A gdje će ljudi ići piti kafe kada ne mogu u Sarajevu? A uvijek su ih pili? Naravno da su krivi kada su dopustili samo u baštama da se sjedi, a ovako hladno vrijeme.horkesh wrote: ↑15/04/2021 18:46Aha, kontam. Da nisu uvedene mjere i da su ljudi nastavili ginuti kao muhe, bilo bi - šta? Vlada nije ništa uradila, pretpostavljam?
A ovako je Vlada kriva jer, eto, građani masovno idu u Lukavicu da piju kafu. Četnici u Lukavici sve u čudu i viču jedan drugom: "Eno idu balije s Vraca"![]()
Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
-
aldinjo
#19226 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#19227 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne, treba biti četnik ko ti.
Mjere su uspjele, a ti možeš staviti koliko hoćeš smajlija, ali ne možeš sakriti svoj jed.
Da si normalan insan, bilo bi ti drago što ne umire toliko ljudi kao prije. Al eto, nek sam ja primitivan.
-
zippoo87
#19228 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
aldinjo...je li i kod tebe "kockasta glOva" kao kod vecine SDOvaca ?
intelektom pokazujes da jeste
intelektom pokazujes da jeste
- drug_profi
#19229 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ja mislim da je kod njega trouglasta.
- Chmoljo
#19230 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Služi mu samo da mu u stomak kiša ne upada.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#19231 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Koliko moras biti zaludjen politikom da navijas da bude sto vise mrtvih samo da bi ti politicki protivnici ispali nesposobni 
-
Nero Histrion
#19232 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
@Aldinjo, pokusavam da te shvatim, pa ovo ni za glavu ni za rep, sad jedno, sad drugo, kontradikcija je mala maca za tebe. Sve se pitam sesi li ti ba dobro?aldinjo wrote: ↑15/04/2021 19:02A gdje će ljudi ići piti kafe kada ne mogu u Sarajevu? A uvijek su ih pili? Naravno da su krivi kada su dopustili samo u baštama da se sjedi, a ovako hladno vrijeme.horkesh wrote: ↑15/04/2021 18:46Aha, kontam. Da nisu uvedene mjere i da su ljudi nastavili ginuti kao muhe, bilo bi - šta? Vlada nije ništa uradila, pretpostavljam?
A ovako je Vlada kriva jer, eto, građani masovno idu u Lukavicu da piju kafu. Četnici u Lukavici sve u čudu i viču jedan drugom: "Eno idu balije s Vraca"![]()
-
the_stick
#19233 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
A koliko moras biti zaludjen da to isto nisi prepoznao u kontra, tj. vlastitom taboru? Prije samo nekoliko dana su se utrkivali i ko ce bolje ukazati na smrtnost u KS i likovali nad istom jer se trebalo privaliti sebiji i kcus-u..._BataZiv_0809 wrote: ↑15/04/2021 22:32 Koliko moras biti zaludjen politikom da navijas da bude sto vise mrtvih samo da bi ti politicki protivnici ispali nesposobni![]()
Ovdje su sve isti zaludjenici i licemjeri... samo obojeni razlicitim bojama...
Slicno kao sto jedno vladu napadaju zbog velikog skoka zarazenih prije nekoliko sedmica jer kao mjere nisu bile dobre... a drugi je hvale jer su kao njene mjere dovele do smanjenja... a istina je da vlada niti je odgovorna za prvo, niti zasluzna za drugo... pandemija pici svoj ciklus, a vlade svojim kozmetickim mjerama samo pokazuju narodu da nesto rade...
cak i ako neko vjeruje da su mjere efikasne, onda bi iz te perspektive vlada trebala biti odgovorna i za rast broja zarazenih, jer nije imala adekvatne mjere, a i za smanjenje broja zbog mjera koje je naknadno uvela...
Al’ jok... svi biraju sta vjeruju samo kad treba dokazivati da su njihovi kao dobri, a oni drugi kao losi... sve isti licemjeri...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#19234 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne glasas za EZDEA, ali...
