Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Sociolog
#47651 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ej moj Cikoticu predavao si nam 2007 na faksu, brucosima zaboravio si knjigu Sukob Civilizacije.
Meni ovi nasi politicari ni sekunde nisu jasni.
Svi referentni sociolozi, demografi, naucnici u od 2003 predividjali ove velike migracije.
Samuel Huntington je to sve objasnio u svom djelu.
Ovo se nece moci zaustaviti da stavis jos 10.000 policajaca na granicu/ma.
Samo pogledajte prirast stanovnistva zemlja sjeverne Afrike i Azije.
Da li je iko u zadnjih mjesec dana primjetio dosta Crnaca iz Subafrickih zemalja?
Ne dolaze samo arapi i Berberi.
Dosta crnaca sam vidio na Ilidzi medju migrantima.
Svi referentni sociolozi, demografi, naucnici u od 2003 predividjali ove velike migracije.
Da li je iko u zadnjih mjesec dana primjetio dosta Crnaca iz Subafrickih zemalja?
-
patriot_bih
#47652 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prirodno je da ljudi dolaze na prazne prostore.Sociolog wrote: ↑21/04/2021 23:08 Ej moj Cikoticu predavao si nam 2007 na faksu, brucosima zaboravio si knjigu Sukob Civilizacije.
Zar nije rečeno da će Bošnjaci napustiti BiH, pa more bit' vrate se za hiljadu godina.
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... kir/414250
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#47653 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-n ... /210422053
Dodik: Ne želim da polemišem sa Izetbegovićem, niti da dijelim BiH s njim
Milorad Dodik je prokomentarisao i izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića o tome da će "stati pred narod ako dođe do rata" i da bi "radije umro nego da genocidaši zavladaju dijelom BiH".
Ističe da nema šta posebno poručiti Izetbegoviću, osim da je rat neprihvatljiv.
"Ne želim ja da polemišem s Bakirom Izetbegovićem bilo šta, niti da dijelim bilo šta s njim, ja ne dijelim s njim nikakve vrijednosti, ne dijelim ni BiH s njim, ali to ne zavisi ni od njega ni od mene. BiH je podijeljena ne zato što ja tako hoću, niti Izetbegović, nego jer je historija to tako učinila", rekao je Dodik.
Potcrtava da Srbi u Republici Srpskoj neće ratovati.
"Mi rat nećemo voditi, sa njima ništa ne može da se riješi. Očigledno oni misle da sa mirom ne može ništa da se riješi jer su njihovi ciljevi ratni ciljevi", kazao je on.
Prokomentarisao je još da Bosna i Hercegovina nije samo Baščaršija, da Sarajevo nije gravitacioni centar i da postoje i druga bitna mjesta u državi.
Mislim da je ovom rečenicom El Baketu i bandi oko njega(SDA i sateliti) šuknuo za sva vremena. Bez obzira šta mislili o njemu(dodik) ovo je istina o tome kako nas je bake jeftino prodao. Ova rečenica "od nekog ko bi da dijeli BiH", ima više BH patriotizma nego sav baketov i njegovog stada dosadašnji rad.
Dodik: Ne želim da polemišem sa Izetbegovićem, niti da dijelim BiH s njim
Milorad Dodik je prokomentarisao i izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića o tome da će "stati pred narod ako dođe do rata" i da bi "radije umro nego da genocidaši zavladaju dijelom BiH".
Ističe da nema šta posebno poručiti Izetbegoviću, osim da je rat neprihvatljiv.
"Ne želim ja da polemišem s Bakirom Izetbegovićem bilo šta, niti da dijelim bilo šta s njim, ja ne dijelim s njim nikakve vrijednosti, ne dijelim ni BiH s njim, ali to ne zavisi ni od njega ni od mene. BiH je podijeljena ne zato što ja tako hoću, niti Izetbegović, nego jer je historija to tako učinila", rekao je Dodik.
