SDA-All about

tempuser

#61176 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

kiligonzales wrote: 26/04/2021 12:49
tempuser wrote: 26/04/2021 12:30
kiligonzales wrote: 26/04/2021 12:29

Ne lupaj molim te. Ne vrijedjaj Ismeta rahmetli, a bome ni ljude oko njega tom glupom pricom.
Pardon, Ćelo - moralna vertikala, mumin takorekuć! :D
Da je ziv ti bi mu se sa puta sklonio. Moralna vertikala ili ne, za one koji su ga znali je bio i ostao mangup prije svega i covjek iz raje. Bice da je za tebe Brne velicina.
Da je živ, a ja se i konju sklonim s puta jer je fizički jači...
Ja nekako žalim ljude koji u polupismenim kriminalcima vide neke veličine...
Jbga...
General War

#61177 Re: SDA-All about

Post by General War »

kiligonzales wrote: 26/04/2021 12:54
General War wrote: 26/04/2021 12:51
kiligonzales wrote: 26/04/2021 12:47

Sva ona ratna ekipa na celu sa Alijom, od Zlatka, Hareta, Pejanovicke, Kljujica, Komsica, Ganica i drugih zasluzuju vise postovanja nego svi danas koji su ih naslijedili.Njihove zasluge
kao i svih patriota ove zemlje su zasluge toga vremena i niko 25 godina poslje ne treba da zivi od toga, pa ni stranke. U historiji ove zemlje trebaju biti njihova imena ispisana zlatnim slovima.

Volim socijaldemokratiju, volim RBIH, sve me zivo asocira na nju i zadnjih par godina kako nisam U BIH, cak i bastinim dio sjecanja na nju kroz neke male doprinose zajednici, kao neko ko politicki nije aktivan ni u jednoj stranci i citav zivot gazim u privatnom sektoru, ali kad vidim kako ljudi pljuju ljude koji su zasluzni za opstanak ovoga danas, pa im nije nista vrijedno, pa mogu opsovati od Alije do Srebrenice, do sehida i boraca, zbog svoga nezadovoljstva ili kukavicluka, onda me ne brine sto mogu ovako pricati jer da se njih pitalo i sada kao nekada sakrili bi se iza ekrana i tipki i u vecini slucajeva bi gledali samo sebe.

Ali ove price ko je koga jebo ili nije su dno dna kad se pricaju u raji za nekoga, a ne ovako.
:-)
Kakve zasluge?
Sto je BiH nezavisna i sto je opstala. Bili su njeno politicko rukovodstvo onda kada je bilo najpotrebnije tj. u ratu. Pamtili novija historija teze momente od tadasnjih? Ne.
Ne znam gdje zivis, ali Bosna nikad nije bila zavisnija i zapustenija zahvaljujuci nabrojanoj garnituri...ako ti je bosna oko Sebilja...to je nesto drugo.
BaobabX

#61178 Re: SDA-All about

Post by BaobabX »

BaobabX wrote: 26/04/2021 12:53 Tajna izdaje srebrenice huso salihović

SDA IZDAJA NEMA GRANICA
Ko je ubijao bošnjake po srebrenici
Kako su bošnjaci postali mete lokalnim sda razbojnicima.
kiligonzales

#61179 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

Sigma90 wrote: 26/04/2021 12:54 Pola ti navedeni su na meti naroda zahvalujuci djelima svoji sinova, svoje stranke i jedan doticni svojoj politici i prodavanja zelenima.
A druga polovina nije nigdje psovana koliko znam.
Ma govorim uopste o prici koja je nepotrebna i glupa i nije samo forumska. Alija je 2001. postao pocasnim predsjednikom stranke. Povukao se godinu dana ranije iz politickog zivota BiH. Penzioniso se sto bi mi rekli. Umro 2003. godine. Umjesto ko narod da ga ostavimo na miru, kao i sve druge koji su umrli od te ekipe ratne, mi kontra. Ono iz ideoloskih pobuda Alija rahmetli ce biti dno dna, Nijaz ce biti pjano, Zlatko ce kad umre biti slucajni prolaznik, Hare Pakistanac i td.

Nervira me i njegova stranka i njegov sin i ljudi koji nemaju nimalo svijesti vec ga recikliraju svako malo u predizborne svrhe, a svojom bahatoscu, neodgovornoscu, neradom su prokockali apsolutno sve sto si ovi ljudi tada odbranili. Oni danas ni ono sto su bili oni. Nek to svima bude jasno.

