European Superleague

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Podržavate li formiranje Super Lige

Da
34
16%
Ne
150
69%
Svejedno mi je
32
15%

Total votes: 216

deogest

#526 Re: European Superleague

Post by deogest »

MUNAFIK wrote: 19/04/2021 18:09
deogest wrote: 19/04/2021 18:04 Zanimljivo, kad nema neko odgovor na argumente, onda pocinje standardno pitanje o godistu. Kad se sjetim koliko se pisalo, kao bjezi ova djeca, pocela za Barcelonu navijat od Ronaldinha, prije nisu znali za klub. :lol:

Pa moralo se poceti od nekad lol. A sad ta djeca imaju minimalno 25 godina, zamisli. Leti vrijeme. 8-) :lol:
:-)

Jos samo reci da svi oni koji su protiv idiotarija koje prodaje TIK TOK su ustvari metuzalemi koji su protiv napretka ljudske rase i zakucaj za danas.
Nemam neko misljenje o Tik-Toku, ne koristim ga. Ali sam svjestan da donosi ogroman novac, i da ljudi vjerovao ili ne uzimaju milione dolara na takvoj "gluposti". Ako je neko u stanju da se na taj nacin obogati, sta ja mogu nego da skinem kapu?
breba

#527 Re: European Superleague

Post by breba »

A kad u superligu uvedu četvrtine da mogu vise reklama ugurati i ko zna kakve izmjene pravila radi bolje zarade. Dobićemo i dvije verzije sporta :-D
tovarish

#528 Re: European Superleague

Post by tovarish »

Ako ih izbace iz nacionalnih prvenstava, možda i propadne ova superliga. U suprotnom, teško.

Drugo, neki spominju da će ovi oeganizovati svoje nacionalno takmičenje. A kako će to izvesti? Da Betis, Bilbao, Sevilja i Sosijedad krenu za njima, dobiju mrvice i ne igraju evropska takmičenja. Ili će za njih organizovati superligu za siromašne.
tovarish

#529 Re: European Superleague

Post by tovarish »

breba wrote: 19/04/2021 18:12 A kad u superligu uvedu četvrtine da mogu vise reklama ugurati i ko zna kakve izmjene pravila radi bolje zarade. Dobićemo i dvije verzije sporta :-D
I time out. I chear ledaersice da zabavljaju publiku.
Romanista 101%

#530 Re: European Superleague

Post by Romanista 101% »

Jel iko primjetio da je Mourinho danas dobio otkaz? :D
breba

#531 Re: European Superleague

Post by breba »

tovarish wrote: 19/04/2021 18:13
breba wrote: 19/04/2021 18:12 A kad u superligu uvedu četvrtine da mogu vise reklama ugurati i ko zna kakve izmjene pravila radi bolje zarade. Dobićemo i dvije verzije sporta :-D
I J-Lo half-time show na svakoj utakmici. :mrgreen:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#532 Re: European Superleague

Post by izvrsni direktor »

Moze li folklor ako neko od nasih kad udje?
tovarish

#533 Re: European Superleague

Post by tovarish »

breba wrote: 19/04/2021 18:17
I J-Lo half-time show na svakoj utakmici. :mrgreen:
Ko će njoj otkinuti grudnjak da ispadne mema?
tovarish

#534 Re: European Superleague

Post by tovarish »

izvrsni direktor wrote: 19/04/2021 18:18
Moze li folklor ako neko od nasih kad udje?
Imaju i španci i italijani svoj folklor, tako da ne beri brigu zbog toga.
breba

#535 Re: European Superleague

Post by breba »

Navijanje, radi lakše komunikacije, će biti ograničeno na "Defence, Defence" i seven nation army rif.
swanfilter

#536 Re: European Superleague

Post by swanfilter »

Ova ce liga propasti samo u slucaju bojkota navijaca doticnih klubova ...
jeza u ledja

#537 Re: European Superleague

Post by jeza u ledja »

tovarish wrote: 19/04/2021 18:12 Ako ih izbace iz nacionalnih prvenstava, možda i propadne ova superliga. U suprotnom, teško.