Potcrtava da Srbi u Republici Srpskoj neće ratovati.
"Mi rat nećemo voditi, sa njima ništa ne može da se riješi. Očigledno oni misle da sa mirom ne može ništa da se riješi jer su njihovi ciljevi ratni ciljevi", kazao je on.
Prokomentarisao je još da Bosna i Hercegovina nije samo Baščaršija, da Sarajevo nije gravitacioni centar i da postoje i druga bitna mjesta u državi.
Mislim da je ovom rečenicom El Baketu i bandi oko njega(SDA i sateliti) šuknuo za sva vremena. Bez obzira šta mislili o njemu(dodik) ovo je istina o tome kako nas je bake jeftino prodao. Ova rečenica "od nekog ko bi da dijeli BiH", ima više BH patriotizma nego sav baketov i njegovog stada dosadašnji rad.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#47654 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ni selmin buraz nije predvidio da neko moze imati isto prezime a nije rod
...i da moze biti sugovornik lazov
- Billy The Pljuc
- jazzer
#47656 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Billy The Pljuc wrote: ↑22/04/2021 14:36 To je nama naša borba dala:
https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/kolu ... rpe-649194
1,15 MIO je ovu drzavu kostao jebeni Halid Genjac. Sta je on, vrijedno spomena, uradio pa da ga se drzi na budzetu 25 godina? Ovdje ima jos jedno 750k doprinosa, penziono, zdravstveno i sve ostalo, skoro 2 mio nas je kostao. Da sada umre, sta bi iko imao reci o njemu da je konktetno uradio za ovu drzavu osim onih standardnih fraza "zagovornuk cjelovite BIH, borac za BiH, bla, bla? A mi pricamo o nekom mirnom razlazu, borbi oruzjem za BiH, agresorima i ostalim tricama i kucinama dok nam nesposobni likovi kao sto je Genjac iz ociju uzimaju. On i jos stotine drugih Genjaca.... Ili primjer Halida Genjca, koji je prošle godine naplatio 68.000 KM, pa tako kompletirao iznos od 1,15 miliona, koliko je “zaradio” za 25 godina svog poslaničkog vijeka. U stopu ga, s nešto razlike u ciframa, prati stranački kolega Adil Osmanović.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#47657 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Inace vecina nas ljudi ne zaduzi covjecanstvo...
Jbg
Jbg
-
Juliuscezar
#47658 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Političari su slika svoga naroda, a mi smo jedna pokvraen, pogan i zloban narod, većina našeg naroda nije Nedim Sladić ili Edin Džeko nego u pravo Halid Genjac.jazzer wrote: ↑22/04/2021 14:57Billy The Pljuc wrote: ↑22/04/2021 14:36 To je nama naša borba dala:
https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/kolu ... rpe-6491941,15 MIO je ovu drzavu kostao jebeni Halid Genjac. Sta je on, vrijedno spomena, uradio pa da ga se drzi na budzetu 25 godina? Ovdje ima jos jedno 750k doprinosa, penziono, zdravstveno i sve ostalo, skoro 2 mio nas je kostao. Da sada umre, sta bi iko imao reci o njemu da je konktetno uradio za ovu drzavu osim onih standardnih fraza "zagovornuk cjelovite BIH, borac za BiH, bla, bla? A mi pricamo o nekom mirnom razlazu, borbi oruzjem za BiH, agresorima i ostalim tricama i kucinama dok nam nesposobni likovi kao sto je Genjac iz ociju uzimaju. On i jos stotine drugih Genjaca.... Ili primjer Halida Genjca, koji je prošle godine naplatio 68.000 KM, pa tako kompletirao iznos od 1,15 miliona, koliko je “zaradio” za 25 godina svog poslaničkog vijeka. U stopu ga, s nešto razlike u ciframa, prati stranački kolega Adil Osmanović.
