European Superleague
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- nosara
- nosara
- MarlboroGold
#803 Re: European Superleague
Smrad Florentino Perez je itekako i sam kriv za nastalu situaciju što se tiče novca koji nedostaje. On je prvi počeo sa Galacticosima i mega transferima i platama, pa su se tek kasnije pojavili Abramovič i drugi.
-
u-pet-deka
#804 Re: European Superleague
deogest wrote: ↑20/04/2021 13:19 FIFA ga moze samo dudlat. Sto ne izbace klubove iz LP? Kako to da ce se 27og odigrati polufinale? Oni ce nesto zabranit, ko da oni odlucuju sve zivo.![]()
Upravo zbog takvog stava trebaju da napuste sva njihova takmicenja. I kasnije ce ostali klubovi (kad vide kakav novac se tu vrti, kolika je gledanost) moliti da budu primljeni.
Živim u zemlji u kojoj najviše dva posto prati italijansku i špansku ligu. Engleska liga je daleko najdominantnija. Njemačka liga je popularnija od talijanske ili španske. Tako da problem Real Madrida, Juventusa, Barcelone je jer su u nekom prevodu "cigani".
- nosara
#805 Re: European Superleague
Debili hoce da skrate utakmice. Uvode nova pravila. Cirkusanti.
- geralt
#806 Re: European Superleague
Finansijski temelj fudbala su i dalje Hans iz Minhena, John iz Newcastla i Pablo iz Sevilje. Ako oni odbace ovu ideju, tu je kraj, nece ih moci zamijeniti ni Azijatima ni Amerikancima. Deutsche Telecom sponzorise Bayern zato sto njihove musterije gledaju Bayern. Nece odjednom poceti sponzorisati Tottenham zato sto on igra u ligi sa boljim klubovima.madner wrote: ↑20/04/2021 08:13 Ostale lige ce postatu razvojne lige Superlige. Kao sto Bayern Njemacku koristi da vidi valja li ko pa ga kupi.
Sto se tice prihoda, TV prava. Trenutni sistem podjele je socijalisticki, manji savezi, manji klubovi dobiju vise nego sto im pripada. Sa ovim, ocekujem da ce budzeti biti znatno znatno veci.
Lokalni prihodi su tu manje bitni, ova liga ce igrati na svjetske prihode.
- Logovan
#807 Re: European Superleague
Nemoj tako, on spašava fudbal. Godinama ne spava razmišljajući kako će spasiti fudbal. Osijedio je od brige.MarlboroGold wrote: ↑20/04/2021 13:23 Smrad Florentino Perez je itekako i sam kriv za nastalu situaciju što se tiče novca koji nedostaje. On je prvi počeo sa Galacticosima i mega transferima i platama, pa su se tek kasnije pojavili Abramovič i drugi.
- Raigor Stonehoof
#808 Re: European Superleague
Meni su smijesni ovi koji misle da se Super liga moze zaustavit 
cuj ovog amaterski klubovi
amaterski klubovi koji ce moc ponudit bez problema 3x vecu platu svakom igracu iz "profesionalnih" klubova
apsolutno mi je svejedno sta ce na kraju bit, slabo pratim LP, slabo cu pratit i ovo, al mi se povraca od ovih nekih prica o romantizmu. Fudbal je sport, ganjaju ljudi loptu, drugi ljudi placaju da ih gledaju kako ganjaju tu loptu (i na kraju uvijek pobijedi Njemacka
) nema tu nekih umobolnih konstrukcija kakve pojedini prosipaju.
Sta je lose u tome sto ce sudija imat mikrofon? Sta je lose u tome, ako se naprave izmjene na bolje? Bojite se promjena? Prilagodi se ili umri, vazda bilo.
amaterski klubovi koji ce moc ponudit bez problema 3x vecu platu svakom igracu iz "profesionalnih" klubova
apsolutno mi je svejedno sta ce na kraju bit, slabo pratim LP, slabo cu pratit i ovo, al mi se povraca od ovih nekih prica o romantizmu. Fudbal je sport, ganjaju ljudi loptu, drugi ljudi placaju da ih gledaju kako ganjaju tu loptu (i na kraju uvijek pobijedi Njemacka
Sta je lose u tome sto ce sudija imat mikrofon? Sta je lose u tome, ako se naprave izmjene na bolje? Bojite se promjena? Prilagodi se ili umri, vazda bilo.