Drugo, neki spominju da će ovi oeganizovati svoje nacionalno takmičenje. A kako će to izvesti? Da Betis, Bilbao, Sevilja i Sosijedad krenu za njima, dobiju mrvice i ne igraju evropska takmičenja. Ili će za njih organizovati superligu za siromašne.
Boli vlasnike kurac za nacionalnim prvenstvima. Cak i ako ih ostave, oni ce ta prvenstva igrati sa rezervnim sastavima. Nemaju nikakvog razloga da ih igraju.

Slicno vazi za reprezentacije. Ovi bi klubovi bi najradije da ne moraju slati igrace da igraju utakmice reprezentacija.

Druga je stvar da li bi igraci htjeli igrati u takvom sistemu. Mnogi naravno bi, ali mislim da bi im mnogo teze palo neigranje u nacionalnim timovima. Isto tako navijaci, nisam potpuno siguran da bi punili stadione svaku utakmicu Superlige, ali nisam vise siguran ni koliko vlasnicima znace puni stadioni. :-)

U sustini, dok se ne stane sa davanjem ovolikog uticaja najbogatijim timovima i njihovim parama, ovakva ce se prica povlaciti.
jeza u ledja

#538 Re: European Superleague

Post by jeza u ledja »

swanfilter wrote: 19/04/2021 18:24 Ova ce liga propasti samo u slucaju bojkota navijaca doticnih klubova ...
Kojih, onih u Sangaju, Los Angelesu i Dubaiju?
spinel_

#539 Re: European Superleague

Post by spinel_ »

Po meni, bolje bi bilo da su napravili Superligu ali koja bi trajala mjesec dana i u kojem bi se dobio taj prvak prvaka superlige.
Znaci ovih 12 klubova bi za 30 dana odigrali grupnu fazu pa zatim na ispadanje do finala.
Ovo sto su oni formirali svoju ligu koja bi trajala citavu sezonu mi je besmislica bez obzira kakvo ko misljenje imao o tome. Jer sta ce npr Arsenal u toj ligi raditi? Nakon 5-6 kola ce biti zakucani za dno i koji je njihov cilj daljeg ucestvovanja osim sto ce ostali nabijati gol razliku na njima. Ako sam skontao 20 klubova bi igralo u 2 grupe po 10. I prvih 5 bi islo dalje. Sta ce ovi ostali sto su zakucani na dnu. Koji je njihov cilj :? Igrat ce onako utakmice bez ikakvog smisla jer niti mogu dalje a niti mogu ispati. Potpuna besmislica kao i regularni dio NBA jer ima dosta viska utakmica.
Dakle, ja nisam 100% protivnik ovoga ali o ovom cijelosezonskom formatu NE. Nek u toku godine nadju jedan mjesec u kojem bi sve zavrsili. Mozda na kraju prvenstva
Last edited by spinel_ on 19/04/2021 18:30, edited 1 time in total.
Logovan

#540 Re: European Superleague

Post by Logovan »

Image
:mrgreen: :oops:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#541 Re: European Superleague

Post by Velkoski »

jeza u ledja wrote: 19/04/2021 18:25
tovarish wrote: 19/04/2021 18:12 Ako ih izbace iz nacionalnih prvenstava, možda i propadne ova superliga. U suprotnom, teško.

Boli vlasnike kurac za nacionalnim prvenstvima. Cak i ako ih ostave, oni ce ta prvenstva igrati sa rezervnim sastavima. Nemaju nikakvog razloga da ih igraju.

Slicno vazi za reprezentacije. Ovi bi klubovi bi najradije da ne moraju slati igrace da igraju utakmice reprezentacija.

Druga je stvar da li bi igraci htjeli igrati u takvom sistemu. Mnogi naravno bi, ali mislim da bi im mnogo teze palo neigranje u nacionalnim timovima. Isto tako navijaci, nisam potpuno siguran da bi punili stadione svaku utakmicu Superlige, ali nisam vise siguran ni koliko vlasnicima znace puni stadioni. :-)

U sustini, dok se ne stane sa davanjem ovolikog uticaja najbogatijim timovima i njihovim parama, ovakva ce se prica povlaciti.
Znače itekako.

