Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10376 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Truba »

Slobodna bosna nije relevantna ni za sta
costacurta

#10377 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by costacurta »

Project Ashe wrote: 30/04/2021 09:08
costacurta wrote: 30/04/2021 09:05
mk ultra wrote: 30/04/2021 08:35 Jutros na HRTu kaze ciko ulazi HR u Šengen, treba i ostatak hrvatskog naroda u EU (bosna komplet)

Dalje kaze da samo Hrvati iz BiH zele u EU? :-)
Druga dva naroda ne

Samo me zanima kad su Bosnjaci bili protiv EU?
Ubijeđeni su da su iz nekog razloga superiorniji. Onda se sjetim sinkope, Sanadera, Mamića, Zavadlava, Lukine amnezije, korupcije, kriminala, uhljebljivanja, neriješenih ubistava i shvatim da zaista i jesu superiorni i nenadjebivi. :lol:
Koliko se god mi gadili i same pomisli na razlog odbijanja BiH u članstvo u EU ali je realan, većina stanovnika su muslimani, antagonizam Evrope jačanjem desnice je ogroman.
Ovi imaju putovnice, Srbi su nezainteresovani za to pitanje. Imamo to što imamo.
Kad su Rumuni, Poljaci i Bugari mogli u EU ne vidim zašto smo mi manje Eurpejci od Bugara najvećih kriminalaca, švercera, kurava, radnika na crno, utajivača poreza. Sve to možeš ali biti musliman....... e to ne možeš.
Pa sama činjenica da su u EU a mi nismo daje im tu mogiućnost da nas zajebavaju koliko hoće i to s pravom.
Kakvim pravom?
Ko se kome miješa u unutrašnja pitanja?
Ko bi kome ustav da mijenja?
Ko hoda po svijetu i laže o tobožnjoj ugroženosti?
Ko angažuje ambasadore da vrbuje vehabije belaj da naprave?
Ko angažuje svoje službe bezbijednosti na tetitoriji druge države da prave incidente?
Ko zabranjuje izvoz kome?
Ko vraća migrante?
De malo razmisli prije nego što nešto napišeš.
Spominješ da svima treba katarza?
Kakva bolan meni katarza treba?
Dobrica, probudio se iz hibernacije i doživio neko prosvjetljenje. Svi smo krivi.
Ma zaebi
Project Ashe

#10378 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Project Ashe »

costacurta wrote: 30/04/2021 09:35
Project Ashe wrote: 30/04/2021 09:08
costacurta wrote: 30/04/2021 09:05

Ubijeđeni su da su iz nekog razloga superiorniji. Onda se sjetim sinkope, Sanadera, Mamića, Zavadlava, Lukine amnezije, korupcije, kriminala, uhljebljivanja, neriješenih ubistava i shvatim da zaista i jesu superiorni i nenadjebivi. :lol:
Koliko se god mi gadili i same pomisli na razlog odbijanja BiH u članstvo u EU ali je realan, većina stanovnika su muslimani, antagonizam Evrope jačanjem desnice je ogroman.
Ovi imaju putovnice, Srbi su nezainteresovani za to pitanje. Imamo to što imamo.
Kad su Rumuni, Poljaci i Bugari mogli u EU ne vidim zašto smo mi manje Eurpejci od Bugara najvećih kriminalaca, švercera, kurava, radnika na crno, utajivača poreza. Sve to možeš ali biti musliman....... e to ne možeš.
Pa sama činjenica da su u EU a mi nismo daje im tu mogiućnost da nas zajebavaju koliko hoće i to s pravom.
Kakvim pravom?
Ko angažuje svoje službe bezbijednosti na tetitoriji druge države da prave incidente?
Ko vraća migrante?
Spominješ da svima treba katarza?
Dobrica, probudio se iz hibernacije i doživio neko prosvjetljenje. Svi smo krivi.
Ma zaebi
Kakvim pravom?
Ako misliš da je članstvo u EU zagarantovano svima bez obzira kako se ponašaju i da li provode reforme, pripremi se za hladan tuš, tvoje nacionalno osvještenje neće promijeniti politiku EU naspram primanja novih članica, Hrvatska je svoj dio posla morala odraditi prije nego su je primili. Svaka im čast na tome.
Sjećaš se kako je Slovenija pravila problem Hrvatskoj oko prijema, zar to nije direktno miješanje jedne članice EU u unutarnja pitanja druge države koja želi pristupiti. poenta nije ko se kome miješa u unutrašnje poslove, poenta što se tiče EU je da li si voljan sprovoditi reforme ili nisi (mi očigledno nismo, niti imamo namjeru u bliskoj budućnosti)
Prethodni odgovor
Sve tri strane hodaju po svijetu i i lažu o ugroženosti, neki čak i danas dan hodaju po svijetu i traže sadaku
Državna politika nema veze sa ljubavi, samo interesi
prethodni odgovor
koji izvoz?
Ko vraća migrante?
Ista ona Evropa koja ih ne želi, s obzirom da je hrvatska u EU naravno da će to da rade. Ni mi ih ne želimo al ih nekako trpimo, da možemo vratili bi mi njih odakle su došli toliko smo merhametli.
Vrlo dobro razmislio
Činjenica je da su Bošnjaci najmanje imali uticaja na sva dešavanja od 1990 do danas, međutim često zaboravljamo da u BiH žive još dva naroda pored nas i da i oni na svoj način vole ovu zemlju i onda se desi da u tom žaru ljubavi prema BiH totalno zanemarujemo osjećaje i želje druga dva naroda a mi bi smo trebali biti po tom pitanju najosjetljiviji jer smo na svojoj koži iskusili kako je to kad te neko zapostavlja ravnih mogu slobodno reći 100 godina. To je ta naša katarza, zaboravljamo da nismo sami i da ne odlučujemo mi sami, što se tiče druga dva naroda znamo šta oni trebaju uraditi da se situacija normalizuje koliko toliko.
Truba