- Billy The Pljuc
#47659 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma suluda primanja u odnosu na standard kod nas, da i ne pišem o kapacitetima onih koji sjede tamo. Treba ih svesti na prosjek plate u BiH pa bi tek onda vidjeli kome je do politike i sjedenja po institucijama, s obzirom da ništa ne rade i da su samo stranački poslušnici to bi im otprilike bila i mjera. O voznom parku i ostalim beneficijama stvarno je izlišno pisati, treba ih natjerati da stanuju i vozaju se o sopstvenom trošku pa bi tek onda vidjeli svu realnost radničke klase u BiH. Ovo se izrodilo od naroda i pogubilo sve doticaje sa stvarnošću, bahato i bezobrazno, to se ne bi pfeninga odreklo i uredno su svi na "same page" kad se radi o odbrani sopstvenih pozicija i primanja.jazzer wrote: ↑22/04/2021 14:57Billy The Pljuc wrote: ↑22/04/2021 14:36 To je nama naša borba dala:
https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/kolu ... rpe-6491941,15 MIO je ovu drzavu kostao jebeni Halid Genjac. Sta je on, vrijedno spomena, uradio pa da ga se drzi na budzetu 25 godina? Ovdje ima jos jedno 750k doprinosa, penziono, zdravstveno i sve ostalo, skoro 2 mio nas je kostao. Da sada umre, sta bi iko imao reci o njemu da je konktetno uradio za ovu drzavu osim onih standardnih fraza "zagovornuk cjelovite BIH, borac za BiH, bla, bla? A mi pricamo o nekom mirnom razlazu, borbi oruzjem za BiH, agresorima i ostalim tricama i kucinama dok nam nesposobni likovi kao sto je Genjac iz ociju uzimaju. On i jos stotine drugih Genjaca.... Ili primjer Halida Genjca, koji je prošle godine naplatio 68.000 KM, pa tako kompletirao iznos od 1,15 miliona, koliko je “zaradio” za 25 godina svog poslaničkog vijeka. U stopu ga, s nešto razlike u ciframa, prati stranački kolega Adil Osmanović.
-
Zastozato
#47660 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To je ono kad obraza nema, guzici se ne boji.Billy The Pljuc wrote: ↑22/04/2021 15:29Ma suluda primanja u odnosu na standard kod nas, da i ne pišem o kapacitetima onih koji sjede tamo. Treba ih svesti na prosjek plate u BiH pa bi tek onda vidjeli kome je do politike i sjedenja po institucijama, s obzirom da ništa ne rade i da su samo stranački poslušnici to bi im otprilike bila i mjera. O voznom parku i ostalim beneficijama stvarno je izlišno pisati, treba ih natjerati da stanuju i vozaju se o sopstvenom trošku pa bi tek onda vidjeli svu realnost radničke klase u BiH. Ovo se izrodilo od naroda i pogubilo sve doticaje sa stvarnošću, bahato i bezobrazno, to se ne bi pfeninga odreklo i uredno su svi na "same page" kad se radi o odbrani sopstvenih pozicija i primanja.jazzer wrote: ↑22/04/2021 14:57Billy The Pljuc wrote: ↑22/04/2021 14:36 To je nama naša borba dala:
Tek kad se pojavi stranka, grupa ljudi, kojima ce glavni cilj biti ogromno smanjenje plata svim politicarima, mozemo reci da ce mozda uraditi nesto za narod.
Oni svi misle samo na svoj dzep.
- Billy The Pljuc
#47661 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma naravno, sutra da im kažeš plata vam je 1000 KM mjesečno i nemate nikakvih dodatnih beneficija svi bi se povukli sa pozicija i gledali da se gdje drugo uvale a gdje su veća primanja. Negdje pročitah a fakat se ne mogu sjetiti o kojoj se zemlji radi, jbga starim, vjerujem da neko iz dijaspore zna, uglavnom, zvaničnici volontiraju u institucijama i nemaju novčanih nadoknada za isto ili su one minimalne.
