SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

ruud

#45476 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ruud »

Zeleno je ovo, mozda je frisko dobila, skupo platila, valja babi i materi na oci.
noviclan

#45477 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

thekupus wrote: 25/04/2021 23:52
Što wtf?
Mislim da sam prošao malo prije, djevojke su se snimale i slikale. Možda joj je telefon vodootporan, i vjerovatno na njemu ima privatnih stvari koje su joj drage. Mislim da bih i ja isto uradio, da sam bio u toj situaciji.
100% nije imala ukljicen gdrive, ili je luda 100% ili su htjeli da izadju u avazu sreca pa je imala mini i da je miljacka bila plitka
foxlife

#45478 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

kox wrote: 26/04/2021 00:39
thekupus wrote: 26/04/2021 00:32
kox wrote: 26/04/2021 00:27

Teško je laiku da procijeni, varljiva je Miljacka. Ako pogledaš snimak kada se rahmetli Ćatić prevrnuo sa još jednim momkom, kada ih izvlače spasioci Miljacka im je do pojasa. A to je bio prespreman momak, zvijer i znao je u šta se upušta, imao je kakvu-takvu opremu. A ovo su neke tinejdžerke ili šta već u suknjici.
Taj sam dan šetao do Darive, i svakome normalnom je bilo jasno da je jako nabujala. Pa baš su zato on i Murga odlučili da se probaju spustiti. Nije to ni slično ovome danas. Možda jeste Miljacka varljiva, ali razlika između te dvije situacije je nebo i zemlja. Uz to, njih su izvlačili iz slapa gdje su se prevrnuli, a upravo to je najbrži i najopasniji dio.
Jesi li ti kralju svjestan koja je razlika između njega tj. njih i ovih curica ?
A prije par godina zaglaviše momci na Malti, ja svaki dan skoro prelazim preko tog mosta i prešao sam i jutro poslije toga dok je CZ tragala za njima. Čini se da možeš prehodati, međutim desi se što se desi. A ove kaskade su valjda cijelim tokom Miljacke, eno jedne 15-ak metara iza njih, prema Skenderiji. Tada su objašnjavali kako su varljive, izgledaju pitomo ali kad uletiš doviđenja ti je. A ovog drugog momka koji je bio sa Ćatićem su ako se ne varam upravo na ovom dijelu gdje su one tada jedva izvukli.
ovo je neuporedivo i sa onim sto su kod vjecnice i sa onima na malti
miljacka je opasna kad nabuja a to sada nije bio slucaj
jedina losa stvar je da kazem sto je vjerovatno hladna juce bila
nepass1

#45479 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

uvijekIInikadI wrote: 25/04/2021 19:03 Tako divan omjer dužine kamiona i širine Twinga (šta li je već) :D nikako ga mali utić nije mogao izgurati :-)
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/64 ... -na-vozilo
Ja kontam smirio se saobracaj, odoh goriva nasuti iza bitumenke kad uvidjaj. Isao okolo.
McGradySA

#45480 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by McGradySA »

Šta je ovo zatvoren centar Safet Zajko,navodno bilo 1000 ljudi?Nema teorije,vikendom bude možda 300 ljudi maksimalno.Kako jedni uđu drugi izađu.Kaže u kafiću bilo preko 100 ljudi,a vani 5 stolova x 4 stolice pa sami sračunajte.I unutra ima prostora za možda 10 osoba.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#45481 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by arman1 »

McGradySA wrote: 26/04/2021 08:41 Šta je ovo zatvoren centar Safet Zajko,navodno bilo 1000 ljudi?Nema teorije,vikendom bude možda 300 ljudi maksimalno.Kako jedni uđu drugi izađu.Kaže u kafiću bilo preko 100 ljudi,a vani 5 stolova x 4 stolice pa sami sračunajte.I unutra ima prostora za možda 10 osoba.
Hoće to kad načelnik opštine koji je podržavao projekat "Safet Zajko" i koristio ga u svoje promotivne svrhe odluči da napusti stranku, najjaču u Bošnjaka. A inspekcije u KS su priča za sebe, Crime Story.
b_i_s

#45482 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by b_i_s »

Juče sam bio u periodu od 12:30-15:30 u centru, i bilo je more ljudi.
Inspekciju nisam vidio, samo sam čuo da ljudi komentarišu da je uletila u centar i naglo se smanjio broj ljudi.
Centar nije bio zatvoren, jer sam na odlasku vidio bar 10-ak auta koja tek dolaze u centar, i koji su nesmetano parkirali i ušli unutra.