#10379 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Truba »

Koja je slicnost izmedju forumasa kliksace i nujorcana
Svi misle da su centar svijeta

Mijenjanje imena makedonije nije mijesanje u unutarnje stvari :mrgreen:
Zamisli da hrvatska ima zahtjev da bih promijeni ime

Ne ne ona ima zabtjev da se potuje dayton i dogovori

Ustvari vidjet cemo kad dodje to na red koji su zahtjevi
costacurta

#10380 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by costacurta »

Jučer na utakmici Zvezda-Vojvodina proslavljaju titulu tako što se penju na sjevernu tribinu koja je "ukrašena" sa tri simbola, jedan je grb Zvezde, drugi je ćirilični trans DELIJE SEVER i treći trans "ČETNICI SEVER".
Kad ja budem okačio trans "El Mudžahid jug" onda možeš pričati o osjećajima druga 2 naroda.
Kad mi plate gladovanje 93. onda ću ti reći da si upravu sve što si napisao.
Kad opljačkam nečiju kuću i prenesem robu preko Save ili Drine onda ću ti pružiti ruku.
Kad moja vojska bude popalila, pljačkala konvoje, granatirala po Hrvatskoj ilSrbijii onda ću pričati o katarzi.
Kad od mene budeš čuo da se smijem Kazanima ili Kravici opali mi šamar.
Kada budemo mi hapsili njihove građane i raspisivali potjernice onda ću se zavući u mišju rupu od stida.
Primljeni su u EU zbog snažnog uticaja Nijemaca. Da ispunjavaju uslove koji zadovoljavaju osnovne postulate i evropske vrijednosti su budalaštine.
Mi smo imali nesreću da smo izašli iz rata sa komplet uništenom infrastrukturom. Njima je samo onaj krš oko Knina i podunavlje bilo u blokadi. I opet su se zadužili 45 mijardi eura, mi smo dužni 7 milijardi, al druga je stvar što imamo političare govna i hohštaplere. Govorim o mržnji, netrpeljivosti i spoticanjima koje nam prave 25 godina koja idu na ruku upravo i ovim domaćim govnarima.
costacurta

#10381 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by costacurta »

Black swan wrote: 30/04/2021 10:04 Koja je slicnost izmedju forumasa kliksace i nujorcana
Svi misle da su centar svijeta

Mijenjanje imena makedonije nije mijesanje u unutarnje stvari :mrgreen:
Zamisli da hrvatska ima zahtjev da bih promijeni ime
Ne ne ona ima zabtjev da se potuje dayton i dogovori
Ustvari vidjet cemo kad dodje to na red koji su zahtjevi
Da li je Željko Komšić izabran prema zakonu tj istom tom sporazumu na čijoj provedbi i poštivanju Hrvatska insistira?
Truba

#10382 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Truba »

Kakve veze imaju cetnici sever s ovom temom
Dosadni ste bre visr s navijacima mahalama i transparentima
costacurta

#10383 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by costacurta »

Black swan wrote: 30/04/2021 10:28 Kakve veze imaju cetnici sever s ovom temom
Jel se sve mora crtati da bi shvatio povezanost?
Momak priča o katarzi, da smo svi isti ja mu dajem kontraargumente.
Zašto smo u goFnima? Jedan od glavnih razloga su politike komšijskih vlada koje se istovremeno pričom zalažu za jedno a sprovode djelima nešto drugo. Pa mu navedem primjere. Jel jasnije sad?
BHCluster

