Jel kod tebe kostur ti amajlija?
Slučaj Dženan Memić
-
dzolix
#10402 Re: Slučaj Dženan Memić
Kad je neko pri svjesti , ziv, i nije osumnjicen za pokusaj ubistva ili ubistvo nemas pravo da izuzimas njegovu odjecu bez naloga suda ili bez njegovog licnog pristanka.uvijekIInikadI wrote: ↑28/04/2021 22:11Hahahaaa policija na terenu i još treba nalog za izuzimanje dzempera? Jel isto tako i za gaćice trebao "neki" nalog? Ma hajd sve ce to drot Bare fino rastumačiti, nije džaabe počeo svirati srcua i svi ostali redom za njim
![]()
A ako je neko pronadjen mrtav onda istrazioc po nalogu tuzioca ili suda ima pravo da izuzme kompletnu odjecu i obucu od mrtvog ako se sumnja na ubistvo.
- GAU8
-
uvijekIInikadI
#10404 Re: Slučaj Dženan Memić
To ti zadrži za sebe i analiziraj isto ko i ovi što su počeli praviti gužvu u istražnom i zauzimati mjesta, za sada trojica, ko je četvrti vidjećemodzolix wrote: ↑28/04/2021 22:24Kad je neko pri svjesti , ziv, i nije osumnjicen za pokusaj ubistva ili ubistvo nemas pravo da izuzimas njegovu odjecu bez naloga suda ili bez njegovog licnog pristanka.uvijekIInikadI wrote: ↑28/04/2021 22:11Hahahaaa policija na terenu i još treba nalog za izuzimanje dzempera? Jel isto tako i za gaćice trebao "neki" nalog? Ma hajd sve ce to drot Bare fino rastumačiti, nije džaabe počeo svirati srcua i svi ostali redom za njim
![]()
A ako je neko pronadjen mrtav onda istrazioc po nalogu tuzioca ili suda ima pravo da izuzme kompletnu odjecu i obucu od mrtvog ako se sumnja na ubistvo.
-
uvijekIInikadI
#10405 Re: Slučaj Dženan Memić
E baš je čudno kako je nošen džemper
- RunnerX
#10406 Re: Slučaj Dženan Memić
Je li realno da su trolovi i botovi zauzeli i ovu temu.
-
pinkman
#10407 Re: Slučaj Dženan Memić
Ako je tacno ovo sto Memic kaze, onda je njoj nezgodno tuziti ga jer se moze ispostaviti kao istina. A ako nije tacno, onda je nezgodno za njega jer siri neistine. Zeznuta situacija.td_maajka wrote: ↑28/04/2021 11:33Evo da ti objasnim ja, jedno po jedno.uglavnomja wrote: ↑28/04/2021 10:07
prozivao ju je, ne bas ulicnim rjecnikom, ali sa istim znacenjem, i licno i u kontekstu budnjihih hotela
sve dok nije digla tuzbu - tad je prestao
rociste odlozeno jer su on i ifet moralibiti na rocistu za produzavanje pritvora mutapu i dupovcu (
odgodis sudjenje gdje si optuzen da bi isao kao gledalac na drugo rociste) - ima li kakav pravnik da objasni hijerarhiju prioriteta? nema logike da bi se ovo tolerilisalo covjeku koji nema neka povlastice
najavili su novo sudjenje pocetkom maja, bas me zanima kakve dokaze imaju i o alisi i o prostituciji kod budnje![]()
Rekao je da je (bila) prostituka. I to je ponovio i nakon sto ga je tuzila, dakle nije istina da je prestao kada je digla tuzbu.
Rociste nije odlozeno jer su - kako ti kazes - Ifet i on morali biti prisutni na drugom rocistu.
ON uopce nije bio na rocistu Dupovcu i Mutapu, jer i ne ide na ta rocista, jer se vodi kao svjedok i to nije tajna i covjek je to vise puta javno rekao.
Ifet je bio na doticnom rocistu kao advokat ostecenog, ali to nije razlog zasto je isto pomjereno, vec zato sto su advokati Mutap Zijada bili na tom rocistu i oni su trazili isto da se odgodi ovo drugo gdje su oni takodjer advokati. I tu sud naravno moze donijeti takvu odluku, jer je LOGICNO i kad nisi pravnik, da ako su ti OBA tima advokata (dakle i tuzenog i tuzioca) jos uvijek prisutni na rocistu koje je vremenski pocelo prije odrzavanja ovog rocista.
Novo sudjenje je sredinom maja, a o dokazima ce se nakon toga svakako cuti. Ako Muriz nema dokaza, onda je logicno da ce morat platiti odstetu Alisi. Ako Muriz ima dokaza, eh onda... Sta onda?