- Chmoljo
#19235 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
nekad se čovjek pita, koliki je u stvari sebijin šupak kad svi u njega možete stati.the_stick wrote: ↑15/04/2021 23:00A koliko moras biti zaludjen da to isto nisi prepoznao u kontra, tj. vlastitom taboru? Prije samo nekoliko dana su se utrkivali i ko ce bolje ukazati na smrtnost u KS i likovali nad istom jer se trebalo privaliti sebiji i kcus-u..._BataZiv_0809 wrote: ↑15/04/2021 22:32 Koliko moras biti zaludjen politikom da navijas da bude sto vise mrtvih samo da bi ti politicki protivnici ispali nesposobni![]()
Slicno kao sto jedno vladu napadaju zbog velikog skoka zarazenih prije nekoliko sedmica jer kao mjere nisu bile dobre... a drugi je hvale jer su kao njene mjere dovele do smanjenja... a istina je da vlada niti je odgovorna za prvo, niti zasluzna za drugo... pandemija pici svoj ciklus, a vlade svojim kozmetickim mjerama samo pokazuju narodu da nesto rade...
cak i ako neko vjeruje da su mjere efikasne, onda bi iz te perspektive vlada trebala biti odgovorna i za rast broja zarazenih, jer nije imala adekvatne mjere, a i za smanjenje broja zbog mjera koje je naknadno uvela...
Al’ jok... svi biraju sta vjeruju samo kad treba dokazivati da su njihovi kao dobri, a oni drugi kao losi... sve isti licemjeri...
-
aldinjo
#19236 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nemoj me shvatiti.Nero Histrion wrote: ↑15/04/2021 22:45@Aldinjo, pokusavam da te shvatim, pa ovo ni za glavu ni za rep, sad jedno, sad drugo, kontradikcija je mala maca za tebe. Sve se pitam sesi li ti ba dobro?aldinjo wrote: ↑15/04/2021 19:02A gdje će ljudi ići piti kafe kada ne mogu u Sarajevu? A uvijek su ih pili? Naravno da su krivi kada su dopustili samo u baštama da se sjedi, a ovako hladno vrijeme.horkesh wrote: ↑15/04/2021 18:46
Aha, kontam. Da nisu uvedene mjere i da su ljudi nastavili ginuti kao muhe, bilo bi - šta? Vlada nije ništa uradila, pretpostavljam?
![]()
-
aldinjo
- Kikibombona
#19238 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Aldinjo
Fin si momak, bjezi od vehabijskih orangutana dok nije kasno.
Prijateljski savjet.
Prijateljski savjet.
-
aldinjo
#19239 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Last edited by aldinjo on 15/04/2021 23:28, edited 1 time in total.
-
aldinjo
#19240 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Šta ima na Ilidži i u Sandžaku novo?Kikibombona wrote: ↑15/04/2021 23:26 Aldinjo
Prijateljski savjet.
-
elk
#19241 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Dockan je za decka, gotovo je to.
- Chmoljo
#19242 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
evo ljudi, to vam je ta lobanja. ne može preboljeti par banova jer mu se nije dopuštalo da gusla i piša po normalnim ljudima, jer mu se nije dopuštalo da brani glavosječe po siriji.
na sve što se piše, ovo je njegov komentar.
ne mogu ovakvi shvatiti da se neko dobrovoljno odrekne neke vlasti, pa makar i forumske. jer to kad zajaše ne pušta.
briga njega za ljude, za sugrađane, sunarodnjake. sendvič mu je draži i od dunjaluka i od nagrade na onom svijetu.
- Tesla Edison
#19243 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nek priča ko šta hoće, ti dok si bio glavni šerif ovdje, znao se i red. Samo mene si banovao jedno 10 puta i priznajem, sve po zasluzi.Chmoljo wrote: ↑15/04/2021 23:35evo ljudi, to vam je ta lobanja. ne može preboljeti par banova jer mu se nije dopuštalo da gusla i piša po normalnim ljudima, jer mu se nije dopuštalo da brani glavosječe po siriji.
na sve što se piše, ovo je njegov komentar.
ne mogu ovakvi shvatiti da se neko dobrovoljno odrekne neke vlasti, pa makar i forumske. jer to kad zajaše ne pušta.
briga njega za ljude, za sugrađane, sunarodnjake. sendvič mu je draži i od dunjaluka i od nagrade na onom svijetu.
![]()
Sada moderaciju ne bih komentarisao. Čisti no comment.
Botova sendvičara ko u priči, a nekad je ovaj forum bio imun na takve.
