Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
znaci slazemo se da nece biti islobodjen optuznice? ili?
Pa jesam li ja ili bilo ko drugi ovdje rekao da hoće?
Ono što ti ne kontaš, ili se praviš malo lud, je da ljudi sumnjaju da se ovaj non paper koristi kao distrakcija i sredstvo da se privremeno skine
vrućina i pogledi javnosti na nagomilane afere vladajućih. A sumnja se opravdano, jer kao što je to onaj lik gore u klipu iz dnevnika Face Tv-a
rekao, ovo nije prvi put da se generiraju krize sa prijetnjama podjela i rata. Dešavalo se to nebrojeno puta do sada, obično uz izbore, i
obično bez ikakvog ishoda. Ali ljudi očigledno imaju jako kratko pamćenje, na šta se ovdje obično i računa.
znaci nece se zbog ovog non papera zavoraviti ni vakcine, ni respiratori u stvari ni jedna druga afera. pa cemu onda tolika uzbuna.
Neće se zaboraviti, ali se pokušava staviti u drugi plan nešto što je neposredna i trenutna opasnost i koja ugrožava ljudske živote
u ovom momentu.
sad ispade samo bakir brani bosnu. pa kojovic brani bosnu, pa fahro brani bosnu, nerko trenerko brani bosnu, hadzikadic brani bosnu, komsic brani bosnu i mnogi drugi. i svi oni brane bosnu preko medija.
p.s. izvinjavam se svima ostalima politicarima koji brane bosnu preko medija a koje nisam naveo u svom postu.
Last edited by 155_mm on 17/04/2021 21:45, edited 2 times in total.
dale cooper wrote: ↑17/04/2021 21:38
Neće se zaboraviti, ali se pokušava staviti u drugi plan nešto što je neposredna i trenutna opasnost i koja ugrožava ljudske živote
u ovom momentu.
Janša, Dodik, Čović, Gruevski: Svi putevi proruskih političara vode do Orbana!!! Odličan tekst i ima itekako smisla. Ja bi ovde dodao samo da se i Želkjka Cvijanović sastajala sa onom Trampovom budalom Benonom.
u ovom momentu.
sa kakvim ciljem ili kakvom koristi?
Pa već sam napisao, nisi valjda ćorav? Cilj je da se barem na neko vrijeme skine pažnja sa gorućih afera trenutnih vlasti, koje se konstantno
multipliciraju u zadnje dvije godine. Ne kažem da je non paper djelo SDA ili Komšića, ali da ga muzu do maksimuma, to je očigledno.
KatarinaKosaca wrote: ↑17/04/2021 20:26
Pa, ako se netko hali sa ima taj kapacitet mozga da potisne sve informacije, ako dođe nova, onda je do njega
To je taktika koja se primjenjuje decenijama, kad god se razotkrije neka ozbiljna afera pocne zveckanje oruzjem. Ne samo SDA nego i njihovi partneri iz druga dva naroda. Samo što su ovog puta toliko zaglibili sa Sebijom, respiratorima , vakcinama i ostalim da je mnogo ljudi svjesno sta rade. Ali tu su saopstenja, plaćeni novinari i forumski SDA-ovci zabrinuti da ce Jansa da podijeli BiH da to pokušaju ispraviti.
Jest vala u pravu si, svi nasjeli na tu SDA igranku osim par forumskih prosvjetljenih. Peđa, Edi Rama, Vesna, sve te ovce nasjele na Bakirovo sviralo, ali sreća pa ima vas par ovdje što ste iznad da svima objasnite kako stvari zaista stoje.
Da nema ovoga, danas bi se davala beskonačne saopstenja o Dodikovim izjavama u Srbiji. Rat bi bio light motiv. Bakir bi spominjao dronove koje ce proizvesti nasa namjenska industrija i sl. Ili bi se našao neki drugi povod. Mijenjanje granica 4 ili 5 drzava je kolosalan zahvat. Jansine fantazije (ako uopste postoje) su bitne otprilike kao poplave iz 2014. Zapravo, poplave su bitnije jer su još jedan pokazatelj koliko nam je vlast za klinac i sta bi nas čekalo u slučaju nekog novog sukoba ili vanredne situacije.
