NON PAPER
- manuchao91
#1276 Re: NON PAPER
jestel vidjeli ove sa hergbosna foruma.Ljudi bolesni ,po cijeli dan crtaju mape neke korisore do hrvatskim mjesta,u komentarima pisu sta ce nama bosnjacima dat a sta ce uzet sebe ahahaha koja bolesna skutorska gamad
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1277 Re: NON PAPER
hljeba i igara...
dotle nedze daaaalleeekooo, u zemlji snova...
zabrinute minKenske bojne...

DALEKO OD OČIJU JAVNOSTI
Pozadina Dodikovog skupa na Kozari: Priču o "mirnom razlazu" predstaviti kao stav svih stranaka
POTPREDSJEDNIK RS
Salkić: Iscrtavanje murala Mladiću se uklapa u politiku pritiska na Bošnjake
PROTEKLA 24 SATA
U BiH danas 722 novozaraženih i 86 preminulih od koronavirusa

- BHCluster
#1278 Re: NON PAPER
- Sanjarko
#1279 Re: NON PAPER
Pa reko sam ti da sisaju i nas i vas, cak i nasi sisaju, sisaju i narod, humanitarnu pomoc itd. Samo narod sisa onu stvar.sherbett wrote: ↑20/04/2021 13:11Ne razumijem ja vas nikoga tamoSanjarko wrote: ↑20/04/2021 11:38Sta mislis sto RS i Hrvati ostaju s nama u Bosni, s nama mrskim B*lijama. Ovo DMS uredzenje ide samo njima na ruku jer su se dobro uhljebili u svim institucijama i zakidaju jos na porezima i nas i drzavu, jos sisaju dvije s*se, i nasu i HR i SRB.
Juce neki zastupnik SP iz RS-a ako sam dobro upamtio stranku uzeo 29.000 km. Otisao lola u penziju, uzeo za to otpremninu, i nakon 4 dana se vratio iz penzije u tkz., zajednicke institucije opet kao zastupnik.
Zato ja kazem treba sve razj*bat.
A ne sisaju samo BiH, Hrvati recimo sisaju i nas, porezbe obveznike koji placamo porez i punimo proracun RH da bi ona mogla financirat bolnicu u Mostaru ciji direktor nasmrkan ko stoka koristi rijeci tipa "sazad"
Dok se nepuca ovdje i zbog nas dobro je bona.
- Sanjarko
#1280 Re: NON PAPER
Ja sam za radikalne poteze, a nisam radikal, valjda.
- General War
#1281 Re: NON PAPER
Koje vakcine salju, azru iz zenice ili raiffaizen?pici wrote: ↑20/04/2021 13:15 hljeba i igara...
DALEKO OD OČIJU JAVNOSTI
Pozadina Dodikovog skupa na Kozari: Priču o "mirnom razlazu" predstaviti kao stav svih stranakaPOTPREDSJEDNIK RS
Salkić: Iscrtavanje murala Mladiću se uklapa u politiku pritiska na Bošnjake
PROTEKLA 24 SATA
![]()
- GAU8
#1282 Re: NON PAPER
Sto je najgore, i ovog non-papera cemo se sa nostalgijom sjecati, obzirom kakvo razvlacenje pameti slijedi...
A naredne sedmice Non-Paper niko nece ni spominjati...
Svake senzacije se zasitimo za 3 dana
A naredne sedmice Non-Paper niko nece ni spominjati...
Svake senzacije se zasitimo za 3 dana
-
dust71000
#1283 Re: NON PAPER
I evo ga:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /210420090
Dugo smo ga čekali
Danima pišem da je ovo sljedeći Boookirov potez. Napamet ih znam više.
Dugo smo ga čekali
Last edited by dust71000 on 20/04/2021 14:18, edited 2 times in total.
