Ja, i?
[/quote]
Jedan manje
Black swan wrote: ↑08/04/2021 22:49 quote=nadezdakov post_id=17272362 time=1617902994 user_id=450988]
Ja, i?![]()
A, inace, bilo nenaseljeno dok ovi nisu dosli iz Irana?Black swan wrote: ↑09/04/2021 09:46 Kad su hrvatska plemena naseljavala ova podrucja misteriozno su zaobilazila trokut koji danas znami kao bih
To oko njihovog porijekla je veliko pitanje na koje cak ni Giorgio A. Tsoukalos nije uspio dati odgovor!LBVIEW wrote: ↑09/04/2021 10:09A, inace, bilo nenaseljeno dok ovi nisu dosli iz Irana?Black swan wrote: ↑09/04/2021 09:46 Kad su hrvatska plemena naseljavala ova podrucja misteriozno su zaobilazila trokut koji danas znami kao bih![]()
Prevazisli bracu Srbe po pisanju bajki o prijeklu.BHCluster wrote: ↑09/04/2021 11:14To oko njihovog porijekla je veliko pitanje na koje cak ni Giorgio A. Tsoukalos nije uspio dati odgovor!LBVIEW wrote: ↑09/04/2021 10:09A, inace, bilo nenaseljeno dok ovi nisu dosli iz Irana?Black swan wrote: ↑09/04/2021 09:46 Kad su hrvatska plemena naseljavala ova podrucja misteriozno su zaobilazila trokut koji danas znami kao bih![]()
E nek si nam se ti registrirao i došao nam reći od kud su nam korijeni....svaka čast, točno mi je sad puno stvari jasnije....vintorez wrote: ↑09/04/2021 09:11 Ljudi ohladite malo.....
Pokatoliceni srbi, kamenjarski srbi......stice se dojam da su svi katolici u zapadnoj hercegovini Srbi porijeklom.
Po Huseinu Cisicu i njegovoj knjizi to je djelom tacno ali isto tako kaze da su vecina ipak Siptari katolici iz Skadra. Dosli su u Makarsku nakon rata Osmanlija sa Venecijom za Maltu...tzv kandijski ratovi. Katolici Skadra su iskoristeni od Venecije da rasterete Mlecane ali su popusili i pobjegli. Naselili su ih u Makarsku koju je Bosna te godine izgubila. Kasnije su se ilegalno naselili po begovskim imanjima...prvo ispasom stoke i placanjem za to...a onda su spavali po stajama i tako bili kao meksikanci u usa....ilegalno ali trpljeni. Aca kralj im je to legalizovao 1918.
Ne postoji objekat stariji od 1918 osim pokoje begove stale ili magacina....uglavnom temelja.
Narod ih je zvao Skutori jer su se oni tako zvali . I danas se tako zovu stanovnici Skadra i okolice u Albaniji. Imali su i svoj Sandzak.
https://en.wikipedia.org/wiki/Sanjak_of_Scutari
Dakle nisu Srbi katolici nego neki hibrid Srba i Albanaca koje je unificirala katolicka crkva. Kao mix...uzeli su najgore i najbolje od oba naroda. Jezik do 1992 im je bio arhaican, ikavski ali ne dalmatinski ikavski...nego sklepani na silu.
Recimo tipican govor:
"Ako pogledamo ogozgo od stropa tute do poda, Markan ce to s menom da okreci za 2 sata. A ti, um ti biljug, ne stoj tute nego odi po dvista marak da platis"
Od 1992 govore tzv "hrvatski" bez greske (izmisljeni govor)
Točno mi je došlo da ti odgovorim na ovih par teza koje ne stoje ni pod razno a onda pred kraj kad sam pročitao 12-13% iako popis kaže 15,4 ili 15,9% da ne guglam te kako treba ukinuti konstitutivnosti shvatio sam da ne vrijedi ulaziti u dijalog....aj' živio...Dozer wrote: ↑09/04/2021 12:21 Nego... U cemu se uopste ogleda "bosnjacka politika prema BH Hrvatima"...?