Znaš da je španski savez slao klubovima dopise da navijače trpaju na tribine prema kojim su okrenute kamere :D

Godišnje ulaznice su također ogroman priliv novca + shopovi itd. Ako umre "hype" u Evropi onda je sve to za kurac, mogu komotno onda preći u te kineske lige.

Mislim da je fudbal previše bitan Evropljanima da bi ovo sve tek tako prošlo. Možda nekad u budućnosti, ali danas sigurno ne.
Billy The Pljuc

#542 Re: European Superleague

Post by Billy The Pljuc »

Kao što napisah na početku teme, ista su to govna i nema se radi čega birati strana. Onog momenta kad su klubovi počeli davati suludo velike sume novca "zvijezdama" tad je fudbal zvanično umro. Naravno da niko nije vrijedan tolikih para i čini mi se da je Di Maria upravo rekao isto, znači svi su govna, od igrača, klubova i fudbalskih organizacija. Naravno i potpuno je razumljivo da klubovi ne mogu pratiti trend suludo visokih primanja većine igrača i ostatka osoblja koje prate jednu fudbalsku ekipu, naravno i da krovne fudbalske organizacije uzimaju ogroman novac od kojeg klubovi dobiju samo djelić i da se to istima ne sviđa.

Ni sa organizacijom CL, EL i evo najavljenom nakom trećom ligom ja iskreno nisam sretan i zadovoljan, jaz između klubova i zemalja je sve veći i veći i sasvim je evidentno da ćemo jednog dana moći opet vidjeti klubove poput Steaue ili CZ na krovu Evrope su svedene na nulu, nije da im je i prije bilo mnogo lakše ali bilo je moguće. Kao što napisah ni sa CL a ni sa nekom superligom mi to više nećemo moći vidjeti. Činjenica jeste da su kalendari timova pretrpani i kad na to još dodamo sulude kalendare nacionalnih timova dobijemo na kraju ovo što imamo sada. Ne jednom sam gledao vrhunske ekipe u kombinovanom sastavu kako odmaraju najbolje igrače i naravno nema ni sportskog naboja niti kvalitete u takvim utakmicama a u krajnjem slučaju navijači dođu i napune stadion bez obzira o kojem se takmičenju radilo i pri tome plate masno za isto. Još gore mi je bilo za vidjeti kad ekipe nastupe u najjačem sastavu od kojeg možda samo golman ima želju za igrom i rezultatom dok ostale na terenu boli kurac.

OK, ako je cilj "najvećima" napraviti nešto poput NBA onda aferim, isti sam prestao da pratim ima godina jer je sve manje više show u kojem uglavnom sve živo na terenu i pokraj njega zaboli za rezultat tj. pobjedu, malo bude naboja u doigravanju i to je to, usudio bih se reći da se u tom takmičenju uglavnom pobjednik već zna unaprijed. Znam da će me ispljuvati sad mnogo veći zaljubljenici u NBA od mene ali od sezone u kojoj je Dallas uzeo titulu ja imam takav utisak.

U svakom slučaju oni koji će ostati najviše pogođeni svim ovim promjenama su navijači, ja iskreno nemam namjeru biti dijelom te nove "navijačke kulture" na koju se evidentno računa, tu mislim prije svega na preskupo plaćanje gledanja sportskih događaja ovog tipa. Pošto sam odrastao u sistemu gdje je sve još imalo neku romantiku od najnižih nivoa fudbalskih takmičenja, pa se nastupalo a i gledale utakmice od opštinskih, regionalnih i republičkih liga pa sve do najvišeg razreda takmičenja uključujući i evropska, malo mi je suludo pomisliti da će se barem ova najelitnija takmičenja moći pratiti bez velikih finansijskih troškova. Meni se lako prebaciti na staro, sjesti u auto ili prošetati do nekog minornog sportskog događaja pa sa dvije kesice košpa ispratiti isto uz obaveznu galamu i zajebanciju, naravno ako nam život ponovno pruži šansu za istim.