- General War
#1284 Re: NON PAPER
I onda kazemo da nista ne rade, a rade...valja izmisliti dvije suplje afete makar sedmicno
-
detroit-mercy
#1286 Re: NON PAPER
Ispred trezora, eki, ono ce stat pred ljudedust71000 wrote: ↑20/04/2021 14:14 I evo ga:
Dugo smo ga čekali
-
detroit-mercy
-
detroit-mercy
#1288 Re: NON PAPER
Nasa cijela politika se je svela na neke blage reakcije i prijetnje iz prazne.MuaDib wrote: ↑19/04/2021 22:09 Djela političke garniture koju dominantno biraju Bošnjaci, uvjerila je evropske političke krugove da je Bosna i Hercegovina sredstvo a ne cilj.
Sredstvo da se dođe do političke, ekonomske i svake druge moći samoproglašene mladomuslimanske kasnije bošnjačke vladajuće kaste, i da je to od početka zvijezda vodilja protagonista bošnjačke politike. Dok su časni izuzeci koji su ozbiljno promišljali organizaciju države sklonjeni ili spletkama, ili propagandnim podmetanjima pa čak i likvidacijama krenuvši od Durakovića, Dizdarevića, Zulfikarpašića, Filipovića, Mahmutćehajića, Halilovića, Turajlića, donekle Silajdžića, Lagumdžije i uklanjanjem sa javne scene kompletnog nebošnjačkog državnog vrha Republike Bosne i Hercegovine nakon Daytona.
Smatram da nije kasno da se stvari vrate u realne okvire, ali da bi se to postiglo SDA se mora zbaciti s vlasti i maknuti iz polja političkog odlučivanja. Njena ponovna politička afirmacija i pobjeda na izborima na čelu s Bakirom Izetbegovićem otjerati će ovu zemlju u nestanak. Politika borbe za ovladavanjem institucijama, umjesto brobe za stabilne i efikasne institucije odvela je ovu zemlju u čorsokak i duboku političku krizu. Bojim se da će Evropa nad Bošnjacima krenuti da primjenjuje doktrinu šoka, jer ovo što danas vodi Bošnjake počelo je ugrožavati i Evropu. Sam odnos dominantno bošnjačke komponente vlasti spram pandemije mnogima dao za pravo da kažu pa ljudi ovi nas ugrožavaju, stvaraju covid geto u sred Evrope. Ili gledano očima diplomatije ovi su sve svalili na srpsko-hrvatski politički faktor, a u stvarnosti iako imaju sva ovlaštenja ne čine ništa.
I sad dolazi realpolitički prgamatizam na naplatu. Njih (Bošnjake) treba dobro uzdrmati i suočiti sa stvarnošću da ako nisu sami sebi bitni, drugima su još manje bitni, nebitni, bezvrijedni ljudi koji nežele da se brinu o sebi, ljudi koje vode obični klošari i koji se potpuno nezrelo ponašaju očekujući da drugi rješavaju njihove probleme. A da nesreća bude veća i ono malo trezvenih Bošnjaka je davno diglo ruke od ove zemlje i vladajuće politike u njoj, inteligencija je masovno otišla, mladi odlaze gradeći druge zemlje i privređujući u pola Evrope, uključujući i ovih dana omraženu Sloveniju. A fakat je da Bošnjaci ne žele da se suoče sa pogrešnom politikom i da su dovedeni u bezizlaznu situaciju, gdje se ne mogu kotarisati sopstvenog jarma, koji sebe štiti stalnim konfrontiranjem sa RS na jednoj i HDZ-om na drugoj strani.
Ova mene situacija podsjeća na narkomana, koji nije dobio potrebnu dozu narkotika, pa baulja ulicama, haustorima i hodnicima neiscrpno tražeči drogu, iako mu je zaista potrebno liječenje. Tako i ova lažna probosanska tačnije bošnjačka politika se ponaša poput narkomana jer nije dobila dozu blagonaklonosti, podrške i svojim fantazmama naklonjenog visokog predstavnika, pa baulja i traži krivce, umjedto da se suoči sama sa sobom i krene putem izliječenja.
