NON PAPER

Post Reply
Point.

#776 Re: NON PAPER

Post by Point. »

KatarinaKosaca wrote: 17/04/2021 22:02 SDA su nepismeni, primitivni, tupi i glupi. Ubijaju ljude Kineskim respiratorima i nisu u stanju nabaviti vakcine. Ali, takvi, uspiju nepostojećim dokumentom uzdrmati šire od Regiona i sve zvaničnike. Provale ih samo Božo Ljubić i nekoliko SDP forumaša. Nešto ne štima logički :?
Šizofrenija. Najlakše glavu u pijesak i reći sve to igranka SDA. Sutra, kad granični prijelaz osvane na Dobrinji, biće ista priča.
155_mm

#777 Re: NON PAPER

Post by 155_mm »

dulekrele wrote: 17/04/2021 21:59 Moras biti poprilicno glup i zlonamjeran pa ovaj nonpaper povezivati sa SDA i sranjem sa respiratorima.
ne moras biti glup. dovoljno je biti bot neke stranke koja zeli da preuzme vlast od SDA.
detroit-mercy

#778 Re: NON PAPER

Post by detroit-mercy »

dulekrele wrote: 17/04/2021 21:13
musicman80 wrote: 17/04/2021 19:56 Ne vjerujem da ce biti rata u BIH u skoroj buducnosti. Amerika je sada preokupirana problemima sa Rusijom i Kinom, a tu je jos i Iran te otvorena zarista u Iraku i Afgenistanu, jos uvijek su svi frontovi na B.I. otvoreni. Amerika nema kapaciteta da se trenutno upusta u bilo kakve ratne avanture, a bez miga SAD-a, rata ne moze biti. EU sa druge strane ima svoje probleme, post Brexit i post Covid kriza, krhko jedinstvo unutar EU, jacanje desnice, kao i problem sa migrantima kome se ne nazire kraj. Srbiji je glavni prioritet da ocuva stabilnu ekonomiju te da je dodatno osnazi posto bi eventualno nezadovoljstvo naroda nakon pandemije moglo da rezultira masovnim protestima i eventualnim padom rezima. Ne vidim kome bi trenutno odgovarao rat.
Tema nije rat vec da li ce srbi i hrvati razjebat BiH.
Nece, ali ce je razjebati ovi kao Bakir, Fikro, Bisera, Dilfas. Razjebat ce je kriminal, neptizam, klijentelstvo,lopovluk, nesposobnost, nedostatak vizije za bilo sta osim punjenja vlastirih dzepova i masa drugih stvari. U stvari vec su je razjebali.
Point.

#779 Re: NON PAPER

Post by Point. »

mk ultra wrote: 17/04/2021 22:04 Koga da tuzi?
Ćaća moj.

Jansha, ko drugi.
Last edited by Point. on 17/04/2021 22:06, edited 1 time in total.
dust71000

#780 Re: NON PAPER

Post by dust71000 »

Point. wrote: 17/04/2021 21:56
dust71000 wrote: 17/04/2021 21:48
Point. wrote: 17/04/2021 21:24
Jest vala u pravu si, svi nasjeli na tu SDA igranku osim par forumskih prosvjetljenih. Peđa, Edi Rama, Vesna, sve te ovce nasjele na Bakirovo sviralo, ali sreća pa ima vas par ovdje što ste iznad da svima objasnite kako stvari zaista stoje.

