SDA-All about

ultima_palabra

#60801 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Hank Paldum wrote: 23/04/2021 20:56
don vito wrote: 23/04/2021 19:51 Očajnički potez zločinačke SDA je prekomanda rumenog novogradskog seljačića u stranku ZABIH. U zločinačkoj organizaciji SDA su svjesni da imaju manje-više siguran broj svojih glasača naslonjen na budžetsku sisu, ali im to nije dovoljno nego trebaju nekog od satelita da bi mogli parirati Trojci.

Samo koga kad su sve kondome potrošili - DF i GS su rahmetli, Platforma provaljena, BOSS može dobaciti onoliko koliko bizon može kupiti glasova, Bijedićevi Socijaldemokrati na aparatima, Fahro je nepouzdan..

Ostalo im je da pokušaju iskoristiti Kviska - rumenog seljačića kao navodno "bolje lice SDA" - koji treba sa respiratora podići Stranku ZABIH i onda glasove odnijeti u miraz SDA, vjerovatno u zamjenu za oslobađanje odgovornosti za saobraćajku.

Otud ova farsa nezabilježena u istoriji svjetske parlamentarne demokratije - da predsjednik jedne stranke daje ostavku, a na njegovo mjesto dolazi prebjeg iz druge stranke i postaje novi predsjednik stranke bez ijednog dana članstva u toj stranci.
Iako osuđujem govor mržnje u ovom komentaru moram biti fer i priznati da je ovo najrealniji komentar i prije nego što i ostali otvore šampanjac neka pročitaju ovaj komentar jer ovako jest i ovako će biti. Sve stoji šta je napisano (minus uvrede) a naivni neka slave.
Znaci priznajes da SDA osniva lazne opozicione stranke, podmece kukavicja jaja i spavace u druge stranke? Zasto tu silnu energiju ne trose podmecuci nogu HDZu i SNSDu?
Hank Paldum

#60802 Re: SDA-All about

Post by Hank Paldum »

ultima_palabra wrote: 23/04/2021 21:50
don vito wrote: 23/04/2021 19:51 Očajnički potez zločinačke SDA je prekomanda rumenog novogradskog seljačića u stranku ZABIH. U zločinačkoj organizaciji SDA su svjesni da imaju manje-više siguran broj svojih glasača naslonjen na budžetsku sisu, ali im to nije dovoljno nego trebaju nekog od satelita da bi mogli parirati Trojci.

Samo koga kad su sve kondome potrošili - DF i GS su rahmetli, Platforma provaljena, BOSS može dobaciti onoliko koliko bizon može kupiti glasova, Bijedićevi Socijaldemokrati na aparatima, Fahro je nepouzdan..

Ostalo im je da pokušaju iskoristiti Kviska - rumenog seljačića kao navodno "bolje lice SDA" - koji treba sa respiratora podići Stranku ZABIH i onda glasove odnijeti u miraz SDA, vjerovatno u zamjenu za oslobađanje odgovornosti za saobraćajku.

Otud ova farsa nezabilježena u istoriji svjetske parlamentarne demokratije - da predsjednik jedne stranke daje ostavku, a na njegovo mjesto dolazi prebjeg iz druge stranke i postaje novi predsjednik stranke bez ijednog dana članstva u toj stranci.
Iako osuđujem govor mržnje u ovom komentaru moram biti fer i priznati da je ovo najrealniji komentar i prije nego što i ostali otvore šampanjac neka pročitaju ovaj komentar jer ovako jest i ovako će biti. Sve stoji šta je napisano (minus uvrede) a naivni neka slave.
Znaci priznajes da SDA osniva lazne opozicione stranke, podmece kukavicja jaja i spavace u druge stranke? Zasto tu silnu energiju ne trose podmecuci nogu HDZu i SNSDu?
Nemam sta priznati jer nisam političar u toj stranci, samo sam glasač koji je od svih stranaka 80% glasao za SDA, samo pišem za nešto šta je toliko očito a neki još nasjedaju na to. Ima izreka na engleskom "Shame on you if you fool me once, shame on me if you fool me twice" a ovo je već koji put da nasjedaju? Ovakvom ubrzanom reakcijom pojedinih forumaša su dokazali da ništa iz proslosto nisu naučili i da na izborima opet slijedi hladan tuš

Ustvari nema to veze sa lažnim strankama i kukavičjim jajima. SDA i Stranka za BiH su zadnjih godina često bili u koalicijama i zastupaju sličnu politiku.
Revolucionar ★

#60803 Re: SDA-All about

Post by Revolucionar ★ »

