Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Izbacit iz sistema, potpuno. Zabranit transfere prema i od, nagradni fond ls i le podebljat naustrb ustede jer ovi nece imat povlasteni polozaj. Uvest sistem ravnopravnosti, svako moze igrati sa svakim u evropskim takmicenjima. To bi podiglo interes nenormalno.
Zabranit igranje igraca iz superklubova za reprezentacije. Sponzorima koji tu ligu sponzorisu blokirati sva ostala takmicenja.
sinuhe wrote: ↑19/04/2021 07:55
Kome bi to bilo zanimljivo nakon nekoliko godina. Morace oni igrati i u Kini kad ih ti sponzori natjeraju.
Kome je nba zanimljiva gledati iste klubove svake godine?
Ne gledam NBA.
Ti ne gledas, neko gleda.
Ostaje ti postojeca liga prvaka, euroliga. Tu ce biti sada neka nova lica. Bice zanimljivo. Hoces Real, imas superligu, hoces Cukaricki imas Ligu prvaka.
Nikako narodu ugoditi.
Last edited by Haris.ba on 19/04/2021 08:01, edited 1 time in total.
Ma o ovoj Superligi se priča ima 20 godina. Eto i uspjeli su formirati. Perez je glavni zagovarač bio, ja mislim dok je bio u eri galaktikosa, on je tu priču i pokreno. Ostali su se pridružili samo. A to otkud pare, sponzori, sad idu direktno u klubove neće ići preko UEFA, ovako će više novca biti u opticaju. Samo su me Englezi pravo iznenadili, jer oni imaju ja mislim najveća tv prava, ne znam kako im se isplati ovo sad i plus moraju raskinuti ugovore postojeće, ili će dobiti nove od istih samo podebljane samo za ovu Superligu.
Za mene i nas koji od fudbala pratimo samo lige petice ovo je super stvar. Da se više ne mučimo u LP sa Lokomotivama, Dinamima, Spartama, grčkim, turskim, belgijskim timovima. Mogu i oni formirati svoju super ligu pa neka igraju.
Romanista 101% wrote: ↑19/04/2021 07:27
Ko stoji iza ovoga? Mislim, sponzori i to. Otkud im tolike pare koje obecavaju klubovima?
Na ovom se vec radi par godina,samo zamisli koliko su nahvatali sponzora za to vrijeme,dodaj na to jos i TV prava
Imena druze, imena. Otkud im tolike pare vec odma u startu.
Jucer je neki komentator na, sportklubu spomenuo neku banku koja bi trebala biti generalni sponzor, mislim da je spominjao cifru od 5 ili 50 milijardi (nisam siguran) eura..
nosara wrote: ↑19/04/2021 08:08
Samo da zabrane transfere prema super ligi i od njih prema uefi/fifi, raspasce se sama. Nemaju dovoljno igraca, niti ih mogu stvorit.
Kad igrac iz sistema potpisuje ugovor, klauzula da ne moze igrati u super ligi do svoje 48 godine.
Nema od toga nista. Hajde zabrani nekome sto radi u jednoj firmi da ne moze u drugu firmu, i bude "kaznjen" da ne moze raditi u drugoj firmi.
To vise za narod suplja bice neke kazne, ovo ono.
Mogu se klubovi "kazniti". Sa igracima ako se budu igrali ogromne tuzbe, ukljucice se razni sudovi, agencije....
Last edited by Haris.ba on 19/04/2021 08:18, edited 1 time in total.
"Izjava Chelseajeve navijačke organizacije CST navodi:
- Naši članovi i navijači nogometa širom svijeta doživjeli su krajnju izdaju. Ovo je odluka o pohlepi koja će ispuniti džepove onih na vrhu i donosi se bez obzira na odane navijače, našu povijest, našu budućnost i budućnost nogometa u ovoj zemlji. "
Samo da zabrane transfere prema super ligi i od njih prema uefi/fifi, raspasce se sama. Nemaju dovoljno igraca, niti ih mogu stvorit.
Kad igrac iz sistema potpisuje ugovor, klauzula da ne moze igrati u super ligi do svoje 48 godine.
Nema od toga nista. Hajde zabrani nekome sto radi u jednoj firmi bude "kaznjen" da ne moze raditi u drugoj firmi.
Moze, itekako. Samo ako se hoce, sve se moze. Pritisak na saveze preko reprezentacija, a savezi tarabe igracima.
SFRJ je bila regularno u fifa/uefa, a bile su tarabe. Niko se nije bunio.
Ja sam Euroligu u kosarci prestao gledati jer kad je god hocu gledati uvijek su to utakmice Real - Panatinaikos,
Barcelona - Makabi, Zalgiris - Olimipakos...Pun mi k***c istih timova i istih utakmica. igraju Euroligu bez obzira
u kakvoj su formi. Bilo je kriminalnih sezona pojedinih ekipa ali jebi ga, imaju zagarantovano mjesto.
A volim kosarku itekako. Sada radije pogledam Eurokup, vidim neke nove timove koji ulazu u domace igrace, sklapaju
dobre ekipe, igraju dobru kosarku.
ja već par godina ne pratim nešto posebno Ligu prvaka, naprosto mi je postala dosadna. U smislu da se izgubio onaj takmičarski duh što sport čini sportom.Tako da mi je prilično svejedno, hoće li ovako ili onako. Al dobro, to je samo moj pogled, vjerujem da ima dosta onih koji samo prate ligu prvaka, meni se svakakao čini da je ovo neka vrsta TV lige, u kojoj su navijači prilično sporedna stvar.
