SDA-All about

Sigma90

#60476 Re: SDA-All about

Post by Sigma90 »

putokaz1 wrote: 20/04/2021 18:35 Pa jesam li BOTINA ili Nisam :bih:
Definitivno da. :bih:
Kikibombona

#60477 Re: SDA-All about

Post by Kikibombona »

putokaz1 wrote: 20/04/2021 18:54
Kikibombona wrote: 20/04/2021 18:51 Citam komentare na FB Klix i Banjaluka.net, 99.9% Srba i Bosnjaka pise da ratovati ne misle. Ako je ista pozitivno u ovoj drzavi, onda je ta cinjenica, da nikome ne pada na pamet da nakon ovakve pljacke ponovo ratuje.
Tako se mislilo i u Sarajevu 1992 da niko neće ratovat
Netacno. Tada se mislilo da nece biti rata.

Sada da bude rat, po koja bi budala zivot islozila?

...

Pazi komentara na banjaluka.net fb, od 150 komentara samo je neki krezav tip napisao da zeli rat.

Dijana
Barkir i Mile pa neka ratuju jedan protiv drugog, a ovaj narod neka ostave na miru. Pokrali su i unistili sve sto se moglo....
Borivoje
Samo da mi je znati koga bi poslali u rat? Ja mislim da je ovaj ojađeni narod dobro shvatio kakva ste bagra i šta mu želite. Siguran sam da više nema onoga koji bi lako uzeo pušku u ruke. Jednom smo podletili, drugi put sa govnjivom motkom vas sve natamburati...
Slobodanka
Strik i objesi se Bakire i ti i tvoj ortak Dodik.Nemoj te cekati da vam.narod sudi.Narod ako se zarati prvo ce zemlju od vas ocistiti da konacno u miru živimo .
Vladimir
Da mi je vidjeti te budale koje ce ratovati za vas...
Zeljko
Rat vam u kući bio. Sve i jednom od vas, bagro bezobrazna. Pocrkajte stoko.
Marijana
U kuci vam bio dao Bog. Pokrali ste sve, pa bi sad sirotinju da ratuje. Gdje su vakcine, gdje je odgovornost? Najlakse je napacenom narodu o ratu pricati. Sram vas bilo svu trojicu.
Jovica
Fino nek se nadju ti sto oce da ratuju politicari pa jedan na jedan kako oce volja pesnicama volja hladnim orusijem il pistoljima pa ko pobjedi pobjedi
Bosiljka
Trojka bi bila u stanju ponovo tudje glave odsjecati da opljackano sacuva
I svi komentari u ovom fonu. Niko ziv nije raspolozen za rat jer zna da bi od njega imao samo zlo. Ljudi su se devedesetih necemu nadali, ali nakon ove pljacke niko nema iluzije.
kiligonzales

#60478 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

putokaz1 wrote: 20/04/2021 18:35 Ja kažem SDA će pobjediti-Vi meni BOTINA
Ja kažem Fadil ostaje premijer-vi meni BOTINA
Ja kažem Genjac ostaje zastupnik-vi meni BOTINA
Prvi pobjedjuju 30 godina,Drugi Premijer 2 mandata,Treći još malo pa Zastupnička penzija od 40 godina
Pa jesam li BOTINA ili Nisam :bih:
Lokalni su izbori indikator promjena i u FBIH, a i na nivou drzave. SDA ce ostvariti jednak rezultat ko sada, mozda cak i gori. Nece imati s kime koalirati jer ce DF i SBB nestati sa politicke scene FBIH upotpunosti.

Ono sto se moze desiti jedino da NIP napravi zaokret u prici kao sto je to prije SBB pljuvacki nastrojen ljevici zabijao redovno noz u ledja pa odu sa SDA. SDP i NS samo ukoliko pocnu sa stvaranjem novih odbora sirom BiH i udare sa daleko jacim imenima do sada, mozda naprave bolji izborni rezultat. Ipak ce im pojedinacni rezultat prebaciti cifre SDA i eto njih nakon katastrofalnih 8 godina vladavine SDA, DF i SBB.
meridiyan

