Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- Prpa.ba
#19626 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Vlada se izgleda malo probudila iz zimske korona-hibernacije, vijesti iz KS pocinju se probijati cak i kroz zaglusujucu buku non papira i kmecanja iz KO SDA KS. Ohrabrujuce je vidjeti da se ipak nesto radi, ali se moraju vidjeti i rezultati na terenu i to cim prije.
Sad ce maj, ocekujemo i vijest o nabavi vakcina pa da konacno pocnemo polako ostavljati covid iza nas.
Sad ce maj, ocekujemo i vijest o nabavi vakcina pa da konacno pocnemo polako ostavljati covid iza nas.
-
foxlife
#19627 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
To da li su mjere glupe ili nisu mozemo raspravljati al sve sto sam rekao i dalje stojim iza toga da se mora postovatiMUNAFIK wrote: ↑23/04/2021 15:17Po toj logici kakav god debil kojeg nekako postave na neku poziciju donese nekakvu mjeru mi je trebamo postivati ma kako god ona glupa bila.foxlife wrote: ↑23/04/2021 12:23niko ti ne moze zabraniti da ides do familijeMUNAFIK wrote: ↑23/04/2021 11:53
Znaci on nije problem sto se ode na iftar ili veceru ili kafu kod familije ili prijatelja, nego je problem sto se.ostane duže od 21:00 h jer je to kao neki zakon?
Pa nije to bas neki zakon, vise je to, dokazano NEUSTAVNA odluka raspale Vlade FBIH, koja pokusava politicki da pravi pritisak na Vladu KS.
Dok SDA na jednij strani uvodi policijski, na drugoj strani ista ta SDA u KS vrsi protisak i potpaljuje građane protiv Vlade KS radi mjera.
Znaci mozemo normalno sjediti kod familije ali do 21... Poslije 21 nastupa korona i veliki zakoni... Bilo bi puno postenije da kazete ne treba nikako ici kod familije dok postoji korona, ovako nema smisla zaista.
to je iskljucivo do tebe hoces li ici i eventualno praviti taj klaster ili sta vec
ovo od 21 zabrana kretanja se odnosi na sve tako da ti to moze zabraniti i u tome je poenta
ps. to da li je to opravdano ili ne se moze diskutovati
al ako su uveli zakon mjeru nazovi kako zelis postuj ga
Daj ne provaljujte se i smijesna jenovo prica o vjeri, vjernicima, islamskim drzavama itd...
Fazon je u tome što KS ima jako glup krizni štab, i meni je licno zao radi toga, samo kad se sjetim da je Vranic doslovno nakon 20 sati od mjere (lockdown za vikend) izjavio da vec ima REZULTATE... Sve mi je bili jasno kavi su to 'umovi'... Ali haj nejse...
Taj krizni stab radi glupih 60 minuta na sebe u Sarajevu, bez ikakve potrebe, skrece srdjbu jednog veceg dijela gradjana u KS... I tako svaki dan neka glupost, nakupi se i ispast ce nam Zahiragic spasioc nakon toga...
Ali OK, nastavite vi guslat o tome kako ovo nije islamska zemlja i kako svi moramo postovat nekakve mjere ma kako god glupe bile hahahahasto apsolutno nikakve veze nema.sa ovom sto ja pisem.
Da se mene pita ja bih policijski ukinuo skroz
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#19628 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ovo sa organizacijom vakcinacije izgleda besprijekorno. Stvari izgledaju sve bolje i boljePrpa.ba wrote: ↑23/04/2021 15:57 Vlada se izgleda malo probudila iz zimske korona-hibernacije, vijesti iz KS pocinju se probijati cak i kroz zaglusujucu buku non papira i kmecanja iz KO SDA KS. Ohrabrujuce je vidjeti da se ipak nesto radi, ali se moraju vidjeti i rezultati na terenu i to cim prije.
- drug_profi
#19629 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Vizavi vjenika i ovih sto poste radi drugih.
Cuo sam nedavno dobre nazive: dzematlije i dzumatlije.
Odlicno.
Cuo sam nedavno dobre nazive: dzematlije i dzumatlije.
Odlicno.
