Desavanja u Crnoj Gori

Post Reply
kiligonzales

#13876 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by kiligonzales »

Capljina74 wrote: 28/04/2021 11:57 Veliki dio Varvara je dugo redovan bio na Severu.
ah nista cudno ... vole se ovdje Zvezda i Partizan.
Kikibombona

#13877 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

RunnerX wrote: 28/04/2021 11:33
Kikibombona wrote: 28/04/2021 11:27 Zna li neko na cijoj su strani Varvari, navijaci FK Buducnost Podgorica?
Većinom su Srbi, ali se drže po strani.
Vidim da su imali ovu parolu kada su bile litije, sto je bilo jedino svrstavanje na jednu stranu koliko sam mogao upratiti

Image
Kikibombona

#13878 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

kiligonzales wrote: 28/04/2021 11:55Sto bi ljudi rekli vrana vrani ne kopa oci :lol:
Bogme policija im je bijesna, ne prastaju mnogo, a dok je tako kontrolu ima drzava.

Varvari su protiv nacionalnih podjela, ima ih svakakvih. Neki dan im je bilo 15 godina podgrupi Stara Varos, oni su osudili ono saranje zida harema Osmanagic dzamije. Stara varos je podgoricka carsija. Tu imas svih. Vec u Bastonu su profilirani kao Srbi. Negdje drugo u gradu kao Crnogorci, a klub kao najbolji crnogorski klub ima i simpatije i medju ostala dva naroda Bosnjacima i Albancima. Najaca im je podgrupa sa Konika zvana Konick City. :lol:

Kod mene se tradicionalno u familiji navija za Decic, naravno prema Buducnosti blage simpatije jer smo oba kluba dali neke igrace. Sad kako Decic vodi Mulalic, nase sarajevsko cedo, nadam se da cemo svjedociti i prvim evropskih utakmicama u Tuzima.
Mozda tenzije i nisu tako velike kao sto se nama sa strane cini. Kao kod nas u BiH, ljudi misle da se svaki dan hvatamo za vratove, a realnost je da uglavnom zivimo u miru, te da su verbalni i narocito fizicki ispadi mrznje ipak rijetka pojava.

Da li su u Podgorici podijeljeni kafici, da li Srbi i Crnogorci izlaze na ista mjesta ili se zna koji je kafic srpski a koji crnogorski?
RunnerX

#13879 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

Nema takvih podjela, ljudi žive normalno.
kiligonzales

#13880 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by kiligonzales »

Kikibombona wrote: 28/04/2021 12:20
kiligonzales wrote: 28/04/2021 11:55Sto bi ljudi rekli vrana vrani ne kopa oci :lol:
Bogme policija im je bijesna, ne prastaju mnogo, a dok je tako kontrolu ima drzava.

Varvari su protiv nacionalnih podjela, ima ih svakakvih. Neki dan im je bilo 15 godina podgrupi Stara Varos, oni su osudili ono saranje zida harema Osmanagic dzamije. Stara varos je podgoricka carsija. Tu imas svih. Vec u Bastonu su profilirani kao Srbi. Negdje drugo u gradu kao Crnogorci, a klub kao najbolji crnogorski klub ima i simpatije i medju ostala dva naroda Bosnjacima i Albancima. Najaca im je podgrupa sa Konika zvana Konick City. :lol:

Kod mene se tradicionalno u familiji navija za Decic, naravno prema Buducnosti blage simpatije jer smo oba kluba dali neke igrace. Sad kako Decic vodi Mulalic, nase sarajevsko cedo, nadam se da cemo svjedociti i prvim evropskih utakmicama u Tuzima.
Mozda tenzije i nisu tako velike kao sto se nama sa strane cini. Kao kod nas u BiH, ljudi misle da se svaki dan hvatamo za vratove, a realnost je da uglavnom zivimo u miru, te da su verbalni i narocito fizicki ispadi mrznje ipak rijetka pojava.

Da li su u Podgorici podijeljeni kafici, da li Srbi i Crnogorci izlaze na ista mjesta ili se zna koji je kafic srpski a koji crnogorski?
Ma normalno je ovdje da svako moze kako hoce. Prosetam u duksu reprezentacije BIH niko ti a ne kaze, neko CG, neko vec nosi majicu sa nekim srpskim obiljezjem, neko vec neki drugi dres majicu. Dvaput sam se iznervirao, ono bio pred black outom, kad sam jedne prilike tek izasao iz autobusa Sarajevo - Podgorica naletio na lika sa majicom Ratka Mladica i prije par mjeseci kada je lik zalutao u radnju sa majicom Momcila Djujica.