Image
Da nema ovoga, danas bi se davala beskonačne saopstenja o Dodikovim izjavama u Srbiji. Rat bi bio light motiv. Bakir bi spominjao dronove koje ce proizvesti nasa namjenska industrija i sl. Ili bi se našao neki drugi povod. Mijenjanje granica 4 ili 5 drzava je kolosalan zahvat. Jansine fantazije (ako uopste postoje) su bitne otprilike kao poplave iz 2014. Zapravo, poplave su bitnije jer su još jedan pokazatelj koliko nam je vlast za klinac i sta bi nas čekalo u slučaju nekog novog sukoba ili vanredne situacije.
Tj. sta bi čekalo mene i moju porodicu pošto mi za razliku od tebe zivimo ovdje.
Uprave što živiš u BiH, ne bi trebao biti naivan i odbaciti ovo kao neku SDA zabačenu udicu. Bili smo naivni '92 i govorili neće ovdje, nema šanse. Ne treba činiti istu grešku dva puta.
Zna se ko se ovdje pita a to sigurno nisu ni Janša ni Orban. Ovo je, što bi Milanović rekao, Big shit. Ne mogu ga organski ali ovog puta je to izvrsno rekao. S druge strane, ovdje ljudi zaista umiru, ali iz drugih razloga. I umjesto da se bavimo vakcinama i zdravstvenim sistemom bavimo se gluparijama. Tj. ne bave se oni zaista ni ovim nego kreiraju atmosferu straha da bi se zaboravile stvari kojih nas stvarno treba biti strah, npr. da zaglavimo na Malina respiratorima.
nosara

#781 Re: NON PAPER

Post by nosara »

Point. wrote: 17/04/2021 22:06
mk ultra wrote: 17/04/2021 22:04 Koga da tuzi?
Ćaća moj.

Jansha, ko drugi.
:lol:
Point.

#782 Re: NON PAPER

Post by Point. »

dust71000 wrote: 17/04/2021 22:06
dust71000 wrote: 17/04/2021 21:48
Da nema ovoga, danas bi se davala beskonačne saopstenja o Dodikovim izjavama u Srbiji. Rat bi bio light motiv. Bakir bi spominjao dronove koje ce proizvesti nasa namjenska industrija i sl. Ili bi se našao neki drugi povod. Mijenjanje granica 4 ili 5 drzava je kolosalan zahvat. Jansine fantazije (ako uopste postoje) su bitne otprilike kao poplave iz 2014. Zapravo, poplave su bitnije jer su još jedan pokazatelj koliko nam je vlast za klinac i sta bi nas čekalo u slučaju nekog novog sukoba ili vanredne situacije.
Tj. sta bi čekalo mene i moju porodicu pošto mi za razliku od tebe zivimo ovdje.
Uprave što živiš u BiH, ne bi trebao biti naivan i odbaciti ovo kao neku SDA zabačenu udicu. Bili smo naivni '92 i govorili neće ovdje, nema šanse. Ne treba činiti istu grešku dva puta.
Zna se ko se ovdje pita a to sigurno nisu ni Janša ni Orban. Ovo je, što bi Milanović rekao, Big shit. Ne mogu ga organski ali ovog puta je to izvrsno rekao. S druge strane, ovdje ljudi zaista umiru, ali iz drugih razloga. I umjesto da se bavimo vakcinama i zdravstvenim sistemom bavimo se gluparijama. Tj. ne bave se oni zaista ni ovim nego kreiraju atmosferu straha da bi se zaboravile stvari kojih nas stvarno treba biti strah, npr. da zaglavimo na Malina respiratorima.
Jest, sutra ranom zorom će svi zaboraviti da postoji corona, pandemija, Seka, Fikret. Daj čoječe urazumi se i ne budi naivan.
dzumandzic1

#783 Re: NON PAPER

Post by dzumandzic1 »

Nema rata u BiH. Ko misli da moze biti rat neka onda nabroji ljude koji ce biti glavni igraci u tom ratu. U proslom ratu je puno bilo likova koji su se mogli smatrati igracima.
detroit-mercy

#784 Re: NON PAPER

Post by detroit-mercy »

Point. wrote: 17/04/2021 22:05
KatarinaKosaca wrote: 17/04/2021 22:02 SDA su nepismeni, primitivni, tupi i glupi. Ubijaju ljude Kineskim respiratorima i nisu u stanju nabaviti vakcine. Ali, takvi, uspiju nepostojećim dokumentom uzdrmati šire od Regiona i sve zvaničnike. Provale ih samo Božo Ljubić i nekoliko SDP forumaša. Nešto ne štima logički :?
Šizofrenija. Najlakše glavu u pijesak i reći sve to igranka SDA. Sutra, kad granični prijelaz osvane na Dobrinji, biće ista priča.
A to su forum i SDA trenutno brana da ne osvane granicni prijelaz. I da sutra osvane, eto sta ti konkretno mislis uraditi po tom pitanju, forumat :)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#785 Re: NON PAPER

Post by konektovan »

Ne znam, ovo mi djeluje previše moćno uradjeno, da je sda u pitanju,..nesposobni su oni za ovo...nadam se da ne griješim.. :mrgreen:
nosara

#786 Re: NON PAPER

Post by nosara »

Niko ne umire, to je laz.

