Turkish Zirat Bank
Moderator: anex
-
neZnamIme
#1 Turkish Zirat Bank
Razmišljam da prebacim svoj tekući račun u ovu banku.
Bila sam u Unicredit banci ali kad su ono podigli rate kredita ljudima napustila sam ih u roku od 7 dana. Ja hvala Bogu nisam u kreditu ali moje kolege su se za glavu hvatali kad im se to desilo ( nisu ni mogli zatvoriti račune dok ne otplate te kredite). Prešla sam u Intesu San Paolo mada su i oni isto uradili ali nisam znala gdje drugo .U Intesu sam prešla najviše zbog toga što imaju bankomata na svakom ćošku. Raifasen banka mi je najgora moguća o njoj i ne razmišljam. Nedavno sam od jednog prijatelja čula da je Turkish Zirat Banka prilično solidna pa rekoh da pitam ima li ko da ima račun u ovoj banci i kakvi su odnosi prema klijentima i sl.
Bila sam u Unicredit banci ali kad su ono podigli rate kredita ljudima napustila sam ih u roku od 7 dana. Ja hvala Bogu nisam u kreditu ali moje kolege su se za glavu hvatali kad im se to desilo ( nisu ni mogli zatvoriti račune dok ne otplate te kredite). Prešla sam u Intesu San Paolo mada su i oni isto uradili ali nisam znala gdje drugo .U Intesu sam prešla najviše zbog toga što imaju bankomata na svakom ćošku. Raifasen banka mi je najgora moguća o njoj i ne razmišljam. Nedavno sam od jednog prijatelja čula da je Turkish Zirat Banka prilično solidna pa rekoh da pitam ima li ko da ima račun u ovoj banci i kakvi su odnosi prema klijentima i sl.
-
kostakurta
#2 Re: Turkish Zirat Bank
TZB je odlicna, ja imam predobra iskustva sa pomenutom. Dok su se svi hvatali za glavu u vezi sa povecanjima rate na vec postojece kredite ja sam bi bezbrizan, nisu mi ni feniga podigli ratu na kredit koji vracam vec 4,5 godina. Osoblje je super, imaju solidan broj poslovnica, jako su ljubazni i nude dosta drugih usluga koje su prihvatljive i dostupne. I na kraju su drzavna turska banka za razliku od ovih nama zapadnih privatnih banaka koje nas samo izrabljuju i cijede.
-
neZnamIme
#3 Re: Turkish Zirat Bank
Znas li koliki je dozvoljeni limit po tekucem racunu, ovdje mi je bio 1,5 plata ali cim sam otisla na bolovanje srezali mi pravo.
Mozes li mi reci da li imaju kreditne kartice bez ziranata ili moras imati ziranta.
Mozes li mi reci da li imaju kreditne kartice bez ziranata ili moras imati ziranta.
-
Sunce2001
#4 Re: Turkish Zirat Bank
Moja iskustva su katastrofa.....lihvari pravi..neljubazni,mijenjaju kamate i politiku a da ne obavijeste klijente...fuj...
kutarisala se jedva....
-
sena
#5 Re: Turkish Zirat Bank
Osoblje pojma nema s radom , za poslodavca valjda im je bitno da malo govore turski, a vidim na blagajnama, na karticama uopte ne rade osobe koje imaju tu kvalifikaciju, kad sam god nesto pitala odgovor je zovite kasnije, suta , zauzet i sl. nikad nisam dizala kredit pa pojma nemam o tome a mozda i bolje ...
- wewa
#6 Re: Turkish Zirat Bank
to mi je jedna od najgorih banaka - nesto bolja od IK banke, tu negdje s BBI.
zasad sam prezadovoljna Sparkasse bankom, oni su mi istinsko osvjezenje
zasad sam prezadovoljna Sparkasse bankom, oni su mi istinsko osvjezenje
- zedo_m
#7 Re: Turkish Zirat Bank
Ja nemam problema sa njima, imam sve usluge samo nisma limit otvorao ali zanm da moze biti u visini 3 plate i treba ti jedan zirant.
-
neZnamIme
#8 Re: Turkish Zirat Bank
Ma svi oni lihvare u to nema sumnje nego kako proci sto bezbolnije,u ovom vremenu kad su ustvariSunce2001 wrote:Moja iskustva su katastrofa.....lihvari pravi..neljubazni,mijenjaju kamate i politiku a da ne obavijeste klijente...fuj...kutarisala se jedva....
manje vise svi neljubazni,ne obavjestavaju klijente(na vrijeme) i sigurno im politika nije u nasu korist
-
toska
#9 Re: Turkish Zirat Bank
Zatezna kamata u bankama FBiH ?
Da li postoji neko ograničenje, mislim max zatezna kamata na kašnjenje po karticama.
U Turkish Ziraat je 2,5% mjesečno već godinama.
