Desavanja u Crnoj Gori

Post Reply
Capljina74

#13976 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Capljina74 »

Zajebavaće tebe koga braniš...

Šta će nositi? Neće biti goli valjda.

Milo i Momo se nisu pitali za rezervu iz CG?
Capljina74

#13977 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Capljina74 »

Imaš li predstavu kako je išla mobilizacija u CG?

Idi guglaj.

Dok guglaš provjeri ko je digao specijalnu jedinicu MUP-a CG i gdje su upućeni
Ako nastaviš sa ovom pričom, gluplji si nego što izgledaš!

To što Mila niko nije šemio sa ostalima je isključivo političke prirode i njegove sklonosti kurvanja.
zilog

#13978 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zilog »

Capljina74 wrote: 29/04/2021 19:53 Zajebavaće tebe koga braniš...
30 godina ste Bulatovica stavljali ispred Mila, a sada bi nekako da Mome nije ni bilo. :lol:
Ne nose uniformu u svakom slucaju. :roll:

Eh sada si se tako dobro namjestio sa ovim boldiranim. :mrgreen:
Jure Pelivan (HDZ) je 1991. u BiH bio na istoj poziciji kao i Milo u CG. Hoces li to reci da se pitao za dizanje rezervista na hrvatsko ratiste?

:zid: :pisnuo:
Capljina74

#13979 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Capljina74 »

Jedini slučaj i mimo svih propisa JNA i SFRJ se desio u CG gdje se na medijima proglasila mobilizacija i gdje su ljudi pozivani u rezervu.
Glavni Titogradskog je slijedećeg dana govorio na Nikšićkom radiju.

Milo priča o zaštiti CG interesa i ispravljanju nepravednih boljševičkih granica...

Da je rukovodstvo CG reklo drugačije ni jedan CG se ne bi obukao.

Ti ćeš teško to shvatiti, jer ne kontaš šta su njih dvojica bili u očima običnog naroda CG.
zilog

#13980 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zilog »

Capljina74 wrote: 29/04/2021 20:03 Ako nastaviš sa ovom pričom, gluplji si nego što izgledaš!
Je li to mislis da prigradskim bezobrazlukom mozes bolje nego argumentima? Plasim se da se neces bas dobro provesti na taj nacin...

Zuti karton ti je... :roll:
zilog

#13981 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zilog »

Capljina74 wrote: 29/04/2021 20:31 Jedini slučaj i mimo svih propisa JNA i SFRJ se desio u CG gdje se na medijima proglasila mobilizacija i gdje su ljudi pozivani u rezervu.
Milo priča o zaštiti CG interesa i ispravljanju nepravednih boljševičkih granica...
Ti ćeš teško to shvatiti, jer ne kontaš šta su njih dvojica bili u očima običnog naroda CG.
Sta god da su radili, slikali se, pozivali na mobilizaciju, bacali cvijece na tenkove...
- Nisu komandovali JNA...
Capljina74

#13982 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Capljina74 »

zilog wrote: 29/04/2021 20:42
Capljina74 wrote: 29/04/2021 20:31 Jedini slučaj i mimo svih propisa JNA i SFRJ se desio u CG gdje se na medijima proglasila mobilizacija i gdje su ljudi pozivani u rezervu.
Sta god da su radili, slikali se, pozivali na mobilizaciju, bacali cvijece na tenkove...
Možeš li veća?

Sada si ispao još gluplji!

A to je žuti za onu sinoć odvalu od pameti što si servirao.

Milo:
„Pohod na Dubrovnik je svrsishodan i svako suprotno stanovište je izdajničko.“

Nadam se da će se u toj deobi formirati nove državne zajednice u kojima ćemo živeti, granice sa Hrvatskom povući pravednije i logičnije, nego što su to uradili priučeni boljševički kartografi, čiji je izgleda jedini cilj bio da nad Crnom Gorom, u delu Boke bude hrvatsko starateljstvo.”.