Ako bude sve u redu onda se svi mi moramo pomiriti da nećemo više biti u prilici otići u ZG ili BG i gledati neku "vrhunsku" ekipu na djelu i po meni odgovornost za isto snose svi, od igrača, klubova i organizacija. Što se mene lično tiče nek se jebu svi.
tovarish

#543 Re: European Superleague

Post by tovarish »

Velkoski wrote: 19/04/2021 18:30

Znače itekako.

Znaš da je španski savez slao klubovima dopise da navijače trpaju na tribine prema kojim su okrenute kamere :D

Godišnje ulaznice su također ogroman priliv novca + shopovi itd. Ako umre "hype" u Evropi onda je sve to za kurac, mogu komotno onda preći u te kineske lige.

Mislim da je fudbal previše bitan Evropljanima da bi ovo sve tek tako prošlo. Možda nekad u budućnosti, ali danas sigurno ne.
Plus pare od tv prava i sponzora. Neigranje nacionalnih prvenstava znači mnogo manje pare. Izgubio bi se onnaj plus kojeg su planirali sa superligom.

Jedino što mislim da nemaju pravnu osnovu da ih izbace.
ANamelessGhoul

#544 Re: European Superleague

Post by ANamelessGhoul »

Ko god podrzava ovo je jednostavno idiot
swanfilter

#545 Re: European Superleague

Post by swanfilter »

swanfilter wrote: 19/04/2021 18:24 Ova ce liga propasti samo u slucaju bojkota navijaca doticnih klubova ...
Kojih, onih u Sangaju, Los Angelesu i Dubaiju?
Onih sto dolaze na tribine svaku utakmicu. A onda nece ni TV kuce prenositi takve događaje i zavrsice na Eurosport kanalu.

E, sad, ako ce Morgan natjerati vlasnike klubova da oni vuceraju ekipe po USA i Aziji, neka vide na sta su spali ...
jeza u ledja

#546 Re: European Superleague

Post by jeza u ledja »

Velkoski wrote: 19/04/2021 18:30 Znače itekako.

Ah, pa jednostavno preneses klub negdje drugo,, recimo u Dubai ili Moskvu, i rijesen problem. :run:
Romanista 101%

#547 Re: European Superleague

Post by Romanista 101% »

Logovan wrote: 19/04/2021 18:29 Image
:mrgreen: :oops:

:lol: :thumbup:
spinel_

#548 Re: European Superleague

Post by spinel_ »

Selektor Norveske objasnio :izet:
"Agnelli je bio vođa cijele ove ideje godinama unazad. A zašto? Koji je vrag Juventus uopšte dio te lige kada su ga posljednjih godina iz Lige prvaka izbacivali Lyon, Porto i Ajax. Šta oni hoće tu? A tek Tottenham i Arsenal. Pa oni nisu ni među 30 najboljih klubova Evrope trenutno", kategoričan je bio Sobakken.
Mea_parvitas

#549 Re: European Superleague

Post by Mea_parvitas »

Mislim da je ovo samo nacin da se iskamci jos vise para od Uefe, neke nove preraspodjele novca i uzimanja vise kolaca za sebe, jer ce Uefa sada napraviti dodatne ustupke za ove najjace i svi ce biti veseli i sretni, jer je k'o fol fudbal pobijedio.
deogest

#550 Re: European Superleague

Post by deogest »

Mea_parvitas wrote: 19/04/2021 18:46 Mislim da je ovo samo nacin da se iskamci jos vise para od Uefe, neke nove preraspodjele novca i uzimanja vise kolaca za sebe, jer ce Uefa sada napraviti dodatne ustupke za ove najjace i svi ce biti veseli i sretni, jer je k'o fol fudbal pobijedio.
Pogresno mislis. Himna izradjena vec. Lopta takodjer. Nema zakona na svijetu koji ce to da zaustavi. Zar mislis da bi official statement bio od strane svakog kluba da se samo zayebavaju? Kad potpises s bankom i amerikancima ugovor, nema zayebancije.
Post Reply