Tj. sta bi čekalo mene i moju porodicu pošto mi za razliku od tebe zivimo ovdje.
u ovom momentu.
Pa već sam napisao, nisi valjda ćorav? Cilj je da se barem na neko vrijeme skine pažnja sa gorućih afera trenutnih vlasti, koje se konstantno
multipliciraju u zadnje dvije godine. Ne kažem da je non paper djelo SDA ili Komšića, ali da ga muzu do maksimuma, to je očigledno.
ali kakva se korist ima od tog skidanja paznje? pogotovo sto je kratkoricna.
Dakle, vođeni tom matricom, oni koji je ne vole već su u tim zemljama + Njemačkoj, Švajcarskoj, Švedskoj, Danskoj, Luksemburgu, Americi, Kanadi, Australiji, Austriji, Francuskoj, Crnoj Gori, Albaniji, Belgiji?
...a ne, odatle se jos vise voli BiH.
Ma jok, samo se u BiH voli BiH.
Uostalom, kako se mjeri ljubav prema domovini? Mjestom prebivališta?
Ne mora znaciti...vise se referiram na ljubav bez posljedica odabira.
155_mm wrote: ↑17/04/2021 21:39
sad ispade samo bakir brani bosnu. pa kojovic brani bosnu, pa fahro brani bosnu, nerko trenerko brani bosnu, hadzikadic brani bosnu, komsic brani bosnu i mnogi drugi. i svi oni brane bosnu preko medija.
p.s. izvinjavam se svima ostalima politicarima koji brane bosnu preko medija a koje nisam naveo u svom postu.
Što Bake dijeli sendviče. Čak su SDA sendviče kušali i Emil, Vesna, redakcija Reutersa, Kučam, Edi Rama. Jebena SDA, ko CIA.
155_mm wrote: ↑17/04/2021 21:41
I kratkoročno je dobro u ovakvoj situaciji kada je vlast u stanju permanentne krize. Još znaš da su sljedeće godine opšti izbori, a ti se
ne skidaš ni momenta sa naslovnica i to zbog najgorih mogućih stvari.
Što Bake dijeli sendviče. Čak su SDA sendviče kušali i Emil, Vesna, redakcija Reutersa, Kučam, Edi Rama. Jebena SDA, ko CIA.
pa zna se dobro ko je osnovao CIA-u. ono jest ne prica se glasno o tome. if juu nov vat aj miin.
dust71000 wrote: ↑17/04/2021 20:40
To je taktika koja se primjenjuje decenijama, kad god se razotkrije neka ozbiljna afera pocne zveckanje oruzjem. Ne samo SDA nego i njihovi partneri iz druga dva naroda. Samo što su ovog puta toliko zaglibili sa Sebijom, respiratorima , vakcinama i ostalim da je mnogo ljudi svjesno sta rade. Ali tu su saopstenja, plaćeni novinari i forumski SDA-ovci zabrinuti da ce Jansa da podijeli BiH da to pokušaju ispraviti.
Jest vala u pravu si, svi nasjeli na tu SDA igranku osim par forumskih prosvjetljenih. Peđa, Edi Rama, Vesna, sve te ovce nasjele na Bakirovo sviralo, ali sreća pa ima vas par ovdje što ste iznad da svima objasnite kako stvari zaista stoje.
Da nema ovoga, danas bi se davala beskonačne saopstenja o Dodikovim izjavama u Srbiji. Rat bi bio light motiv. Bakir bi spominjao dronove koje ce proizvesti nasa namjenska industrija i sl. Ili bi se našao neki drugi povod. Mijenjanje granica 4 ili 5 drzava je kolosalan zahvat. Jansine fantazije (ako uopste postoje) su bitne otprilike kao poplave iz 2014. Zapravo, poplave su bitnije jer su još jedan pokazatelj koliko nam je vlast za klinac i sta bi nas čekalo u slučaju nekog novog sukoba ili vanredne situacije.
