Nazalost ima.
European Superleague
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Crvena Tifoza
#901 Re: European Superleague
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#902 Re: European Superleague
FIFA organizuje takmičenje. Cije je takmičenje on odredjuje pravila. Ako pravilo kaze da igraci Real Madrida ne mogu igrati, nece igrati. Simple as that 
Ko nije registrovan u FIFA ne moze igrati, zali se vodovodu
Ko nije registrovan u FIFA ne moze igrati, zali se vodovodu
-
sumirprimus
#903 Re: European Superleague
Hoce ljudi vise love sto je legitimno. U modernom fudbalu.
Svi koji su podrzavali direktno i indirektno moderni fudbal format euro takmicenja sulude kupovine i navijanje za ove bogate klubove svakako ce podrzat i ovu nba ligu euro fudbala. Vole ljudi lijep fzdbal sta ces.
Sad kao nesto to, otpor, srce hoce povratak korijenima
Nista vratite se lokalnim klubovima
Svi koji su podrzavali direktno i indirektno moderni fudbal format euro takmicenja sulude kupovine i navijanje za ove bogate klubove svakako ce podrzat i ovu nba ligu euro fudbala. Vole ljudi lijep fzdbal sta ces.
Sad kao nesto to, otpor, srce hoce povratak korijenima
Nista vratite se lokalnim klubovima
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#904 Re: European Superleague
Al' pazi priču o "ako ovi nemaju da kupuju" i pandemiji, a već naredno ljeto Haland i Mbappe trebaju negdje
Nastala je ova priča mnogo prije nego je korona poharala sve svakako tako je pandemija irelevantna kao "uzrok" za Superligu.
Nestanak UEFA-e bi značio smrt fudbala u Bosni i Hercegovini npr, a kakva god da je naša liga u njoj su igrali Džeko i Modrić ako ništa. Apsolutno ne bi bilo potrebe da manji klubovi više postoje jer ne bi imali ni feninga. Kakva god UEFA bila (a nije dobra da se ne lažemo) onda ipak finansira saveze poput našeg pa eto imamo nekakav razlog da postojimo i pravimo igrače. Možda mi nismo najbolji primjer, ali recimo Srbija i Hrvatska jesu, a ista ova Superliga bi značila smrt i njihovog fudbala.
Šta god Pero srao, a dobro se nasrao i nalagao neku noć (od toga da nisu pozvali Bajern pa nadalje) jasno je da ga boli kurac za sve osim za njegov džep.
Ah da, zagarantovana mjesta ubijaju i ove veće lige ionako, zašto bi jedan Cagliari uopšte onda imao bilo kakvu školu fudbala i ulagao BILO ŠTA u fudbal? Da mu se Pero smiluje i baci koji euro?
Nastala je ova priča mnogo prije nego je korona poharala sve svakako tako je pandemija irelevantna kao "uzrok" za Superligu.
Nestanak UEFA-e bi značio smrt fudbala u Bosni i Hercegovini npr, a kakva god da je naša liga u njoj su igrali Džeko i Modrić ako ništa. Apsolutno ne bi bilo potrebe da manji klubovi više postoje jer ne bi imali ni feninga. Kakva god UEFA bila (a nije dobra da se ne lažemo) onda ipak finansira saveze poput našeg pa eto imamo nekakav razlog da postojimo i pravimo igrače. Možda mi nismo najbolji primjer, ali recimo Srbija i Hrvatska jesu, a ista ova Superliga bi značila smrt i njihovog fudbala.
Šta god Pero srao, a dobro se nasrao i nalagao neku noć (od toga da nisu pozvali Bajern pa nadalje) jasno je da ga boli kurac za sve osim za njegov džep.
Ah da, zagarantovana mjesta ubijaju i ove veće lige ionako, zašto bi jedan Cagliari uopšte onda imao bilo kakvu školu fudbala i ulagao BILO ŠTA u fudbal? Da mu se Pero smiluje i baci koji euro?
Last edited by Velkoski on 20/04/2021 18:56, edited 1 time in total.
- deogest
#905 Re: European Superleague
Koja ce repka zbog nekih tamo ljudjaka pohlephnih u FIFI naredit da im ne igra najbolji igrac i da time direktno ostete citavu naciju? Cisto zato sto nisu kao oni pare dobili. Jel tebi to nelogicno?Muhamed Đakmić wrote: ↑20/04/2021 18:47Ima jedna zemlja, fudbalski najmoćnija, koja ne pripada Evropskoj Uniji.deogest wrote: ↑20/04/2021 18:27Dakle nema osnova da se zabrani takmicenje, jos maloEU Antitrust has given the "okay" for the Super League. They see it as a legitimate and commercial operation. [La Stampa]
I pada prijetnja o zabrani igranja za repkama.