Ako se ne varam, zatezna kamata u FBiH za sve ostalo je 14% godišnje.
Mislim da bi se to trebalo odnositi i na banke ?
Da li postoji neko ograničenje, mislim max zatezna kamata na kašnjenje po karticama.
U Turkish Ziraat je 2,5% mjesečno već godinama.
Ako se ne varam, zatezna kamata u FBiH za sve ostalo je 14% godišnje.
Mislim da bi se to trebalo odnositi i na banke ?
- sagosen
#10 Re: Turkish Zirat Bank
Kakvi likovi rade u ovoj banci, nevjerovatno. Danas bio sa majkom u Poslovnici Jelah (Opština Tešanj). Htio da majci otvorimo žiro račun. Došli mi donijeli CIPS i ličnu kartu, kae lik mora ovjerena lična karta. Reko šta? Jesi siguran da mora ovjerena, prvi put čujem da neka banka traži ovjerenu kopiju lične karte za otvaranje računa? Kae jes jes sigurno mora tako. Posl'o nas u mjesni ured, on ne radi, nismo ni otvorili račun
Ja sad pitam na Facebooku banku jel vi stvarno trazite ovjerenu lk ili ovaj pojma nema, kazu oni:
"Poštovani, za otvaranje računa ne mora biti ovjerena kopija. Dovoljno je da uz kopiju pokažete Vašu ličnu kartu na uvid. Lijep pozdrav."
Kakvi likovi, gospode boze
"Poštovani, za otvaranje računa ne mora biti ovjerena kopija. Dovoljno je da uz kopiju pokažete Vašu ličnu kartu na uvid. Lijep pozdrav."
Kakvi likovi, gospode boze
-
Dr Arsla
#11 Re: Turkish Zirat Bank
Nije vezano za TZB ali jeste za odnos radnika prema klijentima a samim time i prema svojoj firmi. Prije nekoliko godina dolazim u jednu osiguravajuću kuću da kasko osiguram auto. Kažem teti na šalteru šta želim a ona meni mrtva hladna što ćeš osiguravat kasko, nema potrebe. Reko hvala lijepa i doviđenja. Odem kod drugog osiguratelja i sa njima zaključim polisu i njima ostane milja plus maraka.sagosen wrote: ↑19/04/2021 15:55 Kakvi likovi rade u ovoj banci, nevjerovatno. Danas bio sa majkom u Poslovnici Jelah (Opština Tešanj). Htio da majci otvorimo žiro račun. Došli mi donijeli CIPS i ličnu kartu, kae lik mora ovjerena lična karta. Reko šta? Jesi siguran da mora ovjerena, prvi put čujem da neka banka traži ovjerenu kopiju lične karte za otvaranje računa? Kae jes jes sigurno mora tako. Posl'o nas u mjesni ured, on ne radi, nismo ni otvorili računJa sad pitam na Facebooku banku jel vi stvarno trazite ovjerenu lk ili ovaj pojma nema, kazu oni:
Kakvi likovi, gospode boze![]()
- sagosen
#12 Re: Turkish Zirat Bank
Al eto da ti imas radnika koji ne zna elementarne stvari kao sto je sta treba od dokumenata za otvaranje racuna, pa nevjerovatno. Jos on ima naocale, izgleda pametno. Ja ga jos pitam jesi ti siguran da treba ovjerena licna karta, kae jes jes sigurno, ja reko bas cudno ja imam racun u 3 banke niko nikad to nije trazio.
-
daydream23
#13 Re: Turkish Zirat Bank
Mislim da je to jedna od gorih banaka. Kad sam dizao kredit dođem i do njih da vidim uvjete. Lik koji radi na kreditima nije trenutno tu ali mi njegov kolega govori da njemu ostavim podatke o svojim primanjima i cifru i rok otplate koji želim pa će on to predati kolegi kad se vrati i ovaj će me nazvati. Zove lik i kaže meni ovdje ništa nije jasno. I ja opet njemu objasnim ta cifra je iznos koji želim podići, te godine su rok na koji želim podići kredit i ti papiri su tri zadnje platne liste. Zanima me koliko mi kamatu nudite. Kaže lik aha nazvat ću vas kad budem imao ponudu. I na tome ostalo.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#14 Re: Turkish Zirat Bank
Ja sam nekom davno u ovoj banci prodavao piratske dvd
Udjem fino unutra hahah do privatnog bankara i dam mu spindle s 25 dvd
Udjem fino unutra hahah do privatnog bankara i dam mu spindle s 25 dvd
-
cccccc
#15 Re: Turkish Zirat Bank
Da malo ozivim ovu temu.
Ima li korisnika ove banke ?
Kakva su sad iskustva? Jesu li se ista popravili?
Ima li korisnika ove banke ?
