Ono sto ostaje nejasno je sto i dalje zele igrati sa west hamom koji se sere po njima. Evo stvorili su priliku da igraju sami izmedu sebe od jutra do sumraka....sto ce im west ham??Sydnor wrote: ↑19/04/2021 16:10 Man Utd, Chelsea, Arsenal, Liverpool su timovi koji desetljecima ulažu u fudbal, u marketing, u fudbalere, u širenje branda, u razvoj fudbala kakav jest danas i onda se neko sere po njima poput West Hama i sličnih klubova koji na njihov račun uzimaju strašne pare za prosječnost. Pa onda Liverpool poput Arsenala par godina padne u rezultatsku krizu i ne može prismrdit LP dok tamo na komunističkim krhotinama od stadiona i zaleđenom travnjaku igraju Bate I Lokomotiva Moskva. Daj ba. Bilo je pitanje vremena kad će oni skontat da zaslužuju veći dio kolača i kada će ga uzet sebi.
Nije da mi je drago da se fudbal amerikanizira ali volio bih da istraju u ovome samo da se korumpirana FIFA i UEFA napuše velikog konjskog debelog kurca.
European Superleague
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
palermo
#451 Re: European Superleague
-
invincible1921
#452 Re: European Superleague
Vecina vas koji podrzavate super ligu se ili pravite ili jeste slijepi...
Da je ovo rasprava o novom formatu LP ili EL la
hajd..
Ljudi dragi jel vi shvatate da je ovo promjena za 180 samog sporta, menataliteta i svega? Bar se to zahtjjeva od ljudi..
Niko je navija za zelju ili sarajevo ili barnli
jer su najjaci, nego ih voli iz 101 drugof razloga od kojih bar 90 nisu iskljucivo fudbalski.
Nba i Nfl nisu sporttske lige to je ZABAVA! Znaci po vama je isto ko kad ti ja kupim samsung umjesto LG i kad vam kupim dres sarajeva a vi navijate za zelju ?
Da je ovo rasprava o novom formatu LP ili EL la
hajd..
Ljudi dragi jel vi shvatate da je ovo promjena za 180 samog sporta, menataliteta i svega? Bar se to zahtjjeva od ljudi..
Niko je navija za zelju ili sarajevo ili barnli
jer su najjaci, nego ih voli iz 101 drugof razloga od kojih bar 90 nisu iskljucivo fudbalski.
Nba i Nfl nisu sporttske lige to je ZABAVA! Znaci po vama je isto ko kad ti ja kupim samsung umjesto LG i kad vam kupim dres sarajeva a vi navijate za zelju ?
- darius_maximus
#453 Re: European Superleague
Uspješniji - više trofeja, više gledalaca, više para.avetinja wrote: ↑19/04/2021 16:14Šta znači uspješniji? Kako će manji klubovi opstati?darius_maximus wrote: ↑19/04/2021 16:02 Možeš ti voliti i ubuduće, samo će "projekti" biti usjpešniji, kao što su očito bili i u prošlosti.
A, Željo i Sarajevo trenutno kolektivno imaju toliko navijača da mogu dvije tribine napuniti i to za derbi.
Nisi shvatio poentu moga komentara. Stvar je u tome da bi neko ko dolazi iz siromašne zemlje prije trebao podržati opciju gdje opet koliko-toliko postoji mogućnost da i oni manji ostvare neki uspjeh, nego da se sprovede potpuni monopol. Ali, dobro, poštujem svačije mišljenje. Ne možemo svi isto razmišljati.
Koji manji klubovi? Naši ili engleski?
Za naš (ne) uspjeh je uglavnom kriv naš savez, naš lopovluk (kolektivni) i nacionalni ključevi.
Zbog toga je liga srozana, gladalaca ni na mapi, a pare se prose okolo.
Nije meni neki šejh iz Manchestera kriv što je moja liga ovakva.
Engleski će se snaći.
Imaju sistem, imaju gledaoce i takmičit će se u nekoj ligi.
Ta liga će imati neki trofej i neki kup i tako.
- spinel_
#454 Re: European Superleague
@vaučer de nam anketu.
Jeste li za.. da ili ne
Jeste li za.. da ili ne
- avetinja
#455 Re: European Superleague
Sve to što navodiš je monopol, jer će samo određeni imati gledaoce, pare i trofeje.darius_maximus wrote: ↑19/04/2021 16:27 Uspješniji - više trofeja, više gledalaca, više para.