Jedini nacin da se ovo zaustavi i da se vrate u Ligu Prvaka je da UEFA dobije tih 7 milijardi i da se podjeli fino, da se top klubovima, pare tu i svi sretni.
A ovo igranje za reprezentacije je smiješno, pa ta zabrana je tako jednostavna za sprovesti da je to nevjerovatno. Fudbalski savez Švedske naredi da se ne poziva Ibrahimović jer igra za Milan koji je u Superligi. Nije mu zabranjeno nikakvom formalnom odlukom i kao takvo ne može ga niko oboriti, ali Ibrahimoviću nema igrati. Sve su članice podržale UEFA-u, većina će i to podržati za svoje dugoročno dobro, ili percipirano dugoročno dobro.
@omar little I meni sad pade na um kad sam već otkucao ovu repliku iznad![]()
Pa valjda repka igra za narod i naciju.
-
sumirprimus
#906 Re: European Superleague
Hehe cuj smrt naseg fudbala. Pa nas fudbal opstaje svskako velikim dijelom bez tih euro para.
Uostalom ja znam da moja sloboda nece nikad igrat super ligu ilii igrat u finalu lp. Bas me briga u kom ce formtu igrat.
Doduse ovi sto radije nose dresove tih llubova malo ce kmecat. I protestirat protiv pohlepe njihovih ljubimaca jelte hehe patnja
Uostalom ja znam da moja sloboda nece nikad igrat super ligu ilii igrat u finalu lp. Bas me briga u kom ce formtu igrat.
Doduse ovi sto radije nose dresove tih llubova malo ce kmecat. I protestirat protiv pohlepe njihovih ljubimaca jelte hehe patnja
- Muhamed Đakmić
#907 Re: European Superleague
Reprezentacija je čovječe predstavnik svog saveza. Ma gori sam ja što ti repliciram.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#908 Re: European Superleague
Na kakav način opstaje? Tavori na dnu lige trošeći Imamovićeve pare u pokušaju da dođe do Evrope i malo više napuni budžet.sumirprimus wrote: ↑20/04/2021 18:57 Hehe cuj smrt naseg fudbala. Pa nas fudbal opstaje svskako velikim dijelom bez tih euro para.
Bez toga može komotno da se ugasi svakako. Isto vrijedi i za sarajevske klubove.
-
omar little
#909 Re: European Superleague
taj jedan gore post vidjeh, totalno matrica gerrinog ogranicenog i limitiranog rezona i obrazovanja. ponasanje isto. odma ide na ignore.Muhamed Đakmić wrote: ↑20/04/2021 18:47
a, ja danas pisem jebicu da te pozdravi, a ti se vratio,
-
sumirprimus
#910 Re: European Superleague
Sto bi se gasili liga nikad uzbudljivija. Jos savezu manje para odlicno ,nek sad prave zgradu od 10 milki ili dominikovicu stadion od uefinih para 
Plus nema ni tih po miliona milion ovima koji namjeste ligu, taman cemo se iznivelisat, tri muhe, ovo je sve bolje
Plus nema ni tih po miliona milion ovima koji namjeste ligu, taman cemo se iznivelisat, tri muhe, ovo je sve bolje
Last edited by sumirprimus on 20/04/2021 19:04, edited 2 times in total.
- deogest
#911 Re: European Superleague
A savez je ispred naroda? Bi li se narod Engleske pobunio da im savez u repku ne pozove Stonesa, Sterlinga, Kanea i takve igrace i kao takvi nastupe na EP? Jel ti vidis sta pricas? Jesi li ti svjestan da to ne da nece proci, nego se o tome nece ni razmatrat, obicna suplja.Muhamed Đakmić wrote: ↑20/04/2021 19:00 Reprezentacija je čovječe predstavnik svog saveza. Ma gori sam ja što ti repliciram.
Pa sto ne zabrane Ligu Prvaka sad za utorak sljedeci? Zasto ne izbace Real Madrid, City i Chelsea i dodjele trofej PSG-u?
Sta mislis mogu li to uradit? Pero im rece neka probaju.
- Raigor Stonehoof
#912 Re: European Superleague
To je moguce, al niko nije levat da to i uradi. Haj Svedska, al zamisli Francusku reprezentaciju bez igraca iz ovih klubova?Muhamed Đakmić wrote: ↑20/04/2021 18:47Ima jedna zemlja, fudbalski najmoćnija, koja ne pripada Evropskoj Uniji.deogest wrote: ↑20/04/2021 18:27Dakle nema osnova da se zabrani takmicenje, jos maloEU Antitrust has given the "okay" for the Super League. They see it as a legitimate and commercial operation. [La Stampa]
I pada prijetnja o zabrani igranja za repkama.