Ovim našim uhljebima da tako nešto predložiš izvršili bi kolektivno samoubistvo a sve do jednog su "atomski fizičari" dokazani i ostvareni u svojim karijerama prije uhljebljenja. Mislim, realno i da nemamo problema sa kriminalom i korupcijom mi teško možemo naprijed s obzirom koliko nas koštaju uhljebi na svim nivoima. Nedavno čitam kako onaj samostalni poljoprivrednik i novi načelnik Ustikoline prvo hoće sebi da smanji platu od 2000 KM jer smatra da je nerealna i bezobrazna u odnosu na primanja običnih ljudi u Ustikolini, kako sebi tako i drugima u administraciji.
Halo, poljoprivrednik, da ne napišem seljak, vrlo vjerovatno nema blage veze o poziciji načelnika i generalno bavljenja politikom ali ima dovoljno obraza i časti da kaže nije to u redu. E samo sa ovakvim ljudima mi možemo naprijed, nema veze ko su i šta su u smislu brojanja krvnih zrnaca k'o što to već zna da se radi kod nas ili onoga vid' mu glave Hamo i šta ima od škole završeno.
Naravno očekujem sad demanti i pljuvanje o istom, kako je zajeb'o nekoga za vreću krompira i završio četir' razreda osnovne škole samo.
Ovim našim uhljebima da tako nešto predložiš izvršili bi kolektivno samoubistvo a sve do jednog su "atomski fizičari" dokazani i ostvareni u svojim karijerama prije uhljebljenja. Mislim, realno i da nemamo problema sa kriminalom i korupcijom mi teško možemo naprijed s obzirom koliko nas koštaju uhljebi na svim nivoima. Nedavno čitam kako onaj samostalni poljoprivrednik i novi načelnik Ustikoline prvo hoće sebi da smanji platu od 2000 KM jer smatra da je nerealna i bezobrazna u odnosu na primanja običnih ljudi u Ustikolini, kako sebi tako i drugima u administraciji.
Halo, poljoprivrednik, da ne napišem seljak, vrlo vjerovatno nema blage veze o poziciji načelnika i generalno bavljenja politikom ali ima dovoljno obraza i časti da kaže nije to u redu. E samo sa ovakvim ljudima mi možemo naprijed, nema veze ko su i šta su u smislu brojanja krvnih zrnaca k'o što to već zna da se radi kod nas ili onoga vid' mu glave Hamo i šta ima od škole završeno.
Naravno očekujem sad demanti i pljuvanje o istom, kako je zajeb'o nekoga za vreću krompira i završio četir' razreda osnovne škole samo.
-
Johnny_x
#47662 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Juce Forto kaze da 60% budzeta ide na plate, tu se podrazumijevaju doktori, profesori, policija, administracija itd. Nisu problem plate profesora, doktora, njima treba i povecati platu, problem su ovi uhljebi po ministarstvu, agencijama, to je nas najveci problem, ti ljudi imaju prevelike benificije i plus ima ih barem 5 puta vise nego sto treba. Kad god nesto hoces da zavrsisi, salju te od saltera do saltera, to je nas problem. Zbog tih ljudi i namjestenih tendera mi djecu lijecimo SMS porukama, jer nema para u budzetu za takvo nesto. Ovaj kredit sto ce Dodik podici, a i svi ostali koji su se podigli u ovoj zemlji su otisli su vecinom na plate uhljeba. To rade ljudi bez morala i stida, a moral i stid ne zavise odakle je ko, to je jednostavno do covjeka.Billy The Pljuc wrote: ↑22/04/2021 16:13 Ma naravno, sutra da im kažeš plata vam je 1000 KM mjesečno i nemate nikakvih dodatnih beneficija svi bi se povukli sa pozicija i gledali da se gdje drugo uvale a gdje su veća primanja. Negdje pročitah a fakat se ne mogu sjetiti o kojoj se zemlji radi, jbga starim, vjerujem da neko iz dijaspore zna, uglavnom, zvaničnici volontiraju u institucijama i nemaju novčanih nadoknada za isto ili su one minimalne.