#60479 Re: SDA-All about

Post by meridiyan »

detroit-mercy wrote: 20/04/2021 17:54
Hank Paldum wrote: 20/04/2021 17:43
Kad sam ja tvrdio da sam iz Zenice :?
A i nevjerovatna mi je priča da sam u Njemačkoj u doba globalizacije i gdje su hiljade BH građana otišli.
E jest teško na današnjem vremenu znati osnovne informacije o Sarajevu :lol:
Halo FGR koji je mentalno još u 1988. godini, 2021. zove :lol:
Pa prati neki njurorški portal pa ćeš znati važne stvari u onolikom Njujorku a kamoli tek o Sarajevu. Pa budi dostojan i tako govori o Zeničanima i Tuzlacima koji pišu na sarajevskim temama. A ne, oni pišu kako tebi godi pa ti ne bi smetalo ni da pišu iz Švedske.
Znam ja da tebi smeta "spinovanje" kada se ovdje na više stranica tvrdi da o non-paperu samo pričaju SDA i Dodik da skrenu pažnju sa vakcina i respiratora a onda ja zaspinujem sa citatom Kojovića.

Slobodno me na ignore, pa nećeš moći više citati citate za non-paper od Kojovića i Schwarz-Schillinga pa ćeš moći živjeti u svijetu gdje sebe lažes da je tvoja priča tačna :thumbup:
Iskreno ako te tjesi, nabijem i Pedju a i Pfeninga na kurac sa ovom pricom. Prvi jer je i ono osjetio da kaze nesto pametno kad su se vec svi uhvatili u ovo kolo da ne propusti koju pametnu da doda.
A drugog, sto se je tek sad probudio a imao je mandat da mnoge stvari promijeni u svoje vrijeme a nije. Nego sad naknadno sere kad se trzne iz dubokog sna.
O tebi se necu izjasnjavati, jer ako si se primo na ovaj clickbait to govori dovoljno o tebi sa kog nivoa posmatras stvari.

Kao da nisi cuo za lobiranja! :-D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#60480 Re: SDA-All about

Post by mk ultra »

Kikibombona wrote: 20/04/2021 19:03
putokaz1 wrote: 20/04/2021 18:54
Kikibombona wrote: 20/04/2021 18:51 Citam komentare na FB Klix i Banjaluka.net, 99.9% Srba i Bosnjaka pise da ratovati ne misle. Ako je ista pozitivno u ovoj drzavi, onda je ta cinjenica, da nikome ne pada na pamet da nakon ovakve pljacke ponovo ratuje.
Tako se mislilo i u Sarajevu 1992 da niko neće ratovat
Netacno. Tada se mislilo da nece biti rata.

Sada da bude rat, po koja bi budala zivot islozila?

...

Pazi komentara na banjaluka.net fb, od 150 komentara samo je neki krezav tip napisao da zeli rat.

Dijana
Barkir i Mile pa neka ratuju jedan protiv drugog, a ovaj narod neka ostave na miru. Pokrali su i unistili sve sto se moglo....
Borivoje
Samo da mi je znati koga bi poslali u rat? Ja mislim da je ovaj ojađeni narod dobro shvatio kakva ste bagra i šta mu želite. Siguran sam da više nema onoga koji bi lako uzeo pušku u ruke. Jednom smo podletili, drugi put sa govnjivom motkom vas sve natamburati...
Slobodanka
Strik i objesi se Bakire i ti i tvoj ortak Dodik.Nemoj te cekati da vam.narod sudi.Narod ako se zarati prvo ce zemlju od vas ocistiti da konacno u miru živimo .
Vladimir
Da mi je vidjeti te budale koje ce ratovati za vas...
Zeljko
Rat vam u kući bio. Sve i jednom od vas, bagro bezobrazna. Pocrkajte stoko.
Marijana
U kuci vam bio dao Bog. Pokrali ste sve, pa bi sad sirotinju da ratuje. Gdje su vakcine, gdje je odgovornost? Najlakse je napacenom narodu o ratu pricati. Sram vas bilo svu trojicu.
Jovica
Fino nek se nadju ti sto oce da ratuju politicari pa jedan na jedan kako oce volja pesnicama volja hladnim orusijem il pistoljima pa ko pobjedi pobjedi
Bosiljka
Trojka bi bila u stanju ponovo tudje glave odsjecati da opljackano sacuva
I svi komentari u ovom fonu. Niko ziv nije raspolozen za rat jer zna da bi od njega imao samo zlo. Ljudi su se devedesetih necemu nadali, ali nakon ove pljacke niko nema iluzije.
Isti komentari na b92 ;-)
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#60481 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