Za naš (ne) uspjeh je uglavnom kriv naš savez, naš lopovluk (kolektivni) i nacionalni ključevi.
Engleski će se snaći.
Mislio sam na strane klubove.
Lige neće imati smisla, jer će ovi bogati imati mjesto u svojoj ligi bez obzira na konačni poredak. Za šta onda igrati? Da ne govorim da će zaraditi novca da im niko neće moći opepeliti, osim ako se ne odluče za marifetluke i kladionicu, a to bi mogao biti taj američki show.
Po meni je najbolji kompromis, tj. da izađu iz nacionalnih liga i igraju tu svoju, a da ovamo manji klubovi dobiju šansu za titulu. Najbolje tako. Ko hoće da gleda sve te silne zvijezde, neka gleda Super ligu. Ovi manji klubovi će se boriti za titulu u nacionalnoj ligi i tu će liga oživjeti, jer će dosta više gedalaca biti na tribinama nego do sada, pogotovo u Italiji. Jedino to bi dovelo do neke ravnoteže i pravde.
-
Trappist
#456 Re: European Superleague
NIkad tezi izbor u historiji fudbala, podrzati eufa i fifa mafiju ili mafiju vlasnika bogatih klubova 
- Leopard_SA
#457 Re: European Superleague
Ovo boldirano je najveći problem. Pogotovo ukoliko se počne igrati Superliga protiv najboljih kluba Europe, a on ogromne pare potrošio na dovođenje Ronalda dok za neke druge pozicije koje su mnogo potrebnije nije doveo pojačanja. Od njega je ovo baš čudan potezrelativno84 wrote: ↑19/04/2021 15:39 Dobar ali i tu bi popusili finale![]()
![]()
Agnelli od dolaska previse gleda sve kroz pare tako da gg jbtga.
A ovo kmecanje Ceferina je posebna prica, zao njemu igre dusa draga nije se na vrijeme ugradio.
Inače, iako sam protiv ove Superlige, ovdje je stvar samo da se od dva zla bira manje, elitna liga pojedinih klubova ili UEFA sa svim svojim manama
-
Piaty
#458 Re: European Superleague
Ovo kao da normalnog covjeka pitaju: za koga navijas, za Ameriku ili Rusiju?
Nek umre fudbal! Ko ga j...!
Nek umre fudbal! Ko ga j...!
- vaučer
- Osim_13
#460 Re: European Superleague
Biti na strani:
A) UEFA/FIFA bande sa principima rada Platini/Blatter koja neopisivo podsjeća na ranjenog borca Asima Sarajlića. FFP cirkus, afere sa Mundijalima sa Katarom kao vrhuncem.
B) Biznis lešinara o kojima je sve već rečeno na ovih xy stranica.
Tako da - svejedno mi je. Fudbal je mrtav svakako.
A) UEFA/FIFA bande sa principima rada Platini/Blatter koja neopisivo podsjeća na ranjenog borca Asima Sarajlića. FFP cirkus, afere sa Mundijalima sa Katarom kao vrhuncem.
-
Piaty
#461 Re: European Superleague
Sve istoOsim_13 wrote: ↑19/04/2021 16:42 Biti na strani:
- deogest
#462 Re: European Superleague
Sto mene licno zaboli quita koliko ko uzme para, ne idu meni i ne dajem ja. Ja hocu da gledam kvalitet i zabavu. Superliga to omogucava.
Uefa- sami su krivi. Imali su GODINE da nesto mijenjaju i sad usla voda u usi.
Uefa- sami su krivi. Imali su GODINE da nesto mijenjaju i sad usla voda u usi.
Last edited by deogest on 19/04/2021 16:45, edited 1 time in total.
-
silver_testelone
#463 Re: European Superleague
Ja se sjećam da su se rasprave vodile SK vs Arena ovdje na forumu, išli ljudi u banoviće zbog toga. Puno više ljudi bilo za SK jer prenose engleze gdje ima više top klubova. Sad ovi najbolji klubovi skontali da se zbog njih i gleda fudbal pa pokušavaju da iskoriste, a da li će uspjeti, vidjećemo.
Po meni UEFA i dalje drži sve u svojim rukama, samo je pitanje da li imaju muda da budu agresivni i da ostanu bez djela zarade, bar privremeno. Ako sad krenu praviti kompromise, ovo će za 10 godina biti realnost.