-
the_stick
#19244 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Po obicaju, citas samo dijelove gdje se spominje sebija i donosis licemjerne, i... iskreno receno, priglupe zakljucke... mislis da si pametan sa svojim ironicnim doskocicama? Nisi...Chmoljo wrote: ↑15/04/2021 23:14nekad se čovjek pita, koliki je u stvari sebijin šupak kad svi u njega možete stati.the_stick wrote: ↑15/04/2021 23:00A koliko moras biti zaludjen da to isto nisi prepoznao u kontra, tj. vlastitom taboru? Prije samo nekoliko dana su se utrkivali i ko ce bolje ukazati na smrtnost u KS i likovali nad istom jer se trebalo privaliti sebiji i kcus-u..._BataZiv_0809 wrote: ↑15/04/2021 22:32 Koliko moras biti zaludjen politikom da navijas da bude sto vise mrtvih samo da bi ti politicki protivnici ispali nesposobni![]()
Hajd probaj ocistiti misli od mrznje/zaludjenosti sebijom i nemoj ignorisati dijelove koji ti se ne svidjaju... je li lijepo likovati nad brojem umrlih? Vjeruj mi da ti i ja nemamo razlicito misljenje o sebiji... samo je tvoja zaludjenost toliko duboka i poremecena da si spreman podrzati ljude koji likuju nad umrlim samo da dokazu koliko je ona losa... kao da je uopste potrebno dokazivati nivo zla koje nam vec godinama nanosi...
S druge strane, spremno ces prepoznati koliko je lose kad nad umrlim likuje sda bot jer pokusava dokazati da je vlada ks losa...
Licemjeran si... a zaludjenost sebijom granici sa patologijom... mozda bi se trebao lijeciti... mislim da enra rjesava probleme koje ti imas
- Styling
#19245 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
A, naravno, kafa je esencijalna za opstanak ljudskr podvrste zvane "boli me djon za mjere ja sam najpametniji na svijetu" pa se nije moguće uzdržati još neko vrijeme.aldinjo wrote: ↑15/04/2021 19:02A gdje će ljudi ići piti kafe kada ne mogu u Sarajevu? A uvijek su ih pili? Naravno da su krivi kada su dopustili samo u baštama da se sjedi, a ovako hladno vrijeme.horkesh wrote: ↑15/04/2021 18:46Aha, kontam. Da nisu uvedene mjere i da su ljudi nastavili ginuti kao muhe, bilo bi - šta? Vlada nije ništa uradila, pretpostavljam?
- Chmoljo
#19246 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
šta bulazniš sa tom hipijevskom pričom? ko se raduje, bolan ne bio? jesi li svjestan da imam članove šire porodice koji su umrli od koronavirusa? garant sam se dobro počastio jer sam dobio argument protiv Sebije.the_stick wrote: ↑16/04/2021 00:01Po obicaju, citas samo dijelove gdje se spominje sebija i donosis licemjerne, i... iskreno receno, priglupe zakljucke... mislis da si pametan sa svojim ironicnim doskocicama? Nisi...
Hajd probaj ocistiti misli od mrznje/zaludjenosti sebijom i nemoj ignorisati dijelove koji ti se ne svidjaju... je li lijepo likovati nad brojem umrlih? Vjeruj mi da ti i ja nemamo razlicito misljenje o sebiji... samo je tvoja zaludjenost toliko duboka i poremecena da si spreman podrzati ljude koji likuju nad umrlim samo da dokazu koliko je ona losa... kao da je uopste potrebno dokazivati nivo zla koje nam vec godinama nanosi...
S druge strane, spremno ces prepoznati koliko je lose kad nad umrlim likuje sda bot jer pokusava dokazati da je vlada ks losa...
Licemjeran si... a zaludjenost sebijom granici sa patologijom... mozda bi se trebao lijeciti... mislim da enra rjesava probleme koje ti imas![]()
ti si taj koji uzima fragmente koji mu trebaju i pravi svoju priču, lafo neutralnu, a u suštini, ko je kriv, pa svi. standardna botovska priča kojom se normalnom svijetu pokušava ogaditi sve, dok onaj nenormalni svakako glasa za svoje.
SDA već odavno ne krije ko su i šta su. koliki licemjer moraš biti pa na sva zvona pričati o sinu Keme Ademovića, dok dekretom svoju ženu postavljaš na mjesto direktorice KCUSa? cilj uopšte nije opravdati njihove postupke, cilj je druge prikazati istima. a ako već ima dva govneta, onda je bolje odabrati originalno.
naravno da prepoznajem botove, neki se sami deklarišu, druge znam duži niz godina, a ostale prepoznajem po profesionalnoj deformaciji.
dakle, boli me KURAC ako je nekome drago što je bio u pravu jer neko nije uradio nešto što je trebao da uradi kao direktno odgovoran. to je njegova lična stvar i stvar ličnog dojma, ali ne mijenja činjenicu da je taj prvi bio u pravu i da se uradilo to što je trebalo, ne bi bilo mrtvih.
na drugoj strani imamo lika kojem je otvoreno ŽAO što je neko uradio šta treba i što je neko ko je bio odgovoran bio u pravu, pa zbog toga ne umire više ljudi. pravi se lud nad činjenicama, a sve zbog okusa sendviča zbog kojeg je spreman lagati i petljati i na Ramazan. doduše, i oni su respiratore odrađivali uz Ramazan, ali hej... nemojmo likovati što su licemjeri i što je godinama na šta se ukazivalo isplivalo i postalo toliko očito. prekorimo sebe što smo ružno pomislili o nekome ko nam krade našu i budućnost naše djece, popušimo jedan džoint i mir, mir, niko nije kriv.
botu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#19247 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
To je to,odavno nema vise ni otvorenog predizbornog agitovanja za temeljnu stranku. Umrlo je i ovdje 2014. sa weerdefom trazi odgovrnost-pokazi odgovornos.