Za sve danas, on i ekipa ratna iz predsjednistva su politicki vukovi, kakvi su ovi danas pocev mu od sina, pa do ostalih matuzalema, koji su poslje preuzeli stranku, nakon njegove smrti, isto tako je i za ostalim akterima koji su bili dijelom politike ove zemlje a sada nisu.

Sada kad se prica o politici i vidim ko prica, rado bih vratio i Aliju i Nijaza, Hareta, Zlatka i druge.
kiligonzales

#61180 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

General War wrote: 26/04/2021 12:59
Ne znam gdje zivis, ali Bosna nikad nije bila zavisnija i zapustenija zahvaljujuci nabrojanoj garnituri...ako ti je bosna oko Sebilja...to je nesto drugo.
S time kakav je bio karakter rata i kako se doslo do mira posljedice su sasvim logicne.
Ocekujes od drzave u kojoj je moc decentralizovana i ima 4 nivoa vlasti da bude funkcionalna?

Svjestan sam gdje se zivi, ali ocito trebate malo promjeniti sredinu, pa da odete u ove satro sredjene komsijske zemlje, pa da vidite kako se tamo zivi iako nije bilo rata.
Hakiz

#61181 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

kiligonzales wrote: 26/04/2021 12:49
tempuser wrote: 26/04/2021 12:30
kiligonzales wrote: 26/04/2021 12:29

Ne lupaj molim te. Ne vrijedjaj Ismeta rahmetli, a bome ni ljude oko njega tom glupom pricom.
Pardon, Ćelo - moralna vertikala, mumin takorekuć! :D
Da je ziv ti bi mu se sa puta sklonio. Moralna vertikala ili ne, za one koji su ga znali je bio i ostao mangup prije svega i covjek iz raje. Bice da je za tebe Brne velicina.
Pa, ne znam čije raje, ali da mu se sklanjalo s puta iz straha, to jeste. Nije on u ljudima izazivao poštovanje nego strah. A to dvoje se često zamijeni.
tempuser

#61182 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

kiligonzales wrote: 26/04/2021 13:12 Umjesto ko narod da ga ostavimo na miru, kao i sve druge koji su umrli od te ekipe ratne, mi kontra.
Kako ćeš ostaviti na miru čovjeka koji je, kako se pokazalo u ovih 30 godina, stvorio dugoročno najgoreg neprijatelja svom narodu (i onima koji su odliučili da ćive tiu) i ostavio svojim podanicimai sinu da tu tvorevinu baštini????
BaobabX

#61183 Re: SDA-All about

Post by BaobabX »

tempuser wrote: 26/04/2021 12:12
kiligonzales wrote: 26/04/2021 12:09 Oke se davno otvorile, samo ne moramo bas o svemu jednaku misljenje imat :lol:
Kruće priče od prije rata da su se otvorile kad ga je u FoĆi primijo!
Enes mutap ga je sigurno dero tako je pričao
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#61184 Re: SDA-All about

Post by pici »

Izetbegović izjavio da je BiH vakcinisala više ljudi od Malezije. Istinomjer je izanalizirao podatke
26.04.2021

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA nedavno je u intervjuu iznio podatke o broju vakcinisanih u BiH i Maleziji.

Istinomjer je izvršio analizu tih podataka.

Njihovu analizu prenosimo u cijelosti:

Govoreći o procesu vakcinacije protiv COVID-19 u BiH, kao i o donacijama vakcina, lider SDA Bakir Izetbegović iznio je i tvrdnju o procentu vakcinisanih Malezijaca. Tragom ove tvrdnje, Istinomjer u analizi donosi pregled dostupnih statističkih podataka o broju vakcinisanih kako u BiH, tako i u Maleziji. Problem predstavlja nepostojanje centralizovane baze podataka vakcinisanih osoba u cijeloj BiH, što otvara prostor za brojne špekulacije u tom pogledu, a jedino je sigurno da je BiH na začelju liste po broju vakcinisanih u Evropi.

U intervjuu za O kanal, Izetbegović je govorio o donaciji vakcina iz Malezije, te je tom prilikom iznio tvrdnju o procentu vakcinisanih u BiH, kao i podatak o procentu vakcinisanih osoba u Maleziji, koji je navodno naveden u sadržaju pisma iz ove zemlje.