Kakav smijesan transfer. Vec na proslim izborima, biracki odbori jedne od involviranih stranaka su sve do jednog bili u sluzbi druge involvirane stranke. U svim opcinama i gradovima...
jefff

#60804 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Uzas, nakon sto su od cetvorke postali trojka sada dobijaju i konkurenciju, c c c
dzumandzic1

#60805 Re: SDA-All about

Post by dzumandzic1 »

SDA izgleda toliko jadno sad. Raspace se 👍👍👍
ultima_palabra

#60806 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Hank Paldum wrote: 23/04/2021 22:11
Nemam sta priznati jer nisam političar u toj stranci, samo sam glasač koji je od svih stranaka 80% glasao za SDA, samo pišem za nešto šta je toliko očito a neki još nasjedaju na to. Ima izreka na engleskom "Shame on you if you fool me once, shame on me if you fool me twice" a ovo je već koji put da nasjedaju? Ovakvom ubrzanom reakcijom pojedinih forumaša su dokazali da ništa iz proslosto nisu naučili i da na izborima opet slijedi hladan tuš

Ustvari nema to veze sa lažnim strankama i kukavičjim jajima. SDA i Stranka za BiH su zadnjih godina često bili u koalicijama i zastupaju sličnu politiku.
Znaci ok je sve to sto rade, zakljucno sa Asimom i "zavrsavanjem rukica"? Bitno je samo da su protiv FGR.
Hank Paldum

#60807 Re: SDA-All about

Post by Hank Paldum »

ultima_palabra wrote: 23/04/2021 22:16
Hank Paldum wrote: 23/04/2021 22:11
Nemam šta priznati jer nisam političar u toj stranci, samo sam glasač koji je od svih stranaka 80% glasao za SDA, samo pišem za nešto šta je toliko očito a neki još nasjedaju na to. Ima izreka na engleskom "Shame on you if you fool me once, shame on me if you fool me twice" a ovo je već koji put da nasjedaju? Ovakvom ubrzanom reakcijom pojedinih forumaša su dokazali da ništa iz proslosto nisu naučili i da na izborima opet slijedi hladan tuš

Znaci ok je sve to sto rade, zakljucno sa Asimom i "zavrsavanjem rukica"? Bitno je samo da su protiv FGR.
Ovo šta je uradio Efendić je legitimno i niije nikakav kriminal a na narodu je da na izborima da do znanja šta misle o ovome.
Kada je prije nekoliko godina osnovan DF i Željko odmah postao predsjednik (kada je još bio miljenik) nije onda niko kukao što su odjednom svi protiv SDA.
Uostalom politika se ne vodi kukanjem "Zašto su svi protiv FGRa?" već se priprema kako nastati sa novonastalom situacijom. Kako izgleda i idući izbori će proći u kuknjavi.
Man of steel

#60808 Re: SDA-All about

Post by Man of steel »

dzumandzic1 wrote: 23/04/2021 22:14 SDA izgleda toliko jadno sad. Raspace se 👍👍👍
Sve i jedan izlazak iz SDA se do sada pokazao kao pun pogodak.

Nadao sam se povratku Harisa Silajdžića na političku scenu i dodatnom jačanju patriotskog bloka jer trenutna alternativa sa difovcima iz nip-a, opskurnom ekipom iz sdp-a i našom strankom ne ulijeva ništa drugo nego zabrinutost i neizvjesnost.

Kojim putem će sve ovo sa Efendićem da ide, tek ćemo da vidimo.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#60809 Re: SDA-All about

Post by pici »

sad mi se na viber javi od zene sestric, u alemanji vise od tri godine, radi dva posla, sve je zamandaljeno ima vec 8 mjeseci itd, i onda sHok, pise mi na viber kod njih sporo ide vOkcinacija nije ko kod vaske, cuo je da je 800 000 kod naske vOkcinisanih :shock: :? :shock: :? ... nevjerovatno sta radi sdO dijaspori il su slijepi i gluhi il idioti... nemam rijeci.
Seyfo

#60810 Re: SDA-All about

Post by Seyfo »

Nakon oktobra 2022, SDA ce postati ono sto je sada SZBiH. Periferan politicki subjekt, kao brod na dnu mora,sa kojeg su dok je tonuo pobjegli svi stakori i na kraju i sam kapetan. Egzistirat ce, disati na slamku, botovi ce raditi za sendvic ali ovaj put bez salame (samo sir i uzegli puter izmedju dvije kore hljeba), Kirba ce se povuci u odaje Poljina gdje ce uzgajati paprike i koke, ... hiljade i hiljade nehljeba, uhljeba, neradnika, mrake, polusvijeta i sljama ce se najednom naci u cudu jer su decenijama i generacijama navikli parazitirati na budzetskoj sisi, malo"selam alejk" malo dzuma, stranka, zaposlenje,stela,mito korupcija,kradja, otimacina.... i mislili su da ce to trajati zauvijek. Nenaviknuti na stvarni zivot ili nedajboze realni sektor, nece im biti lako. Naravno,dobar dio njih ima obezbjedjene tri generacije,ali za one koji nemaju...
dzumandzic1