Nije JNA trebala Rat za mir nego Milo i Momo da srede granice CG.
zilog

#13983 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zilog »

Capljina74 wrote: 29/04/2021 20:57
Milo:
„Pohod na Dubrovnik je svrsishodan i svako suprotno stanovište je izdajničko.“

Nadam se da će se u toj deobi formirati nove državne zajednice u kojima ćemo živeti, granice sa Hrvatskom povući pravednije i logičnije, nego što su to uradili priučeni boljševički kartografi, čiji je izgleda jedini cilj bio da nad Crnom Gorom, u delu Boke bude hrvatsko starateljstvo.”.

Nije JNA trebala Rat za mir nego Milo i Momo da srede granice CG.
I gdje ti je dokaz da je komandovao JNA?

Sto se tice odobravanja napada na Dubrovnik, to ga ne cini nadredjenim jedinicama JNA. Kada bi bilo po odobravanju nasrtaja na Dubrovnik, onda bi svi prigradski troljupcici bili pukovnici i generali i direktno odgovorni za agresiju... :pisnuo:
Blek Stena

#13984 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Blek Stena »

Image
Capljina74

#13985 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Capljina74 »

Sva ti je filozofija u jednom:
Braniš ga zašto što je od velikosrbina postao antisrbin...

On nije komandovao, pa nije ni Milošević gledajući tvoj rezon.

Čovjek otvoreno priča o proširenju CG što od Miloševića nikada nisi mogao čuti.
Capljina74

#13986 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Capljina74 »

Blek Stena wrote: 29/04/2021 21:33 Image

Pusti ga,
još se nije oporavio od sinoć.

Ovo kao da brani Miloševića.

Milo:
"Nadam se da će se u toj deobi formirati nove državne zajednice u kojima ćemo živeti, granice sa Hrvatskom povući pravednije i logičnije, nego što su to uradili priučeni boljševički kartografi, čiji je izgleda jedini cilj bio da nad Crnom Gorom, u delu Boke bude hrvatsko starateljstvo.”.
zilog

#13987 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zilog »

Capljina74 wrote: 29/04/2021 21:52 Sva ti je filozofija u jednom:
Prica je pocela od tvrdnje da je Milo izvukao Soko tehniku.
Dao sam link SB gdje je zavrsila tehnika koju je izvukla JNA, a ti si poceo tvrditi da je Milo komandovao jedinicama JNA.

Milosevic ni nije komandovao sa JNA, ali je dokazano da je upravljao sa onima koji jesu.
Sa kim je Djukanovic na tom nivou upravljao? Pa vertikala prema saveznom nivou je bio Momo, a ne Milo...

BTW, svi prigradski troljupcici su govorili i gore od ovoga sto je Milu pripisano. Osudjujem to i sada, a i tada sam. Ali vam jos uvijek ni blizu nije dovoljno da ga izjednacite sa DF bagrom.
Bloo
Globalna šefica

#13988 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Bloo »

zilog wrote: 29/04/2021 20:19
Capljina74 wrote: 29/04/2021 19:53 Zajebavaće tebe koga braniš...
30 godina ste Bulatovica stavljali ispred Mila, a sada bi nekako da Mome nije ni bilo. :lol:
Ne nose uniformu u svakom slucaju. :roll:

Eh sada si se tako dobro namjestio sa ovim boldiranim. :mrgreen:
Jure Pelivan (HDZ) je 1991. u BiH bio na istoj poziciji kao i Milo u CG. Hoces li to reci da se pitao za dizanje rezervista na hrvatsko ratiste?

:zid: :pisnuo:
Ahm...
Duka Dizel II

#13989 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

zilog wrote: 29/04/2021 22:11
BTW, svi prigradski troljupcici su govorili i gore od ovoga sto je Milu pripisano. Osudjujem to i sada, a i tada sam. Ali vam jos uvijek ni blizu nije dovoljno da ga izjednacite sa DF bagrom.
Što sa DF bagrom?
Ko je od DF-ovaca bio relevantan 90-ih?