Nažalost od izliječenja bošnjačke politike još dugo neće biti ništa, a iz ovoga sam siguran da će SDA izvući svoju korist, tezama bolje BiH sa tri izborne jednice nego raspadnuta BiH. I čak što više razmišljam ova priča i ide u tom smjeru da se loša politička odluka pokrije većom prijetnjom po politički opstanak BiH. Uz priču eto mi smo se borili do zadnjeg, ali u ovom svijetu kakav jeste bolje riješenje nismo mogli postići, a BiH je ponovo spašena od nestanka. Šuti vanjske se granice ostale, je*o unutrašnje međe.
Drugi po meni opasniji scenarij je analitika o Bošnjačkoj nacionalnoj državi Bosni, koja neodoljivo podsjeća na Tuđmanovu tezu da "Muslimanim treba ostaviti ono što se nekada zavalo povjesna zemljica Bosna. Nažalost u opskurnim bošnjačkim medijima se provlači teza Ferida Muhića da će BiH do 2030 godine nestati i da Bošnjaci moraju imati plan B. U tim kuloarima kruži teza koja je po meni itekako opasna a govori da ako se već Bosna treba raspast da Bošnjaci to trebaju naplatiti kompaktnom teritorijom, tako sto će Hrvatima dati Mostar za srednju Bosnu i Kupres, a Srbima Brčko za srpske općine u Federaciji (Glamoč, Grahovo i Drvar), plus zapadno krilo RS (Mrkonjić-Grad, Šipovo i Ribnik), kako bi se dobio koliko toliko kopaktan teritorij i saobračajna veza sa Krajinom, da ne bi Bošnjaci dobili svoju Gazu.
Iskreni bh patrioti bez obzira na naciju su budni i znaju da ovo ne valja kako se kreira tzv. probosanka politika i da oni nemaju snage izboriti se sa zaglušujućom probošnjačkom kakofonijom kako je izmišljeni FGR glavni neprijatelj Bošnjaka i put slijepaca koji Bošnjake vodi na novo klanje. Što je put u zatvaranje bošnjačke zajednice koja time gubi svoje saveznike. Primjer Sarajeva je diplomatima pokazao i rekao sve da je gubitak vlasti u samo jednom kantonu za SDA dovoljan razlog da viši nivoi pod njenom kontrolom opstruišu političke odluke, razvlašćuju kanton i da provode odmazdu nad političkim nesitomišljenicima, po cjenu narušavanja kvaliteta života svojih sugrađana.
Kada je pro BiH politika pokrenula i jednu inicijativu, akciju, izlobirala nesto, sve se svodi na komentarisanje sta je rekao Vucic, sta je rekao Milanovic, isto koke kad krenu kokodakat. I sto je najinteresantnije, dobar dio likova je prihvatio narativ kokodakanja a ne trazenja odgovornosti.
Respiratori i vaccine su bili savrsen nacin da se pokaze da si spreman da odgovoris na krizne situacije, da stvari drzis pod kontrolom, da imas visok stepen organizovanosti i sl. Kako je uradnjeno, posljedice vidimo svaki dan 80-90 mrtvih.
I onda neki kazu, vratiti cemo Ustav Republike BiH, ko ce ga vratiti, ova garniture ljudi, dugo nisam cuo bolje zajebancije.
- General War
#1289 Re: NON PAPER
Ono sto je Bake rekao da ce prvi stat pred genocidase, jel to dobro ili lose po nas? 
