European Superleague
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Iker C
#476 Re: European Superleague
Bas ce biti zanimljivo svake sedmice gledati derbi. Po meni draz fudbala je da npr Sparta Prag iznenadi Arsenal ili da se ceka april i dueli u polufinale u LP. Npr Euroligu u kosarci ne gledam jer svako malo igraju jake ekipe medjusobno, i otprilike znas koji je odnos snaga izmedju njih.
-
Iker C
#477 Re: European Superleague
Bas ce biti zanimljivo svake sedmice gledati derbi. Po meni draz fudbala je da npr Sparta Prag iznenadi Arsenal ili da se ceka april i dueli u polufinale u LP. Npr Euroligu u kosarci ne gledam jer svako malo igraju jake ekipe medjusobno, i otprilike znas koji je odnos snaga izmedju njih.
- deogest
#478 Re: European Superleague
Propast ce ako ti ne budes gledao a Dinamo Zagreb se pobunio
Nece biti takmicenja na svijetu koji je gledaniji. Ni SP, ni EP, ni Olimpijada. Zna Pero sta radi.
Nece biti takmicenja na svijetu koji je gledaniji. Ni SP, ni EP, ni Olimpijada. Zna Pero sta radi.
- van Basten
#479 Re: European Superleague
Ja sam iznenadjen da je Bayern odjebao superligu u startu. Koliko godinama unazad seru po fifa i uefa ocekivao sam da ce rumeni biti uz rame Peresu i druzini.
Njihovo distanciranje mi daje vjeru da ovaj projekat nema buducnost. Svabo je to, vjerujem da su sve iskalkulisali 15 godina unaprijed
Njihovo distanciranje mi daje vjeru da ovaj projekat nema buducnost. Svabo je to, vjerujem da su sve iskalkulisali 15 godina unaprijed
-
invincible1921
#480 Re: European Superleague
Nema pojma sta radi...izgubit ce se svaki smisao nakon par godina i podvice rep i trazit pregovore...slobodno spasi post pa me citiraj
-
Sydnor
#481 Re: European Superleague
Za 3 godine kad Tottenham u odnosu na njih bude ono što su oni u odnosu na Mainz i Köln dopuzat će na koljenima i pitat kome treba popušit da ih puste u ligu.van Basten wrote: ↑19/04/2021 17:20 Ja sam iznenadjen da je Bayern odjebao superligu u startu. Koliko godinama unazad seru po fifa i uefa ocekivao sam da ce rumeni biti uz rame Peresu i druzini.
- avetinja
#482 Re: European Superleague
darius_maximus wrote: ↑19/04/2021 17:04 U većini slučajeva je svakako tako.
Ne znam pamti li iko sezonu u kojoj Bayern, recimo, nije osigurao Ligu prvaka.
Što onda ne bi igrali Super League u kojoj im je mjesto 100% osigurano?
Ista stvari važi i za Real, Barcu, Atletico, itd.
U većini slučajeva će igrati Evropu, tako da komotno mogu igrati i Super League, fuck it.
Meni je Super League samo Liga prvaka i učesnici su manje-više isti kao i do sada.
Ovdje je meni jedina razlika što neće biti posrednika u vidu UEFA-e i pretpostavljam da se zato prašina digla.
Nije se niko zabrinuo zbog Sheffield Uniteda, nego je neko skontao da će ostati bez para.
A što se tiče izlaska iz nacionalnih liga, itd.
Jaz je u većini liga već ogroman, da se ne lažemo.
U Njemačkoj će što valja (i što hoće da igra u reprezentaciji) uglavnom kupiti Bayern.
U Španiji će najveće igrače pokupovati Real, Barca i Atletico, neće Granada.
Nisam baš siguran šta će se npr. Real Sociedadu plaho promijeniti u čitavom setupu.
Jedino će moći skuplje prodavati igrače Realu i Barci, od toga kupiti igrača u npr. Južnoj Americi i ciklus će se nastaviti.
Gledaoci dolaze i sada u Njemačkoj, iako se 99% zna ko će biti prvak.
Dolaze i u 2. i u 3. ligi. To ima veze s organizacijom i domaćim fudbalskim savezom.
Stadioni su uređeni, možeš šta pojesti i popiti, dovesti djecu, ljudi tu lokalno počinju trenirati fudbal, itd.
Pitaš za šta se igra?
Galacticosi su više izgubili trofeja nego što su ih uzeli.
Vazda će biti iznenađenja i Leicestera.
Taman će se dovoljno prostora ostaviti za underdogs i slične priče.
Underdogs ljudi vole, samo ne vole sirotinju.