“Nama je ovih dana Malezija, na telefonski poziv gospodina Džaferovića, poslala 50.000 vakcina i napisali u pismu “vakcinisali smo samo 0,4% Malezijaca”. U BiH se vakcinisalo 1 ili 2 %”, rekao je Izetbegović.

Kako je preneseno u brojnim medijima, agencija Fena izvijestila je 31. marta ove godine da je Vlada Malezije održala sjednicu na kojoj je donijela odluku o upućivanju prve tranše u iznosu od 50.000 vakcina protiv Covid-19 kineskih proizvođača za Bosnu i Hercegovinu. Odluka je donesena nakon što je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović krajem marta uputio pismo premijeru Malezije Muhyiddinu Yassinu, s molbom za podršku bh. vlastima u otvaranju kanala za kupovinu vakcina. Prema posljednjim informacijama, isporuka ovih vakcina još uvijek se očekuje.

U pogledu broja vakcinisanih Malezijaca, konsultovali smo statističke podatke objavljene na internet stranici Our World in Data.

Prema ovim podacima, Malezija je do 19. aprila vakcinisala 3,5% populacije bar jednom dozom vakcine protiv COVID-19. Do 31. marta, kada je Vlada Malezije donijela odluku o donaciji vakcina za BiH u ovoj zemlji, procenat vakcinisanog stanovništva iznosio je 2,1%, dok je na početku sedmice, u kojoj je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović kontaktirao premijera Malezije, u ponedjeljak, 22. marta, taj procenat iznosio 1,4%.

Sa druge strane, podaci o procentu vakcinisanog stanovništva BiH, objavljeni kako na stranici Our World in Data, tako i na zvaničnoj internet-stranici Svjetske zdravstvene organizacije, nisu ažurni. Prema ovim podacima, u BiH je do 9. aprila bilo vakcinisano tek 0,46% stanovništva, dok na zvaničnoj stranici Ministarstva civilnih poslova BiH nisu objavljene informacije o broju vakcinisanih osoba, niti BiH za sada ima centralizovanu bazu podataka svih vakcinisanih.

Kako je iz ovog ministarstva saopšteno 21. aprila ove godine, ministrica Ankica Gudeljević je tokom virtuelnog sastanka ambasadora EU zemalja istakla da je, putem donacija, BiH do sada dobila 60.000 doza vakcina, a očekuju se još donacije Hrvatske, Srbije i Slovenije u ukupnom iznosu 94.800 doza vakcina, a govorila je i o ostalim nabavkama vakcina protiv COVID 19.

“Posredstvom Covax mehanizma, do sada je stiglo 49.800 doza, a očekuje se još 182.220 doza iz mehanizma EU4Health, a posredstvom Vlade Republike Austrije, 99.105 doza do kraja drugog kvartala i 114.717 do kraja trećeg kvartala ove godine, ukupno: 213.822 doza vakcina. Posredstvom istog mehanizma očekuje se i 380.000 doza vakcina iz Republike Poljske. I konačno govoreći o direktnim nabavkama, RS je nabavila 42.000 vakcina”, piše u objavi Ministarstva civilnih poslova BiH.

Prema ovim informacijama, u BiH je do 21. aprila stiglo 151.800 doza vakcine protiv COVID-19.

Iako su i RS i FBiH izradili svoje planove vakcinacije tokom januara ove godine te započele taj proces, još uvijek nije kreirana javno dostupna baza podataka o broju vakcinisanih osoba u BiH te se takve informacije u glavnom objavljuju stihijski.

Vakcinacija zdravstvenih radnika započela je prvo u RS-u 12. februara ove godine, dok je taj proces u FBiH počeo gotovo mjesec kasnije, 10. marta, i to vakcinama koje je donirala Srbija.

Vakcinacija starijih građana u RS-u započela je 20. marta, dok je masovnija vakcinacija ove populacije započela 29. marta. U FBiH je masovnija vakcinacija starijih građana počela u aprilu, a u sarajevskoj dvorani Zetra 21. aprila je počeo masovni proces vakcinacije.

Kako BiH ne posjeduje centralizovanu bazu vakcinisanih osoba, teško je ustanoviti procenat do sada vakcinisanih stanovnika BiH. Federalni zavod za javno zdravstvo objavio je 22. aprila prvi izvještaj o broju cijepljenih bar jednom dozom. Kako je u njemu navedeno, u FBiH je ukupno vakcinisano 33.736 osoba.

