...
- mc-twin
#6839 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Gledao sam Air force,ali su poprilicno na cijeni. Haman kao i kod nas,al mi se ne ceka da padne cijena,tako da sam odlucio ovaj put ovdje kupiti.channel10 wrote: ↑30/04/2021 22:27Ja sam za BF kupio patike snizene sa 100 na 42 dolaramc-twin wrote: ↑30/04/2021 22:25Ja sam godinama unazad upravo narucivao iz Amerike po nizim cijenama il tene (modele) kojih nema kod nas.channel10 wrote: ↑30/04/2021 17:53
. Model ni nema kod nas, a sumnjam da ce ikad i doci. Sad sam bacio oko na jedne od 200 dolara, ali cekam neko snizenje da naleti pa da kliknem
![]()
- KB9
#6840 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
od zadnje kupovine kod mene samo juventa dolazi u obzir 
-
snijeg_led
#6841 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Najbolji forumasi nose vake

- i agree
#6842 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Koja je to marka
-
snijeg_led
#6843 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Veja Francuske 
- pizarro
#6844 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
prave hipsterske
na prvu kontas one victory iz deichmanna.
na prvu kontas one victory iz deichmanna.
-
mali_balon
#6845 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Gledam ove kaljacice i kontam koliko je juga prije 30g bila stilski napredna pa bio jak uvoz...iste ovake ja imao simod samo eto znak promjeni....i joa nekih yassa modela je bilo isto slicnih
-
snijeg_led
#6846 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Mozda Francuzi guglaju stare slike pa kopiraju dizajn 
- konektovan
#6847 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Retro je uvijek u modi.. 
- mc-twin
#6848 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Kupih i ja danas svoje prve Air-ke.
Odem u Nike shop na izlobenom modelu se vidjelo kako je ljepljeno(lose uradjeno) vec tad odmah mi se nije uzimalo. Opcenito nisam odusevljen kvalitetom izrade. Kupim kad mi daje karticu Sport Vision-a i Buzz-a za popust. I na racunu pise Sport Vision poslovna jedinica Nike Shop-a. Isto sranje samo drugo pakovanje...
- N.N.
#6849 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Pa sve te radnje od Visiona, Reality, Extre, Buzza, Nike, Adidas, Under shopa drzi isti lik
Sve je to Sport Vision ekipa.
Sve je to Sport Vision ekipa.
- tramvajtrojka
#6850 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
kad me vec lupa po glavi nek me lupa posteno pa neka dovuce sto imaju u Beogradu i Ljubljani tike.rs da kao covjek mogu potrošiti lovu na nesto dobro
pa bi se odlucio bi li uzeo forsice il Yeezy