Kakva su sad iskustva? Jesu li se ista popravili?
-
Piko18
#16 Re: Turkish Zirat Bank
Moje iskustvo s njima za ove tri godine onako. Lihvari kao i svaka druga banka. Postavili su uslov za dobijanje stambenog kredita (koji je na supruzi) da i ja moram imati racun kod njih, sa svim uslugama. To ne bi bio problem da nam to nisu rekli pred odobravanje kredita.
Aplikacija uzas, bankomata jako malo, korisnikca usluka onak.
Jedina prednost koju sam vidio jeste mogucnost multi currency deviznog racuna, i sto su u sdoba kad smo dizali krediti jedni od rijetkih davali 1:1 kredit.
-
HelaS
#17 Re: Turkish Zirat Bank
Banka koju su Turci osnovali u BiH isključivo da podrži turske trgovce i privrednike, da se novac zadrži u okviru turske ekonomije, i tako rade.Piko18 wrote: ↑20/02/2024 09:00Moje iskustvo s njima za ove tri godine onako. Lihvari kao i svaka druga banka. Postavili su uslov za dobijanje stambenog kredita (koji je na supruzi) da i ja moram imati racun kod njih, sa svim uslugama. To ne bi bio problem da nam to nisu rekli pred odobravanje kredita.daydream23 wrote: ↑30/04/2021 10:18 Mislim da je to jedna od gorih banaka. Kad sam dizao kredit dođem i do njih da vidim uvjete. ... Kaže lik aha nazvat ću vas kad budem imao ponudu. I na tome ostalo.
Aplikacija uzas, bankomata jako malo, korisnikca usluka onak.
Jedina prednost koju sam vidio jeste mogucnost multi currency deviznog racuna, i sto su u sdoba kad smo dizali krediti jedni od rijetkih davali 1:1 kredit.
Sve ostalo je kozmetika
- xPaco1337
#18 Re: Turkish Zirat Bank
Objasnio covjek gore sve
Znam iz iskustva da prilikom dizanja kredita su stavili znaci stan koji se kupuje i još jedan stan pod hipoteku (koji je cca tad vrijedio 100k) za kupovinu stana od 53k nekad cca 2010god. Jedva je se skinula hipoteka sa tog drugog stana koji je bio od prijatelja od kupca/klijenta jer su to držalil jedno 10godina kao da se kupuje poslovni prostor od milion pa im 2 stana pod hipotekom trebaju.
Hipoteku ne daju cak skinuti sad ni sa tog kupljenog stana, osim naravno ako ne odes u drugu banku dignes zamjenski pa da otplatis. Bankomati su prica za sebe
Znam iz iskustva da prilikom dizanja kredita su stavili znaci stan koji se kupuje i još jedan stan pod hipoteku (koji je cca tad vrijedio 100k) za kupovinu stana od 53k nekad cca 2010god. Jedva je se skinula hipoteka sa tog drugog stana koji je bio od prijatelja od kupca/klijenta jer su to držalil jedno 10godina kao da se kupuje poslovni prostor od milion pa im 2 stana pod hipotekom trebaju.
Hipoteku ne daju cak skinuti sad ni sa tog kupljenog stana, osim naravno ako ne odes u drugu banku dignes zamjenski pa da otplatis. Bankomati su prica za sebe
-
Adi-g
#19 Re: Turkish Zirat Bank
Zbog kredita kod njih sam od 2021. Stambeni kredit 2.29% na 10 godina. Niko nije mogao ni blizu ponuditi. Eh sad kasnije vidio da su stavili 3 godine fixna a kasnije varijabilna. Ako budu zezali sa euriborom od augusta ja odoh.
Aplikacija nako…odradi sto treba
Cigance kroz provizije kojekakve. Npr godisnja provizija za debitnu karticu 10km. Trajni nalog koji mi skida ratu kredita 2KM po transakciji iako pare idu njima.
Deranje ako placas online vece iznose jer transakciju npr iz eur prebace u dolare(usd) pa onda iz dolara u KM. Ispadne kurs eura 2.05 sto se osjeti na vecoj cifri da uzmu bas lopatom.
Bankomata ima npr na ilidzi 3 u 200metara, od bbi do sebilja isto dok ostatak grada slabo.
Aplikacija nako…odradi sto treba
Cigance kroz provizije kojekakve. Npr godisnja provizija za debitnu karticu 10km. Trajni nalog koji mi skida ratu kredita 2KM po transakciji iako pare idu njima.
Deranje ako placas online vece iznose jer transakciju npr iz eur prebace u dolare(usd) pa onda iz dolara u KM. Ispadne kurs eura 2.05 sto se osjeti na vecoj cifri da uzmu bas lopatom.
Bankomata ima npr na ilidzi 3 u 200metara, od bbi do sebilja isto dok ostatak grada slabo.