Tvrditi da ona ima bolju trakciju od UHP gume je baš neutemeljeno, bez obzira što su navodno te tvrdnje temeljene na iskustvu. Poredit ih sa UHP gumama u pogledu vijeka trajanja isto nema smisla. Mislite da kupci UHP guma gledaju da im traju pet-šest godina...mislite da ih neće spalit za dvije godine vozač Alfe Gulie Quadrifoglio ili Audia RS5 ? Ako ih ne potroši za dvije-tri godine, neka proda auto...Ogier bi ih potrošio za dva-tri mjeseca po Zagrebu
To su dobre ( Primacy i Alpin ) gume i prije svega dugotrajne gume koje su nešto iznad prosjeka kad je u pitanju trakcija gume. Isto je i sa Alpin zimskim gumama.
" Obični " Michelin izuzev njihovih UHP guma koje su otišle u drugu krajnjost, nikad nije bio prepoznatljiv po tome da se " ljepi za cestu ". Kod guma postoje segmenti ili kategorije i zna se gdje koja pripada, i ja se toga držim. Kao da neko kaže Mercedes C klasa je prostranija i ima više prostora od Mercedesa E klase. Ili kaže bolje ide Mercedes 220 cdi od istog 350 cdi ? Jeli moguće da Primacy kao green guma ima smjesu kao UHP guma ?
Imam Michelin zimske i ljetne / Alpin i Primacy /, i meni su odgovarajuće ali mislim da posmatram stvari malo realnije, i kupio sam ih zbog dugotrajnosti jer su u tome najbolje a ne zbog toga što se ljepe za cestu jer od toga nema ništa. Ne kažem da plešu već da ako bi mjerio trakciju od 1 do 5, dao bi im 3+. Ima oznaka " green " na ljetnim i ona nije bez razloga.
Ko hoće gumu da lijepi se za cestu, traži da kupiš UHP gumu. Pilot sport, continental sport contact, hankook ventus s 1, dunlop sport maxx rt....Michelin ima dvije vrhunske, dvije najbolje UHP gume, ali ni jedna od njih nije Primacy.