Potom je islo postizborno-hajmo zajedno, drzava je u pitanju, NATO na Drini...pa sad kad se iskristalisala ekipa koja se odbila utopiti sa njima, e onda ide ma svi su isti, nemas za koga glasat, ma glaso sam ja za NIP/NS/SDP ali necu vise, isti su se pokazali.....dok se boje ne rastope
Potom je islo postizborno-hajmo zajedno, drzava je u pitanju, NATO na Drini...pa sad kad se iskristalisala ekipa koja se odbila utopiti sa njima, e onda ide ma svi su isti, nemas za koga glasat, ma glaso sam ja za NIP/NS/SDP ali necu vise, isti su se pokazali.....dok se boje ne rastope
- drug_profi
#19248 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Isti mogu biti tek nakon sto 25 godina budu na vlasti.
Frtalj mandata, pola mandata, jedan cijeli pa cak i dva - nisu dovoljan period da mozes reci da su isti kao sukuba, hobotnica, din-dušman Bosne i Bošnjaka, svima vec omrznuta SDA.
Frtalj mandata, pola mandata, jedan cijeli pa cak i dva - nisu dovoljan period da mozes reci da su isti kao sukuba, hobotnica, din-dušman Bosne i Bošnjaka, svima vec omrznuta SDA.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#19249 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kad ih je onomad 2016. Kasumovic pobijedio za gradonacelnika Zenice, digla se kuka i motika kako je lopov, kriminalac, prevarant, pa i sam predsjednik stranke je onako inteligentno ustvrdio da mu je ista valjala dok mu je sredjivala dozvole za benzinske pumpe
(dodavsi nehoticno svoju viziju funcionisanja drzave-ako izaberete SDA kandidata, gradonacelnik ce vam u telefonu imati predsjednika predsjednistva, predsjedavajuceg VM i premijera Federacije
pritome mu opetovano grijeseci ime
).
Napisah to mnogo puta na forumu od tad, a i rekoh jednom bliskom poznaniku teskom SDAovci (nomen est omen) koji je tvrdio da je Fudo nesto najgore sto je poteklo od SDA-sta ti govori cinjenica da je narod podrzao najgore od SDA samo zato sto je sad PROTIV SDA.
Napisah to mnogo puta na forumu od tad, a i rekoh jednom bliskom poznaniku teskom SDAovci (nomen est omen) koji je tvrdio da je Fudo nesto najgore sto je poteklo od SDA-sta ti govori cinjenica da je narod podrzao najgore od SDA samo zato sto je sad PROTIV SDA.
-
the_stick
#19250 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne, nisu svi isti. Bar ja to ne propagiram. Ne propagiram cak ni neutralnu pricu. Ali pozivam na odgovornost one za koje sam glasao - konkretno nip i ns. Za sdp ne bih mogao glasati ni u ludilu jer je to jedina stranka u BiH koja je gora od sda. Ali to sada nije tema.Chmoljo wrote: ↑16/04/2021 01:53šta bulazniš sa tom hipijevskom pričom? ko se raduje, bolan ne bio? jesi li svjestan da imam članove šire porodice koji su umrli od koronavirusa? garant sam se dobro počastio jer sam dobio argument protiv Sebije.the_stick wrote: ↑16/04/2021 00:01Po obicaju, citas samo dijelove gdje se spominje sebija i donosis licemjerne, i... iskreno receno, priglupe zakljucke... mislis da si pametan sa svojim ironicnim doskocicama? Nisi...
Licemjeran si... a zaludjenost sebijom granici sa patologijom... mozda bi se trebao lijeciti... mislim da enra rjesava probleme koje ti imas![]()
a toliko mi je drago što ljudi umiru, da jedva čekam da mi neko od starijih članova porodice završi gore, da umre, taman da dobijem još jedan argument. samo da podržim one koji likuju.
ti si taj koji uzima fragmente koji mu trebaju i pravi svoju priču, lafo neutralnu, a u suštini, ko je kriv, pa svi. standardna botovska priča kojom se normalnom svijetu pokušava ogaditi sve, dok onaj nenormalni svakako glasa za svoje.