Stvar je u tome što je ovo liga za bogate gazde. Evo prvi navijači Liverpoola se bune. Dobit ćeš nekoliko ekstremno bogatih timova i neće biti Leicestera, osim ako to ne bude zarad kladionice. Milan ne može nekoliko godina da izbori Ligu šampiona i sada bi ušao u kolo da se namlati para i stvori monopol, dok će Atalanta, Napoli, Roma koja su kvalitetniji od njih u zadnjih nekoliko sezona ispaštati i to samo zato što nisu dio velike priče. Oni će igrati to svoje takmičenje bez obzira na sve i nacionalna liga će ispaštati zbog toga. Nemam više živaca objašnjavati čemu ovo vodi, jer se svakako ponavljam. Ko hoće da podržava, neka podržava. Ja nikada neću.
-
Iker C
#483 Re: European Superleague
Ovo smece od lige ce gledati samo kladionicari, pri cemu ce brojati brojeve kornera i zutih kartona. Bas kao sto u Evroligi u kosarci brojeve poene pojedinih kosarkasa i automatski prebacuju cim im kosarkas prebaci zacrtanu granicu.
- deogest
#484 Re: European Superleague
Jedva cekam kad ih ovi velikani ocerupaju i uzmu im sve igrace ko sto oni rade po Bundesligi jer ce od njih svi imat 20 puta vece prihode.Sydnor wrote: ↑19/04/2021 17:22Za 3 godine kad Tottenham u odnosu na njih bude ono što su oni u odnosu na Mainz i Köln dopuzat će na koljenima i pitat kome treba popušit da ih puste u ligu.van Basten wrote: ↑19/04/2021 17:20 Ja sam iznenadjen da je Bayern odjebao superligu u startu. Koliko godinama unazad seru po fifa i uefa ocekivao sam da ce rumeni biti uz rame Peresu i druzini.
Tipa Lewa ima 12M u Bayernu- Real ponudi 24M, a njima isto pofino cisto da prodisu. Sve i jedan igrac bolji ce da ih napusti i nikad nece imati prednost u transferima.
Zato ce Bayern definitivno uci u tu Ligu, kao i PSG, i to mnogo brze nego sto neki to misle.
- jeza u ledja
#485 Re: European Superleague
Koliko je tebi godina?deogest wrote: ↑19/04/2021 17:28Jedva cekam kad ih ovi velikani ocerupaju i uzmu im sve igrace ko sto oni rade po Bundesligi jer ce od njih svi imat 20 puta vece prihode.Sydnor wrote: ↑19/04/2021 17:22Za 3 godine kad Tottenham u odnosu na njih bude ono što su oni u odnosu na Mainz i Köln dopuzat će na koljenima i pitat kome treba popušit da ih puste u ligu.van Basten wrote: ↑19/04/2021 17:20 Ja sam iznenadjen da je Bayern odjebao superligu u startu. Koliko godinama unazad seru po fifa i uefa ocekivao sam da ce rumeni biti uz rame Peresu i druzini.
Tipa Lewa ima 12M u Bayernu- Real ponudi 24M, a njima isto pofino cisto da prodisu. Sve i jedan igrac bolji ce da ih napusti i nikad nece imati prednost u transferima.
Zato ce Bayern definitivno uci u tu Ligu, kao i PSG, i to mnogo brze nego sto neki to misle.
- Sanjarko
#486 Re: European Superleague
Separatisti 
- deogest
#487 Re: European Superleague
Aja ovih nostalgicara, napisao sam gore vec koliko.
Prosto sam napisao, Lewu uzeo kao primjer i najboljeg igraca.
Bi li ti da si Neymar pristao igrat s Eibarom finale Lp i igrat za ‘kikiriki’ a znas sve s loptom?
Prosto sam napisao, Lewu uzeo kao primjer i najboljeg igraca.
Bi li ti da si Neymar pristao igrat s Eibarom finale Lp i igrat za ‘kikiriki’ a znas sve s loptom?
-
MUNAFIK
#488 Re: European Superleague
Oni koji porede stvaranje LP prije 70tak godina sa ovom 'super ligom' su neki jako zaglupljeni ljudi koji ne vide dalje od nosa.
Kreiranje LP je je bio nastavak cijelog sistema nacionalnih liga tako da se najbolji u tij sezoni takmice sa najboljima iz drugih zemalja, iza svega toga stoji cijeli sistem takmicenja, napredovanja i borbe kroz sezone i sezone, a sta je ovo?
Ovo je zloupotreba godina i godina truda i ulaganja u klubove koje sad kapitalisti kupuju i onda ih prodaju u nekakvoj super ligi napravljenoj samo za te bogate... Bez sistema, bez takmicenja, bez hostorije bez ocega... Ovo je cista kradja bogatog nasljedja gradjenog godinama da bi se zaradilo para...