Koliko ja vidim, a vidim, Bosnjaci su BH Hrvatima uredno prepustili sva najbitnija ministarstva (finansija, pravde, itd.). I tako je od rata do danas...
Godinama im ne diraju kladionice.
Godinama im dozvoljavaju multimilionsku godisnju pljacku preko akumulacije Busko blato, sto je BiH prirodni resurs.
Godinama se HZHB zaobilazi u sirokom luku vezano za sve i svasta, poreze najvise.
Hrvata je procentualno najmanje nezaposleniih.
BH Hrvati, sa 12-13% od ukupnog broja ljudi u BiH, drze trecinu vlasti.
Hrvati su, sa svojih 12-13% ljudi, konstitutivni narod (iako bi svugdje na planeti bili nacionalna manjina).
itd.itd.itd.
Dakle, u cemu se to tacno ogleda bilo kakva negativna politika Bosnjaka prema Hrvatima u BiH? Dali su im sve sto su mogli (logicno, i radi nekih svojih stranackih interesa i talova), tako da BH Hrvati, u globalu, zive zapravo najbolje od sva 3 konstitutivna naroda.
Ali, i dalje uredno najvise kukaju. Te majorizacija, te dajte nam ovo, te dajte nam ono, itd..
Budalastine.
Konstitutivnost ovdje treba ukinuti jer ne postoji nigdje na planeti. To je totlano besmislen koncept.
Kolinda wrote: ↑09/04/2021 12:28Točno mi je došlo da ti odgovorim na ovih par teza koje ne stoje ni pod razno a onda pred kraj kad sam pročitao 12-13% iako popis kaže 15,4 ili 15,9% da ne guglam te kako treba ukinuti konstitutivnosti shvatio sam da ne vrijedi ulaziti u dijalog....aj' živio...Dozer wrote: ↑09/04/2021 12:21 Nego... U cemu se uopste ogleda "bosnjacka politika prema BH Hrvatima"...?
Koliko ja vidim, a vidim, Bosnjaci su BH Hrvatima uredno prepustili sva najbitnija ministarstva (finansija, pravde, itd.). I tako je od rata do danas...
Godinama im dozvoljavaju multimilionsku godisnju pljacku preko akumulacije Busko blato, sto je BiH prirodni resurs.
Godinama se HZHB zaobilazi u sirokom luku vezano za sve i svasta, poreze najvise.
Hrvati su, sa svojih 12-13% ljudi, konstitutivni narod (iako bi svugdje na planeti bili nacionalna manjina).
itd.itd.itd.
Dakle, u cemu se to tacno ogleda bilo kakva negativna politika Bosnjaka prema Hrvatima u BiH? Dali su im sve sto su mogli (logicno, i radi nekih svojih stranackih interesa i talova), tako da BH Hrvati, u globalu, zive zapravo najbolje od sva 3 konstitutivna naroda.
Ali, i dalje uredno najvise kukaju. Te majorizacija, te dajte nam ovo, te dajte nam ono, itd..
Budalastine.
Konstitutivnost ovdje treba ukinuti jer ne postoji nigdje na planeti. To je totlano besmislen koncept.
To je toDozer wrote: ↑09/04/2021 12:21 Nego... U cemu se uopste ogleda "bosnjacka politika prema BH Hrvatima"...?
itd.itd.itd.
Budalastine.
Evo da ti malo pomognem...Dozer wrote: ↑09/04/2021 12:43Kolinda wrote: ↑09/04/2021 12:28Točno mi je došlo da ti odgovorim na ovih par teza koje ne stoje ni pod razno a onda pred kraj kad sam pročitao 12-13% iako popis kaže 15,4 ili 15,9% da ne guglam te kako treba ukinuti konstitutivnosti shvatio sam da ne vrijedi ulaziti u dijalog....aj' živio...Dozer wrote: ↑09/04/2021 12:21 Nego... U cemu se uopste ogleda "bosnjacka politika prema BH Hrvatima"...?
itd.itd.itd.