#10384 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

General War wrote: 29/04/2021 18:38
BHCluster wrote: 29/04/2021 18:25 Onda da im halalimo etno strankama i poklopimo se usima ili smo za stvarnu ravnopravnos baziranu iskljucivo na demokratskim principima kao sto EU trazi od nas?
Ako mene pitas, potpuno suprotno...ali EU I USA su nas i stavili u ovu ludacku kosulju.
25 godina je proslo od te ludacke kosulje, izbori su svake 2 godine a vrhunac je ovo sad sto imama.
Truba

#10385 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Truba »

costacurta wrote: 30/04/2021 10:44
Zašto smo u goFnima? Jedan od glavnih razloga su politike komšijskih vlada koje se istovremeno pričom zalažu za jedno a sprovode djelima nešto drugo. Pa mu navedem primjere. Jel jasnije sad?
Kroz maglu
Navijaci nisu relevantni za usporedbe
moa

#10386 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by moa »

Bošnjaci ako žele očuvati BiH kako ne bi doživjela sudbinu bivših zajednica, onda je vrijeme za dogovore, a Hrvati su partneri sa kojima se može razgovarati u BiH, rekao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.
Truba

#10387 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Truba »

Dezurni dijasporci srbomrsci su se natovarili na temi o hrvatima i bosnjacima
Otvorite sebi temu
BHCluster

#10388 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

"Bošnjaci, ako žele očuvati BiH kako ne bi doživjela sudbinu bivših zajednica, onda je vrijeme za dogovore, a Hrvati su partneri s kojima se može razgovarati u BiH", rekao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.
UZP-ovac opet prijeti nestankom ako ne bude po njegovom, "eUropske vrijednosti" front and center.
dzumandzic1

#10389 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by dzumandzic1 »

BHCluster wrote: 30/04/2021 10:58
"Bošnjaci, ako žele očuvati BiH kako ne bi doživjela sudbinu bivših zajednica, onda je vrijeme za dogovore, a Hrvati su partneri s kojima se može razgovarati u BiH", rekao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.
UZP-ovac opet prijeti nestankom ako ne bude po njegovom, "eUropske vrijednosti" front and center.
Promoter EU vrijednosti by Johann Sattler 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Project Ashe

#10390 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Project Ashe »

Nikakave primjere ti meni nisi dao, ti si samo po ko zna akoji puta ponovio istu oni nacionalističku spiku "vidi šta oni rade, i mi ćemo tako njima". To se stručno zove začarani krug ultra-nacionalističke manije. Da nema vas turbo nacionalista na sve tri strane davno bi se mi u Bosni oko svega dogovorili bez neke dodatne drame, al tu ste vi da branite Bošnjake, Hrvate i Srbe i pri samoj pomisli nekog dogovora.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#10391 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mk ultra »

dzumandzic1 wrote: 30/04/2021 11:02
pa vidi ode neko iz Vanjske politike HR u Austriju, Njemačku i dalje i dogovara, johan ispoštuje što mu nadređeni kaže a što je već dogovoreno

gdje je bošnjačka VP? na hurmama koje se prodaju na markalama
do tad će moći da priča ko šta hoće i da bude u pravu
BHCluster

#10392 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

mk ultra wrote: 30/04/2021 11:14

pa vidi ode neko iz Vanjske politike HR u Austriju, Njemačku i dalje i dogovara, johan ispoštuje što mu nadređeni kaže a što je već dogovoreno

Mislis ovi iz SDA njihovi najbolji politicki saveznici?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#10393 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mk ultra »

BHCluster wrote: 30/04/2021 11:18

na to se svede... tako da je sve kako treba, prijateljski :mrgreen:
costacurta

#10394 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by costacurta »

Black swan wrote: 30/04/2021 10:53
Kroz maglu
Navijaci nisu relevantni za usporedbe
Država koja iz budžeta izdvoji 35M € sportskim klubovima Zvezda i Partizan itekako je odgovorna za poštivanje zakona. Gdje su tu navijači?
Pa ako je klub dozvolio da se izvjese transparenti onda se i sami slažu sa porukama koje se šalju sa istih.
Ako znamo da je jedan od najljućih suportera Delija i sam preCednik onda jedan od ukupno dva transa sa natpisom "Četnici Sever" baca sasvim drugo svetlo.
Ista stvar je i u Hrvatskoj, od svastike na Poljudu, do tijelima ispisanog slova "U" u Mostaru. A radi se o nemalom broju ljudi koji više ili manje uživaju zaštitu države koji i ako budu kažnjeni radi se tek o simboličnim kaznama. Pogledati samo šta se dešava trenutno sa Belivukom dok se istovremeno Delije ne diraju iako također imaju sumnje u kriminalne radnje. Pogledati "Dosje: Navijači".
Braća Mamić, Dinamo, Grad Zagreb, transferi? Razlika je samo u tome što su ovi drugi manje brutalni
Truba