Jedini nacin da se ovo zaustavi i da se vrate u Ligu Prvaka je da UEFA dobije tih 7 milijardi i da se podjeli fino, da se top klubovima, pare tu i svi sretni.
A ovo igranje za reprezentacije je smiješno, pa ta zabrana je tako jednostavna za sprovesti da je to nevjerovatno. Fudbalski savez Švedske naredi da se ne poziva Ibrahimović jer igra za Milan koji je u Superligi. Nije mu zabranjeno nikakvom formalnom odlukom i kao takvo ne može ga niko oboriti, ali Ibrahimoviću nema igrati. Sve su članice podržale UEFA-u, većina će i to podržati za svoje dugoročno dobro, ili percipirano dugoročno dobro.
A i igraci, hocel Hazard igrat za Villareal i reprezentaciju za 7 miliona, ili samo za Real za 25?
- nosara
- spinel_
#914 Re: European Superleague
deogest wrote: ↑20/04/2021 19:03A savez je ispred naroda? Bi li se narod Engleske pobunio da im savez u repku ne pozove Stonesa, Sterlinga, Kanea i takve igrace i kao takvi nastupe na EP? Jel ti vidis sta pricas? Jesi li ti svjestan da to ne da nece proci, nego se o tome nece ni razmatrat, obicna suplja.Muhamed Đakmić wrote: ↑20/04/2021 19:00 Reprezentacija je čovječe predstavnik svog saveza. Ma gori sam ja što ti repliciram.
Pa sto ne zabrane Ligu Prvaka sad za utorak sljedeci? Zasto ne izbace Real Madrid, City i Chelsea i dodjele trofej PSG-u?
Sta mislis mogu li to uradit? Pero im rece neka probaju.
Polako, sad u petak ce donijeti i tu odluku.
- deogest
#915 Re: European Superleague
Ne konta covjek, ili ne zeli kontat. Da mi je vidjet prvaka svijeta, Francusku, koja je izgubila vec finale Eura (koja ima moc i motivaciju za osvajanje i toga sad) bez Varanea, Mbappea, Dembelea, Griezmanna, Kantea, Rabiota.Raigor Stonehoof wrote: ↑20/04/2021 19:04To je moguce, al niko nije levat da to i uradi. Haj Svedska, al zamisli Francusku reprezentaciju bez igraca iz ovih klubova?Muhamed Đakmić wrote: ↑20/04/2021 18:47Ima jedna zemlja, fudbalski najmoćnija, koja ne pripada Evropskoj Uniji.
A i igraci, hocel Hazard igrat za Villareal i reprezentaciju za 7 miliona, ili samo za Real za 25?moze on bit patriota do neba, al pare su pare
-
sumirprimus
#916 Re: European Superleague
Samo nba liga euro fudbala i raspad uefe.
Ostali da se vrate amaterizmu, korijenima
Ostali da se vrate amaterizmu, korijenima
-
detroit-mercy
#917 Re: European Superleague
Da ne ulazimo u dublju diskusiju, radna dozvola se moze ponistiti u svakom trenutku i bez obrazlozenja, od svih tih viza i picki materina radna dozvola je na najtanjem ledu. Jaci ti je onaj migrantski papir nego radna dozvolaRaigor Stonehoof wrote: ↑20/04/2021 18:37Moze, iz opravdanog razlogadetroit-mercy wrote: ↑20/04/2021 17:48Kakve veze imaju ljudska prava i radne dozvole, eto apliciraj ti za radnu dozvolu u USA ili Njemackoj i zali se upravi prihoda na kresenje ljudskih pravaRaigor Stonehoof wrote: ↑20/04/2021 15:39 cuj nece im izdat radne dozvolepo kojem osnovu?
ljudska prava jos uvijek postoje.. Radna dozvola se moze ponistiti kad hoces.
Sta su fudbaleri ili klubovi lose uradili da bi im se dozvola ponistila? Prekrsili neki zakon?
-
Crvena Tifoza
#918 Re: European Superleague
Sta je slijedece?sumirprimus wrote: ↑20/04/2021 19:09 Samo nba liga euro fudbala i raspad uefe.