-
detroit-mercy
#1290 Re: NON PAPER
Bake ne smije pred Seku stat a da stane pred genocidase 
- BHCluster
#1291 Re: NON PAPER
Ja bih genocidase platio da iscenirajo nesto samo da ode.General War wrote: ↑20/04/2021 14:41 Ono sto je Bake rekao da ce prvi stat pred genocidase, jel to dobro ili lose po nas?![]()
-
detroit-mercy
#1292 Re: NON PAPER
Taj film neces da gledasBHCluster wrote: ↑20/04/2021 14:43Ja bih genocidase platio da iscenirajo nesto samo da ode.General War wrote: ↑20/04/2021 14:41 Ono sto je Bake rekao da ce prvi stat pred genocidase, jel to dobro ili lose po nas?![]()
- BHCluster
#1293 Re: NON PAPER
Sacekaj dok iftari pa prisjeti sta je rekao, odmaH ide demant.detroit-mercy wrote: ↑20/04/2021 14:45Taj film neces da gledasBHCluster wrote: ↑20/04/2021 14:43Ja bih genocidase platio da iscenirajo nesto samo da ode.General War wrote: ↑20/04/2021 14:41 Ono sto je Bake rekao da ce prvi stat pred genocidase, jel to dobro ili lose po nas?![]()
![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1294 Re: NON PAPER
LIDER SDA
Izetbegović: Stat ću pred ljude ako dođe do rata, radije bih umro nego da genocidaši zavladaju dijelom BiH
PISALA AMBASADORIMA
Ministrica Turković dala instrukcije kako postupati s "non paperima"
samo udarajte a nOrod gine od korone, bando hostaplerska...OPASNE NAMJERE
Dodik: Stvoreni uslovi za razgovore o budućnosti BiH
PROTEKLA 24 SATA
- sinuhe
#1295 Re: NON PAPER
Ne znam da je neka godisnjica danas Bakire. Otkud to, kako to 
-
Johnny_x
#1296 Re: NON PAPER
Ovi sto zagovaraju razlaz, interesuje me samo kako bi mogli familiji pogledati u oci i stranackim kolegama, svi oni rade u drzavnim institucijama, raspadom drzave ukida se i njihovo radno mjesto, rs bi pored nezavisnosti dobila i nekih 10 000 novih ljudi na birou.
-
sha_ba
- Sanjarko
#1298 Re: NON PAPER
- Hank Paldum
#1299 Re: NON PAPER
I idemo opet, pripremi odgovarajući GIF da opravdaš svoje ublehepici wrote: ↑20/04/2021 15:56LIDER SDA
Izetbegović: Stat ću pred ljude ako dođe do rata, radije bih umro nego da genocidaši zavladaju dijelom BiH![]()
![]()
![]()
![]()
PISALA AMBASADORIMA
Ministrica Turković dala instrukcije kako postupati s "non paperima"samo udarajte a nOrod gine od korone, bando hostaplerska...OPASNE NAMJERE
Dodik: Stvoreni uslovi za razgovore o budućnosti BiH
PROTEKLA 24 SATA
Na konferenciji je govorio i predsjednik Naše stranke Predrag Kojović. On smatra da bi najveća opasnost mogla proisteći iz eventualnog potcjenjivanja ovog dokumenta.
"U jednom trenutku i Mein Kampf Adolfa Hitlera funkcionisao je kao "non paper". Dogovor Tuđmana i Miloševića o podjeli Bosne i Hercegovine u Karađorđevu je također bio "non paper". Radi se o opasnim fantazijama ludaka. Zato je neophodan internacionalni pritisak da svi lideri zemalja EU, pogotovo onih koje su članice Vijeća za provedbu mira u BiH, izađu i jasno kažu šta misle o ovom dokumentu. Vrijeme je da EU pokaže da li je ujedinjuju i neke vrijednosti ili samo geografija i ekonomija. Također je neophodno i da NATO izađe s jasnim stavom u vezi s promjenama granica na Balkanu“, rekao je on.
Kojović je također "non paper" okarakterizirao i kao eho dugogodišnje politike koju u BiH provode Milorad Dodik i Dragan Čović.
-
dust71000
#1300 Re: NON PAPER
Ako Baketu na trezor ugrade točkove računa li se da vozi oklopni transporter ?