Od kolapsa zdravstva, nenabavke vakcina, 10 miliona pokvarenih respiratorado ratne retorike, u samo par dana...mora se priznati, sda majstori spinovanja.
Bakir moze po svijetu drzari edukaciju spinovanja
hadzinicasa

#60482 Re: SDA-All about

Post by hadzinicasa »

Slicica dana:
Image

<3
putokaz1

#60483 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

kiligonzales wrote: 20/04/2021 19:08 jer ce DF i SBB nestati sa politicke scene FBIH upotpunosti.
Pojavit će se novi SB i DF tipa SDP PDA NES možda NIP i slično
Neko će biti taj Satelit Sluga koji su nekad bili SBIH,SDU,BOSS,BPS,SB ,DF...
2018 su bar 3 od 4 iz Nezavisnog Bloka prešli u SDA
SD je čitav stao uz SDA
POMAK je uz SDA
Jedini ja neću biti uz SDA :bih:
noviforumas

#60484 Re: SDA-All about

Post by noviforumas »

Sta nam radi frajer :izet:
- Daleko je to. Imamo mi još dobro da se iznosamo sa ovom situacijom prije toga, da pokušamo riješiti neke stvari. Mislim da ćemo doći do vakcina, mislim da će se pokazati da je ova afera respiratori prenapuhana. Da će te sve stvari polako da splasnu. A onda ćemo imati brojke. Po tim brojkama će se pokazati da Novalićeva vlada uopšte nije radila loš posao. Naravno da je problem kada imate 13 hiljada ljudi koji su ostali bez posla. U Americi je 30 miliona ostalo bez posla, u Njemačkoj par miliona. Ne možete imati udar cunamija COVID-a a da neke štete ne pretrpite. Nije došlo do ekonomske agonije u ovoj zemlji, kako su govorili. Mi se nosimo s time. Nabavit ćemo vakcine. Riješit će se stvar. Mortalitet u Sarajevu recimo, gdje je najveći napad, je niži nego prosječno u Evropi. Zdravstveni sistem u Sarajevu je poput Evropskog, kaže Izetbegović.
https://okanal.oslobodjenje.ba/okanal/v ... kog-649581
sumirprimus

#60485 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

El bake vodja kolovodja :pisnuo: :shmizla1: :hitna: :chmoljava:
Stari diRvezant :lol:
grozdana

#60486 Re: SDA-All about

Post by grozdana »

Diplome sa vikend fakulteta – zaposlenje na državne jasle !?
Nije mi jasno zašto je zatvorena tema o vikend fakultetima
Diploma za stečeno neznanje
Evo šta o diplomama sad kaže Bakir Izetbegović:

Bakir Izetbegović je tako, gostujući u ramazanskom programu televizije Hayat, poslao zanimljivu poruku. Prenijet ćemo je u cijelosti i bez intervencija:

“Treba se suprotstaviti inflaciji, ako treba i zakonima, koja je dopustila nekvalitetne privatne fakultete. Vi kad auto registrujete, morate otići na kanal, provjeriti kočnice, ispušne gasove, daju vam jednu godinu da vozite, kroz godinu dana ponovo na kanal. Imate fakultete koji uopće nemaju sale, učionice, laboratorije, amfiteatre, profesora koji su u redovnom radnom odnosu. Sve je to neka improvizacija, po nekim potkrovljima štampaju se diplome, samo recite kog fakulteta hoćete. Država zbog toga pati, narod zbog toga pati. Teško je doći do znanja. Potrebne su godine i godine mukotrpnog napora da bi se došlo do znanja. Dakle, jedan starinski, tvrdi mukotrpni način u odnosu na učenje i moderne tehnologije. Ovo što sada imamo je destrukcija, jedno samozavaravanje naroda. To je jedan od glavnih problema u Bosni, problema Bošnjaka.”
Zašto je Bakir dosad šutio ,Znao je Bakir i ranije ovo,
Čampara je davno govorio o zapošljavanju i biranju na pozicije ljudi sa kupljenim Diplomama
sumirprimus

#60487 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

vidis ti koliko je to odsutno od reqlnosti ne zna ni za registraciju vozila :lol:
dembele

#60488 Re: SDA-All about

Post by dembele »

Tako je Bakire. Neće omladina da uči, hoće sve sa lahke strane. Što se ne ugledaju na Osmicu.
drag_gost