- agnostic_front
#19630 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
@MUNAFIK shvatas li ti covjece da je u svijetu pandemija, ne kontam te? Trebamo se zbog iftara i kafe poslije iftara praviti da ne postoji virus? Gdje je taj sabur vjernicki? Pa i ja bih da idem kod prijatelja na iftar, ali ne moze, takva je situacija. I to sto niko ne postuje mjere van Sarajeva dovoljno govori o nama kakvi smo.
- ultima_palabra
#19631 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Iftar u 19:40 i pomjera se prema naprijed, dok covjek iftari, dozove se malo sebi, klanja aksam, obuce nesto na sebe, to je vec pola 9. Ne kontam gdje bi on tu kafu pio, jedino ako ima kafanu u podrumu zgrade i broj telefona konobara da je naruci unaprijed.agnostic_front wrote: ↑24/04/2021 01:13 @MUNAFIK shvatas li ti covjece da je u svijetu pandemija, ne kontam te? Trebamo se zbog iftara i kafe poslije iftara praviti da ne postoji virus? Gdje je taj sabur vjernicki? Pa i ja bih da idem kod prijatelja na iftar, ali ne moze, takva je situacija. I to sto niko ne postuje mjere van Sarajeva dovoljno govori o nama kakvi smo.
-
Hakiz
#19632 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Iftari hurmu i čašu vode, ode u kafanu, vrati se i onda sjedne da ozbiljno jede.ultima_palabra wrote: ↑24/04/2021 02:05Iftar u 19:40 i pomjera se prema naprijed, dok covjek iftari, dozove se malo sebi, klanja aksam, obuce nesto na sebe, to je vec pola 9. Ne kontam gdje bi on tu kafu pio, jedino ako ima kafanu u podrumu zgrade i broj telefona konobara da je naruci unaprijed.agnostic_front wrote: ↑24/04/2021 01:13 @MUNAFIK shvatas li ti covjece da je u svijetu pandemija, ne kontam te? Trebamo se zbog iftara i kafe poslije iftara praviti da ne postoji virus? Gdje je taj sabur vjernicki? Pa i ja bih da idem kod prijatelja na iftar, ali ne moze, takva je situacija. I to sto niko ne postuje mjere van Sarajeva dovoljno govori o nama kakvi smo.
Ima cijelu noć pred sobom da jede koliko mu treba, iftari u tačan tremin početka iftara samo forme radi. Tako ima vremena i za kafu i cigaru i šetnju itd.
Last edited by Hakiz on 24/04/2021 02:10, edited 1 time in total.
-
Dimu1927
#19633 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
breuer wrote: ↑23/04/2021 15:12BHDragons wrote: ↑23/04/2021 15:11 Otkako je počela pandemija nisam nijednom ušao u džamiju, a vjernik sam, kod kuće obavljam namaz. Ljudi ne shvataju da je ovo vanredna situacija. I inače ne volim hodati po iftarima, a ne pogtovo sada u ovakvom vremenu. Iftar je za kuće, sa porodicom, a ne u gradu da me svi vide i ja im govorim JA POSTIO.
Inače sve pohvale za organizaciju masovne vakcinacije, besprijekorno stvarno!tako bi trebao da izgleda vjernik
taj isti vjernik bi mozda bar da proseta malo poslije iftara a ne moze ni to
- ultima_palabra
#19634 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
To bi bilo malo zabrinjavajuce, ali vjerujem da ima i takvih slucajeva. Normalnije bi mi bilo pola sata prosetati, "pronosati" obrok.Hakiz wrote: ↑24/04/2021 02:07Iftari hurmu i čašu vode, ode u kafanu, vrati se i onda sjedne da ozbiljno jede.ultima_palabra wrote: ↑24/04/2021 02:05Iftar u 19:40 i pomjera se prema naprijed, dok covjek iftari, dozove se malo sebi, klanja aksam, obuce nesto na sebe, to je vec pola 9. Ne kontam gdje bi on tu kafu pio, jedino ako ima kafanu u podrumu zgrade i broj telefona konobara da je naruci unaprijed.agnostic_front wrote: ↑24/04/2021 01:13 @MUNAFIK shvatas li ti covjece da je u svijetu pandemija, ne kontam te? Trebamo se zbog iftara i kafe poslije iftara praviti da ne postoji virus? Gdje je taj sabur vjernicki? Pa i ja bih da idem kod prijatelja na iftar, ali ne moze, takva je situacija. I to sto niko ne postuje mjere van Sarajeva dovoljno govori o nama kakvi smo.
