SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

animus

#45101 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by animus »

Naravno da se kao dokaz mora izvrsiti pregled i utvrditi nasilni seksuani odnos. Tako je svugdje u svijetu. Samo prijava bez dokaza na sudu pada.

Druga stvar vezana za ovaj slucaj je izjava na Twitteru jedne djevojke koja ga je prepoznala i imala isto neugodno iskustvo kada ju je vozio od Cengic Vile do Željezničke. I to prije dvije godine. Znaci da je po svemu u pitanju seksualni predator koji ima svoju historiju. Samo niko do sada nije reagovao. Mada je sada vec šteta načinjena nažalost.
armin071

#45103 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by armin071 »

https://source.ba/mobile/clanak/Crna%20hronika/562163

Ma ja ba nije klasično silovanje. Još koji dan i morat će se jadna djevojka izvinjavati što je debil silovao.

Goli otok zakon ali nažalost maršal nije mogao živjeti vječno......
smijesni_ste

#45104 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by smijesni_ste »

Poznajem ovog advokata, našla krpa zakrpu rekao bih iako razumijem da mu je to posao...

Sve u svemu fuj :roll:
Bloo
Globalna šefica

#45105 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bloo »

armin071 wrote: 20/04/2021 22:37 https://source.ba/mobile/clanak/Crna%20hronika/562163

Ma ja ba nije klasično silovanje. Još koji dan i morat će se jadna djevojka izvinjavati što je debil silovao.

Goli otok zakon ali nažalost maršal nije mogao živjeti vječno......
https://www.slobodnaevropa.org/a/seksua ... 78153.html

Zakon, definicije, kazne itd...sve je problematicno.
Bloo
Globalna šefica

#45106 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bloo »

animus wrote: 20/04/2021 22:26 Naravno da se kao dokaz mora izvrsiti pregled i utvrditi nasilni seksuani odnos. Tako je svugdje u svijetu. Samo prijava bez dokaza na sudu pada.

Druga stvar vezana za ovaj slucaj je izjava na Twitteru jedne djevojke koja ga je prepoznala i imala isto neugodno iskustvo kada ju je vozio od Cengic Vile do Željezničke. I to prije dvije godine. Znaci da je po svemu u pitanju seksualni predator koji ima svoju historiju. Samo niko do sada nije reagovao. Mada je sada vec šteta načinjena nažalost.
U linku koji sam vec postavila, problem.i lezi u upotrebi sile.
Nekad i nema upotrebe sile, ali je opet silovanje.
BadBoy

#45107 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

Može i žena silovati muškarca tako što ima neželjeni vaginalni odnos sa istim.
zli_hordas

#45108 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zli_hordas »

Bloo wrote: 20/04/2021 22:43
animus wrote: 20/04/2021 22:26 Naravno da se kao dokaz mora izvrsiti pregled i utvrditi nasilni seksuani odnos. Tako je svugdje u svijetu. Samo prijava bez dokaza na sudu pada.

Ma da
zli_hordas

#45109 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zli_hordas »

BadBoy wrote: 20/04/2021 22:59 Može i žena silovati muškarca tako što ima neželjeni vaginalni odnos sa istim.
Ne može žene su uvijek u pravu.
animus

#45110 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by animus »

Bloo wrote: 20/04/2021 22:43

Naravno da može ali je onda problem dokazivanja. Mora se dokazati da je bar doslo do odnosa pa onda posredno preko svjedoka ili video zapisa ili neceg drugog dokazati. Ako nema nista od toga postoji šansa da se predator izvuce. Zato je bitno da ga bar ogrebe noktima i da tako ostanu tragovi.
Mada znam da ima dosta slučajeva da žrtva odustane od otpora zbog neke unutarnje blokade. Nažalost ima i previše slučajeva da nakon toga i ne prijave slučaj. Mora se povesti veca kampanja u društvu da bi se ovo zaustavilo. Previse se o glupostima prica dok ovakve bitne teme prolaze skoro neopaženo.
gdesi bre

#45111 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by gdesi bre »

dječak sa šibicama

#45112 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Ako nema dokaza da je silovanje izvrseno, onda nema ni silovanja. A jedini dokaz je lijecnicki nalaz.

Sva dalja prica je besmislena. Cuj ona rekla... moze i on reci ona je mene silovala, i sta onda.

Zasto je njena rijec veca od njegove, jer je ona zena?

Nevjerovatno, odjednom je tvrdnja dovoljna za pocinjeno djelo. Ako nekoga tuzis da te pretukao, moras donijeti dokaz, a dokaz je lijecnicki nalaz. Ako nemas dokaz, nema ni djela.

Svjedok je jos jedna opcija, ali tvrdnja nije dokaz nicega.
drug_profi

#45113 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Jest vjerovatno je ona silovala njega. Trebalo bi da mu odstetu plati radi dusevne boli.
dječak sa šibicama

#45114 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Ne govorim o ovom slucaju vec opcenito.
geralt

#45115 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by geralt »

dječak sa šibicama wrote: 21/04/2021 00:28 Ako nema dokaza da je silovanje izvrseno, onda nema ni silovanja. A jedini dokaz je lijecnicki nalaz.

Sva dalja prica je besmislena. Cuj ona rekla... moze i on reci ona je mene silovala, i sta onda.