Medojević je bio u SDP-u, Radulović u Liberalnom savezu, Knežević je bio maloletan, a Mandić trećepozivac iz Narodne stranke Novaka Kilibarde.
Capljina74

#13990 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Capljina74 »

zilog wrote: 29/04/2021 22:11
Capljina74 wrote: 29/04/2021 21:52 Sva ti je filozofija u jednom:
Prica je pocela od tvrdnje da je Milo izvukao Soko tehniku.
Dao sam link SB gdje je zavrsila tehnika koju je izvukla JNA, a ti si poceo tvrditi da je Milo komandovao jedinicama JNA.

Milosevic ni nije komandovao sa JNA, ali je dokazano da je upravljao sa onima koji jesu.
Sa kim je Djukanovic na tom nivou upravljao? Pa vertikala prema saveznom nivou je bio Momo, a ne Milo...

Dao si sliku firme koju su osnovali bivši radnici Sokola.

A ova priča je počela:
Ako su iz CG usle jedinice JNA, kakve je veze Milo imao sa njima? Bas me interesuje... :pisnuo:
A ja ti postavio Mila sa momcima spremnim za polazak iz Nikšića, pa postavio da je mobilizacija u CG išla preko medija što je jedan slučaj u istoriji, da su digli i rezervu specijalne jedinice MUP-a CG...

I ono se pravi pametno....

Ali šta ti to znači prigradski? Interesuje me pošto stalno ponavljsš.
SamoVasGledam

#13991 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by SamoVasGledam »

Ne smeta Milova slika, ali smitea slika Krivokapića sa Kavajom. :?
Capljina74

#13992 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Capljina74 »

SamoVasGledam wrote: 29/04/2021 22:52 Ne smeta Milova slika, ali smitea slika Krivokapića sa Kavajom. :?
Ali pazi mu logike...

JNA razvučena, slab moral, mobilizacija nikakva ipak otvara novu liniju zato što to, po njemu, generali hoće...

A Milo javno priča o ispravljanju granica i novim teritorijama. Pri tome diže Crnogorce, mobilizacija preko medija i šalje na liniju. Sa rezervom JNA ide i MUP CG...

I onda se ono upinje vikom nije komandovao JNA...

Pa nije po tvome ni Milošević!
LBVIEW

#13993 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by LBVIEW »

Capljina74 wrote: 29/04/2021 17:07
LBVIEW wrote: 29/04/2021 16:38
Capljina74 wrote: 29/04/2021 11:18

Jesi li papak?

Šta spinujem?

Milovi su izvukli iz Mostara mašine koje su im odgovarale.

To sam napisao JA.

Zilog se zavalio pa počeo spinovati.
U prethodnom postu, kad si prozvao za "opcenito".
A je li Boga ti, otkud Milovi tada u Mostaru, zar ti meni nisi tvrdio kako se nisu dugi zadrzali? ;-)
Mješaš dešavanja. Nisi upućen.

Taj prvi put nisu ni dolazili do Tasovčića. Stali su na Dubravama. U Tasovčiće je došla delegacija.
Poslije pregovora su se vratili.

Kolona iz CG je za Mostar prošla u maju ili malo prije. Uoči napada HV i HOS se povukla.

JNA se povlačila, pojedinačni okršaji HV sa mjestanima i zaostalim dijelovima JNA su se desila.
Ušli u napuštena naselja i poklali starce koji nisu htjeli da odu od svojih kuća.
Kojem maju, kad je cisterna dignuta u zrak u aprilu? :-) Ono, 2 mjeseca nakon medjunarodnog priznanja, vlast u CG dize rezerviste i salje u Mostar, da je uz granicu pa i nekako - ne petljaj.
Od septembra, kad su sjegli u Mostar, pa do aprila su senlucili, maltreturali, pljackali i hapsili gradjane(imas ispovijest rahmetli Hujke), tako da te bajke mozes pokusati prodati drugdje.
A "JNA" se pravo fino povlacila, nakon dva mjeseca bjesomucnog granatiranja cijelog grada, te rusenja i pljacke istocnig dijela.
Sto se zlocina tice, samo cu spomenuti Uborak :oops: za koji niko do danas nije odgovarao.
Last edited by LBVIEW on 30/04/2021 14:09, edited 2 times in total.
Capljina74

#13994 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Capljina74 »

Rezervisti su bili samo iz CG?