Kreiranje LP je je bio nastavak cijelog sistema nacionalnih liga tako da se najbolji u tij sezoni takmice sa najboljima iz drugih zemalja, iza svega toga stoji cijeli sistem takmicenja, napredovanja i borbe kroz sezone i sezone, a sta je ovo?
Ovo je zloupotreba godina i godina truda i ulaganja u klubove koje sad kapitalisti kupuju i onda ih prodaju u nekakvoj super ligi napravljenoj samo za te bogate... Bez sistema, bez takmicenja, bez hostorije bez ocega... Ovo je cista kradja bogatog nasljedja gradjenog godinama da bi se zaradilo para...
- skafiskafsnjak
#489 Re: European Superleague
Nema ni 15jeza u ledja wrote: ↑19/04/2021 17:29Koliko je tebi godina?deogest wrote: ↑19/04/2021 17:28Jedva cekam kad ih ovi velikani ocerupaju i uzmu im sve igrace ko sto oni rade po Bundesligi jer ce od njih svi imat 20 puta vece prihode.
Zato ce Bayern definitivno uci u tu Ligu, kao i PSG, i to mnogo brze nego sto neki to misle.![]()
- Logovan
#490 Re: European Superleague
Prvi govna, drugi govna na kvadrat.Osim_13 wrote: ↑19/04/2021 16:42 Biti na strani:
A) UEFA/FIFA bande sa principima rada Platini/Blatter koja neopisivo podsjeća na ranjenog borca Asima Sarajlića. FFP cirkus, afere sa Mundijalima sa Katarom kao vrhuncem.
B) Biznis lešinara o kojima je sve već rečeno na ovih xy stranica.
Tako da - svejedno mi je. Fudbal je mrtav svakako.
Koliko god ja bio protiv Super lige, možda ovo izađe dobro na kraju u neku ruku. Oni se prebace u Super ligu, izbace ih iz nacionalnih prvenstava, a onda Sevilla, Valencia, Everton, Roma, itd, dolaze do izražaja.
Super liga će jedno vrijeme biti zanimljiva i privlačna, ali možda nakon nekog vremena opadne interes, ne samo od strane navijača, nego i od igrača. Svakih par dana derbi, svake sedmice Real - Manchester United, Barcelona - Juventus, itd.
Vjerovatno ću pogledati tu i tamo neku utakmicu Super lige, ali da mi je bezveze, bezveze mi je.
- deogest
#491 Re: European Superleague
Cuj ovih "metuzalema", joj di su ona vremena kad je Ronaldo debeli pijan trenirao i vozao sviju.
A tek Zico sta je radio? Mi na plocniku, bambuca, Tito nam predsjednik. Milina.
Nije sve prije bolje- nego ste vi omatorili pa vam se ne da ustat iz kreveta.
Kako ovo covjeku koji voli gledat dobre ekipe, jedva ceka utorak i srijedu da pogleda Real Madrid- United, moze biti lose? Pa zivi bili i vidjeli, pa se citiramo onda za jedno godinu dana da vidite koliko ste bili u krivu.

Nije sve prije bolje- nego ste vi omatorili pa vam se ne da ustat iz kreveta.
Kako ovo covjeku koji voli gledat dobre ekipe, jedva ceka utorak i srijedu da pogleda Real Madrid- United, moze biti lose? Pa zivi bili i vidjeli, pa se citiramo onda za jedno godinu dana da vidite koliko ste bili u krivu.
-
MUNAFIK
#492 Re: European Superleague
I nisam shvatio...
Hipoteticki da UEFA ovo sve dozvoljava...
Da li ovi klubovi koji igraju super ligu žele da igraju i Ligu prvaka ili oni svoljno napjstaju LP i idu u ovu novu ligu?
I još jedna stvar da li obi žele da ugraju i dalje nacionalne lige?
Ponavljam ovo je hipoteticki da im UEFA dozvoljava sve... Sta ovi klubovi žele?
Da li ovi klubovi koji igraju super ligu žele da igraju i Ligu prvaka ili oni svoljno napjstaju LP i idu u ovu novu ligu?
- MarlboroGold
#493 Re: European Superleague
Ovaj deogest isto kao da slušam nekog tipičnog američkog kapitalistu. Nema to veze sa nostalgijom. Ti druže ne vidiš šta je pravi problem u ovome svemu.