- Billy The Pljuc
#47663 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma na isto mislimo, mada bi generalno bilo potrebno prečešljati sve i riješiti se nekompetentnih i nesposobnih kadrova u svemu ovome što spominješ. Realno gledajući isuviše lošega imamo u svim sferama društva, zalutalih koji ni svoj, najčešće ne toliko komplikovan i zahtjevan posao ne znaju i ne žele obavljati. Masa je onih koji su poslove dobijali isključivo stranačko-rodbinskim vezama a ne što su zaista bili najbolji kandidati na objavljenim konkursima ili su čak primani i bez istih. Što je viši nivo to nas više košta a rezultata nema, to se izmišljaju pozicije, nekakvi asistenti, savjetnici i sl. a sve u cilju da se uhljebi neki parazit. Smanjiti administraciju na najmanju moguću mjeru i plate istima bi bio vrlo značajan korak i isto bi se odrazilo na budžet. Generalno sve se javne službe mogu ispoštovati rezovima na višim nivoima ali i one trebaju proći određenu reviziju i sječu/smjenu kadrova. Ako ništa samo u ovo vrijeme korone smo po svemu što je isplivalo u javnost svjedočili totalnom rasulu društva, od policije, zdravstvenih radnika itd. itd.Johnny_x wrote: ↑22/04/2021 17:31Juce Forto kaze da 60% budzeta ide na plate, tu se podrazumijevaju doktori, profesori, policija, administracija itd. Nisu problem plate profesora, doktora, njima treba i povecati platu, problem su ovi uhljebi po ministarstvu, agencijama, to je nas najveci problem, ti ljudi imaju prevelike benificije i plus ima ih barem 5 puta vise nego sto treba. Kad god nesto hoces da zavrsisi, salju te od saltera do saltera, to je nas problem. Zbog tih ljudi i namjestenih tendera mi djecu lijecimo SMS porukama, jer nema para u budzetu za takvo nesto. Ovaj kredit sto ce Dodik podici, a i svi ostali koji su se podigli u ovoj zemlji su otisli su vecinom na plate uhljeba. To rade ljudi bez morala i stida, a moral i stid ne zavise odakle je ko, to je jednostavno do covjeka.Billy The Pljuc wrote: ↑22/04/2021 16:13 Ma naravno, sutra da im kažeš plata vam je 1000 KM mjesečno i nemate nikakvih dodatnih beneficija svi bi se povukli sa pozicija i gledali da se gdje drugo uvale a gdje su veća primanja. Negdje pročitah a fakat se ne mogu sjetiti o kojoj se zemlji radi, jbga starim, vjerujem da neko iz dijaspore zna, uglavnom, zvaničnici volontiraju u institucijama i nemaju novčanih nadoknada za isto ili su one minimalne.
-
foxlife
#47664 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ma ima bar 30% viska radnika u javnim sluzbama
samo em zanima odakle se moze poceti jer su valjda svi tim nekim kolektivnim ugovorima zasticeni
da li se sada sistemski moze krenuti od ministarstva do ministarstva agencije i svih tih ureda klinaca palaca i sve to provjeriti tu ima viska radnik na cekanje ili na privremenu raspodjelu na neki posao uz minimalnu placu
samo em zanima odakle se moze poceti jer su valjda svi tim nekim kolektivnim ugovorima zasticeni
da li se sada sistemski moze krenuti od ministarstva do ministarstva agencije i svih tih ureda klinaca palaca i sve to provjeriti tu ima viska radnik na cekanje ili na privremenu raspodjelu na neki posao uz minimalnu placu
-
patriot_bih
- Billy The Pljuc
#47666 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ko li je vas ocjenjivao ruka mu se osušila, med i mlijeko:
"BLAGO NAMA - VEĆINA IH JE 'NAROČITO USPJEŠNA'
Reklo bi se da živimo u državi u kojoj sve funkcioniše: Ocijenjeni državni službenici – od njih 1.645 samo jedan loš?!