Kada govorimo o poređenju sa NBA ligom, čini mi se da tu postoji mali problem. NBA je vrh jednog sistema, imate univerzitetsku košarku i NBA kao vrh toga sistema. U slučaju super lige, ne vidim na koji se sistem oslanjaju ovi klubovi. UEFA i FIFA imaju prilično elemenata da im zagorčaju život. Bez nacionalnih liga nekako mi je prilično mutno kako može ova liga preživjeti. Kao kuća bez temelja.
Mada , kako se društvo kreće, i kako se životi pretvaraju u samo u posmatranje života drugih putem mas-medija, nije uopšte nemoguće da i ovaj projekat uspije. Mislim, uspio je i jedan Big brother pa zašto ne bi i ovo.Jes da neće imati mnogo veze sa pravom prirodom sporta, ali to je svakako manje bitno
Nema od toga nista. Hajde zabrani nekome sto radi u jednoj firmi bude "kaznjen" da ne moze raditi u drugoj firmi.
Moze, itekako. Samo ako se hoce, sve se moze. Pritisak na saveze preko reprezentacija, a savezi tarabe igracima.
SFRJ je bila regularno u fifa/uefa, a bile su tarabe. Niko se nije bunio.
Ko da pritisce? Pa nisu ovi super klubovi repa bez korjenja i uticaja u domicilnim savezima pa da se boje Ceferina.
Ne sumnjam da ce nesta uefa probati, ali nije vise 20 st., vec 21st. Pravila igre su se promjenila.
Sve je ovo vec proslo u kosarci sa fibom i euroligom. I fiba je mogla samo pjevati borbene.
jazzer wrote: ↑19/04/2021 08:24
Ja sam Euroligu u kosarci prestao gledati jer kad je god hocu gledati uvijek su to utakmice Real - Panatinaikos,
Barcelona - Makabi, Zalgiris - Olimipakos...Pun mi k***c istih timova i istih utakmica. igraju Euroligu bez obzira
u kakvoj su formi. Bilo je kriminalnih sezona pojedinih ekipa ali jebi ga, imaju zagarantovano mjesto.
A volim kosarku itekako. Sada radije pogledam Eurokup, vidim neke nove timove koji ulazu u domace igrace, sklapaju
dobre ekipe, igraju dobru kosarku.
Pa imas izbor da gledas. To je najbitnije.
Last edited by Haris.ba on 19/04/2021 08:28, edited 1 time in total.
gidra wrote: ↑19/04/2021 01:34
Šta je onda imperativ jednom Evertonu, Leicesteru, Atalanti, Sevili, Romi, Laziu igrati nacionalna prvenstva, kad u 99% ne mogu izboriti mjesto u Superligi?
Sad treba jedan Leicester koji ima para ko Tottenhem a i bolju ekipu od njih, redovno ih tući u prvenstvu i nikad ne dobaciti do Super lige..a ovi kao osnivaci redovno biti ucesnici bez obzira na mjesto koje bi mogli osvojiti u nacionalnoj ligi, jebote ovo ba...
Jedina pravda za sav fudbalski svijet bi bila da se svi ovi klubovi izbace iz nacionalnih prvenstava i nadam se da ce to zahtijevati ovi manji timovi...
Pa UEFA i FIFA su jasno i nedvosmisleno rekli da će svi klubovi koji budu bili u toj super ligi biti izbačeni ne samo iz nacionalnih prvenstava, već će im se zabraniti igranje i LP i LE i njihovi igrači neće moći igrati za reprezentacije. To znači, da ih neće biti nigdje ni na mapi. E sad da vidimo koliko se to njima isplati i koliko bi dugo finansijski mogla opstati jedna takva liga sa ograničenim brojem klubova.
Last edited by Better Man on 19/04/2021 08:38, edited 2 times in total.
Katastrofalna ideja koja ne samo sto pokazuje osnovni motiv "velikih" klubova (pohlepla) nego i unistava lige u kojim su ti "veliki" klubovi nastali i cementira vec jaku stratifikaciju u fudbalu.
Nekad su timovi poput Benfike, Steaua i slicno imali sanse, danas je kompletan sistem napravljen da pogoduje onim timovima koji iz godine u godinu prolaze grupno takmicenje lige prvaka.
Ne znam kome je prave ,ljubitelji fudbala sigurno nebi mjenjali svoje nacionalne lige. Dabogda im Sepp Blatter racunovodja bio.
raspast će se ovo ne zbog zabrana nego će ekipe koje budu redovno gubile od ovih jačih jednostavno odustati.. ko bi gledao npr. Manchester ili Juventus ako bi bio 15 na tabeli, niko.. svjesni su i oni da im je navijačka baza to što donosi novac.. čim nema toga nema ni sponzora... shvatit će i oni da ne žele biti Zenit ili Sparta Prag Super lige
nosara wrote: ↑19/04/2021 07:57
Izbacit iz sistema, potpuno. Zabranit transfere prema i od, nagradni fond ls i le podebljat naustrb ustede jer ovi nece imat povlasteni polozaj. Uvest sistem ravnopravnosti, svako moze igrati sa svakim u evropskim takmicenjima. To bi podiglo interes nenormalno.
Zabranit igranje igraca iz superklubova za reprezentacije. Sponzorima koji tu ligu sponzorisu blokirati sva ostala takmicenja.
Bilo bi jos svasta, ko ce se svega sjetiti.
Pa neka igraju u Aziji.
Kako zabraniti tranfere, pomoću kojih trikova? Na osnovu koje love podebljat nagradni fond?
Zamislit njemačku reprezentaciju bez igrača Bayerna, Borusije. Špansku bez igrača iz top ekipa. Francusku bez Mbapea i Co...
Čuj zabranit sponzorima? Ko ba?
Nije to Sjeverna Koreja bolan