Pravi put za fudbal je kad se formira balans između onog šta vlasnici žele (profit) i šta navijači žele. Velika većina navijača ne želi plastično takmičenje u kojem nikad niko neće moći ispasti i koje će klubovi osnivači igrati svake godine. Nema tu neke posebne želje, naboja, emocija i slično. Nema tu neizvjesnosti, straha od ispadanja, straha da se možda nećeš kvalifikovati za LP itd. jer znaš da je od naredne sezone restart takmičenja i idemo opet isto. To je sranje samo takvo.
Bolja i ovakva UEFA i FIFA nego to sranje od lige.
Pravi put za fudbal je kad se formira balans između onog šta vlasnici žele (profit) i šta navijači žele. Velika većina navijača ne želi plastično takmičenje u kojem nikad niko neće moći ispasti i koje će klubovi osnivači igrati svake godine. Nema tu neke posebne želje, naboja, emocija i slično. Nema tu neizvjesnosti, straha od ispadanja, straha da se možda nećeš kvalifikovati za LP itd. jer znaš da je od naredne sezone restart takmičenja i idemo opet isto. To je sranje samo takvo.
Bolja i ovakva UEFA i FIFA nego to sranje od lige.
Last edited by MarlboroGold on 19/04/2021 17:40, edited 1 time in total.
- Haris.ba
#494 Re: European Superleague
Žele da sami se tale sa parama između sebe, a ne da to radi uefa koja plus mora i ostalima da daje.MUNAFIK wrote: ↑19/04/2021 17:37 I nisam shvatio...
Teško je reći šta će biti sa nacionalnim ligama. Saznaće se u narednim danima. Ako uefa pritisne da se izbace, osnovaće oni svoje nacionalne lige.
Last edited by Haris.ba on 19/04/2021 17:40, edited 1 time in total.
-
MUNAFIK
#495 Re: European Superleague
Ma ti nemas pojma sta je sport i takmicenje i borba za plasman...deogest wrote: ↑19/04/2021 17:36 Cuj ovih "metuzalema", joj di su ona vremena kad je Ronaldo debeli pijan trenirao i vozao sviju.A tek Zico sta je radio? Mi na plocniku, bambuca, Tito nam predsjednik. Milina.
![]()
![]()
Nije sve prije bolje- nego ste vi omatorili pa vam se ne da ustat iz kreveta.![]()
Kako ovo covjeku koji voli gledat dobre ekipe, jedva ceka utorak i srijedu da pogleda Real Madrid- United, moze biti lose? Pa zivi bili i vidjeli, pa se citiramo onda za jedno godinu dana da vidite koliko ste bili u krivu.![]()
![]()
Car dobrog derbija je i u tome sto se ne igra svake sedmice... Sve u zivotu sto vrijedi i sto je slatko ne desava se cesto kolko god ti bogati kapitalisti lagali marketingom drugacije...
-
MUNAFIK
#496 Re: European Superleague
Znaci oni zele da igraju nacionalne lige ali napustaju ligu prvaka?Haris.ba wrote: ↑19/04/2021 17:39Žele da sami se tale sa parama između sebe, a ne da to radi uefa koja plus mora i ostalima da daje.MUNAFIK wrote: ↑19/04/2021 17:37 I nisam shvatio...
Teško je reći šta će biti sa nacionalnim ligama. Saznaće se u narednim danima. Ako uefa pritisne da se izbace, osnovaće oni svoje nacionalne lige.
- Grean
#497 Re: European Superleague
Samo ignorisanje ovakvih besmislica. Neka je sami sebi igraju.
- madner
#498 Re: European Superleague
Amerika ovako funkcionise, tako da nade o propasti nisu previse realne. Liga koja ce imati najbolje talente i ugovore ce sigurno dominirati.
- Haris.ba
#499 Re: European Superleague
Izgleda da je tako.
Ali, romantika, tradicija, navijači, grb, krv, suza....
Last edited by Haris.ba on 19/04/2021 17:43, edited 1 time in total.
-
Sydnor
#500 Re: European Superleague
Kažem, nisam za Superligu ali jesam za to da se kojekakvim Blatterima i Ćefinima napokon stane u kraj i da pokažu da nisu nedodirljivi.
Trenutno svu fudbalsku moć drže u svojim rukama, SP prodaju ko na pijaci i šute o sranju koje se dešava u Kataru gdje je već 6500 ljudi izgubilo život gradeći infrastrukturu za SP u nehumanim uslovima.
E pa dosta je više i njihovog zuluma.
Trenutno svu fudbalsku moć drže u svojim rukama, SP prodaju ko na pijaci i šute o sranju koje se dešava u Kataru gdje je već 6500 ljudi izgubilo život gradeći infrastrukturu za SP u nehumanim uslovima.
E pa dosta je više i njihovog zuluma.