Šta kažu "drugari", saobraćajka 100%. Stvarno mi je degutantno postati smajlije na ovoj temi, nije da nekome prebacujem isto nego jednostavno ne mogu, kad dođem na istu vrišt'o bih najrađe od muke i nakupljenog bijesa.
Poražavajuće po nas kao društvo jeste nešto što se ne može osporiti a što ovaj slučaj jasno prikazuje, KRIMINAL i KORUPCIJU policijskih struktura, tužilaštava i sudstva. Da se i zanemari način ubistva Dženana Memića (koji je takođe nedvosmisleno jasan) dovoljno zastrašujuće djeluje činjenica da svi pobrojani nisu u službi naroda i države. To nas dovodi do saznanja da svi mi, ma kako naivno mislili da se to nama ne može desiti ili da smo dovoljno zaštićeni od strane političko-familijarnih krugova koje zdušno podržavamo i u čijem sistemu opstajemo, koliko sutra možemo biti u poziciji porodice Memić. "Drugari" se naravno neće složiti sa mojom malenkošću i iz samo njima poznatih razloga i dalje pišu i spinuju na ovoj temi, pravdajući druge i sebe, nisu oni znate za SDA ali....
Drago mi je pročitati da se stvari pokreću makar to bilo sporo i bolno, nemam druge osim da vjerujem da ovaj put tužilaštvo radi ispravno a što možda i potvrđuje spori razvoj situacije. Vjerovatno u želji da se ne napravi pogrešan korak u podizanju optužnica, skupljaju se dokazi i izjave, formuliše se i tek onda pristupa hapšenju.
Iskreno se plašim krajnjeg rezultata ove istrage, eventualni poraz porodice Memić bi bio i naš poraz i sam izostanak pravde bi bio možda i posljednji znak da smo truli i propali kao društvo i država generalno.
Nadam se da do toga ipak neće doći i da ću dočekati da vidim jednu "veličinu" poput Dalide Burzić iza rešetaka, naravno skupa sa gospođicom amnezijom i ubicom Dženana Memića.
Edit: Samo još "drugarima" da postavim sliku koju bi trebali svaki put pogledati prije nego uopšte bilo šta napišu.