Sa druge strane, nismo uspjeli pronaći sličan zvaničan dokument koji je objavljen u RS-u, a kako je prenio portal Faktor 14. aprila ove godine, iz Instituta za javno zdravstvo RS-a su rekli da je do petka, 9. aprila, u zdravstvene ustanove u ovom entitetu isporučeno više od 31.000 prve doze i oko 10.000 druge doze vakcina. Prema njihovim podacima, u potpunosti je vakcinisano oko 10.000 osoba, dok distribuisanih 31.000 prvih doza nije u potpunosti utrošeno.

Treba spomenuti i slučaj iz Prijedora, gdje je zbog prekida “hladnog lanca” u Domu zdravlja u ovom gradu uništeno 1.300 doza vakcina.

Iako zvanični registar ne postoji, to nije spriječilo ni Milorada Dodika da daje svoje procjene o broju vakcinisanih u RS-u.

“I danas mogu reći da je jedini poznati način borbe i sprečavanja širenja virusa – vakcinacija. Zato smo kao društvo učinili sve da obezbijedimo ono što je bilo moguće. Kada saberemo koliko je naših ljudi vakcinisano u Srbiji, ono što smo učinili putem kupovine i donacija vakcina, možemo reći da je blizu 80.000 građana primilo prvu dozu vakcine, a znatan broj i drugu”, rekao je Milorad Dodik.

Kako zvaničnih, javno dostupnih podataka o ukupnom broju vakcinisanih osoba u BiH nema, a ni podataka za entitet RS, teško je utvrditi istinitost ove Dodikove tvrdnje. Sa druge strane, prema podacima Ministarstva civilnih poslova, u BiH je do sada stiglo 151.800 doza vakcine, što je dovoljno za oko 4% stanovnika, a ukoliko nove doze vakcina ne stignu ubrzo, teško je očekivati da će se BiH pomjeriti sa začelja liste zemalaja po broju vakcinisanih osoba niti će uskoro doći do procenta koji obezbjeđuje imunitet građana i koji se kreće oko 60% vakcinisanih stanovnika u zemlji.

jeBte koje lazovcine i smradovi...
Haris.ba

#61185 Re: SDA-All about

Post by Haris.ba »

pici wrote: 26/04/2021 13:29 koje lazovcine i smradovi...
Pusti vakcine, de da vidimo je li mu babo bio 40 godina bio sa nekom žeMskom. :run:

P.S.
Kad smo već na takvim temama, možemo vidjeti i što je Tito varao za dječiji doplatak. :D
Bolje o tome, nego što im je otišao iz stranke načelnik općine.
tempuser

#61186 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

Hakiz wrote: 26/04/2021 13:23 Pa, ne znam čije raje, ali da mu se sklanjalo s puta iz straha, to jeste. Nije on u ljudima izazivao poštovanje nego strah. A to dvoje se često zamijeni.
Upravo tako! Ja ću se skloniti i biku i međedu, i ljutom keru, ali ih neću poštovati i gledati kao veličine.
Ljudima malo treba da se popišaju na svoj ponos!
kiligonzales

#61187 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

tempuser wrote: 26/04/2021 12:56
Jbga...
Sve si rekao ovim. :thumbup:

Znas svako se vrednuje prema zaslugama, on ce ostati u sjecanju ovoga grada kao i neki drugi po tome sto su bili tu kad je bilo najpotrebnije. Bitno je zivjeti, u gradu u kome sam rodjen i odrastao, covjek se vrednuje po odnosu sa drugima, u tome gradu sam naucen da te neko gore moze opljackati olovkom, nego neko s pistoljem i da ni pare, ni diplome, ni ugodan i finansijski osiguran zivot ne znace da je neko prvenstveno covjek.

Mene nije stid priznati da sam se u zivotu susreo i druzio sa razlicitim profilima ljudi. Ismeta rahmetli sam susreo kao dijete, nista strasno, nije me ujeo, s nekim ljudima oko njega koji su bili imam dobar i korektan odnos iako su stariji daleko od mene. Njihovi poslovi, nacin zivota i mnogo sto sta me se ne ticu.

I da znas uzora nemam.
Hakiz

#61188 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

kiligonzales wrote: 26/04/2021 13:40
Jbga...

Znas svako se vrednuje prema zaslugama, on ce ostati u sjecanju ovoga grada kao i neki drugi po tome sto su bili tu kad je bilo najpotrebnije. Bitno je zivjeti, u gradu u kome sam rodjen i odrastao, covjek se vrednuje po odnosu sa drugima, u tome gradu sam naucen da te neko gore moze opljackati olovkom, nego neko s pistoljem i da ni pare, ni diplome, ni ugodan i finansijski osiguran zivot ne znace da je neko prvenstveno covjek.