Tj. sta bi čekalo mene i moju porodicu pošto mi za razliku od tebe zivimo ovdje.
Uprave što živiš u BiH, ne bi trebao biti naivan i odbaciti ovo kao neku SDA zabačenu udicu. Bili smo naivni '92 i govorili neće ovdje, nema šanse. Ne treba činiti istu grešku dva puta.
bogoljub wrote: ↑17/04/2021 20:49.....ovo je vrh!
.......Mi smo za MIRNO ukidanje Republike srpske. Zalažemo se da država Bosna MIRNO postane unitarna republika, bez entiteta i kantona, u svojim historijskim i međunarodno priznatim granicama. MIRNO bismo usvojili i zakon o negiranju genocida, pa da se MIRNO pohapse svi balkanski neofašisti. Podržavamo istočne i zapadne komšije da MIRNO priznaju genocid i UZP, te da se MIRNO dogovorimo oko ratne odštete. Samo MIRNO, bez ratova s bilo kim. Pozvali bismo i naše prijatelje izvan Bosne, da nam pomognu da ovo MIRNO realiziramo. Ako bi neko na ovaj naš MIRNI poziv odgovorio agresivno – onda je taj radikal i za svaku je osudu. Također bismo pozvali i ove neke Slovence, koji inače tragaju za MIRNIM rješenjima za Bosnu, da agituju za ovaj naš potpuni MIR. U konačnici, kao veliki ljubitelji MIRA, zamolili bismo naše USA i NATO prijatelje da nam dozvole da dobro naoružamo Vojsku Bosne i Hercegovine, isključivo u MIRNODOBSKE svrhe.
A dušmani Bosne neka se MIRNO raziđu po cijelom Dunjaluku, što dalje od nas. Samo MIRNO i bez ratova. I to vam je MIRNI RAZLAZ.
Mirno i dostojanstveno podržavam ovu mirnu miroljubivu inciijativu.
Last edited by Milenkov buraz on 17/04/2021 21:59, edited 1 time in total.
Zasto se onda cekalo 40 dana od tog dokumenta?
Zasto su svi koji su po bilo kojom sumnjom navedeni u tome, odbacili sve o tome?
Ja znam da ovdje niko nema da ratuje
Ljudi koji su ratovali u orošlom ratu imaju najmanje 55+
Omladina da ratuje em ne zna em nece
Tako je na svakoj strani
A posebna je prica sto je kompletna drzava polarizovana osim nekoliko sredina bošnjaci/hrvati
I kratkoročno je dobro u ovakvoj situaciji kada je vlast u stanju permanentne krize. Još znaš da su sljedeće godine opšti izbori, a ti se
ne skidaš ni momenta sa naslovnica i to zbog najgorih mogućih stvari.
sam si rekao da ovdje ljudi imaju kratkorocno pamcenje a sad tvrdis da postoji strah politicara da bi zbog danasnjih afera izgubili izbore iduce godine. da to nije malo u suprotnosti jedno sa drugim?
Bakir je rezirao i predstavu sa revizijom iako se dopisivao sa sudom godinu dana ranije sto su iz suda i potvrdili.
Sta ga kosta da plasira 'dokument' preko nekog portala?
SDA su nepismeni, primitivni, tupi i glupi. Ubijaju ljude Kineskim respiratorima i nisu u stanju nabaviti vakcine. Ali, takvi, uspiju nepostojećim dokumentom uzdrmati šire od Regiona i sve zvaničnike. Provale ih samo Božo Ljubić i nekoliko SDP forumaša. Nešto ne štima logički
Zasto se onda cekalo 40 dana od tog dokumenta?
Zasto su svi koji su po bilo kojom sumnjom navedeni u tome, odbacili sve o tome?
Ja znam da ovdje niko nema da ratuje
Ljudi koji su ratovali u orošlom ratu imaju najmanje 55+
Omladina da ratuje em ne zna em nece
Tako je na svakoj strani
A posebna je prica sto je kompletna drzava polarizovana osim nekoliko sredina bošnjaci/hrvati
Što ne tuži Janez i ostali navedeni i greškom navedeni za zloupotrebu onda?