Kako je priopćilo Vijeće ministara nakon sjednice u Sarajevu, izvještaj obuhvaća 56 institucija koje su završile proces ocjenjivanja, a ukupno je ocijenjeno 1.645 državnih službenika, dok je 240 državnih službenika neocijenjeno.
Vijeće ministara BiH upoznat je sa zbirnim izvještajem Agencije za državnu službu Bosne i Hercegovine o ocjenjivanju državnih službenika u institucijama Bosne i Hercegovine za period juli – decembar 2020. godine.
Kako je priopćilo Vijeće ministara nakon sjednice u Sarajevu, izvještaj obuhvaća 56 institucija koje su završile proces ocjenjivanja, a ukupno je ocijenjeno 1.645 državnih službenika, dok je 240 državnih službenika neocijenjeno. Ukupna prosječna ocjena u institucijama BiH je 3.67 – „naročito uspješan“, a takvu ocjenu za rad dobila su 1.324 državna službenika, njih 310 ocijenjeno je „uspješnim“, 10 je dobilo ocjenu „zadovoljava“, a jedan državni službenik je negativno ocijenjen ocjenom „ne zadovoljava“.
”Obaveza ocjenjivanja državnih službenika najmanje jednom u šest mjeseci propisana je Pravilnikom o načinu ocjenjivanja rada državnih službenika u institucijama Bosne i Hercegovine”, objavilo je Vijeće ministara BiH."
- Billy The Pljuc
#47667 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovi se šprdaju s nama, vidi ovog mučenika:
"SAMO DA SE NE SMRZNE KAO SESTRE ČULJAK: Premijer HNK Nevenko Herceg zaposlio je dva ložača i dvije kafe-kuharice. Bidenova administracija ima tek dvije osobe više. Predsjednik Vlade HNK oko sebe ima pravu svitu radnika.
U Uredu predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona još su upražnjena četiri mjesta iako je zaposlena 21 osoba, potvrđeno je za Bljesak.info, čiji tekst prenosimo u nastavku.
- Predsjednik Vlade HNŽ-a oko sebe ima pravu svitu radnika. Herceg, koji trenutno obnaša dužnosti i premijera i zastupnika u županijskoj skupštini jer je HNŽ jedini kanton bez formirane vlasti, se vjerojatno vodi onom narodnom "Dobar savjet zlata vrijedi" pa ga tako u obavljanju svakodnevnih zadataka savjetuje pet savjetnika.
Za promociju Vlade HNŽ-a, ali i samog predsjednika zaduženo je, također, pet osoba za odnose s javnošću. Sudeći prema tome komunikacija s javnošću iznimno je bitna za predsjednika Vlade HNŽ-a. Naime, zaduženje stručnjaka za odnose s javnošću trebalo bi biti svakodnevno odgovaranje na pitanja novinarima, ali i građanima. Nemoguće je ne opaziti kako su Uredu predsjednika zaposlena dva kurira, dok se za "toplinu" Ureda predsjednik može zahvaliti čak dva domara-ložača.
Također, dvije osobe zadužene su za kuhanje kave i spremanje Ureda predsjednika Vlade HNŽ-a.
Usporedbe radi, prema organizacijskoj shemi iz 2020. godine u Uredu premijera Kantona Sarajevo broj zaposlenih je bio sedam osoba, uključujući i vozača.
Primjerice, Ured predsjednika Vlade HNŽ-a ima samo dvije osobe manje od Ureda kancelara Austrije Sebastiana Kurza.