Nevjerovatno, odjednom je tvrdnja dovoljna za pocinjeno djelo. Ako nekoga tuzis da te pretukao, moras donijeti dokaz, a dokaz je lijecnicki nalaz. Ako nemas dokaz, nema ni djela.

Jedan je nivo dokaza potreban da sud nekoga osudi na zatvorsku kaznu, a drugi da ja kao nepristrasan posmatrac budem ubijedjen da je neko kriv. Nekad je dovoljno cuti pricu jedne i druge strane, pa da na osnovu zivotnog iskustva procijenis ko laze a ko govori istinu.

Recimo za ovog Mirnesa bih samo na osnovu slike povjerovao da se radi o silovatelju, taman da ne znam nista drugo o slucaju. Lik (meni licno) isijava isti "creepy vibe" kao sto sam prije imao o Michaelu Jacksonu i Woody Allenu.
noviclan

#45116 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

gdesi bre wrote: 21/04/2021 00:23 https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/64 ... nom-osobom

sad kao bili sami,cugali :-)
Idemo ka istini
vjeshalica

#45117 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

"Žrtva je bila s prijateljicama, a taksi su pozvale u naselju Koševsko Brdo. Taksista ju je, prema njenoj izjavi, odveo u vikendicu u Semizovcu, gdje je silovao."

"Saslušano je više svjedoka, ali kako saznajemo, nijedan s njima nije bio u vikendici u Semizovcu. "

po njenom serviranju price, maltene kao da je njih nazor tj na silu odveo u vikendicu,nigdje se ne pominje da li su one u dogovoru otisle sa njim u semizovac? kidnapovao je? ili je vec toliko pjana bila da je on nju mimo njene volje odvukao u vikendicu?na kraju je vraca nazad na kosevo?

odlazak je tamo bio po planu upravo zajedno sa taksistom
ocito je da su se poznavali
malo pjanstva malo gubljenja nadzora nad sobom i polako se prica mijenja....
osim toga, kaze da nisu sad odjednom bile prijateljice sa njom u vikendici, gdje su prijateljice ostale?izasle negdje?cekale?
noviclan

#45118 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Sretan kraj potrage / Pronađena 16-godišnjakinja iz Sarajeva
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... eva-649670

:?: Gdje sta kako :roll:
dzeno123

#45119 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dzeno123 »

dječak sa šibicama wrote: 20/04/2021 15:25 On je sa standa Kosevsko brdo?

Interesantno, prije petnaestak godina taksisti sa tog standa su premlatili lokalnog obucara jer je navodno napastovao maloljetnu curicu, osnovnoskolka mislim. Lik danas radi u Vogosci.
Holland taxi je u pitanju.
redhat

#45120 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by redhat »

geralt wrote: 21/04/2021 03:10
dječak sa šibicama wrote: 21/04/2021 00:28 Ako nema dokaza da je silovanje izvrseno, onda nema ni silovanja. A jedini dokaz je lijecnicki nalaz.

Jedan je nivo dokaza potreban da sud nekoga osudi na zatvorsku kaznu, a drugi da ja kao nepristrasan posmatrac budem ubijedjen da je neko kriv. Nekad je dovoljno cuti pricu jedne i druge strane, pa da na osnovu zivotnog iskustva procijenis ko laze a ko govori istinu.

Recimo za ovog Mirnesa bih samo na osnovu slike povjerovao da se radi o silovatelju, taman da ne znam nista drugo o slucaju. Lik (meni licno) isijava isti "creepy vibe" kao sto sam prije imao o Michaelu Jacksonu i Woody Allenu.

Ahahahah plačem, gdje si životno iskustvo ne prepoznah te, valjda mi fali životnog iskustva.
Lik izgleda kao i 90% bruda njegove generacije, buba i jala furka, malo džuma (ne mislim pogrdno) malo željo/FK sarajevo, kladara, šiša itd.
Kompletna generacije ovako izgleda, sve silovatelj do silovatelja haman.
Izađi u parlament da dopuniš životno iskustvo
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#45121 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

To sam i ja htio reci izgleda ko svi njegove generacije

Samo nisam htio ovdje raja osjetljiva samo klikcu da dobijes ban...
splinter

#45122 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by splinter »

Black swan wrote: 21/04/2021 10:57 To sam i ja htio reci izgleda ko svi njegove generacije

Joj Labuda što baca šuplju i zakuhava :lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#45123 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Pa stalno se sere cure danas sve kopije
I muski su vala sve kopije
Od zurke odjece do ponasanja
redhat

#45124 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by redhat »

Black swan wrote: 21/04/2021 10:57 To sam i ja htio reci izgleda ko svi njegove generacije

TruHla generacija skroz, svi bi nabijali na kolac i vješali za muda, to bi se tuklo, grizlo i grebalo a cvijetić do cvijetića - molim te uvaži im mišljenje jer oni su sebi bitni i pazi da ne povrijediš njihova tankoćutna osjećanja, ipak su to mamino i tatino zlato. Onda budu protesti bilo koje vrste i nigdje nikog od prekaljenih ratnika, bitke im biju generacije 50 - 60
muha_sa

#45125 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Hajmo ovako.

Poznaju se-nikakav problem. Odu po dogovoru u vikendicu da budu na samo i da rade šta im je cejf.
Dodju u vikendicu, raskomote se i krenu se malo ljubakat i ženska odjednom kaže STOP-Ne želim dalje.
Jel to razlog da je muškarac prebije i zadovolji svoje zvjerske nagone :?
Post Reply