#60811 Re: SDA-All about

Post by dzumandzic1 »

Man of steel wrote: 23/04/2021 22:34
dzumandzic1 wrote: 23/04/2021 22:14 SDA izgleda toliko jadno sad. Raspace se 👍👍👍

Nadao sam se povratku Harisa Silajdžića na političku scenu i dodatnom jačanju patriotskog bloka jer trenutna alternativa sa difovcima iz nip-a, opskurnom ekipom iz sdp-a i našom strankom ne ulijeva ništa drugo nego zabrinutost i neizvjesnost.

Vjerujem ja trojci. Znaju oni da ce imati jaku opoziciju protiv njih ukoliko dobiju vlast. Nikad u BiH nije opozicija imala potpunu vlast. Moramo joj dati sansu 🤟🤟
Sigma90

#60812 Re: SDA-All about

Post by Sigma90 »

Hank Paldum wrote: 24/11/2019 00:41 Kao neko ko je u Njemačkoj već 2 godine preporučio bih od srca svakome neka kupi stvari i ide iz BiH. Čovjek nije ni svjestan kakvo je sivilo na Balkanu uopšte dok ne dođe ovamo ili neki drugu zemlju sličnu. Čak ni kada se dođe u Njemačku na 3 mjeseca u posjetu na koje se ima pravo ne može se prikazati prava slika kao kada ovdje živiš više od 6 mjeseci.
A ovom forumašu sa komentarom "boga za muda" bih se želio zahvaliti jer mi je ušparao dosta vremena da ne pišem dug tekst zašto narod ide (osim razloga bolje zarade) i kada god pomislim da je greška što sam otišao dovoljno je pročitati njegovu rečenicu da me podsjeti da nisam pogriješio.
De isto ucini i na forumu. :bih:
jefff

#60813 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Seyfo wrote: 23/04/2021 22:36 Nakon oktobra 2022, SDA ce postati ono sto je sada SZBiH. Periferan politicki subjekt, kao brod na dnu mora,sa kojeg su dok je tonuo pobjegli svi stakori i na kraju i sam kapetan. Egzistirat ce, disati na slamku, botovi ce raditi za sendvic ali ovaj put bez salame (samo sir i uzegli puter izmedju dvije kore hljeba), Kirba ce se povuci u odaje Poljina gdje ce uzgajati paprike i koke, ... hiljade i hiljade nehljeba, uhljeba, neradnika, mrake, polusvijeta i sljama ce se najednom naci u cudu jer su decenijama i generacijama navikli parazitirati na budzetskoj sisi, malo"selam alejk" malo dzuma, stranka, zaposlenje,stela,mito korupcija,kradja, otimacina.... i mislili su da ce to trajati zauvijek. Nenaviknuti na stvarni zivot ili nedajboze realni sektor, nece im biti lako. Naravno,dobar dio njih ima obezbjedjene tri generacije,ali za one koji nemaju...
sace se reanimirati i pobrati glasove trojci
Hank Paldum

#60814 Re: SDA-All about

Post by Hank Paldum »

foxlife wrote: 23/04/2021 21:14
Hank Paldum wrote: 23/04/2021 21:09
foxlife wrote: 23/04/2021 21:03

ne skrecem sa teme
ovo je samo osvrt da si ti napisao jedan al jedan realan post
Pa je li tema Hank Paldum iz Njemačke ili dešavanja vezana za SDA, naravno da skrećeš po koji put.

Nisam ja ništa realno napisao nego sam samo uočio šta je očigledno, ustvari don vito je to uočio ali vidim ovo već zovu prolast za SDA, vidim opet nasjedaju na standardnu priču radi koje je SDA 26 godina uz male prekide u vrhu
ne skrecem ja nista nego ti skreces temu na sebe sa svojim komentarima
u vezi sda naravno da je propast zato jer ljudi koji su izasli iz rata su brojno pali u odnosu na prije 26 godina tako da danas dosta ima mladjih glasaca koje ne mogu kupovati pricom o ratu itd
svi oni otprilike od 85-e pa ovamo su ti koji gledaju kako da zive u buducnosti a ne u proslosti jer kao sto rekoh njih se ne moze strasiti ratom i pisati bajke kako su oni oslobodili sarajevo i ostatak bih
informaticki su pismeniji za razliku od starijih itd itd
vide neke druge stvari koji ovi stariji nece ili ne zele da vide