A da se mjere, kakve god da su, nisu poštovale, nisu fakat. Osjećao sam se ko s marsa da sam pao sa maskom na licu. Svaki deseti posjetitelj je imao masku.
YouAreMyDestiny

#45483 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by YouAreMyDestiny »

Ako se može zatvoriti park, onda neka zatvore i ulice, Vilsonovo, Vrelo Bosne...
Kako se može zatvoriti otvoren prostor?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#45484 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

b_i_s wrote: 26/04/2021 08:56 Juče sam bio u periodu od 12:30-15:30 u centru, i bilo je more ljudi.
Inspekciju nisam vidio, samo sam čuo da ljudi komentarišu da je uletila u centar i naglo se smanjio broj ljudi.
Centar nije bio zatvoren, jer sam na odlasku vidio bar 10-ak auta koja tek dolaze u centar, i koji su nesmetano parkirali i ušli unutra.

A da se mjere, kakve god da su, nisu poštovale, nisu fakat. Osjećao sam se ko s marsa da sam pao sa maskom na licu. Svaki deseti posjetitelj je imao masku.
Ovo jeste tačno. Nisam bio jučer, nego prethodnih dana i niko ne drži masku, a skupljaju se ljudi, pogotovo na fudbalskom i tamo gdje su tobogani za malu raju.
nepass1

#45485 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

b_i_s wrote: 26/04/2021 08:56 Juče sam bio u periodu od 12:30-15:30 u centru, i bilo je more ljudi.

Ja sam bio do 12.30 na izlazu su bila dva policajca.
kox

#45486 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kox »

foxlife wrote: 26/04/2021 07:30
thekupus wrote: 26/04/2021 00:32

Taj sam dan šetao do Darive, i svakome normalnom je bilo jasno da je jako nabujala. Pa baš su zato on i Murga odlučili da se probaju spustiti. Nije to ni slično ovome danas. Možda jeste Miljacka varljiva, ali razlika između te dvije situacije je nebo i zemlja. Uz to, njih su izvlačili iz slapa gdje su se prevrnuli, a upravo to je najbrži i najopasniji dio.
Jesi li ti kralju svjestan koja je razlika između njega tj. njih i ovih curica ?
A prije par godina zaglaviše momci na Malti, ja svaki dan skoro prelazim preko tog mosta i prešao sam i jutro poslije toga dok je CZ tragala za njima. Čini se da možeš prehodati, međutim desi se što se desi. A ove kaskade su valjda cijelim tokom Miljacke, eno jedne 15-ak metara iza njih, prema Skenderiji. Tada su objašnjavali kako su varljive, izgledaju pitomo ali kad uletiš doviđenja ti je. A ovog drugog momka koji je bio sa Ćatićem su ako se ne varam upravo na ovom dijelu gdje su one tada jedva izvukli.
Neuporedivi su i učesnici. Miljacka vrlo rijetko izgleda kao da nije bezveze, samo kad baš nabuja djeluje ozbiljnije i zato tako opušteno ljudi uđu zbog gluposti i bezveze zaglave.
Mislim, što se mene tiče neka radi ko šta hoće, samo tako budale (govorim uopšteno) misle ma mogu ja, voda do koljena i sl. i onda zaglavi i on i još neko ko pokuša da ga izvuče, kao onaj konobar iz Argelinija.
foxlife

#45487 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

kox wrote: 26/04/2021 09:10
Neuporedivi su i učesnici. Miljacka vrlo rijetko izgleda kao da nije bezveze, samo kad baš nabuja djeluje ozbiljnije i zato tako opušteno ljudi uđu zbog gluposti i bezveze zaglave.
Mislim, što se mene tiče neka radi ko šta hoće, samo tako budale (govorim uopšteno) misle ma mogu ja, voda do koljena i sl. i onda zaglavi i on i još neko ko pokuša da ga izvuče, kao onaj konobar iz Argelinija.
ma daj ba preuvelicavas
to kad je konobar iz argelinija nastradao miljacka je bad pola metra dublja bila
kox

#45488 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kox »

foxlife wrote: 26/04/2021 12:39

ma daj ba preuvelicavas
to kad je konobar iz argelinija nastradao miljacka je bad pola metra dublja bila
Pa kažem ja, voda do koljena i to. Napisao sam već, i ja sam silazio prije 20 i kusur godina i iskreno sam za sebe mogu reći da sam bio glup. I neuk, pojma nisam imao koliko može biti opasna a u blizini Miljacke živim čitav život.
A kome se igra sa životom zbog gluposti Bože moj, njegova/njena stvar. Samo da ne strada još neko bezveze izvlačeći ih.

Evo šta kaže neko ko je za to stručan:
https://novikonjic.ba/index.php/bih/ite ... to-postala

- Sada se snijeg topi, Miljacka je hladnija. Mislim da je temperatura vode oko sedam stepeni. Zavisi sve od situacije, ali smatram da je prvih 15-20 minuta ključno i da u tom periodu ima šanse da se spasi ljudski život. Sve preko tog vremena, šanse su svedene na minimum – kaže Mitrić.
Goran smatra da čim je voda veća od pola metra da je gotovo nemoguće isplivati iz rolne.
- Bez obzira na to da li ste vrhunski plivač ili ne, jako je teško izaći iz te rolne.
...