A i konkurencija sda je u pickumaterinu. Suhi kvalitet, kako god okrenes. Big shit.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#787 Re: NON PAPER

Post by mk ultra »

Ovo je ne znam koji put plasirana priča o nekoj karti, i objavljenoj karti u nekom mediju i sl.

Opet kazem, ovdje se neko dobro igra drzave, i dobro ne zna da je vodi. Tako da ne treba nam nikakav non paper, mi smo sami sebi non paper, i tesko da ovo ovaki moze i opstati u narednih 10 godina, sto zbog iseljavanja, krađe, zaduženosti koja će doći na naplatu i sl.
dale cooper

#788 Re: NON PAPER

Post by dale cooper »

155_mm wrote: 17/04/2021 22:02
dale cooper wrote: 17/04/2021 21:56
155_mm wrote: 17/04/2021 21:51

ali kakva se korist ima od tog skidanja paznje? pogotovo sto je kratkoricna.
I kratkoročno je dobro u ovakvoj situaciji kada je vlast u stanju permanentne krize. Još znaš da su sljedeće godine opšti izbori, a ti se
ne skidaš ni momenta sa naslovnica i to zbog najgorih mogućih stvari.
sam si rekao da ovdje ljudi imaju kratkorocno pamcenje a sad tvrdis da postoji strah politicara da bi zbog danasnjih afera izgubili izbore iduce godine. da to nije malo u suprotnosti jedno sa drugim?
Pa ove afere su malo drugačije, došle su u zajebano vrijeme pandemije koja se uz to koristila kao još jedan izgovor za pljačku. A sam odgovor
na pandemiju je katastrofalan od nabavke vakcina do ovog ekonomskog djela za koji još ne znamo tačno koliko dalekosežne bi posljedice
mogle biti. I traje to...gotovo godinu i pol. Tako da će ovo biti malo teže zaboraviti.

A ovih blitz kriza sa prijetnjama ratovima i podjelama države je bilo već fin broj. Zato i skepsa ovaj put.
dust71000

#789 Re: NON PAPER

Post by dust71000 »

Point. wrote: 17/04/2021 22:08

Jest, sutra ranom zorom će svi zaboraviti da postoji corona, pandemija, Seka, Fikret. Daj čoječe urazumi se i ne budi naivan.
Ne, nego će sutra Janez Janša doći sa šubarom i postaviti granicu na Dobrinji. Eto ti mi molim te oči otvori.
detroit-mercy

#790 Re: NON PAPER

Post by detroit-mercy »

Haj sad realno procijeni, koliko ce se dugo na forumu u javnosti mauzati ovaj konj.
homer2go

#791 Re: NON PAPER

Post by homer2go »

Drago mi je vidjeti da su silne patrijote, poštovaoci i sljedbenici Halke, oni kojima su svi isti, oni koji "nisam za EzDA ali", konačno dobili temu po svojoj mjeri.

Draga braćo i sestre, iskoristite ovu temu da vratite pouzdanje i ponovo zbijete redove. Trebat će vam u spašavanju vojnika B.
Seawolf

#792 Re: NON PAPER

Post by Seawolf »

mk ultra wrote: 17/04/2021 21:59 ....
Ja znam da ovdje niko nema da ratuje
Ljudi koji su ratovali u orošlom ratu imaju najmanje 55+
Omladina da ratuje em ne zna em nece
Tako je na svakoj strani
....
Nisi ti ovo nešto dobro izračunao.

Ja još nemam toliko, a bio sam najstariji u svom vodu.
dzumandzic1

#793 Re: NON PAPER

Post by dzumandzic1 »

Bilo je i prica o ukidanju entiteta. Digla se galama, Dodik govorio da je to drzavni udar i da ce doci do nesagledivih posljedica. I nista se nije desilo. Isto ce biti i sa ovim
General War

#794 Re: NON PAPER

Post by General War »

nosara wrote: 17/04/2021 22:09 Niko ne umire, to je laz.