tu su naravno i oni stariji koji su uvijek bili normalni i nisu gledali nacionalisticki ni na rat ni poslije
Ja skrećem temu zato što komentarišem? :lol:
Pa pogledaj moje komentare, 80% je vezano za temu ali se na to odmah nadoveže 5-6 forumaša sa ad hominem komentarima ili se više bave sa mnom nego sa temom "Viljuškar, magacin, Hans, Njemačka" i ti to znaš veoma dobro jer si i sam jedan od njih.
Još si i sam tvrdio da sam napisao realan komentar i opet moraš Hansa ubaciti, znaci ne lažem.

A ovo ostalo šta si napisao ne stoji. Ima mladih što glasaju za SDA, ima starih koji nisu nikada glasali za SDA.
pici

#60815 Re: SDA-All about

Post by pici »

dokle se stalo sa provjerama diploma i zakonom o porijeklu imovine polikitčara, ćim su to bili stavili na dnevni red raspade se sestorka na crni petak 13 kanaliziciju... upro ščepa s avazom da se tivra i da ga kandiduju za bosnjackog clana... :lol: :lol: :lol: ja mislim da bi bOkir i zenturaca harakiri uradili da ih ovaj sandzak beg dobije :mrgreen:
Man of steel

#60816 Re: SDA-All about

Post by Man of steel »

dzumandzic1 wrote: 23/04/2021 22:37
Man of steel wrote: 23/04/2021 22:34

Vjerujem ja trojci. Znaju oni da ce imati jaku opoziciju protiv njih ukoliko dobiju vlast. Nikad u BiH nije opozicija imala potpunu vlast. Moramo joj dati sansu 🤟🤟
Lokal i kanton su jedno a državni nivo je skroz druga stvar.

U trenutku kad se definiše ustav ove zemlje gdje i najmanji zarez može odrediti sudbinu države, davati to ekipi okupljenoj oko Konakovića i ostalih teletabisa je u namanju ruku avanturistički najblaže rečeno.

Oni se mogu smijati zubima Šefika Džaferovića ali on kao prijeratni sudija iz bivše nam države kompetencijom i znanjem jednostavno ne može u istu rečenicu sa nekim ko je završio dif za 13 dana i čitavom tom ekipom.
ultima_palabra

#60817 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Pa ja, naredne cetiri godine su krucijalne, biti ili ne biti. Nema vremena za eksperimentisanje, samo iskusnim vozacima dati volan.

Apsolutno ista prica za svake izbore jos od 1996. :D I jos likovi mrtvi ozbiljni...
Sigma90

#60818 Re: SDA-All about

Post by Sigma90 »

Taj pravni tim oko sda smo vidjeli kod revizije tuzbe protiv srbije. :thumbup:
Hank Paldum

#60819 Re: SDA-All about

Post by Hank Paldum »

pici wrote: 23/04/2021 22:35 sad mi se na viber javi od zene sestric, u alemanji vise od tri godine, radi dva posla, sve je zamandaljeno ima vec 8 mjeseci itd, i onda sHok, pise mi na viber kod njih sporo ide vOkcinacija nije ko kod vaske, cuo je da je 800 000 kod naske vOkcinisanih :shock: :? :shock: :? ... nevjerovatno sta radi sdO dijaspori il su slijepi i gluhi il idioti... nemam rijeci.
Opet ti sa lovačkom pričama o nekome od rodbine ili od žene ti :lol:
Kao priča od zadnje sedmice kako dijete rođaka ti iz dijaspore ne zna beknuti bosanski jezik kada dođe u posjetu. Šta veliš, rođak ti sav istetoviran džamijima i grbom ARBiH, nabrijan patriotski do bola, oženio našu ženu a nije sa djecom bar toliko u stanu sa djecom bosanski govorio da bar najmlađa zna reći kada dode u posjetu "Dobar dan. Kako ste? Do viđenja" :lol:

Hajd sad pripremi jedam lijep GIF ili neku sliku vreče :mrgreen:
foxlife

#60820 Re: SDA-All about

Post by foxlife »

Hank Paldum wrote: 23/04/2021 22:45
foxlife wrote: 23/04/2021 21:14
Hank Paldum wrote: 23/04/2021 21:09
Pa je li tema Hank Paldum iz Njemačke ili dešavanja vezana za SDA, naravno da skrećeš po koji put.