Jedan od najboljih ronilaca koje Bosna i Hercegovina ima, smatra da su šanse da bilo koja osoba preživi u rolni svega nekoliko minuta.

Jedna od tih rolni je 10-15 m iza leđa ove djevojke u vodi. Nemam pojma šta bi bilo da je ne daj Bože u njoj završila, ali igranje sa životom i zdravljem zbog glupog mobitela :-)
foxlife

#45489 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

kox wrote: 26/04/2021 12:47
ma daj ba preuvelicavas
Pa kažem ja, voda do koljena i to. Napisao sam već, i ja sam silazio prije 20 i kusur godina i iskreno sam za sebe mogu reći da sam bio glup. I neuk, pojma nisam imao koliko može biti opasna a u blizini Miljacke živim čitav život.
A kome se igra sa životom zbog gluposti Bože moj, njegova/njena stvar. Samo da ne strada još neko bezveze izvlačeći ih.

- Sada se snijeg topi, Miljacka je hladnija. Mislim da je temperatura vode oko sedam stepeni. Zavisi sve od situacije, ali smatram da je prvih 15-20 minuta ključno i da u tom periodu ima šanse da se spasi ljudski život. Sve preko tog vremena, šanse su svedene na minimum – kaže Mitrić.
Goran smatra da čim je voda veća od pola metra da je gotovo nemoguće isplivati iz rolne.
- Bez obzira na to da li ste vrhunski plivač ili ne, jako je teško izaći iz te rolne.
...

Jedan od najboljih ronilaca koje Bosna i Hercegovina ima, smatra da su šanse da bilo koja osoba preživi u rolni svega nekoliko minuta.

Jedna od tih rolni je 10-15 m iza leđa ove djevojke u vodi. Nemam pojma šta bi bilo da je ne daj Bože u njoj završila, ali igranje sa životom i zdravljem zbog glupog mobitela :-)
ok ti mislis tako ja ne mislim i to je to
zigson

#45490 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zigson »

foxlife wrote: 26/04/2021 14:43
kox wrote: 26/04/2021 12:47

ma daj ba preuvelicavas

...

ok ti mislis tako ja ne mislim i to je to
Ti si pravi kontras onaj. Da je covjek rekao obrnuto, ti bi onda govorio da je opasna
foxlife

#45491 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

Pa opasna je kad nabuja
Ovako nije
Kakve tu kontre ima
Nisam jednom pregazio miljacku pa da ne znam
Capajebo

#45492 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Capajebo »

Redom idem po temama, i na svakoj se neko svađa :lol: :lol:
Šta god otvoriš, bar dvije osobe se uhvatile za gušu :mrgreen:
skafiskafsnjak

#45493 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by skafiskafsnjak »

Capajebo wrote: 27/04/2021 10:52 Redom idem po temama, i na svakoj se neko svađa :lol: :lol:
:lol:
splinter

#45494 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by splinter »

Capajebo wrote: 27/04/2021 10:52 Redom idem po temama, i na svakoj se neko svađa :lol: :lol:
Otvaraš pogrešne teme :-D
foxlife

#45495 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

Pa jbg necemo se hvatati za jaja 😁
zubi

#45496 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zubi »

Sociolog wrote: 24/04/2021 21:34
STARx wrote: 24/04/2021 21:24 Sta pricas.. Kakve veze ima radno mjesto majke stradalog s njim
Kad ti neko udari proklestvo, i proklije ti familiju, ako si stariji od 30+ znao bih sta pisem.

Dovidjenja
Jbt... :run:
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#45497 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by arman1 »

splinter wrote: 27/04/2021 11:01
Povremeno se posvađaju i tamo gdje se lijepe slike sisa i guzica, a da se ne posvađaju ovdje.
splinter

#45498 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by splinter »

arman1 wrote: 27/04/2021 13:30
splinter wrote: 27/04/2021 11:01
Povremeno se posvađaju i tamo gdje se lijepe slike sisa i guzica, a da se ne posvađaju ovdje.
:lol:
vjeshalica

#45499 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/64 ... =1&slide=1

ee moja dobrinjo gora si postala nego u ratu zahvaljujuci kockastoidima koji su se naselili
gdesi bre

#45500 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by gdesi bre »

vjeshalica wrote: 28/04/2021 15:10 https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/64 ... =1&slide=1

ee moja dobrinjo gora si postala nego u ratu zahvaljujuci kockastoidima koji su se naselili
Kaze drama a ono na slici dva policajca kuliraju :lol:
Post Reply