Ima cijelu noć pred sobom da jede koliko mu treba, iftari u tačan tremin početka iftara samo forme radi. Tako ima vremena i za kafu i šetnju itd.
-
Hakiz
#19635 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma, ko zna...ultima_palabra wrote: ↑24/04/2021 02:12To bi bilo malo zabrinjavajuce, ali vjerujem da ima i takvih slucajeva. Normalnije bi mi bilo pola sata prosetati, "pronosati" obrok.Hakiz wrote: ↑24/04/2021 02:07Iftari hurmu i čašu vode, ode u kafanu, vrati se i onda sjedne da ozbiljno jede.ultima_palabra wrote: ↑24/04/2021 02:05
Iftar u 19:40 i pomjera se prema naprijed, dok covjek iftari, dozove se malo sebi, klanja aksam, obuce nesto na sebe, to je vec pola 9. Ne kontam gdje bi on tu kafu pio, jedino ako ima kafanu u podrumu zgrade i broj telefona konobara da je naruci unaprijed.
Ima cijelu noć pred sobom da jede koliko mu treba, iftari u tačan tremin početka iftara samo forme radi. Tako ima vremena i za kafu i šetnju itd.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#19636 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ne znam samo zašto je na koncu na ovoj temi priča oko iftara i nasušnim vjerskim potrebama pučanstva, kada je policijski sat do 21:00 propisan od strane federalne vlade.
koliko me moje jadno sjećanje služi, kantonalna vlada je tražila skraćenje policijskog prije ramazana, ali su glatko odbijeni.
nekako se voli po difoltu svakoj vladi u kojoj nema SDA prišivati neka latentna islamofobija. dođe to nešto tako kao prirodna inercija.
koliko me moje jadno sjećanje služi, kantonalna vlada je tražila skraćenje policijskog prije ramazana, ali su glatko odbijeni.
nekako se voli po difoltu svakoj vladi u kojoj nema SDA prišivati neka latentna islamofobija. dođe to nešto tako kao prirodna inercija.
- Capajebo
#19637 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Cija god da je odluka (a zna se cija je), retardirana je.
Zatvori kafice u 8, ok, al zasto policijski od 9? Glupost na kvadrat. Ali, uostalom, drzava nam je glupost na kvadrat, tako da i ne cudi.
Zatvori kafice u 8, ok, al zasto policijski od 9? Glupost na kvadrat. Ali, uostalom, drzava nam je glupost na kvadrat, tako da i ne cudi.
-
MUNAFIK
#19638 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Chmoljo wrote: ↑24/04/2021 02:19 ne znam samo zašto je na koncu na ovoj temi priča oko iftara i nasušnim vjerskim potrebama pučanstva, kada je policijski sat do 21:00 propisan od strane federalne vlade.
Ja sam ocito zapoceo tu temu, ali ne radi iftara nego radi takticke gluposti kriznig štaba i Vlade KS...
Istina je da je Fadil i FBIH uveli policijski sat od 21:00, ali je KS ogranicio radno vrijeme do 20:00 i to predstavili kao OLAKŠANJE mjera...
Bukvalno bez ikakve potrebe, radi 60 minuta, Vlada KS je dala SDA-u još jednu priliku da ga zabije... I to je sve ali su ovje neki FGRovci poceli glupe price o islamskim drzavama itd...
Tih 60 minuta ne bi promjenilo nista sto se tice virusa, ali ovako dali su samo jos jedan argument SDA botovima da je ovo Vlada protiv muslimana u skladu sa komunistickim i antivjerskim tekovinama ljubitelja LGBT populacije...