#60489 Re: SDA-All about

Post by drag_gost »

grozdana wrote: 20/04/2021 19:40 Diplome sa vikend fakulteta – zaposlenje na državne jasle !?
Nije mi jasno zašto je zatvorena tema o vikend fakultetima
Diploma za stečeno neznanje
Evo šta o diplomama sad kaže Bakir Izetbegović:

Bakir Izetbegović je tako, gostujući u ramazanskom programu televizije Hayat, poslao zanimljivu poruku. Prenijet ćemo je u cijelosti i bez intervencija:

“Treba se suprotstaviti inflaciji, ako treba i zakonima, koja je dopustila nekvalitetne privatne fakultete. Vi kad auto registrujete, morate otići na kanal, provjeriti kočnice, ispušne gasove, daju vam jednu godinu da vozite, kroz godinu dana ponovo na kanal. Imate fakultete koji uopće nemaju sale, učionice, laboratorije, amfiteatre, profesora koji su u redovnom radnom odnosu. Sve je to neka improvizacija, po nekim potkrovljima štampaju se diplome, samo recite kog fakulteta hoćete. Država zbog toga pati, narod zbog toga pati. Teško je doći do znanja. Potrebne su godine i godine mukotrpnog napora da bi se došlo do znanja. Dakle, jedan starinski, tvrdi mukotrpni način u odnosu na učenje i moderne tehnologije. Ovo što sada imamo je destrukcija, jedno samozavaravanje naroda. To je jedan od glavnih problema u Bosni, problema Bošnjaka.”
Zašto je Bakir dosad šutio ,Znao je Bakir i ranije ovo,
Čampara je davno govorio o zapošljavanju i biranju na pozicije ljudi sa kupljenim Diplomama
Kakve su ovo gluposti? Nikada lakse do znanja nije bilo doci.
made_in_sarajevo

#60490 Re: SDA-All about

Post by made_in_sarajevo »

Pa sta ocekivati od lika koji je spreman rat pokrenuti da zastiti svoj i jaranov dodikov kriminal, pljacku, unistavanje svega u drzavi. Sda je finansirala i finansira hejbet tih fakulteta i sad on naivna francuska sobarica.
Koliko je retartidan i bezobrazan govori i to da mrtav hladan izvali tesko je doci do znanja. Danas u haman 2022, frajer poslao auto u svemir eto zato, ukucas na youtube kako poroditi, jebati, kuhati, napraviti auto i ljudi u detalj sve objasne i ti kazes danas je tesko doci do znanja. Jest jadu od covjeka koji je zakuco u 95, ali nije zakuco kad treba opljackati svaku marku koju drzava ima.

Pusti se respiratora eno cetnika na vracama, fataj se puske u sda i ponesi 2000km da je platis, ali pozuri eto cetnika.

Cisto da znas jadu halala nema nikad. Posto si ti vjernik pajel, onda ces se dobro koprcati kad te budu spustali, a nema halala. Samo za energoinvest da ti ne halalim je dovoljno da patis na drugom svijeti jer si ti vjernik i vjerujes u to.
Last edited by made_in_sarajevo on 20/04/2021 19:53, edited 1 time in total.
sumirprimus

#60491 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

Kakav velikan, jedan od najvecih u istoriji bosne :lol:
hillbill

#60492 Re: SDA-All about

Post by hillbill »

samo svoju avliju pocistiti
jazzer

#60493 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

noviforumas wrote: 20/04/2021 19:32 Sta nam radi frajer :izet:
- Daleko je to. Imamo mi još dobro da se iznosamo sa ovom situacijom prije toga, da pokušamo riješiti neke stvari. Mislim da ćemo doći do vakcina, mislim da će se pokazati da je ova afera respiratori prenapuhana. Da će te sve stvari polako da splasnu. A onda ćemo imati brojke. Po tim brojkama će se pokazati da Novalićeva vlada uopšte nije radila loš posao. Naravno da je problem kada imate 13 hiljada ljudi koji su ostali bez posla. U Americi je 30 miliona ostalo bez posla, u Njemačkoj par miliona. Ne možete imati udar cunamija COVID-a a da neke štete ne pretrpite. Nije došlo do ekonomske agonije u ovoj zemlji, kako su govorili. Mi se nosimo s time. Nabavit ćemo vakcine. Riješit će se stvar. Mortalitet u Sarajevu recimo, gdje je najveći napad, je niži nego prosječno u Evropi. Zdravstveni sistem u Sarajevu je poput Evropskog, kaže Izetbegović.
Ne vjerujem u rat ali ako pukne prvi metak najmanji problem ce mu biti Dodik, BiH, cetnici.
88Sioux