- deogest
#464 Re: European Superleague
Za 10 , bolan pocinje u augustu.silver_testelone wrote: ↑19/04/2021 16:45Ja se sjećam da su se rasprave vodile SK vs Arena ovdje na forumu, išli ljudi u banoviće zbog toga. Puno više ljudi bilo za SK jer prenose engleze gdje ima više top klubova. Sad ovi najbolji klubovi skontali da se zbog njih i gleda fudbal pa pokušavaju da iskoriste, a da li će uspjeti, vidjećemo.
Po meni UEFA i dalje drži sve u svojim rukama, samo je pitanje da li imaju muda da budu agresivni i da ostanu bez djela zarade, bar privremeno. Ako sad krenu praviti kompromise, ovo će za 10 godina biti realnost.
Pa nisu communicado official klubovi dali sad da bi igrali za 10 godina, jao Bademaaa.
- Osim_13
#465 Re: European Superleague
Fudbal u leru gledam svakako već par godina.
Pružiću šansu (jes da ih boli k
-
silver_testelone
#466 Re: European Superleague
Čitaj sa razumjevanjem.deogest wrote: ↑19/04/2021 16:47Za 10 , bolan pocinje u augustu.silver_testelone wrote: ↑19/04/2021 16:45Ja se sjećam da su se rasprave vodile SK vs Arena ovdje na forumu, išli ljudi u banoviće zbog toga. Puno više ljudi bilo za SK jer prenose engleze gdje ima više top klubova. Sad ovi najbolji klubovi skontali da se zbog njih i gleda fudbal pa pokušavaju da iskoriste, a da li će uspjeti, vidjećemo.
Po meni UEFA i dalje drži sve u svojim rukama, samo je pitanje da li imaju muda da budu agresivni i da ostanu bez djela zarade, bar privremeno. Ako sad krenu praviti kompromise, ovo će za 10 godina biti realnost.![]()
Pa nisu communicado official klubovi dali sad da bi igrali za 10 godina, jao Bademaaa.![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#467 Re: European Superleague
Bolje i UEFA nego govnari poput Glazera.
Ako ništa, lijepo je vidjeti totalno ujedinjenje protiv ovih pohlepnih jadova.
Nijemci
Ako ništa, lijepo je vidjeti totalno ujedinjenje protiv ovih pohlepnih jadova.
Nijemci
- Nespin
- darius_maximus
#469 Re: European Superleague
U većini slučajeva je svakako tako.avetinja wrote: ↑19/04/2021 16:34Sve to što navodiš je monopol, jer će samo određeni imati gledaoce, pare i trofeje.darius_maximus wrote: ↑19/04/2021 16:27 Uspješniji - više trofeja, više gledalaca, više para.
Engleski će se snaći.
Lige neće imati smisla, jer će ovi bogati imati mjesto u svojoj ligi bez obzira na konačni poredak. Za šta onda igrati? Da ne govorim da će zaraditi novca da im niko neće moći opepeliti, osim ako se ne odluče za marifetluke i kladionicu, a to bi mogao biti taj američki show.
Po meni je najbolji kompromis, tj. da izađu iz nacionalnih liga i igraju tu svoju, a da ovamo manji klubovi dobiju šansu za titulu. Najbolje tako. Ko hoće da gleda sve te silne zvijezde, neka gleda Super ligu. Ovi manji klubovi će se boriti za titulu u nacionalnoj ligi i tu će liga oživjeti, jer će dosta više gedalaca biti na tribinama nego do sada, pogotovo u Italiji. Jedino to bi dovelo do neke ravnoteže i pravde.
Ne znam pamti li iko sezonu u kojoj Bayern, recimo, nije osigurao Ligu prvaka.
Što onda ne bi igrali Super League u kojoj im je mjesto 100% osigurano?
Ista stvari važi i za Real, Barcu, Atletico, itd.
U većini slučajeva će igrati Evropu, tako da komotno mogu igrati i Super League, fuck it.
Meni je Super League samo Liga prvaka i učesnici su manje-više isti kao i do sada.
Ovdje je meni jedina razlika što neće biti posrednika u vidu UEFA-e i pretpostavljam da se zato prašina digla.