Dok sam radio, kroz posao sam sretao i specijalce ovdasnjeg mupa, koji su odradjivali ratne operacije, za vrijeme rata pomazuci VRS, nije tesko zapoceti pricu o Bosni, kad osjete nas Sa akcenat, onda poslje sretnes recimo ljude odavdje cija su braca bila ko i mi u opkoljenom Sarajevu i bili dio otpora, jedne prilike iz zeze sam se slikao sa nekim dedom koji je nosio masku u bojama trobojke i poslao je raji iz mahale da ih zajebavam malo...

CG je svoja prica, slicnu su nama u BiH, ali ipak razliciti. Imaju oni svoje probleme i komplekse. Po meni najveca boljka ove nacije jeste sto zaista postoji dio populacije koja se ujutro probudi kao Crnogorci, a zanoce kao Srbi i obratno. Daleko vise cijenim one kod kojih nema ili ili.

Cetinjani su po meni najveci Crnogorci i onoliko koliko sam ih upoznao, zaista su ljudi vrijedni spomena.

Na kraju ti se sve svede na ono ljudi su ljudi i po dijelu i po nedijelu. Ime je nebitno. Narod je nazalost povodljiv, a teret svih trzavica nose politicke elite koje vjesto manipulisu istima.
Kikibombona

#13881 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

kiligonzales wrote: 28/04/2021 13:50Po meni najveca boljka ove nacije jeste sto zaista postoji dio populacije koja se ujutro probudi kao Crnogorci, a zanoce kao Srbi i obratno. Daleko vise cijenim one kod kojih nema ili ili.

Cetinjani su po meni najveci Crnogorci i onoliko koliko sam ih upoznao, zaista su ljudi vrijedni spomena.
To su naslijedili od dinastije Petrovica. I oni su ujutro bili Srbi a uvece Crnogorci.
trocadero

#13882 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by trocadero »

RunnerX wrote: 28/04/2021 11:00
llull wrote: 28/04/2021 08:5710k puta je npr gore to sto je Milo sipao gorivo za VRS.
To je još jedna laž koju su kao i sve ostale mitove prigrlili kao istinu, jer su je sto puta ponovili.

Đukanović nije slao nikakvo gorivo za VRS jer ga nisu imali ni za sebe, a kamoli da šalju okolo. Laž koju je plasirao presuđeni kriminalac Momčilo Mandić, i koju nikada niko osim njega nije potvrdio.

Dakle, ne postoji niti jedan kredibilan dokaz ili svjedok da je Đukanović to radio. Bošnjaci nikad nisu, niti će, nasjesti na tu priču.
Svakoga dana u svakom pogledu naličiš na onamo one.

"Naš Runi laže da bi obmanuo sebe...laže da ga nije strah...laž je vid Runijevog patriotizma...laže stvaralački, maštovito, inoventno...njegova laž je nužda, biološka, PSIHOLOŠKA, nacionalna, politička..."

88Sioux

#13883 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by 88Sioux »

Neko zanoći, a nekom neće san na oči.
Valtazar Bogišić (Baltazar, Baldo; Cavtat, 20. decembar 1834.[1] — Rijeka, 24. april 1908.) je bio srpski[2] istoričar prava, ministar pravde Crne Gore, profesor, pravnik. Bio je aktivni radnik Ujedinjene omladine srpske i član Srbokatoličkog pokreta u Dubrovniku.[3] Valtazar Bogišić stvorio je izreku „Što se grbo rodi, vreme ne ispravi“. Stekao je široko obrazovanje, bio je poliglota i član mnogih naučnih društava i akademija. Bio je izabran da sastavi Opšti imovinski zakonik za Knjaževinu Crnu Goru, na kojem je radio šesnaest godina sa prekidima.[4]
Posebno mesto u Bogišićevom radu zauzima njegov projekt za Imovinski Zakonik. Bogišić je u svom poslu uzimao u obzir u prvom redu naše narodne običaje, ali je takođe brižljivo proučavao i građansko zakonodavstvo drugih naroda. Cilj, koji je bio postavljen, da se „glavna pažnja skrene na narodne pojmove o pravdi, na običaje, predanja i na žive potrebe srpskog naroda“ (Ukaz knjaza Nikole od 25. marta 1888. godine), Bogišić je svojim radom potpuno postigao. Zakonik obuhvata samo imovinsko pravo u užem smislu, bez porodičnog i naslednog prava jer se ti delovi prava nalaze još u prethodnom, razvojnom stadijumu. Zakonik je u celini sinteza nastojanja, da se pravni narodni običaji dovedu u sklad s modernim potrebama, te je sve udešeno prema praktičnim svrhama, koje odgovaraju posebnim prilikama zemlje. Radi novih puteva i pogleda, kojima je Bogišić u tom svom radu pošao, obratio je celi kulturni svet veliku pažnju toj novoj kodifikaciji i njenom autoru.