- Kikibombona
#809 Re: European Superleague
Jedino rjesenje je uvesti saleri kap kao u NBA.darius_maximus wrote: ↑20/04/2021 12:44Ovo je jedino "pravo" rješenje.
Još samo ubijediti igrače, agente, agencije, navijače, itd. i sve 5.
Nažalost, ovo se neće više nikada desiti, jer je Pandorina kutija davno otvorena.
Da bi bilo najbolje da postoje limiti, itd. da, ali se to kosi s "otvorenim" kapitalizmom.
Kako ćeš ti reći npr. Mbappeu da ne smije zarađivati 300 miliona godišnje?
Ima i ovaj pristup sto mana, pogotovo u globaliziranom društvu, ali je najmanje "krivo" rješenje.
Šteta što ovo možeš mačku o rep okačiti.
Neka Real plati Mbape 500 miliona, ali to znaci da nece imati za ostale igrace i da ce pored njega igrati juniori.
- darius_maximus
#810 Re: European Superleague
Ja rekoh da razumijem te priče i da bi bilo fino da se malo spusti lopta.u-pet-deka wrote: ↑20/04/2021 13:05Zakon. Jer taj koji to radi ide goli otok u prdekanu na 50 godina. Tako treba. Zamisli pet godina prdekane za brzo jurcanje od 10km/h preko limita pa bi ti ja rekao kako bi svi fino vozili. Koji raj na zemlji.darius_maximus wrote: ↑20/04/2021 13:00Bez svjetskih ograničenja, zakona i dogovora, to sve pada u vodu.u-pet-deka wrote: ↑20/04/2021 12:51
Vrlo lagano ponuda Mbappeu socijala drug ili igraj za ovu svoticu i budi sretan, biraj, ako ne natrag u Afriku pa glođi šećernu trsku i ganjaj antilope.
Lako je te priče pričati sada kada nema para.
Kada opet dođe bum, kada se budu milijarde vrtile u svjetskom fudbalu, ko će spriječiti nekoga da mu ponudi 500 miliona?
Tako smo i došli do ovoga.
Međutim, ovo je totalna glupost, jer su u pitanju radnici u privatnoj firmi.
Čovjek hoće platu toliku i toliku, kao i u svakoj firmi.
Direktor će mu ili dati platu ili ovaj ide u drugu firmu.
Zamisli Mbappe vidi da npr. DiMaria prima 100 miliona u PSG-u, on samo 10 miliona.
Naravno da će i on onda reći da hoće barem 120 miliona.
Ne možeš zabraniti, osim ako se svi tako ne dogovore, a to je skoro nemoguće.
-
u-pet-deka
- deogest
#812 Re: European Superleague
Kako ce to bosnjo shvatit kome je vrhunac otic u kladionicu, ispusit cigaru i salit 5-6 soljica kafe na dan?Raigor Stonehoof wrote: ↑20/04/2021 13:28 Meni su smijesni ovi koji misle da se Super liga moze zaustavit
amaterski klubovi koji ce moc ponudit bez problema 3x vecu platu svakom igracu iz "profesionalnih" klubova![]()
apsolutno mi je svejedno sta ce na kraju bit, slabo pratim LP, slabo cu pratit i ovo, al mi se povraca od ovih nekih prica o romantizmu. Fudbal je sport, ganjaju ljudi loptu, drugi ljudi placaju da ih gledaju kako ganjaju tu loptu (i na kraju uvijek pobijedi Njemacka) nema tu nekih umobolnih konstrukcija kakve pojedini prosipaju.
Cuj Romantika. Jest, dok imas platit racune- onda nestaje polako ta romantika.
-
u-pet-deka
#813 Re: European Superleague
Treba fudbal stvariti pod nacionalizaciju. Dobra stara vremena. Mir i sloboda. Ne ovo 'sloboda na papiru' a u biti gledaj. Do podne lopte treniraj od podne druga smjena fabrika ili vojska. Vikendom utakmica. Za nardo igrati a ne novce.darius_maximus wrote: ↑20/04/2021 13:28Ja rekoh da razumijem te priče i da bi bilo fino da se malo spusti lopta.u-pet-deka wrote: ↑20/04/2021 13:05Zakon. Jer taj koji to radi ide goli otok u prdekanu na 50 godina. Tako treba. Zamisli pet godina prdekane za brzo jurcanje od 10km/h preko limita pa bi ti ja rekao kako bi svi fino vozili. Koji raj na zemlji.darius_maximus wrote: ↑20/04/2021 13:00
Bez svjetskih ograničenja, zakona i dogovora, to sve pada u vodu.