#60494 Re: SDA-All about

Post by 88Sioux »

noviforumas wrote: 20/04/2021 19:32 Sta nam radi frajer :izet:
Wtf :shock:
drug_profi

#60495 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Ima pola godine da sam ja rekao da ako im se opasno zaljulja da ce dovesti stvari do samog rata. Jedino tako mogu ostati na vlasti.

A ne do im bog da mi neko uvali pusku u ruke. Trazio bih odmah i RB i dovoljno municije. Samo sto bi ostali iznenadjenih faca sta bih ja sa tim uradio.
meridiyan

#60496 Re: SDA-All about

Post by meridiyan »

Uspjeo je i opoziciju u manjem entitetu animirati.

Mozete kako hocete ali ne mozete dokle hocete!
Borenović traži prekid saradnje sa SDA

“Bakir Izetbegović je odavno prešao crvenu liniju i pozivam sve srpske stranke u zajedničkim institucijama BiH da obustave saradnju sa SDA i njihovim kadrovima dok Izetbegović ne stane sa ovakvim provokacijama. U suprotnom, jasno će biti da sve radi u dogovoru sa svojim BH koalicionim partnerima, da bi se ovakvim retorikom i dizanjem tenzija održali u političkom životu”, istakao je Borenović
putokaz1

#60497 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Šta fali rat
da oslobodimo što izgubismo dejtonom
hillbill

#60498 Re: SDA-All about

Post by hillbill »

made_in_sarajevo wrote: 20/04/2021 19:50 Pa sta ocekivati od lika koji je spreman rat pokrenuti da zastiti svoj i jaranov dodikov kriminal, pljacku, unistavanje svega u drzavi. Sda je finansirala i finansira hejbet tih fakulteta i sad on naivna francuska sobarica.
Koliko je retartidan i bezobrazan govori i to da mrtav hladan izvali tesko je doci do znanja. Danas u haman 2022, frajer poslao auto u svemir eto zato, ukucas na youtube kako poroditi, jebati, kuhati, napraviti auto i ljudi u detalj sve objasne i ti kazes danas je tesko doci do znanja. Jest jadu od covjeka koji je zakuco u 95, ali nije zakuco kad treba opljackati svaku marku koju drzava ima.

Pusti se respiratora eno cetnika na vracama, fataj se puske u sda i ponesi 2000km da je platis, ali pozuri eto cetnika.

Cisto da znas jadu halala nema nikad. Posto si ti vjernik pajel, onda ces se dobro koprcati kad te budu spustali, a nema halala. Samo za energoinvest da ti ne halalim je dovoljno da patis na drugom svijeti jer si ti vjernik i vjerujes u to.
pusti se toga halaliti.....kriminalce suditi treba...treba ga suditi sto je napravio drzavu koja zatvara bijedu za metar drva,a mega kriminalci u sudstvu,zdravstvu ,parlamentu i drugim institucujama su nedodirljiva bosnjacka inteligencija
hillbill

#60499 Re: SDA-All about

Post by hillbill »

meridiyan wrote: 20/04/2021 20:11 Uspjeo je i opoziciju u manjem entitetu animirati.

“Bakir Izetbegović je odavno prešao crvenu liniju i pozivam sve srpske stranke u zajedničkim institucijama BiH da obustave saradnju sa SDA i njihovim kadrovima dok Izetbegović ne stane sa ovakvim provokacijama. U suprotnom, jasno će biti da sve radi u dogovoru sa svojim BH koalicionim partnerima, da bi se ovakvim retorikom i dizanjem tenzija održali u političkom životu”, istakao je Borenović
imas ti sta pomesti.......pusti baketa svoima da polozi racune
meridiyan

#60500 Re: SDA-All about

Post by meridiyan »

hillbill wrote: 20/04/2021 20:18
meridiyan wrote: 20/04/2021 20:11 Uspjeo je i opoziciju u manjem entitetu animirati.

imas ti sta pomesti.......pusti baketa svoima da polozi racune
ma nemoj...profulo si fudbal
Post Reply