Ti pojma nemaš, a kao margarin si. U svaku temu se mješaš.

Da su krenuli sa Dubrava bez borbe ne bi prošli ni na jednu stranu. Domanoviće koji su bili utvrđeni ne bi prošli bez borbe.

Delegacija je otišla na pregovore i povukli su se.

To ti bolje znaš od ljudi koji su živeli tu?

To što se desilo na Uborku opravdava klanje baba i deda u Klepcima i Tasovčićima?

Uborak se desio u isto vrijeme kad i ovo.

Samo u tvojoj glavi može se pomisliti da je opravdano poklati đuturume zbog drugog nevezanog zločina.
llull

#13995 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by llull »

LBVIEW wrote: 29/04/2021 16:59
llull wrote: 29/04/2021 16:51
LBVIEW wrote: 29/04/2021 10:37

Pocelo je sa "Sokolom", a ti si spemenuo"Orao".
I da, srpska vojska ma pod kojom sapkom bila: JNA, rezervisti iz CG, VRS, cetnici, je sistematski opljackala imovinu drzave Bosne i Hercegovine,a dobar dio iste, poput sarajevskog TAS-a, je zavrsio u Srbiji. To su historijske cinjenice, spinovao neko iz Klepaca/Zemuna ili ne. :D
Od svega toga je sigurno za TAS-ove golfove koje su Krajisnik i bratija poplasili i prodali, kao i ovako bosnjacku imovinu. Za Soko sam cuo da su crnogorci nesto odvukli u CG i to je to. Znam za pogone Fruktala, Interpleta, Vezionice u Sjeveroistocnoj Bosni koje su arkanovci pokusali da ukradu i odvezu ( nesto jesu a nesto ne ). Za Koraj, Celic i nesto u Brckom znam sigurno da jesu.
Ostalo manje vise je i ostalo u RS pa nije bilo bas i lako da se prebacuje vani. A imovina je bila SFRJ, moglo bi se diskutovati o tome jer su fabrike gradili zajednicki i slovenci i hrvati i bosnjaci i crnogorci i makedonci i svi ostali iz svih republika. Nisi mali znas je to tada islo u SFRJ.
Aha, znaci po toj logici da je bila obrnuta situacija i da je Armija BiH "oslobosila" sta ja znam, Uzice ili Valjevo, te razmontirala tamosnje tvornice i odvezla u BiH, ti bi tvrdio kako je to "imovina SFRJ, moglo bi se diskutovati..." Ma kako da ne.
Ja nisam spominjao logiku vec kako je sta gradjeno u SFRJ, a po tvojoj logici sam mogao i ja napisati da je BIH otudjila imetak SFRJ.
Ti ne ubacuj svoje rijeci u moje recenice, vidis da sam jasno napisao sta je pokradeno i kako znam JNA je preko Drine prevezla samo stvari iz garnizona.
llull

#13996 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by llull »

Sjeti se onda toga kad budes spominjao SPC, oni ni vojske sluzili nisu :D
LBVIEW

#13997 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by LBVIEW »

Capljina74 wrote: 30/04/2021 00:18 Rezervisti su bili samo iz CG?

Ti pojma nemaš, a kao margarin si. U svaku temu se mješaš.

Da su krenuli sa Dubrava bez borbe ne bi prošli ni na jednu stranu. Domanoviće koji su bili utvrđeni ne bi prošli bez borbe.

Delegacija je otišla na pregovore i povukli su se.

To ti bolje znaš od ljudi koji su živeli tu?

To što se desilo na Uborku opravdava klanje baba i deda u Klepcima i Tasovčićima?

Uborak se desio u isto vrijeme kad i ovo.