Kralj Petar I Karađorđević je u Nevesinjskoj pušci učestvovao pod nom d'gerom Petar Mrkonjić, da bi sakrio svoj identitet od obrenovićevskih agenata (Mrkonjić Grad nosi ime po tom njegovom pseudonimu). Nakon što se ustanak završio naš je monarh objavio knjigu pod nazivom "Dnevni zapisi jednog ustaša o bosansko-hercegovačkom ustanku 1875-1876. godine".

Istovremeno s tim, Valtazar Bogišić (srpski istoričar prava, ministar pravde Crne Gore, član Ujedinjene omladine srpske) napisao je "Nacrt zakona za hercegovačke ustaše" kojim je pokušao da predloži ustrojstvo tog po svemu revolucionarnog antiosmanlijskog pokreta Srba preko Drine. Bio je to svojevrsni ustav ondašnjih srpskih "ustaša" u Hercegovini.

Nevesinjski ustanak izazvao je ratove Srbije i Crne Gore sa Turskom (kasnije se uplela i Ruska imperija, iz čega je Bugarska oslobođena). Tokom tih ratova, istoričar Miloš Milojević osniva dobrovoljačke jedinice koje nose čudesne nazive. Čudesne iz ove perspektive.

Naime, u pitanju su Moravsko-dobričko-dobrovoljački ustaški kor, Dobrovoljačko-ustaški raško-ibarski kor i Deževsko-ibarsko-ustaški kor. Ove paravojne formacije oslobodile su čak četiri stotine srpskih sela...
„Što se grbo rodi, vreme ne ispravi“
Možda je Dobrica Ćosić na ove i ovakve Srbe mislio.
zilog

#13884 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zilog »

trocadero wrote: 28/04/2021 14:52
llull wrote: 28/04/2021 08:5710k puta je npr gore to sto je Milo sipao gorivo za VRS.
To je još jedna laž koju su kao i sve ostale mitove prigrlili kao istinu, jer su je sto puta ponovili.

Đukanović nije slao nikakvo gorivo za VRS jer ga nisu imali ni za sebe, a kamoli da šalju okolo. Laž koju je plasirao presuđeni kriminalac Momčilo Mandić, i koju nikada niko osim njega nije potvrdio.

Dakle, ne postoji niti jedan kredibilan dokaz ili svjedok da je Đukanović to radio. Bošnjaci nikad nisu, niti će, nasjesti na tu priču.
Svakoga dana u svakom pogledu naličiš na onamo one.

"Naš Runi laže da bi obmanuo sebe...laže da ga nije strah...laž je vid Runijevog patriotizma...laže stvaralački, maštovito, inoventno...njegova laž je nužda, biološka, PSIHOLOŠKA, nacionalna, politička..."

I sta kaze Milo?

Postavite snimak koji ni jednom rijeci ne spominje ni Srebrenicu, ni gorivo za VRS, cak ni VRS i onda guslanje do iznemoglosti... :pisnuo:
zilog

#13885 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zilog »

llull wrote: 28/04/2021 08:57 10k puta je npr gore to sto je Milo sipao gorivo za VRS. Ako gledamo iz perspektive bosnjaka.
Imas li ikakav dokaz za tu laz, osim izjave jednog ratnog zlocinca, kojom je zelio napakostiti Djukanovicu?
llull

#13886 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by llull »

https://www.youtube.com/watch?v=Wrs4PpOWQEg

Nije Milo bio takav, dusmani mu napakovali :D :D :D :D

Zar Mandic nije oslobodjen optuznica za zlocine ??? :zoka:

https://www.dw.com/bs/biv%C5%A1i-zvani% ... /a-2696506
sandzokan

#13887 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by sandzokan »

Smijenili onu direktoricu škole u Pljevljima. Svaka čast.

A mi ne otjerasmo onu učiteljicu iz sarajevske OŠ koja se slikala sa kokardom... :(
Capljina74

#13888 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Capljina74 »

kiligonzales wrote: 28/04/2021 13:50
Kikibombona wrote: 28/04/2021 12:20

Ma normalno je ovdje da svako moze kako hoce. Prosetam u duksu reprezentacije BIH niko ti a ne kaze, neko CG, neko vec nosi majicu sa nekim srpskim obiljezjem, neko vec neki drugi dres majicu. Dvaput sam se iznervirao, ono bio pred black outom, kad sam jedne prilike tek izasao iz autobusa Sarajevo - Podgorica naletio na lika sa majicom Ratka Mladica i prije par mjeseci kada je lik zalutao u radnju sa majicom Momcila Djujica.