Mene nije stid priznati da sam se u zivotu susreo i druzio sa razlicitim profilima ljudi. Ismeta rahmetli sam susreo kao dijete, nista strasno, nije me ujeo, s nekim ljudima oko njega koji su bili imam dobar i korektan odnos iako su stariji daleko od mene. Njihovi poslovi, nacin zivota i mnogo sto sta me se ne ticu.

I da znas uzora nemam.
Nije jedini ostao. Tako da mu to nije referenca.
kiligonzales

#61189 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

Hakiz wrote: 26/04/2021 13:23
Pa, ne znam čije raje, ali da mu se sklanjalo s puta iz straha, to jeste. Nije on u ljudima izazivao poštovanje nego strah. A to dvoje se često zamijeni.
To sto si rekao vise govori o ljudima, zasto se bojati osobe koju ne znas i ljudi koje nisi susreo? Radi prica oko njih?
drug_profi

#61190 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Bogami previse znacaja pridajete ljudima koji su nosili odgovornost za ovu zemlju i nisu uradili nista sto je trebalo vec su se pustili da ih voda nosi...
Krvav i izgubljen rat je posljedica toga. Ovo sto imamo danas smo mogli i bez rata dogovoriti. Eto kako smo prosli.
Umjesto da se naoruzamo kad i Hrvatska. Ili da prihvatimo savez sa Srbima prije rata. Bilo sta, samo da ne idemo u rat golog qurca... i direktna posljedica toga je poklano Podrinje i Krajina, izgubljena Semberija i Posavina.

Tako da NE, nemam nikakav respekt prema nabrojanim jebivjetrima koju su htjeli vlast i drzavu praviti, ali ne bi znali ni ekskurziju napraviti.

Veci respekt imaju moji drugovi koji su sa po 3-4 metka u lovackoj puski cuvali straze stajuci pred oklopnjake.
Budale kao i ja sam.
Hakiz

#61191 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

kiligonzales wrote: 26/04/2021 13:44
To sto si rekao vise govori o ljudima, zasto se bojati osobe koju ne znas i ljudi koje nisi susreo? Radi prica oko njih?
Da, pa, nisam nikada sreo ni Caponea, ni Luciana, ni Ted Bundyja, ni Gottyja... Što su ih se ljudi plašili, ne kontam?
Hakiz

#61192 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

drug_profi wrote: 26/04/2021 13:49

Veci respekt imaju moji drugovi koji su sa po 3-4 metka u lovackoj puski cuvali straze stajuci pred oklopnjake.
Budale kao i ja sam.
:thumbup:
tempuser

#61193 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

kiligonzales wrote: 26/04/2021 13:40
Jbga...

I da znas uzora nemam.
A ti ćeš kao ostat' da te izgazi kopitima???? :-) :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja znam bar još 500 ljudi koji su ostali tu kad je bilo najpotrebnije, koji se nisu naslikavali s pjevaljkama masni od ćevapa dok su drugi gladovali ljude i koji su bili tu kad je bilo najpotrebnije puno duže od 1993., da ne idem dalje šta je taj "veliki čovjek" uradio na Ilidži 2000. godine i za šta je dobio 20 god...
Džaba se provajuješ...
kiligonzales

#61194 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

Hakiz wrote: 26/04/2021 13:52
Da, pa, nisam nikada sreo ni Caponea, ni Luciana, ni Ted Bundyja, ni Gottyja... Što su ih se ljudi plašili, ne kontam?
Kakav si ti kralj, pa Sarajevo nije Chicago, vec mahala, pusti mi se toga poredjenja. U strahu su velike oci ...
Hakiz

#61195 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

kiligonzales wrote: 26/04/2021 14:05

Kakav si ti kralj, pa Sarajevo nije Chicago, vec mahala, pusti mi se toga poredjenja. U strahu su velike oci ...
Zato su i naši kriminalci nivoa da ih se plaše u Sarajevu a ne u Chicagu :)
tempuser

#61196 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

drug_profi wrote: 26/04/2021 13:49 Bilo sta, samo da ne idemo u rat golog qurca... i direktna posljedica toga je poklano Podrinje i Krajina, izgubljena Semberija i Posavina.