Ja zivim medju ljudima koji pripadaju toj SDA zoni, ali ne podrzavaju danasnju SDA, ali ne orsvim se corav da ne vidim kako gledaju oni na ovo i svaki dan im neki SDAovac pod nos donosi po jednu stvar i govori ' evo vidi vlaha sta rade'... Sve je igra i borba i Vlada KS bi trebala biti pametnija...
-
saabsa
#19639 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Policijski do 21 i po tebi bi trebali i kafići raditi do 21?MUNAFIK wrote: ↑24/04/2021 03:06Chmoljo wrote: ↑24/04/2021 02:19 ne znam samo zašto je na koncu na ovoj temi priča oko iftara i nasušnim vjerskim potrebama pučanstva, kada je policijski sat do 21:00 propisan od strane federalne vlade.
Ja sam ocito zapoceo tu temu, ali ne radi iftara nego radi takticke gluposti kriznig štaba i Vlade KS...
Istina je da je Fadil i FBIH uveli policijski sat od 21:00, ali je KS ogranicio radno vrijeme do 20:00 i to predstavili kao OLAKŠANJE mjera...
Bukvalno bez ikakve potrebe, radi 60 minuta, Vlada KS je dala SDA-u još jednu priliku da ga zabije... I to je sve ali su ovje neki FGRovci poceli glupe price o islamskim drzavama itd...
Tih 60 minuta ne bi promjenilo nista sto se tice virusa, ali ovako dali su samo jos jedan argument SDA botovima da je ovo Vlada protiv muslimana u skladu sa komunistickim i antivjerskim tekovinama ljubitelja LGBT populacije...
Ja zivim medju ljudima koji pripadaju toj SDA zoni, ali ne podrzavaju danasnju SDA, ali ne orsvim se corav da ne vidim kako gledaju oni na ovo i svaki dan im neki SDAovac pod nos donosi po jednu stvar i govori ' evo vidi vlaha sta rade'... Sve je igra i borba i Vlada KS bi trebala biti pametnija...
Ne čini li ti se da bi to bio javni poziv na kršenje odluke o policijskom satu? Kako kontaš da ljudi izađu iz kafića u 21 a da ne krše zabranu kretanja, jedino možda da svaki kafić i restoran ima opremu za teleportaciju.
-
MUNAFIK
#19640 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Inace Sarajevo je ko Istanbul pa treba vremena da se stigne kuci ono kao da sa kraja na kraj grada ne mozes doci za 10 minutasaabsa wrote: ↑24/04/2021 08:19Policijski do 21 i po tebi bi trebali i kafići raditi do 21?MUNAFIK wrote: ↑24/04/2021 03:06Chmoljo wrote: ↑24/04/2021 02:19 ne znam samo zašto je na koncu na ovoj temi priča oko iftara i nasušnim vjerskim potrebama pučanstva, kada je policijski sat do 21:00 propisan od strane federalne vlade.
Ne čini li ti se da bi to bio javni poziv na kršenje odluke o policijskom satu? Kako kontaš da ljudi izađu iz kafića u 21 a da ne krše zabranu kretanja, jedino možda da svaki kafić i restoran ima opremu za teleportaciju.
Glupo je to sljepo pravdanje 'naših'... Pa.do neki dan je radno vrijeme.bilo do 21:00 (kad su samo bašte radile)...
-
saabsa
#19641 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Jok, Sarajevo je kasaba od dvije ulice plus dom kulture i sa kraja na kraj stigneš za 2minuta laganog hoda.MUNAFIK wrote: ↑24/04/2021 10:11Inace Sarajevo je ko Istanbul pa treba vremena da se stigne kuci ono kao da sa kraja na kraj grada ne mozes doci za 10 minutasaabsa wrote: ↑24/04/2021 08:19Policijski do 21 i po tebi bi trebali i kafići raditi do 21?MUNAFIK wrote: ↑24/04/2021 03:06
Ne čini li ti se da bi to bio javni poziv na kršenje odluke o policijskom satu? Kako kontaš da ljudi izađu iz kafića u 21 a da ne krše zabranu kretanja, jedino možda da svaki kafić i restoran ima opremu za teleportaciju., a policijski sat je ko rat pa ako nek i ostane koju minutu duze na putu do kuce snajper ce mu glavu skinuti...