Samo u tvojoj glavi može se pomisliti da je opravdano poklati đuturume zbog drugog nevezanog zločina.
Sta je, poceo si i ekavicu ubacivati kad ti petljacije ne prodju?
A sto se mjesanja tice, zar ono tebi nije nadimak vegeta? :D
Za rezerviste lazes, dosli su u Mostar u septembru 91- e i ostali do pocetka rata - pun je internet izvjestaja o tome, dok recimo
o dolasku nekih fantomskih rezervista u maju 92-e nema ni slova, sto li? :lol: Da ne spominjem kako Mostraci koje znam pricaju istu pricu, ali ne, trebam vjerovati tebi na rijec koji si vec par puta uhvacen u lazi. Sto se zlocina tice, ne radi se tu o relativizaciji, vec o reakciji na tvoje tvrdnje kako se "JNA" samo povlaclia", a ovamo pobili koga su stigli, kao da sLusam pricu onog smrada Kukanjca o "Armiji koja ni mrava nije zgazila".
Last edited by LBVIEW on 30/04/2021 08:22, edited 1 time in total.
LBVIEW

#13998 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by LBVIEW »

llull wrote: 30/04/2021 00:54
LBVIEW wrote: 29/04/2021 16:59
llull wrote: 29/04/2021 16:51

Od svega toga je sigurno za TAS-ove golfove koje su Krajisnik i bratija poplasili i prodali, kao i ovako bosnjacku imovinu. Za Soko sam cuo da su crnogorci nesto odvukli u CG i to je to. Znam za pogone Fruktala, Interpleta, Vezionice u Sjeveroistocnoj Bosni koje su arkanovci pokusali da ukradu i odvezu ( nesto jesu a nesto ne ). Za Koraj, Celic i nesto u Brckom znam sigurno da jesu.
Ostalo manje vise je i ostalo u RS pa nije bilo bas i lako da se prebacuje vani. A imovina je bila SFRJ, moglo bi se diskutovati o tome jer su fabrike gradili zajednicki i slovenci i hrvati i bosnjaci i crnogorci i makedonci i svi ostali iz svih republika. Nisi mali znas je to tada islo u SFRJ.
Aha, znaci po toj logici da je bila obrnuta situacija i da je Armija BiH "oslobosila" sta ja znam, Uzice ili Valjevo, te razmontirala tamosnje tvornice i odvezla u BiH, ti bi tvrdio kako je to "imovina SFRJ, moglo bi se diskutovati..." Ma kako da ne.
Ja nisam spominjao logiku vec kako je sta gradjeno u SFRJ, a po tvojoj logici sam mogao i ja napisati da je BIH otudjila imetak SFRJ.
Ti ne ubacuj svoje rijeci u moje recenice, vidis da sam jasno napisao sta je pokradeno i kako znam JNA je preko Drine prevezla samo stvari iz garnizona.
Kako bi se inace moglo protumaciti ovo tvoje:"imovina je bila SFRJ, moglo bi se diskutovati o tome jer su fabrike gradili zajednicki i slovenci i hrvati i bosnjaci i crnogorci i makedonci i svi ostali iz svih republika., do pravdanje pljacke. Koja fucking SFRJ u ljeto 92-e?
Blek Stena

#13999 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Blek Stena »

Jesi li ti runneru, nedaj boze, hajrovo kakvu garniseru po ovim povoljnim uslovima? Mozda te Dritan pozove :D
Capljina74

#14000 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Capljina74 »

Kada su Hrvati pobjegli sa Domanovića i iz tog kraja. Eto tada. A rat je uveliko počeo.

Tebi su Crnogorci mantra. Došli i počeli rat. Samo Čapljina je mnogo prije njihovog prvog dolaska bila okupirana od HOS-a.

Rezerva se digla još dok su borbe trajale na Ravnom. Da rezerva da tog prostora.

Pola Remontnig zavoda je bilo u S. Logoru u Mostaru.

Druga stvar je što se tebi priviđaju rezervisti iz CG jer to pušiš i spinuješ...
Post Reply