Također, prema dostupnim informacijama u Uredu američkog predsjednika Joea Bidena zaposlene su dvije osobe više nego u Uredu predsjednika Vlade HNŽ-a.
Bitno je naglasiti da će zapošljavanjem novih radnika na 'prazna' četiri mjesta, u Uredu predsjednika Vlade, Hercegovačko-neretvanska županija preteći velike svjetske sile.
Nije otkriveno o kojim je "praznim" mjestima riječ te građanima ostaje čekati natječaj za nova radna mjesta, s kojima će broj zaposlenih u Uredu predsjednika Vlade HNŽ-a porasti na 25 osoba.
Sistematizacija zaposlenih u Uredu predsjednika Vlade HNŽ-a:
1. Predstojnik Ureda predsjednika - 1
2. Savjetnik predsjednika- 3
3. Šef odjela za pravne, kadrovske i opće poslove - 1
4. Šef odjela za odnose s javnošću - 1
5. Stručni savjetnik za pravne i kadrovske poslove - 1
6. Viši stručni suradnik za odnose s javnošću - 1
7. Glasnogovornik Vlade - 1
8. Stručni suradnik za pravne poslove - 1
9. Stručni savjetnik za studijsko-analitičke poslove i poslove lektoriranja i prevođenja - 1
10. Stručni suradnik za odnose s javnošću - 2
11. Viši samostalni referent; tehnički tajnik - 1
12. Viši samostalni referent za računovodstveno-materijalne poslove - 1
13. Viši referent; vozač - 1
14. Viši referent za poslove u pisarnici - 1
15. Viši referent za računovodstveno-materijalne poslove - 1
16. Referent za operativno-tehničke poslove; kurir -1
17. Referent; kurir - 1
18. Domar, ložač - 2
19. Kave kuharica-spremačica - 2."
-
jagugu
#47668 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Je li na pomolu politička platforma na nivou cijele BiH s ciljem rušenja SNSD-a, SDA i HDZ-a?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/je-li-n ... /210423149
Ovdje mi je najinteresantnije kako planiraju sjebat HDZ na izborima?
-
meridiyan
#47669 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
a meni ovojagugu wrote: ↑23/04/2021 17:39 Je li na pomolu politička platforma na nivou cijele BiH s ciljem rušenja SNSD-a, SDA i HDZ-a?
Konaković ističe da njemu niko ne može pričati ni o ratovima ni o patriotizmu jer je bio maloljetni borac Armije BiH.
- Billy The Pljuc
#47670 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bez duše su ovi opozicionari, pa gdje će im udarati na "bratstvo i jedinstvo" i "zjenicu oka njihovog", vlast i budžet. Tek sad će se povampiriti ako do ovoga uopšte i dođe a nadam se da hoće jer možemo mi laprdati šta hoćemo ali drugog puta naprijed jednostavno nema.
Ovo bi bio pun pogodak dugoročno, normalizacija i forsiranje zajedničkih interesa za koje bi eventualno jedna ovako ujedinjena fronta pokazala dovoljno sluha i počela da radi na istom, jačanju države i stvaranju jednog boljeg i pravednijeg društva.
Naravno sad će se javiti mašinerija sa klasifikacijom jugonostalgičari, izdajnici, gdje ćete sa balijama, četnicima, ustašama i inače vrlo bogatim vokabularom kad se radi o osudi iole pozitivne ideje.
U svakom slučaju podržavam.

Ovo bi bio pun pogodak dugoročno, normalizacija i forsiranje zajedničkih interesa za koje bi eventualno jedna ovako ujedinjena fronta pokazala dovoljno sluha i počela da radi na istom, jačanju države i stvaranju jednog boljeg i pravednijeg društva.
Naravno sad će se javiti mašinerija sa klasifikacijom jugonostalgičari, izdajnici, gdje ćete sa balijama, četnicima, ustašama i inače vrlo bogatim vokabularom kad se radi o osudi iole pozitivne ideje.