Nisam ja ništa realno napisao nego sam samo uočio šta je očigledno, ustvari don vito je to uočio ali vidim ovo već zovu prolast za SDA, vidim opet nasjedaju na standardnu priču radi koje je SDA 26 godina uz male prekide u vrhu
ne skrecem ja nista nego ti skreces temu na sebe sa svojim komentarima
u vezi sda naravno da je propast zato jer ljudi koji su izasli iz rata su brojno pali u odnosu na prije 26 godina tako da danas dosta ima mladjih glasaca koje ne mogu kupovati pricom o ratu itd
svi oni otprilike od 85-e pa ovamo su ti koji gledaju kako da zive u buducnosti a ne u proslosti jer kao sto rekoh njih se ne moze strasiti ratom i pisati bajke kako su oni oslobodili sarajevo i ostatak bih
informaticki su pismeniji za razliku od starijih itd itd
vide neke druge stvari koji ovi stariji nece ili ne zele da vide

tu su naravno i oni stariji koji su uvijek bili normalni i nisu gledali nacionalisticki ni na rat ni poslije
Ja skrećem temu zato što komentarišem? :lol:
Pa pogledaj moje komentare, 80% je vezano za temu ali se na to odmah nadoveže 5-6 forumaša sa ad hominem komentarima ili se više bave sa mnom nego sa temom "Viljuškar, magacin, Hans, Njemačka" i ti to znaš veoma dobro jer si i sam jedan od njih.
Još si i sam tvrdio da sam napisao realan komentar i opet moraš Hansa ubaciti, znaci ne lažem.

A ovo ostalo šta si napisao ne stoji. Ima mladih što glasaju za SDA, ima starih koji nisu nikada glasali za SDA.
vidim ja ti ne kontas
Man of steel

#60821 Re: SDA-All about

Post by Man of steel »

ultima_palabra wrote: 23/04/2021 22:54 Pa ja, naredne cetiri godine su krucijalne, biti ili ne biti. Nema vremena za eksperimentisanje, samo iskusnim vozacima dati volan.

Apsolutno ista prica za svake izbore jos od 1996. :D I jos likovi mrtvi ozbiljni...
Pomaci koji su od 96-te pa do danas napravljeni su ogromni, a najveće zastoje smo imali kada SDA nije bila dio vlasti ili nije vodila glavnu riječ.
Sigma90

#60822 Re: SDA-All about

Post by Sigma90 »

Man of steel wrote: 23/04/2021 22:58
ultima_palabra wrote: 23/04/2021 22:54 Pa ja, naredne cetiri godine su krucijalne, biti ili ne biti. Nema vremena za eksperimentisanje, samo iskusnim vozacima dati volan.

Pomaci koji su od 96-te pa do danas napravljeni su ogromni, a najveće zastoje smo imali kada SDA nije bila dio vlasti ili nije vodila glavnu riječ.
Tacno, ali sto se tice iseljavanja Bosnjaka u 🇩🇪! :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#60823 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

To je moglo prolaziti 2010. :D

Zastario si. :P
pici

#60824 Re: SDA-All about

Post by pici »

Hank Paldum wrote: 23/04/2021 22:57
pici wrote: 23/04/2021 22:35 sad mi se na viber javi od zene sestric, u alemanji vise od tri godine, radi dva posla, sve je zamandaljeno ima vec 8 mjeseci itd, i onda sHok, pise mi na viber kod njih sporo ide vOkcinacija nije ko kod vaske, cuo je da je 800 000 kod naske vOkcinisanih :shock: :? :shock: :? ... nevjerovatno sta radi sdO dijaspori il su slijepi i gluhi il idioti... nemam rijeci.
Opet ti sa lovačkom pričama o nekome od rodbine ili od žene ti :lol:
Kao priča od zadnje sedmice kako dijete rođaka ti iz dijaspore ne zna beknuti bosanski jezik kada dođe u posjetu. Šta veliš, rođak ti sav istetoviran džamijima i grbom ARBiH, nabrijan patriotski do bola, oženio našu ženu a nije sa djecom bar toliko u stanu sa djecom bosanski govorio da bar najmlađa zna reći kada dode u posjetu "Dobar dan. Kako ste? Do viđenja" :lol:

Hajd sad pripremi jedam lijep GIF ili neku sliku vreče :mrgreen:
Image
ultima_palabra

#60825 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Man of steel wrote: 23/04/2021 22:58

Od 2005. pomaci su nepostojeci, i to nema veze sa strankama na vlasti nego sa angazmanom stranaca. Eto od 2015. SDA vodi glavnu rijec, i sta se pomaknulo sa mrtve tacke?
Post Reply