Evo, mozda nam uglavnomja zna logicno odgovoriti na to pitanje.![]()
Sto bolan, ali sto, stvarno mi nije jasno, tako perfidno lazes na oci ostalih forumasa?![]()
-
YouAreMyDestiny
-
td_maajka
#10409 Re: Slučaj Dženan Memić
Evo jedna "sokantna i udarna vijest"
DNA profil o kojem se govori u presudi, a vezan za krv sa jakne Alise Mutap, je pokazao da je to krv Alise Mutap. Tu se radi o krvi koja se slivala sa glave preko ledja, oba rukava i pomalo naprijed, medjutim to nije jedini trag krvi koji je nadjen na odjeci Alise Mutap. Postoji trag krvi na farmericama koji je uzorak bio suvise mali da bi se moglo izvrsiti sekvenciranje. To ne mora znaciti da je to necija tudja krv, ali to nikada sa sigurnoscu necemo moci utvrditi.
Postoje koncizne izjave svjedoka o tragovima krvi na majici i o tome sta se s tom majicom desilo tj. kako je i u kojem obimu ista isjecena i ko je to isjekao. Strpite se jos malo, to ce se saznati.
Ali se vjerovatno nikada nece saznati, cija je to krv bila. Barem se nece moci analizom utvrditi.
Alisina, nekog treceg ili mozda Dzenanova?
I o tome se radi. O unistavanju dokaza, gdje se postavlja pitanje, zasto bi se taj dokaz unistio tako?
@pinkman naravno da je zeznuta situacija, ali Muriz kaze da je legalista, ako nema dokaza, platit ce joj odstetu sigurno i treba da plati, kao i da se javno izvini, ako je slagao.
A ako Muriz ima dokaze, eh onda ce Alisa morati da objasni neke stvari, ali ne znam hoce li se prije desiti da objasnjava to pred tim sudom, ili ovamo pred drugim.
Najvaznije pitanje na koje ce morati da odgovori, ipak, je ovo
:
(Opis slike: Ljubo Seferovic i vozni park)
DNA profil o kojem se govori u presudi, a vezan za krv sa jakne Alise Mutap, je pokazao da je to krv Alise Mutap. Tu se radi o krvi koja se slivala sa glave preko ledja, oba rukava i pomalo naprijed, medjutim to nije jedini trag krvi koji je nadjen na odjeci Alise Mutap. Postoji trag krvi na farmericama koji je uzorak bio suvise mali da bi se moglo izvrsiti sekvenciranje. To ne mora znaciti da je to necija tudja krv, ali to nikada sa sigurnoscu necemo moci utvrditi.
Postoje koncizne izjave svjedoka o tragovima krvi na majici i o tome sta se s tom majicom desilo tj. kako je i u kojem obimu ista isjecena i ko je to isjekao. Strpite se jos malo, to ce se saznati.
Ali se vjerovatno nikada nece saznati, cija je to krv bila. Barem se nece moci analizom utvrditi.
Alisina, nekog treceg ili mozda Dzenanova?
I o tome se radi. O unistavanju dokaza, gdje se postavlja pitanje, zasto bi se taj dokaz unistio tako?
@pinkman naravno da je zeznuta situacija, ali Muriz kaze da je legalista, ako nema dokaza, platit ce joj odstetu sigurno i treba da plati, kao i da se javno izvini, ako je slagao.
Najvaznije pitanje na koje ce morati da odgovori, ipak, je ovo
(Opis slike: Ljubo Seferovic i vozni park)
-
zijancer
#10410 Re: Slučaj Dženan Memić
djeluje dovoljno ljevoruko da faktor iznenađenja bude na njegovoj strani
-
td_maajka
-
YouAreMyDestiny
#10412 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa Dženana je udario dešnjak.
-
dzolix
#10413 Re: Slučaj Dženan Memić
Poenta je da tuzilac iznosi neistinu i to prema sudijici pa onda
----------------------------------------------------------------------------------
Sudija :Znaci nije skinut sa tijela (misli na dzemper)
Tuzilac : Nije skinut uopste casni sude ............ostao je u klinickom centru ( a nije skinut )
Sudija:Mozda je onda bilo na jakni krvi ,jeli tako.
Tuzilac:Casni sude nije bilo dovoljno krvi koji bi,radi se o farmericama i koznoj jakni koji,na kojima nije bilo dovoljno tragova humanog porijekla da se utvrdi od koga poticu i bili su predmet obrade
Last edited by dzolix on 29/04/2021 12:17, edited 1 time in total.