Budalastine.
Konstitutivnost ovdje treba ukinuti jer ne postoji nigdje na planeti. To je totlano besmislen koncept.![]()
![]()
Koje to "teze" ne stoje...?
Gdje jos na planeti postoji "konstitutivnost naroda"? Ako je tako dobar koncept, zasto ne postoji u HR?
Koja je to drzava na planeti monoetnicka? Nijedna.
Zasto onda ni u jednoj ne postoji konstitutivnost, a svaka je multietnicka, kao i BiH?
Pusti suplju ba, kad svi znamo sve sta je, kako je, i zasto je kako jeste.
1. Bošnjaci nisu ništa prepustili nego su pri biranju izabrali neka druga ministarstva.Koliko ja vidim, a vidim, Bosnjaci su BH Hrvatima uredno prepustili sva najbitnija ministarstva (finansija, pravde, itd.). I tako je od rata do danas...
Premijer je obično iz stranke koja dobije najviše glasova. Pogledaj stanje u HNK gdje je procenat Bošnjaka mnogo bliži Hrvatima, nego Hrvata Bošnjacima na nivou Federacije BiH i uvijek je Hrvat premijer.Kolinda wrote: ↑09/04/2021 12:50 1. Bošnjaci nisu ništa prepustili nego su pri biranju izabrali neka druga ministarstva.
2. Nakon zadnjih izbora Bošnjaci su imali prvenstvo pri biranju i nisu odabrali financije nego MVP.
3. Ukoliko pričaš o prepuštanju onda su Hrvati trajno prepustili da premijer Vlade FBIH bude Bošnjak.
Eto kad na ovo daš racionalan odgovor tada ćemo preći na drugo pitanje iz tvog posta....
Ne sine, tako piše na papiru a nije zbog glasova, piše da je predsjednik Federacije Hrvat, premijer Bošnjak što hoće reći da je tako potpisano i dogovoreno i to treba poštovati, također piše da dopredsjednici federacije moraju biti Srbin i Bošnjak, da zamjenik premijera mora biti Hrvat i Srbin itd.Loki2k9 wrote: ↑09/04/2021 13:14Premijer je obično iz stranke koja dobije najviše glasova. Pogledaj stanje u HNK gdje je procenat Bošnjaka mnogo bliži Hrvatima, nego Hrvata Bošnjacima na nivou Federacije BiH i uvijek je Hrvat premijer.Kolinda wrote: ↑09/04/2021 12:50 1. Bošnjaci nisu ništa prepustili nego su pri biranju izabrali neka druga ministarstva.
2. Nakon zadnjih izbora Bošnjaci su imali prvenstvo pri biranju i nisu odabrali financije nego MVP.
3. Ukoliko pričaš o prepuštanju onda su Hrvati trajno prepustili da premijer Vlade FBIH bude Bošnjak.
Eto kad na ovo daš racionalan odgovor tada ćemo preći na drugo pitanje iz tvog posta....
Uuu, tvoja frustracija je jako velika. Moras izbaciti to negdje, od tastature nema fajde, a ni sendvica kojim te hrani HDZ.Kolinda wrote: ↑09/04/2021 13:21Ne sine, tako piše na papiru a nije zbog glasova, piše da je predsjednik Federacije Hrvat, premijer Bošnjak što hoće reći da je tako potpisano i dogovoreno i to treba poštovati, također piše da dopredsjednici federacije moraju biti Srbin i Bošnjak, da zamjenik premijera mora biti Hrvat i Srbin itd.Loki2k9 wrote: ↑09/04/2021 13:14Premijer je obično iz stranke koja dobije najviše glasova. Pogledaj stanje u HNK gdje je procenat Bošnjaka mnogo bliži Hrvatima, nego Hrvata Bošnjacima na nivou Federacije BiH i uvijek je Hrvat premijer.Kolinda wrote: ↑09/04/2021 12:50 1. Bošnjaci nisu ništa prepustili nego su pri biranju izabrali neka druga ministarstva.