Ostali da se vrate amaterizmu, korijenima![]()
College football league
-
sumirprimus
#919 Re: European Superleague
Odlicno. Pogotovu za domace igrace mozda postanu i malo pametniji, sve bolje i boljeCrvena Tifoza wrote: ↑20/04/2021 19:16Sta je slijedece?sumirprimus wrote: ↑20/04/2021 19:09 Samo nba liga euro fudbala i raspad uefe.
College football leagueHajde, makar ce i fudbaleri onda na fakultet.
![]()
-
Crvena Tifoza
#920 Re: European Superleague
Treba ih preduhitriti sa ovom idejom.sumirprimus wrote: ↑20/04/2021 19:18Odlicno. Pogotovu za domace igrace mozda postanu i malo pametniji, sve bolje i boljeCrvena Tifoza wrote: ↑20/04/2021 19:16Sta je slijedece?sumirprimus wrote: ↑20/04/2021 19:09 Samo nba liga euro fudbala i raspad uefe.
College football leagueHajde, makar ce i fudbaleri onda na fakultet.
![]()
![]()
-
sumirprimus
#921 Re: European Superleague
I trenere poslat dosta je izjava tipa rezultqt je realan, sta je tu je. Igraci nisu ispostovali dogovor I nismo imali srece 
-
sumirprimus
#922 Re: European Superleague
Ajmo svi svi svi ko jedan ju neeevr vok aa loooon

- mousstapha
#923 Re: European Superleague
Ako svi ustraju na svojim odlukama, odnosno igraci ovih 12 klubova zaista ne mogu igrati za svoje reprezentacije, onda ce i evropsko i svjetsko prvenstvo trpiti gubitke. Sponzori i vlasnici tv prava su to platili ocekujuci tamo najbolje igrace i zvijezde. Ako toga ne bude, onda mogu traziti da im se smanji cijena onoga sto su kupili i na kraju svi dobijaju manje novca.
Ovo je naravno hipoteticki sve, ali generalno dosta se najavljuju neke odluke s kojima se ocekuje da ce druga strana ustupiti.
Nekako razimsljam kako su kljuc za ovu ligu engleski klubovi. Sta se bude desavalo sa njima, to ce odrediti dalji tok definitivno.
Ovo je naravno hipoteticki sve, ali generalno dosta se najavljuju neke odluke s kojima se ocekuje da ce druga strana ustupiti.
Nekako razimsljam kako su kljuc za ovu ligu engleski klubovi. Sta se bude desavalo sa njima, to ce odrediti dalji tok definitivno.
-
sumirprimus
#924 Re: European Superleague
Mes ke un euro futbol 
- Point.
#925 Re: European Superleague
Jarane, postaješ biti naporan. Je li iko Pereza i ostale tjerao da igračima daje nenormalno velike plate kad su ih kupovali? Je li ko tjerao Barcu da se rasipa novcem na neke Dembele, Griezmane, je li ko tjerao Agnellija da daje 30 miliona eura godišnje igraču koji ima 35 godina? Ko da su jedini oni koji gube novac u pandemiji.deogest wrote: ↑20/04/2021 12:45Ceferin: "To the Premier League clubs, come to your senses. Not out of love for football, I don’t imagine you have much of that, but out of respect for the people who bleed for the team, out of respect for the home of football." @sistoney67 via @City_Xtra #rmalivePoceo je moljakat advokat, al ga puse ovi.Ceferin to Premier League clubs behind Super League: "Gentlemen, you made a huge mistake. Some will say it is greed, others distain, arrogance... there is still time to change your mind. Everyone makes mistakes.” @RobHarris via @City_Xtra #rmalive![]()
Kralju, problem je novac, sit gladnog nikad ne moze razumijet. On bi da ostane sve isto do 2024 ali nije dao soluciju kako ce klubovi da placaju igrace uopste zbog ove situacije s pandemijom? Perez jucer rece da su najveci klubovi za samo godinu i po dana izgubili 5 000 000 000 eura. Nenormalna cifra.
@u-pet-deka, ne, nije istina, jucer Perez rece da je Boris Johnson reagirao onako jer su ga iz UEFE slagali da ce to zaustaviti Englesku ligu i da nece ni postojati vise Premiership, sto je apsolutni nonsens i laz.
Još jedna stvar koju ti ne kontaš je, osim novca, da se raja buni je zbog okvir zatvorenog tipa takmičenja, dakle bez ispadanja. Koji kurac je motiv i draž zatvorene lige, gdje znaš da ne možeš ispasti? Šta si se ufatio Pereza, te on ko da je Tito pa jedini u pravu. Ogromna većina fudbalskih bivših i sadašnjih radnika, trenera, fudbalera je protiv ovog nakaradnog sistema. Ali jok, Perez najpametniji.