Dok sam radio, kroz posao sam sretao i specijalce ovdasnjeg mupa, koji su odradjivali ratne operacije, za vrijeme rata pomazuci VRS, nije tesko zapoceti pricu o Bosni, kad osjete nas Sa akcenat, onda poslje sretnes recimo ljude odavdje cija su braca bila ko i mi u opkoljenom Sarajevu i bili dio otpora, jedne prilike iz zeze sam se slikao sa nekim dedom koji je nosio masku u bojama trobojke i poslao je raji iz mahale da ih zajebavam malo...

CG je svoja prica, slicnu su nama u BiH, ali ipak razliciti. Imaju oni svoje probleme i komplekse. Po meni najveca boljka ove nacije jeste sto zaista postoji dio populacije koja se ujutro probudi kao Crnogorci, a zanoce kao Srbi i obratno. Daleko vise cijenim one kod kojih nema ili ili.

Na kraju ti se sve svede na ono ljudi su ljudi i po dijelu i po nedijelu. Ime je nebitno. Narod je nazalost povodljiv, a teret svih trzavica nose politicke elite koje vjesto manipulisu istima.
Pa upravo su Cetinjani bili najveći Srbi, a danas su najveći montenegrini...
Capljina74

#13889 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Capljina74 »

llull wrote: 28/04/2021 17:29

Nije Milo slao, a Bake je sa jaranima išao u akcije! Jedva glavu izvlačio!

Runeru,
Ti li si?
RunnerX

#13890 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

zilog wrote: 28/04/2021 16:12 Imas li ikakav dokaz za tu laz, osim izjave jednog ratnog zlocinca, kojom je zelio napakostiti Djukanovicu?
Ma naravno da nema nikakve dokaze, nego pokušavaju da se koprcaju, preskaču desetine postova pa onda nađu nešto na šta bi mogli odgovoriti, ali bitno je da isčitaju sve do posljednjeg slova. To je najbolji primjer kako funkcionišu.

Izgleda da je danas Krivokapić dobio još jednu porciju šamarčina na premijerskom satu, kažu da nema ko ga nije ponizio.

A da, ja zaboravio, Krivokapić više nije njihov jer nije dovoljno četnik.
RunnerX

#13891 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

sandzokan wrote: 28/04/2021 17:48 Smijenili onu direktoricu škole u Pljevljima. Svaka čast.
Naravno da su je smijenili jer je pritisak nevjerovatan. Sve što se više pravdaju da ne mrze, da su oni u stvari normalni, a da im DPS podmeće, svaki put iskoči novi fašizam od strane njihovih ljudi. Protesti protiv načelnika policije koji je musliman, bacanje fekalija na auto sa državnom zastavom, kamenovanje kolone, napad na Šofranca, fašizam ove direktorice iz Pljevalja... jednostavno ne mogu jedan dan a da ne izazovu neki incident, a ovi njihovi više ne mogu da se brane da to organizuje DPS.

Pokušali su Vučićeve metode preuzimanja medija i držanja jedne strane javnosti u mraku, ali u Crnoj Gori to ne prolazi, premalo je to tržište i informacija dođe do apsolutno svakoga.

Kupili su Radio Jadran iz Herceg Novog i za nepunih mjesec dana su uništili jedan od normalnijih medija koji je zaista bio neutralan.
Capljina74

#13892 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Capljina74 »

Tenkovi išli na havu... Ha, ha, ha...

Odakle čorba?
zilog

#13893 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zilog »

I gdje se u videu koji si stavio potvrdjuje laz koju si prenio? Gdje se tu uopste spominje BiH?

Mandic je aktivni ucesnik i jedan od lidera velikosrpskog projekta u BiH i ne moze se koristiti kao pouzdan izvor za lazi koje idu na ruku velikosrpskom projektu u CG.
zilog

#13894 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zilog »

Capljina74 wrote: 28/04/2021 18:24 Tenkovi išli na havu... Ha, ha, ha...

Odakle čorba?
Ti kao da si jucer poceo razmisljati o tome. Pa valjda su, do sada, hiljade dokumenata napisane o svercu nafte za RS u toku rata, a za vrijeme Milosevicevih "sankcija" prema RS-u. Najveci dio je bio preko RSK.

