Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
gausser_1 wrote: ↑24/01/2021 19:29
Zdravo svima,
koji biste servis preporucili za mjenjanje zupcastog remena, naime u ovlastenom servisu abc 1968 (ciglane), su dali cijenu od nekih 400KM, pa me zanima alternativa ? ( Citroen c3 1.4 benzin, 2010.g.)
Alternativa ti je da prodaš auto ako ne možeš uložiti 400 KM da napraviš veliki servis.
Za 400 se možeš u GRAS-u vozati koliko hočeš.
Zdravo svima,
koji biste servis preporucili za mjenjanje zupcastog remena, naime u ovlastenom servisu abc 1968 (ciglane), su dali cijenu od nekih 400KM, pa me zanima alternativa ? ( Citroen c3 1.4 benzin, 2010.g.)
Meni to pravo jeftino za abc. Je li ti mijenjaš samo zupcasti ili radiš komplet veliki servis (vodena pumpa, spaneri, tečnost za hladnjak...)?
Zdravo svima,
Kupiš dijelove i nadjes majstora koji ce ti zamijeniti. To ti je najjeftinija opcija. Mimo ovlastenog, dedovic servis, 206 servis, ikić..ako hoces nesto jeftinije da prodjes..
Dzematlija wrote: ↑24/01/2021 18:03
Ima li ko iskustva sa chipovanjem 2.0 HDI Citroenovog motora od 150 KS? Čuo sam da je Simanić dobar.
Zar ti je malo 150 ks??
MPV je u pitanju, nije baš malo auto. Mislim, povuče fino i pretiče da budem iskren, ali šta ja znam.
Prijatelj na primjer regularno svako auto čipuje, sada ima Volva sa mislim 180 KS - kaže da mi smanji potrošnju.
Optimist wrote: ↑20/12/2020 22:13
Rodjak ima C5 2012 2.0 HDI sa automatskim mjenjacem.
Pretpostavljam Aisin?
U ovlastenom su mu rekli da je ulje u njemu lifetime, tj da se ne mijenja, dok ga ja ubjedjujem da bi ga trebao promijeniti. Vozi ga vec nekoliko godina i auto je preslo 175k km.
Zna li neko, da li se uopce mijenja ulje u tom mjenjacu i ko bi to mogao uraditi?
Ja sam mjenjao kod Pavica, i na C5 i na C6, auto se preporodilo.
Ta prica o lifetime je davno prezvakana. Treba mjenjati ulje i tacka. Neka rodjo nadje originalni dokument od aisina ima na internetu, slagat cu pise da treba mjenjati na 60K. To sto Citroen ili neki drugi proizvodjac kazu da ne treba je drugi par carapa.
Skup zahvat jeste, ako ide na "obnovu" tj da ispusti ulje i vrati novog koliko izadje to ce biti 4-5 litara, ako ide flush ide 8-9 litara ulja. Originalno ulje je 30ak KM litar, meni su sipali neko wolf, iste specifikacije podrzava i bilo je OK.
da li slučajno neko zna nekoga ko prodaje DS5? 2.0, da nije hybrid. Svih 30 koji se prodaju na OLX-u sam vec pregledao
Pitanje se vise odnosi na nekoga ko zna licno da neko prodaje DS5-icu. Ili je spominjao da bi prodavao a nije oglasio ili se jos nije odlucio
da proda a malo mu fali da odluci
Pozzz.molim vas da li je iko imao slican problem kao Kod mene.Naime vozim citroen c5 2.2 hdi 98kw 2001gp. exkluziv oprema,i imam problem sa hidraulikom.Sta se desava hidraulika radi normalno na otvaranje vrata ona se pali i dize auto,pod teretom se nivelise i dize,u nekim momentima na rupama lupa kao da nazad nema amortizera nikako,u zadnje vrijeme mi svako malo pregara onaj veliki osigurac od 40A.Tj osigurac od hidraulike,koji se nalazi ispod BSM-a.i auto zakuca u voznji,ja stanem izvadim posigurac promjenim auto se digne,nastavim voziti i on opet pregori.Molim vas da li ke iko imao slican problem....
Danas kad sam upalio auto "nemam muzike". Kad udjem u "Menu" ona opcija za Multimedia je "greyed out", nije je moguce izabrati. Do cega bi moglo biti ? Nemam nicega ni CD, ni Radio, ni AUX.... Citroen C4 II
Evolution_IV wrote: ↑13/03/2021 22:17
Crko radio,provjeri njegov osigurqc,ako je ok to je to sto se tice radio uredjaja...
To se desilo kad je vraceno auto sa servisa koliko primjetih. Ne vjerujem da je cackano nesto u vezi toga, mijenjao oprugu amortizera. Ne znam kakve veze ima sa ovim.
Provjericu osigurace, imam i Anker-ov Transmitter da nije on sta napravio.
Da li se neko susretao sa ovakvim problemom, naime imam Citroen C4 2011 Tendance i radio mi slabo radi hvata signal samo u centru grada, mjenjao sam krovnu antenu ali ništa se nije promjenilo.
Na dijagnostici pokazuje Aerial Antenna, koja je to antena ?
Da li se neko susretao sa ovakvim problemom, naime imam Citroen C4 2011 Tendance i radio mi slabo radi hvata signal samo u centru grada, mjenjao sam krovnu antenu ali ništa se nije promjenilo.
Na dijagnostici pokazuje Aerial Antenna, koja je to antena ?
Zdravo
citroen c5 2.0 150hp Bluehdi 2015 start stop
Uradjen veliki servis prije dva dana i danas gledam motor i zatezac kaisa gornji u leru skace ko lud i gledam na alrernator i vidim nije plivajuca remenica odnosno remenica -kvacilo nego obicni zavareni
Da li ovaj model mislim da li je moguce da nemaju plivajucu remenicu ili ga je neko mozda zamijenio prije nego sam ga ja kupio,
Da li postoji nacin postavljanja plivajuce remenice ili se mora mijenjati cijeli alternator posto vjerovatno da bi i zvuk motora bio ljepsi odnosno tisi da ima plutajucu remenicu
Taj automatic je u stvari robotizrani rucni mjenjač koji je na pocetku svoje karijere bio poprilicno muhanat..
C5 je udobniji auto, DS5 viđeniji.. Pa eto, sta ti više paše...