-
hotaa
#10414 Re: Slučaj Dženan Memić
Ne znam sto toliko polemisete oko dzempera kada se iz aviona vidi da policajac nije uradio svoj posao kako treba. Da uzmes jaknu i pantole, a da ne uzmes dzemper, to nigdje na svijetu nema. Takodjer sam negdje procitao da neko spominje da se samo sa preminule osobe izuzima sve od stvari, kako me sjecanje sluzi dzenan nije preminuo tu noc, nego 7 dana kasnije, a sa njega je sve od stvari izuzeto, tako da i to pada u vodu. Ne mogu da vjerujem da ima ljudi kojima nije jasno sta se sve izdesavalo, i da jos uvijek pokusavaju da opravdaju sve ovo.
- GAU8
#10415 Re: Slučaj Dženan Memić
A sta ako ubica nije krvario?
Sva debilna razglabanja oko dzempera na ovoj stranici gube smisao.
Sva debilna razglabanja oko dzempera na ovoj stranici gube smisao.
-
hotaa
#10416 Re: Slučaj Dženan Memić
Moguce da ubica nije krvario, ali opet to nije razlog da ne uzmes dzemper na vjestacenje
-
zijancer
#10417 Re: Slučaj Dženan Memić
- GAU8
#10418 Re: Slučaj Dženan Memić
Nije, ali mozes samo dokazati da je policajac bio nekompetentan i nemaran pri izuzimanju dokaza.
Cak i da je policajac namjerno "zaboravio" dzemper, zasto nije zaboravio i jaknu??? Ukljucite mozak ljudi.
-
uvijekIInikadI
#10419 Re: Slučaj Dženan Memić
-
uvijekIInikadI
- GAU8
#10421 Re: Slučaj Dženan Memić
Jedino ako ti znas nesto sto mi ne znamo.uvijekIInikadI wrote: ↑29/04/2021 13:00Mislim da si ti puno besmisleniji sa komentarima. Zapamtices to kad drot Bare isprica sve oko dzempera.
-
hotaa
#10422 Re: Slučaj Dženan Memić
Kako je kompetentan i maran bio kada je izuzimao dokaze od Dzenana istu noc ?
Pa to treba njega pitati, ima neki razlog garant, nije slucajno zaboravio u to sam siguran.
Na kraju krajeva i da nema nijedan dokaz na dzemperu, policajca je trebalo kazniti i sankcionista (dati otkaz ili sta vec), jer je jedan od dokaza namjerno ili ne, zaboravio da izuzme i time jedan dio istrage skroz usporio, pa cak mozda i upropastio. Opet kazem ne mora znaciti da bi bilo sta tim dzemperom postigli, ali se taj isti dzemper MORAO izuzeti.
- GAU8
#10423 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa ja sam upravo to rekao. Moze se samo pokazati da je policajac napravio propust u uzimanju dokaznog materijala.hotaa wrote: ↑29/04/2021 14:38Kako je kompetentan i maran bio kada je izuzimao dokaze od Dzenana istu noc ?
Pa to treba njega pitati, ima neki razlog garant, nije slucajno zaboravio u to sam siguran.
Na kraju krajeva i da nema nijedan dokaz na dzemperu, policajca je trebalo kazniti i sankcionista (dati otkaz ili sta vec), jer je jedan od dokaza namjerno ili ne, zaboravio da izuzme i time jedan dio istrage skroz usporio, pa cak mozda i upropastio. Opet kazem ne mora znaciti da bi bilo sta tim dzemperom postigli, ali se taj isti dzemper MORAO izuzeti.
Da je bilo ko namjerno htio sakriti dokazni materijal sa tragovima krvi, zasto bi sakrio dzemper, a ne bi sakrio jaknu?
Slucaj ubistva, tj. ko je ubio Dzenana se nece rijesiti ispitivanjem ovog policajca
-
uvijekIInikadI
#10424 Re: Slučaj Dženan Memić
Naravno da ja znam nesto sto ti ne znas. Zar si mislio dugacije?GAU8 wrote: ↑29/04/2021 14:01Jedino ako ti znas nesto sto mi ne znamo.uvijekIInikadI wrote: ↑29/04/2021 13:00Mislim da si ti puno besmisleniji sa komentarima. Zapamtices to kad drot Bare isprica sve oko dzempera.
-
uvijekIInikadI
#10425 Re: Slučaj Dženan Memić
A moze li se dokazati po cijem je naredjenu to tako i napravio? Zamisli kad Bare propjeva: pa meni su tako naredili.GAU8 wrote: ↑29/04/2021 11:35Pa ja sam upravo to rekao. Moze se samo pokazati da je policajac napravio propust u uzimanju dokaznog materijala.
Da je bilo ko namjerno htio sakriti dokazni materijal sa tragovima krvi, zasto bi sakrio dzemper, a ne bi sakrio jaknu?
Slucaj ubistva, tj. ko je ubio Dzenana se nece rijesiti ispitivanjem ovog policajca
Idemo dalje