Nije se niko zabrinuo zbog Sheffield Uniteda, nego je neko skontao da će ostati bez para.
A što se tiče izlaska iz nacionalnih liga, itd.
Jaz je u većini liga već ogroman, da se ne lažemo.
U Njemačkoj će što valja (i što hoće da igra u reprezentaciji) uglavnom kupiti Bayern.
U Španiji će najveće igrače pokupovati Real, Barca i Atletico, neće Granada.
Nisam baš siguran šta će se npr. Real Sociedadu plaho promijeniti u čitavom setupu.
Jedino će moći skuplje prodavati igrače Realu i Barci, od toga kupiti igrača u npr. Južnoj Americi i ciklus će se nastaviti.
Gledaoci dolaze i sada u Njemačkoj, iako se 99% zna ko će biti prvak.
Dolaze i u 2. i u 3. ligi. To ima veze s organizacijom i domaćim fudbalskim savezom.
Stadioni su uređeni, možeš šta pojesti i popiti, dovesti djecu, ljudi tu lokalno počinju trenirati fudbal, itd.
Pitaš za šta se igra?
Galacticosi su više izgubili trofeja nego što su ih uzeli.
Vazda će biti iznenađenja i Leicestera.
Taman će se dovoljno prostora ostaviti za underdogs i slične priče.
Underdogs ljudi vole, samo ne vole sirotinju.
- Point.
#470 Re: European Superleague
Ne pricaj gluposti, i navijaci ovih odmetnutih klubova se protive. Ovo moze gotiviti samo djecurlija koja ne znaju nabrojati 10 evropskih klubova van ovih velikih azijski fanovi koji ne znaju izgovoriti pravilno tim kojeg simpatisu, jer rece jedne prilike Agnelli:
"We will now have to tackle a shift in consumer behaviour. We're looking at 'Generation Z', the new digital natives who are turning into adulthood," he said.
"We have to look at what is the behaviour of 'Generation Z'. We should seriously start to think that the competitors are not clubs next door but League of Legends, e-sports, Fortnite. I think those are going to be the ones who are going to be our competitors going forward.
- deogest
#471 Re: European Superleague
Kako ce to Naser odigrat, uci ce u Superligu nakon SP u Kataru hahahahaha[Bouhafsi] Info @RMCsport: Despite requests from several European clubs, Nasser Al Khelaifi has refused to take over the presidency of the ECA (association of big clubs). He explained that he wanted to help rebuild football by remaining a member of the ECA board and especially president of PSG.
-
invincible1921
#472 Re: European Superleague
Atletiko je ne tako davno bio u drugoj ligi..eto samo jedan primjerdarius_maximus wrote: ↑19/04/2021 17:04U većini slučajeva je svakako tako.avetinja wrote: ↑19/04/2021 16:34Sve to što navodiš je monopol, jer će samo određeni imati gledaoce, pare i trofeje.darius_maximus wrote: ↑19/04/2021 16:27 Uspješniji - više trofeja, više gledalaca, više para.
Engleski će se snaći.
Ne znam pamti li iko sezonu u kojoj Bayern, recimo, nije osigurao Ligu prvaka.
Što onda ne bi igrali Super League u kojoj im je mjesto 100% osigurano?
Ista stvari važi i za Real, Barcu, Atletico, itd.
U većini slučajeva će igrati Evropu, tako da komotno mogu igrati i Super League, fuck it.
Meni je Super League samo Liga prvaka i učesnici su manje-više isti kao i do sada.
Ovdje je meni jedina razlika što neće biti posrednika u vidu UEFA-e i pretpostavljam da se zato prašina digla.
Nije se niko zabrinuo zbog Sheffield Uniteda, nego je neko skontao da će ostati bez para.
A što se tiče izlaska iz nacionalnih liga, itd.
Jaz je u većini liga već ogroman, da se ne lažemo.
U Njemačkoj će što valja (i što hoće da igra u reprezentaciji) uglavnom kupiti Bayern.
U Španiji će najveće igrače pokupovati Real, Barca i Atletico, neće Granada.
Nisam baš siguran šta će se npr. Real Sociedadu plaho promijeniti u čitavom setupu.
Jedino će moći skuplje prodavati igrače Realu i Barci, od toga kupiti igrača u npr. Južnoj Americi i ciklus će se nastaviti.
Gledaoci dolaze i sada u Njemačkoj, iako se 99% zna ko će biti prvak.