SDA već odavno ne krije ko su i šta su. koliki licemjer moraš biti pa na sva zvona pričati o sinu Keme Ademovića, dok dekretom svoju ženu postavljaš na mjesto direktorice KCUSa? cilj uopšte nije opravdati njihove postupke, cilj je druge prikazati istima. a ako već ima dva govneta, onda je bolje odabrati originalno.
naravno da prepoznajem botove, neki se sami deklarišu, druge znam duži niz godina, a ostale prepoznajem po profesionalnoj deformaciji.
dakle, boli me KURAC ako je nekome drago što je bio u pravu jer neko nije uradio nešto što je trebao da uradi kao direktno odgovoran. to je njegova lična stvar i stvar ličnog dojma, ali ne mijenja činjenicu da je taj prvi bio u pravu i da se uradilo to što je trebalo, ne bi bilo mrtvih.
na drugoj strani imamo lika kojem je otvoreno ŽAO što je neko uradio šta treba i što je neko ko je bio odgovoran bio u pravu, pa zbog toga ne umire više ljudi. pravi se lud nad činjenicama, a sve zbog okusa sendviča zbog kojeg je spreman lagati i petljati i na Ramazan. doduše, i oni su respiratore odrađivali uz Ramazan, ali hej... nemojmo likovati što su licemjeri i što je godinama na šta se ukazivalo isplivalo i postalo toliko očito. prekorimo sebe što smo ružno pomislili o nekome ko nam krade našu i budućnost naše djece, popušimo jedan džoint i mir, mir, niko nije kriv.
botu.
Dao si dobar primjer - Kemin sin. Kada bakir kaze da je to nepotizam - nije u krivu, ali jeste licemjeran. Isto vazi i za okorjelog sda glasaca. Ali to ljudi jeste nepotizam. Naravno da nije razmjera sda nepotizma - pa i ptice na grani znaju da oni uhljebljavaju do treceg koljena. Ali pravdati nip-ov nepotizam time sto je manji od sda nepotizma - opet, licemjerno!
Hajmo biti realni, sda u KS nije srusena zato sto je cetvorka dala neku veliku viziju. Sda je srusen jer su se ogadili i velikom broju vlastitih glasaca. Dio njih je to iskazao tako sto su dali glas nip-u, a drugi dio tako sto nije izasao na izbore. Od cetvorke (sada trojke) se ne ocekuje puno, samo da razbiju uhodani sistem (to im je dobro krenulo u mandatu sestorke) i da ne budu isti kao sda. Sad kad to kazem, moze se reci da se ipak ocekuje puno.
Uglavnom, ako se trojci ne bude skretala paznja i ako im se bude gledalo kroz prste dok provodi poteze koji su iste prirode kao djelovanje sda (eto, nisu isti, nije isti nivo, ali je nepotizam, nepotizam), bojim se jednog od dva scenarija:
1. Prevrtljivi ili nesigurni, a ipak tradicionalni sda glasaci, koji su ih uskracivanjem glasa srusili na zadnjim izborima, se vracaju korijenima. Iz tvog pisanja se da vidjeti da si svjestan da se to vec desava. Ljudi koje nikad prije nisam cuo da javno podrzavaju sda, odjednom govore ‘ova cetvorka je toliko losa da bih mogao opet postati tvdokorni zeleni’. Istina je da cetvorka nije jednako losa, ali se za sada ne pokazuju ni kao posebno dobra. Ali to je nebitno - jedino je bitno kako to percipiraju oni ‘swing’ glasaci jer u konacnici oni odlucuju izbore. A ako nam vrate sda, onda smo bas dzaba krecili.
2. Trojka/cetvorka u ovom ili malo korigovanom formatu ostaje na vlasti. Okurazeni su i kontaju, nasi nas glasaci nisu prozivali za nepotizam, mogli smo malo i mi nekoga zaposliti. Mogli smo i mi malo vise tendera stimati. Na kraju vremenom postaju isti kao prethodnici. Pa nije ni sda uvijek bila ovako velika hobotnica, ali su od izbora do izbora rasli. A razlog je iskljucivo jer su ih glasaci pravdali za sva sranja pricom ‘i njihovi kradu, sto ne bi i nasi’.
A ovo ‘bote’ dodje kao suptilna verzija starog, nenadjebivog, nepobitnog zavrsnog argumenta ‘vidi ti glave’. Cudi me da me nisi pitao jel dobijam suhe sendvice ili stave i majoneze?