Tako da NE, nemam nikakav respekt prema nabrojanim jebivjetrima koju su htjeli vlast i drzavu praviti, ali ne bi znali ni ekskurziju napraviti.

Budale kao i ja sam.
Aliju nikad nije interesovalo ništa mimo nahije koju su mu na kraju i dali u Dejtonu. Žali bože ljudi koji su nasjeli na njegovu šuplju u jedinstvenoj, cjelovitoj, demokratskoj, i onih koji, boreći se za to, više nema. Nažalost tad to nisu mogli znati...
General War

#61197 Re: SDA-All about

Post by General War »

kiligonzales wrote: 26/04/2021 13:16
General War wrote: 26/04/2021 12:59
S time kakav je bio karakter rata i kako se doslo do mira posljedice su sasvim logicne.
Ocekujes od drzave u kojoj je moc decentralizovana i ima 4 nivoa vlasti da bude funkcionalna?

Svjestan sam gdje se zivi, ali ocito trebate malo promjeniti sredinu, pa da odete u ove satro sredjene komsijske zemlje, pa da vidite kako se tamo zivi iako nije bilo rata.
Kakvo god nam je uredjenje, supotpisnici su i gorespomenuti...navratim ja u te satro sredjene zemlje...ne mogu bas biti ofirni kao kod nas, nit se vlast prenosi sa babe na sina niti se kradjom napreduje na drustvenoj ljestvici, niti se " tvoj " narod tretira ko stoka.
kiligonzales

#61198 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

tempuser wrote: 26/04/2021 13:53

A ti ćeš kao ostat' da te izgazi kopitima???? :-) :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja znam bar još 500 ljudi koji su ostali tu kad je bilo najpotrebnije, koji se nisu naslikavali s pjevaljkama masni od ćevapa dok su drugi gladovali ljude i koji su bili tu kad je bilo najpotrebnije puno duže od 1993., da ne idem dalje šta je taj "veliki čovjek" uradio na Ilidži 2000. godine i za šta je dobio 20 god...
Džaba se provajuješ...

Niko ne kaze da su neke stvari koje su radili ok i koje su ucinili. Treba spomenuti da je on kao i mnogi momci na glasu tada, prvi se latili puske, da je 2. maja on bio na mostu Skenderija, da je tada grad odbranjen i branili su ga zajedno i policajci i kriminalci. Da je linija tada napada na grad bila od zgrade loris do poste. Rat je neprirodno stanje i niko ne govori da su ti ljudi cvjecke i da nisu se i zajebavali dosta kad mi odmarali od puske. Govorim ti da ti niko nece uraditi nista bez razloga i da mnogi momci koji slove kao zestoki nisu svi iskompleksirani i isprogramirani da bez povoda nekome cine nasilje. O tome se radi.

Pa eto dobro spomenu te cevape i gladovanje, kad smo kod toga eto Alija rahmetli bi jeo supu sa borcima na ratistu, nicim se nije htio odvajati od njih, gdje bi ga docekali sa mesom odbijao bi, ali opet ne valja. Ne valja ni sto im je rekao da ih nakon rata ceka nepravda, da ce svoja prava morati uzeti sami, da ce biti mnostvo tajkuna i td . Ne valja ni to sto je imao sa njima iskren i dobar odnos.

Njegov sin bi im obecao radna mjesta kojih nema, brze autoceste, autoput, Bujor Ozone i branu Vranduk na njegovom mjestu tada :lol:
kiligonzales

#61199 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

Hakiz wrote: 26/04/2021 14:11
Zato su i naši kriminalci nivoa da ih se plaše u Sarajevu a ne u Chicagu :)
Bas sto je to Sarajevo, ni oni nisu kakvi bi mogli biti. Gora je slika BG bila tih 90tih i podzemlja nego kod nas. Odes na kafu, dobijes rafal preko pluca ni kriv ni duzan.
tempuser

#61200 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

kiligonzales wrote: 26/04/2021 14:05

Sad si sam sebi skočio u usta... Upravo zato što je ovo Sarajevo, morao si biti poseban talent da ne znaš ko je I.B. Ćelo, kako izgleda, čime se bavi i po čemu je poznat, pa da se ponašaš, kao ja ga ne znam lično, nemam se ja njemu šta sklanjat' s puta...
Kad naiđeš na kera agresivne rase, da li ga zaobiđeš jer su čuo da su psi te rase agresivni, ili mu se probližiš jer te nikad nije ujeo?
Post Reply