U svakom slučaju podržavam.
-
belfy
#47671 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
sada, napokon, da nadjemo tog jednog koji nam je ojadio drzavu i hebemo mu znanje (a usput ga pitamo i sto mu je to koji hurac trebalo), pa da se zalitimo putem prosperiteta...Billy The Pljuc wrote: ↑23/04/2021 16:22![]()
![]()
![]()
![]()
Reklo bi se da živimo u državi u kojoj sve funkcioniše: Ocijenjeni državni službenici – od njih 1.645 samo jedan loš?!
Kako je priopćilo Vijeće ministara nakon sjednice u Sarajevu, izvještaj obuhvaća 56 institucija koje su završile proces ocjenjivanja, a ukupno je ocijenjeno 1.645 državnih službenika, dok je 240 državnih službenika neocijenjeno.
Vijeće ministara BiH upoznat je sa zbirnim izvještajem Agencije za državnu službu Bosne i Hercegovine o ocjenjivanju državnih službenika u institucijama Bosne i Hercegovine za period juli – decembar 2020. godine.
Kako je priopćilo Vijeće ministara nakon sjednice u Sarajevu, izvještaj obuhvaća 56 institucija koje su završile proces ocjenjivanja, a ukupno je ocijenjeno 1.645 državnih službenika, dok je 240 državnih službenika neocijenjeno. Ukupna prosječna ocjena u institucijama BiH je 3.67 – „naročito uspješan“, a takvu ocjenu za rad dobila su 1.324 državna službenika, njih 310 ocijenjeno je „uspješnim“, 10 je dobilo ocjenu „zadovoljava“, a jedan državni službenik je negativno ocijenjen ocjenom „ne zadovoljava“.
”Obaveza ocjenjivanja državnih službenika najmanje jednom u šest mjeseci propisana je Pravilnikom o načinu ocjenjivanja rada državnih službenika u institucijama Bosne i Hercegovine”, objavilo je Vijeće ministara BiH."
- no_sekirli
#47672 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jagugu wrote: ↑23/04/2021 17:39 Je li na pomolu politička platforma na nivou cijele BiH s ciljem rušenja SNSD-a, SDA i HDZ-a?
- Billy The Pljuc
#47673 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mora da je neki izrod, kad na jednom ovakvom "ocjenjivanju", pretpostavljam nadasve objektivnom dobije nezdovoljavajuću ocjenu e onda jbga.belfy wrote: ↑23/04/2021 20:45sada, napokon, da nadjemo tog jednog koji nam je ojadio drzavu i hebemo mu znanje (a usput ga pitamo i sto mu je to koji hurac trebalo), pa da se zalitimo putem prosperiteta...Billy The Pljuc wrote: ↑23/04/2021 16:22![]()
![]()
![]()
![]()
- Sanjarko
#47674 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Billy The Pljuc wrote: ↑23/04/2021 21:11Mora da je neki izrod, kad na jednom ovakvom "ocjenjivanju", pretpostavljam nadasve objektivnom dobije nezdovoljavajuću ocjenu e onda jbga.belfy wrote: ↑23/04/2021 20:45sada, napokon, da nadjemo tog jednog koji nam je ojadio drzavu i hebemo mu znanje (a usput ga pitamo i sto mu je to koji hurac trebalo), pa da se zalitimo putem prosperiteta...Billy The Pljuc wrote: ↑23/04/2021 16:22![]()
![]()
![]()
![]()
-
Juliuscezar
#47675 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Rifat iz Kuhinje ?belfy wrote: ↑23/04/2021 20:45sada, napokon, da nadjemo tog jednog koji nam je ojadio drzavu i hebemo mu znanje (a usput ga pitamo i sto mu je to koji hurac trebalo), pa da se zalitimo putem prosperiteta...Billy The Pljuc wrote: ↑23/04/2021 16:22![]()
![]()
![]()
![]()