Glupo je to sljepo pravdanje 'naših'... Pa.do neki dan je radno vrijeme.bilo do 21:00 (kad su samo bašte radile)...
Čovječe jesi li svjestan da bi produženje rada do 21 bio javni poziv
na kršenje donesenih propisa?
Svi plaćamo neku cijenu zbog ove pamdemije, i svi smo uskraćeni za neki svoj ćeif, ali to tako MORA da ljudi ne bi oboljevali i išli u SAO KCUS.
Jadno je svoje ćeife stavljati ispred tuđih života.
-
MUNAFIK
#19642 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa.vlada KS i štab su tražili a se policijski sat vrati na 23:00... Toliko o cejfu i Vladi i životima.saabsa wrote: ↑24/04/2021 10:26Jok, Sarajevo je kasaba od dvije ulice plus dom kulture i sa kraja na kraj stigneš za 2minuta laganog hoda.MUNAFIK wrote: ↑24/04/2021 10:11Inace Sarajevo je ko Istanbul pa treba vremena da se stigne kuci ono kao da sa kraja na kraj grada ne mozes doci za 10 minutasaabsa wrote: ↑24/04/2021 08:19
Policijski do 21 i po tebi bi trebali i kafići raditi do 21?
Ne čini li ti se da bi to bio javni poziv na kršenje odluke o policijskom satu? Kako kontaš da ljudi izađu iz kafića u 21 a da ne krše zabranu kretanja, jedino možda da svaki kafić i restoran ima opremu za teleportaciju., a policijski sat je ko rat pa ako nek i ostane koju minutu duze na putu do kuce snajper ce mu glavu skinuti...
Čovječe jesi li svjestan da bi produženje rada do 21 bio javni poziv
na kršenje donesenih propisa?
Svi plaćamo neku cijenu zbog ove pamdemije, i svi smo uskraćeni za neki svoj ćeif, ali to tako MORA da ljudi ne bi oboljevali i išli u SAO KCUS.
Jadno je svoje ćeife stavljati ispred tuđih života.
- Bloo
- Globalna šefica
#19643 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ispravi me ako grijesim, ramazanski post je vjerska obaveza, iftar nije.Chmoljo wrote: ↑24/04/2021 02:19 ne znam samo zašto je na koncu na ovoj temi priča oko iftara i nasušnim vjerskim potrebama pučanstva, kada je policijski sat do 21:00 propisan od strane federalne vlade.
U Njemackoj su crkve ostale otvorene za bogosluzenje uz restriktivne mjere, te je pucanstvo pozvano da posjete svede na minimum (nije tesko, sve vise Germana su ateisti).
Uskrsnji rucak je takode bio bez okupljanja masovnog.
-
putokaz1
#19644 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Prvo 6orka
Pa 4orka
Pa Trojka
Sad opet 4orka NIP NS SDP I SBIH

Pa 4orka
Pa Trojka
Sad opet 4orka NIP NS SDP I SBIH
-
Hakiz
#19645 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa dobro i NiP je nastao otpadnišvom od SDA, nije velika razlika u onome šta je uradio Konaković i onoga šta sada radi Efendić. Prirodni su koalicioni partneri NiP i "nova" SBiH.
Šta na to da kažu NS i SDP
-
putokaz1
- Industrialyzer
-
putokaz1
#19648 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ti ko plijesan, stalno se vracas i isto pricas, ljudi rade, a ti i dalje palamudis isto
[/quote]
Ako mislis na PDA oni kradu,ucjenjuju,tuku se,peru novac,postavljaju podobne kao i SDA SDP SD DF NS... mozda se u KS nesto i radi a
[/quote]
Ako mislis na PDA oni kradu,ucjenjuju,tuku se,peru novac,postavljaju podobne kao i SDA SDP SD DF NS... mozda se u KS nesto i radi a
- Industrialyzer
#19649 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
[/quote]
Ne mislim na fucking PDA, ta stranka ne postoji u Vladi KS, a to je tema. Je*ala te vise PDA
-
putokaz1
#19650 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Slažem se s ovim da policija nosi kamere
Dobar ali skup potez
Dobar ali skup potez