#10395 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Truba »

Bas sam pisao post pa izbrisao nema smisla
Sukus price nije problem sda nego gradjanske stranke u zemlji ciji to ustav ne prepoznaje insilovanje hrvata jer su najslabija karika

Ja mislim da se ja ovdje ne svadjam sa sdaovcima
Nego gradjanima koji nam zele nestanak
animus

#10396 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by animus »

Napredak Hrvatske i ulazak u EU je doveo do migracije Hrvata iz BiH. Ekonomski napredak Srbije ce dovesti do jos veceg odliva bosanskih Srba. Bosnjaci ne zavise ni od kakvog napretka susjednih država i nemaju neku mogucnost emigracije osim prema Zapadu ali to je dosta komplikovano i teško pogotovo u vrijeme epidemije.
Sve ovo trazi promjene u organizaciji države. Samo kod nas te promjene nikada ne idu glatko i uvijek su prijetnje ratom. Onaj stari Dejtonski ugovor je pisan za tadasnju situaciju i odnose. Nova realnost na terenu trazi neki novi Dejton. Svaka promjena ustava mora odgovarati stanju na terenu jer inace ce se problem ubrzo ponovo javiti.
Hrvati su u najtezoj poziciji jer su izgubili najvise stanovnistva i morat ce se odreci dijela svog uticaja odnosno moci.
Sve ovo sto se desava je u stvari ocajnicki pokusaj zadrzavanja postojece politicke moci hrvatskog narodu ali obzirom na proporcionalni odnos stanovnistva aparthejd jednostavno nije moguc u današnjem svijetu bez upotrebe velike sile a na prostoru Evropu je čak i nezamislivo.
Paradoks je da odugovlačenje prihvatanja ove realnosti samo jos vise pogoršava položaj Hrvata. Ako je njihov broj trenutno ca 300 hiljada koliki ce broj biti za 5 godina? Sta ce tada zahtijevati i koliko ce moci ista traziti.
Ovdje ostaje samo ko mora a to su trenutno najviše Bošnjaci. Pristupanje Bosne EU po nekom skracenom putu bi sve obrnulo. Bosnhaci bi dosta demografski pali a Hrvati bi bili u boljoj poziciji. Mada tada nebi to toliko ni bilo bitno jer bi se bolje živjelo i manje razmišljalo o nacionalnosti.
Takva je realnost i ona se mora uvazavati.
costacurta

#10397 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by costacurta »

Project Ashe wrote: 30/04/2021 11:06
Nikakave primjere ti meni nisi dao, ti si samo po ko zna akoji puta ponovio istu oni nacionalističku spiku "vidi šta oni rade, i mi ćemo tako njima". To se stručno zove začarani krug ultra-nacionalističke manije. Da nema vas turbo nacionalista na sve tri strane davno bi se mi u Bosni oko svega dogovorili bez neke dodatne drame, al tu ste vi da branite Bošnjake, Hrvate i Srbe i pri samoj pomisli nekog dogovora.
Imam osjećaj da ti pišeš tek tako, da ubiješ vrijeme :roll:
BHCluster

#10398 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

mk ultra wrote: 30/04/2021 11:20
BHCluster wrote: 30/04/2021 11:18

na to se svede... tako da je sve kako treba, prijateljski :mrgreen:
Opet nista ne moze opravdati prijetnje nestankom kao sto je to radio i Karadzic i ekipa nekad a znamo kako je to zavrsili i na koji nacin. Naravno dok se tako prijeti glavna drzavna tuziteljica Gordana Tadić ne reaguje, I wonder why? :mrgreen:
costacurta

#10399 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by costacurta »

Black swan wrote: 30/04/2021 11:21 Bas sam pisao post pa izbrisao nema smisla
Sukus price nije problem sda nego gradjanske stranke u zemlji ciji to ustav ne prepoznaje insilovanje hrvata jer su najslabija karika

Ja mislim da se ja ovdje ne svadjam sa sdaovcima
Nego gradjanima koji nam zele nestanak
Ja sam građanin koji ti toliko želi napakostiti da ljetuje na Jadranu, ostavlja svoj novac u Osijeku u PortaNovoj, Bizovačkim Toplicama, kupuje Kraš i Dorina čokolade, Faksom pere veš, radujem se utakmici Dinama i Totenhema.......
Baš sam onako žestoki hrvatomrzac :roll:
Project Ashe

#10400 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Project Ashe »

costacurta wrote: 30/04/2021 11:23
Project Ashe wrote: 30/04/2021 11:06

Imam osjećaj da ti pišeš tek tako, da ubiješ vrijeme :roll:
to bi se više moglo reći za vas koji visite na ovoj temi, te konstantno bacate nekakave nacinalističke poštapalice.
Post Reply