Također postoje pisana i nepisana pravila u VM, tako da je dogovoreno da se u svakom ciklusu mijenja nacionalnost premijera, da je zastupljen svatko podjednako odnosno 3-3-3 itd.itd. tako da postotci ne igraju nikakvu ulogu...ovo je država 3 ravnopravna naroda i ostalih....
Naravno, kad nemaš racionalan odgovor onda pređeš na "frustracije" , "sendvič" "HDZ"...ovo ti se sine kod nas kaže "izuo sam te iz cipela sa argumentima"Loki2k9 wrote: ↑09/04/2021 13:24Uuu, tvoja frustracija je jako velika. Moras izbaciti to negdje, od tastature nema fajde, a ni sendvica kojim te hrani HDZ.Kolinda wrote: ↑09/04/2021 13:21Ne sine, tako piše na papiru a nije zbog glasova, piše da je predsjednik Federacije Hrvat, premijer Bošnjak što hoće reći da je tako potpisano i dogovoreno i to treba poštovati, također piše da dopredsjednici federacije moraju biti Srbin i Bošnjak, da zamjenik premijera mora biti Hrvat i Srbin itd.
Također postoje pisana i nepisana pravila u VM, tako da je dogovoreno da se u svakom ciklusu mijenja nacionalnost premijera, da je zastupljen svatko podjednako odnosno 3-3-3 itd.itd. tako da postotci ne igraju nikakvu ulogu...ovo je država 3 ravnopravna naroda i ostalih....
A meni mit o "stoljecu sedmom", te Tugi i Bugi.Black swan wrote: ↑09/04/2021 12:27 Od forumskih bosnjackih teorija o nepostojanju drugih nacija (koje redovoto prebrojavaju) draza su mi samo svetosavska raskolnicka palamudjenja o srbima svuda i svi
Ko je to od bosnjackih politickih duznosnika ikad predlozio?Black swan wrote: ↑09/04/2021 12:37 Ko misli ukidati...nek pokusa...
I ne znam ko izmisli tu magicnu cifru od 15%
Brale navucemo ako treba i 16%
Zato treba blokirati popise i ne dati vise tu satisfakciju likovima koji bi ukidali
Pa nek zbrajaju popovske popise i upisane prvasice sebi za hobi
Ukidanje konst. Je takodjer udar i los odnos bosnjaka svih boja prema hrvatima
Čuj nemam racionalan odgovor. Hraniš ego prepiranjem preko Klixa, awwwić. <3 Ništa ti pametno nisi rekao/la (još dumamo kojeg si pola). Dirnuo sam ti u sendvič, sad si još više razularen(a).Kolinda wrote: ↑09/04/2021 13:28Naravno, kad nemaš racionalan odgovor onda pređeš na "frustracije" , "sendvič" "HDZ"...ovo ti se sine kod nas kaže "izuo sam te iz cipela sa argumentima"Loki2k9 wrote: ↑09/04/2021 13:24Uuu, tvoja frustracija je jako velika. Moras izbaciti to negdje, od tastature nema fajde, a ni sendvica kojim te hrani HDZ.Kolinda wrote: ↑09/04/2021 13:21
Ne sine, tako piše na papiru a nije zbog glasova, piše da je predsjednik Federacije Hrvat, premijer Bošnjak što hoće reći da je tako potpisano i dogovoreno i to treba poštovati, također piše da dopredsjednici federacije moraju biti Srbin i Bošnjak, da zamjenik premijera mora biti Hrvat i Srbin itd.
Također postoje pisana i nepisana pravila u VM, tako da je dogovoreno da se u svakom ciklusu mijenja nacionalnost premijera, da je zastupljen svatko podjednako odnosno 3-3-3 itd.itd. tako da postotci ne igraju nikakvu ulogu...ovo je država 3 ravnopravna naroda i ostalih....![]()