Dolaze i u 2. i u 3. ligi. To ima veze s organizacijom i domaćim fudbalskim savezom.
Stadioni su uređeni, možeš šta pojesti i popiti, dovesti djecu, ljudi tu lokalno počinju trenirati fudbal, itd.
Pitaš za šta se igra?
Galacticosi su više izgubili trofeja nego što su ih uzeli.
Vazda će biti iznenađenja i Leicestera.
Taman će se dovoljno prostora ostaviti za underdogs i slične priče.
Underdogs ljudi vole, samo ne vole sirotinju.
Barcelona do ronaldinja i mesija ni top 10
itd itd
Real je vazda bio real sto jes jes
Last edited by invincible1921 on 19/04/2021 17:08, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#473 Re: European Superleague
Nesto kontam.
Ja razumijem bijes na UEFA-u jer i oni samo tu gledaju IMT, te je njihova politika zadnjih par decenija dovela do ovoga.
Ali, i sama UEFA danas je produkt kompromisa sa velikim klubovima. Liga sampiona postoji zbog toga. CWC je ukinut zbog toga. Samo pare. Medjutim, ne treba zaboraviti da UEFA ne bi bila danas korumpirana hrpa para da veliki klubovi, tj. njihovi vlasnici decenijama vec ne guraju u ovom smjeru.
Hocu reci, nabrijavanja navijaca kontra UEFA kao necemu sto je isto kao ova kolekcija pohlepnih vlasnika, ti vlasnici samo koriste u svoju korist, iako je upravo njihovo ponasanje razlog sto je UEFA takva kakva jeste. Naravno, mogli su oni davno prije pokazati muda, ali free market kapitalizam i to. Bez podrske vlada zemalja vazda ce ovu bitku gubiti i praviti kompromise. Uostalom i sad su napravili novi kompromis u vezi UCL pa im Agnelli i ekipa zabise noz u ledja.
I jos neko dobro primjeti par stranica prije - krivi smo i mi navijaci sto svrasavamo i pratimo ovoliko velike klubove i lige.
Ja razumijem bijes na UEFA-u jer i oni samo tu gledaju IMT, te je njihova politika zadnjih par decenija dovela do ovoga.
Ali, i sama UEFA danas je produkt kompromisa sa velikim klubovima. Liga sampiona postoji zbog toga. CWC je ukinut zbog toga. Samo pare. Medjutim, ne treba zaboraviti da UEFA ne bi bila danas korumpirana hrpa para da veliki klubovi, tj. njihovi vlasnici decenijama vec ne guraju u ovom smjeru.
Hocu reci, nabrijavanja navijaca kontra UEFA kao necemu sto je isto kao ova kolekcija pohlepnih vlasnika, ti vlasnici samo koriste u svoju korist, iako je upravo njihovo ponasanje razlog sto je UEFA takva kakva jeste. Naravno, mogli su oni davno prije pokazati muda, ali free market kapitalizam i to. Bez podrske vlada zemalja vazda ce ovu bitku gubiti i praviti kompromise. Uostalom i sad su napravili novi kompromis u vezi UCL pa im Agnelli i ekipa zabise noz u ledja.
I jos neko dobro primjeti par stranica prije - krivi smo i mi navijaci sto svrasavamo i pratimo ovoliko velike klubove i lige.
- ZyzzSar
#474 Re: European Superleague
meni se sviđa ova ideja superlige, da se i korumpiranoj uefi vise stane na kraj, dovoljno su oni upravljali novcem kako hoce
kontam da ce se kroz par godina pridruziti i bayern, psg, dortmund, porto, ajax
kontam da ce se kroz par godina pridruziti i bayern, psg, dortmund, porto, ajax
- Point.
#475 Re: European Superleague
LP se ne moze porediti sa ovim hibridom zatvorene lige za najbogatije. Taj americki sistem ne moze funkcionisati na evropskom fudbalskom nebu.deogest wrote: ↑19/04/2021 16:16Evo jos jednog nostalgicara hahaha. 29 kad vec pitas. Dakle pamtim i ja Barcu s pocetka milenijuma, cak sam gledao i SP 98 godine kao dijete. Ali nisam toliki nostalgicar i zasljepljen pa da govorim da je prije sve bolje bilo.
Za istu tu LP 1950 godine nije niko bio. Pa vidi sad.