Ne mogu 100% tvrditi da RS nije dobila nikakvu naftu i iz CG u vrijeme rata, ali da ju je dobila VRS, odavno bi sadasnja vlada mahala tim otpremnicama, samo da postoje. Ili bi se vec pojavile kopije iz RS-a.
Sada je vec prekasno da falsifikuju... :mrgreen:
Capljina74

#13895 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Capljina74 »

Ja,
Samo što fulišl okolnisti i trenutak.

To braniš Miloševića?
Last edited by Capljina74 on 28/04/2021 19:26, edited 1 time in total.
Kikibombona

#13896 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

Ministar finansija Crne Gore, Milojko Spajic, poziva gradjane Kalinovika da ljetuju u njegovoj drzavi

Građani Srpske i BiH da ljetuju u CG

http://www.rtcg.me/vijesti/ekonomija/31 ... -u-cg.html
trocadero

#13897 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by trocadero »

zilog wrote: 28/04/2021 18:42

Ti kao da si jucer poceo razmisljati o tome. Pa valjda su, do sada, hiljade dokumenata napisane o svercu nafte za RS u toku rata, a za vrijeme Milosevicevih "sankcija" prema RS-u. Najveci dio je bio preko RSK.

Ne mogu 100% tvrditi da RS nije dobila nikakvu naftu i iz CG u vrijeme rata, ali da ju je dobila VRS, odavno bi sadasnja vlada mahala tim otpremnicama, samo da postoje. Ili bi se vec pojavile kopije iz RS-a.
Đes ba Zile legendo, nešto te nema ođe? :D
Nismo se odavno ispričali...mislim naš zadnji dijalog da si tražio nAke dokaze oko školske vještačke lobanje, pominjao si nešto oko njene tobožnje nacionalnosti, vađenje DNK...evo stade mi mozak pa me posjeti. :wink:
Mislim bistar si momak ...ne treba ti baš ovo nikako. :D
zilog

#13898 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zilog »

trocadero wrote: 28/04/2021 19:31
zilog wrote: 28/04/2021 18:42

Đes ba Zile legendo, nešto te nema ođe? :D
Nismo se odavno ispričali...mislim naš zadnji dijalog da si tražio nAke dokaze oko školske vještačke lobanje, pominjao si nešto oko njene tobožnje nacionalnosti, vađenje DNK...evo stade mi mozak pa me posjeti. :wink:
Mislim bistar si momak ...ne treba ti baš ovo nikako. :D
Sta ima Koki? Imas li kakvih argumenata za/protiv gore napisanog? Mozda kakvu Milovu otpremnicu za Sa-Ro Korpus? :mrgreen:

I sta mi to ne treba? Zar ima nesto sporno u onom sto si citirao?
llull

#13899 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by llull »

zilog wrote: 28/04/2021 18:30

I gdje se u videu koji si stavio potvrdjuje laz koju si prenio? Gdje se tu uopste spominje BiH?

Mandic je aktivni ucesnik i jedan od lidera velikosrpskog projekta u BiH i ne moze se koristiti kao pouzdan izvor za lazi koje idu na ruku velikosrpskom projektu u CG.
I opet pred sudom za ratne zlocine u BIH je oslobodjen krivice. A ti ces lipi moj naravno imati selektivni odabir informacija, jos ce ispasti da se Milo bacao pred srpske tenkove dok su isli ka Visegradu i Gorazdu npr ... Dusa maaala...
Pa daj jebem mu budite jednom karakter pa prihvatite stanje kako jeste ... Isto kao i Milo tako vam je i Mirko Sarovic cuvar BIH, nije on bio u SDS devedesetih ...
trocadero

#13900 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by trocadero »

zilog wrote: 28/04/2021 19:37
Sta ima Koki? Imas li kakvih argumenata za/protiv gore napisanog? Mozda kakvu Milovu otpremnicu za Sa-Ro Korpus? :mrgreen:

I sta mi to ne treba? Ne vidim nista sporno u onom sto si citirao.
Eo dobro je...da je bolje ne bi valjalo.
Znaš kad Milo kaže da je KRIOMICE od Sloba i Momira pomagao RS tokom rata, vjeruj da nam je slao ono najpotrebnije, bombonice i hepo kockice. :D
E vidiš to je išlo ispod ruke pa su se prebijali dugovi za vodu, struju, aluminijum a bogme nije Milo bio gadljiv ni na DM za svoj đep. Tako da je diskutabilan njegov patriotski odnos naspram profiterskog.
Otpremnice možda ima tužilaštvo u Rimu za neki šverc duhana. :D
Sad da je Milo poslao koji avion a taj greškom tokom rata sletio možda u Visoko rado bi ti ja dao otpremnicu. :wink:
Post Reply