vatrogasac wrote: ↑21/04/2021 20:28 Ti k'o evlijah. Da hoće meni tako san kako čuvam ovce i jagnjad po Vlašiću.
Jel' to @škafi tek sad iftari?![]()
Jagode su odlične, ukusne i mirišu
vatrogasac wrote: ↑21/04/2021 20:28 Ti k'o evlijah. Da hoće meni tako san kako čuvam ovce i jagnjad po Vlašiću.
Jel' to @škafi tek sad iftari?![]()
Kako vi preživite,ja pržim meso pred sehurZoya wrote: ↑20/04/2021 22:32Probala sam bez kafe, ne ide. Od dva zla, biram jedno, da me boli želudacSnake Eyes wrote: ↑20/04/2021 22:24Ja za sehur ne pijem čajeve i kafu zbog dehidracije a glava me boli prvi/drugi dan dok ne baždarim organizam da dobija kofein poslije 20:00hZoya wrote: ↑20/04/2021 22:11 Ja cijeli dan razmišljam o tome kako ću svašta nešto jesti za iftar i na kraju završim sa krem supom i nesto sitno pored toga.
Na sehur čašu mlijeka i dvije hurme, kafa, pa poslije toga ne mogu ni zaspati koliko me želudac muči od kafe. Kafu pijem isključivo da me ne bi glava u toku dana boljela. I tako. Hodam k'o zombi na poslu
Imam osjećaj kad bih tu topu pojela da bih crkla. Ne znam moze li to moj želudac da svari.![]()
Mlijeko je odličan izbor za sehur.![]()
Sad evo čitam šta sve ljudi mogu pojesti. Pa kako to?Gdje im sve stane?
Ako treba recept za mantije imam i ja, samo su zahmetli. Najbolje ih raditi kad se ima slobodan dan/vikend.
Šejh Husary. Sliči dosta Abdul Samedu.
Mora li tava biti Tefalova kao kod hadžinice, možda daje onaj poseban šmek?Snake Eyes wrote: ↑22/04/2021 00:21
Kada se tava zagrije ulije se sastav i miješa se dok se smjesa ne izjednači (2-3 minute)
Poseban šmek hrani daje ljubav kuhara prema spremanju a možda i tava, @hadzinicasa će znativatrogasac wrote: ↑22/04/2021 00:29Mora li tava biti Tefalova kao kod hadžinice, možda daje onaj poseban šmek?Snake Eyes wrote: ↑22/04/2021 00:21
Kada se tava zagrije ulije se sastav i miješa se dok se smjesa ne izjednači (2-3 minute)![]()
Nema ramazana bez iftara i sehura.
Vjerovatno goveđi želatin.
Suti, u grlu mi knedla odmah
Ma sve 5, ja kupujem one neke makedonske, mislim da su one sa agar-agar, ali ima dosta toga i sa svinjskim.skafiskafsnjak wrote: ↑22/04/2021 01:15 Zabrino sam se sad pa guglao...na netu pise da je E428....
I.nadjoh da je halal taj 428
@_Reds_ zadovoljan? Hahaha