Lako je te priče pričati sada kada nema para.
Kada opet dođe bum, kada se budu milijarde vrtile u svjetskom fudbalu, ko će spriječiti nekoga da mu ponudi 500 miliona?
Tako smo i došli do ovoga.
Međutim, ovo je totalna glupost, jer su u pitanju radnici u privatnoj firmi.
Čovjek hoće platu toliku i toliku, kao i u svakoj firmi.
Direktor će mu ili dati platu ili ovaj ide u drugu firmu.
Zamisli Mbappe vidi da npr. DiMaria prima 100 miliona u PSG-u, on samo 10 miliona.
Naravno da će i on onda reći da hoće barem 120 miliona.
Ne možeš zabraniti, osim ako se svi tako ne dogovore, a to je skoro nemoguće.
Last edited by u-pet-deka on 20/04/2021 13:31, edited 1 time in total.
- Logovan
#814 Re: European Superleague
De ponovi još koji put to oko računa i romantike haha 
- deogest
#815 Re: European Superleague
Pa zato sto okrecu na romantiku, a toga nema vec 20 godina. Javio se lafo Beckham da prica o tome.
Samo jos treba Figo da se javi, da show bude potpun!
- darius_maximus
#816 Re: European Superleague
Ne pratim NBA, ali čujem i tamo svako malo "superekipe" se formiraju.Kikibombona wrote: ↑20/04/2021 13:28
Jedino rjesenje je uvesti saleri kap kao u NBA.
Neka Real plati Mbape 500 miliona, ali to znaci da nece imati za ostale igrace i da ce pored njega igrati juniori.
Na neki način se to opet desi.
Plus, šta ako dio troškova finansira npr. Nike, kao što je za Neymara ja mislim svojevremeno.
Da ima dva vrhunska igrača u npr. Barceloni za svoj marketing.
Imaš tu i problem motivacije i koliko je to fer.
Npr. da igrači dostignu određeni plafon (npr. igraju za 10 miliona u Realu) i šta onda?
Ne možeš napredovati s platom, drugi klubovi su popunjeni igračima i onda se fudbal pretvori u pravi posao.
Onda gledaš da neko ko nije dobar kao ti zarađuje iste pare i kontaš, što se ja onda toliko trudim itd.
U suštini što se dešava i u toj NBA, koliko čujem.
Je li ono Harden sada isforsirao trade lošim igrama i kurcoboljom?
Da tako izgleda i fudbal?
- ruud
#817 Re: European Superleague
ko zna, možda nam se dopadnu novi 'standardi' toliko da fudbal kakav poznajemo vrlo brzo ode u zaborav.
- emigrazione
#818 Re: European Superleague
Ja ne znam uopste zbog cega ova tema, stranice se pisu o necemu sto se nas ne dotice, osim ako je u pitanju cinjenica da će za sirotinju kao što smo mi sada biti daleko manje love od UEFA-e, ali to niko ne spominje naravno koga bili kurac za to...bitno je sta kazu Perez i Figo 
-
MUNAFIK
#819 Re: European Superleague
Kako kaze kolega forumas... To sto mi mislimo da je dobro i sto je nama interesantno novim generacijama nije... Dakle prilagodi sve tiktok debilima... Jer eto kazu tamo su pare...u-pet-deka wrote: ↑20/04/2021 13:29Idiot od osobine. Treba ga u prdekanu dati dok ne krepa ili iznimku napraviti pa po kratkom postupku, kao u doba Franka.
Ljudi zive u nekim iluzijama...
Isto kao neki dan slusam pricu na igralistu neka djeca pricaju ko je popularniji Merlin ili Jala... Po youtube pregledima jala ispada Tito za merlina, ali u stvarnom svijetu Merlin puni kosevo i dva dana zaredom ako treba, a Jala dom mladih za djecu sa roditeljima.
Sve navijaca sto znam protive se ovoj super ligi, ovi sto procaju o parama i nekakvim paravima malo su zasljepljeni pa ne vide, sto bi se reklo, šumu od drveta...
Prilagodjavati stvari generacijama koje se programiraju na bazi 15 sekundi mahanja guzovima pred kamerom u svojoj sobi, je pogresno i smisjesno je da to iko brani.
- nosara
- nosara
- nosara
- nosara
#823 Re: European Superleague
Ovo ce pokrenuti revoluciju, barem na ostrvu. Mogli bi se strani vlasnici zadeverat o sebi. 
- nosara
- deogest