A i konkurencija sda je u pickumaterinu. Suhi kvalitet, kako god okrenes. Big shit.
:lol: :thumbup:
Nema sta konkurencija je samo taka...od zla oca i gore matere :D
dust71000

#795 Re: NON PAPER

Post by dust71000 »

Seawolf wrote: 17/04/2021 22:12
Tako je na svakoj strani
....

Oni koji su redovno išli, najmlađi imaju 45 godina, '76 godište. A bilo je i mlađih dobrovoljaca.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#796 Re: NON PAPER

Post by mk ultra »

Seawolf wrote: 17/04/2021 22:12
Tako je na svakoj strani
....

Pa evo kontam da je neko imao 25 godina 1992, danas ih ima 55
Kako god, stariji su svi, a generacija koja danas ima godina kao ti tad, jel trebam puno objasnjavati razlike :D
dale cooper

#797 Re: NON PAPER

Post by dale cooper »

Izvini što moram koristiti ovaj izlizan argument, ali ovdje stoji. Ti si jarane vani, u uređenom društvu sa uređenim zdravstvenim sistemom.
I boli te kurac, sutra možeš birati koju ćeš vakcinu primiti, i sigurno se ne moraš brinuti da ako završiš kojim slučajem u bolnici da te
neće priključiti na neki neispravan respirator. Hoću reći da su tebi ovi naši svakodnevni problemi apstrakcija, znaš o čemu se radi i kao
razumiješ, ali te suštinski to ne dotiče. Zato i možeš rahat raspravljati o još jednoj prijetnji ratom, podjelama i razbacivanjem kartama od
strane standardnih sumnjivaca kao da mi ne znamo sa čime smo okruženi i treba neko sa strane da nam skrene pažnju.
palermo

#798 Re: NON PAPER

Post by palermo »

mk ultra wrote: 17/04/2021 21:59
Point. wrote: 17/04/2021 21:51
155_mm wrote: 17/04/2021 21:39 sad ispade samo bakir brani bosnu. pa kojovic brani bosnu, pa fahro brani bosnu, nerko trenerko brani bosnu, hadzikadic brani bosnu, komsic brani bosnu i mnogi drugi. i svi oni brane bosnu preko medija.

p.s. izvinjavam se svima ostalima politicarima koji brane bosnu preko medija a koje nisam naveo u svom postu.
Što Bake dijeli sendviče. Čak su SDA sendviče kušali i Emil, Vesna, redakcija Reutersa, Kučam, Edi Rama. Jebena SDA, ko CIA.
Zasto se onda cekalo 40 dana od tog dokumenta?
Zasto su svi koji su po bilo kojom sumnjom navedeni u tome, odbacili sve o tome?

Tako je na svakoj strani

A posebna je prica sto je kompletna drzava polarizovana osim nekoliko sredina bošnjaci/hrvati
Odgovor na.pitanje zasto se cekalo cetrdeset dana je vrlo jednostavan. Pocetak Ramazana cime su se otvorile mogucnosti da SDA isplati svoje placene lobiste, tipa Jansa, Pusicka, onaj Reuters i slicni. Nije vise tajna da je isplata dogovorena u ramazanskim somunima.
detroit-mercy

#799 Re: NON PAPER

Post by detroit-mercy »

I sto je najgore, na forumu je narativ da bi sve drugacije bilo samo da nas ne sprecavaju.......
Pravili bi avoine, kamione, helkoptere, atomska bi bila mala maca za nas, standarad ko u Svici, samo da nije. Na kraju balade, respiratori i vakcine su ogolili sve do koske. Ko nam je smetao/tjerao da nabavimo one krseve i ko nan je smetao da nabavimo 1 da podebljam samo 1 vakcinu, da se ne sramotimo po Beogradu i sa onom sadakom. A skontali su i oni da ih je ovo ogolilo do kosti.
nosara

#800 Re: NON PAPER

Post by nosara »

Nema vakcina, privij non paper.

Jel' pocela dezura po opstinama? Neprijatelj ne spava...
Post Reply